!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Μετά το Μx-5, τι;

<< < (18/26) > >>

jSkyline:
Η Elise δεν θυμίζει MR2. Eχει κάποια μεγάλα αρνητικά, ομως και κάποια θετικά, το βασικό είναι οτι είναι το μοναδικό αμάξι που τα αναλώσιμα του δεν σχετίζονται με την τιμή κτήσης του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον στα σπορ μτχ είναι οτι μπορείς πχ να παρεις Ε36 Μ3 η Boxster πολύ φτηνά, ομως η συντήρηση τους είναι αντίστοιχή με την αρχική τους αξία, ψιλοισχύει και στο ΜΧ αυτό. Ομως στην Elise τα μεγάλα κόστη, οπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι μόνο σε περίπτωση τρακαρίσματος. Στα θετικά είναι και η κατανάλωση και τα φυσιολογικά ασφάλιστρα.

Λογικά τα παραπάνω και η σπανιότητα της, είναι και ο λόγος που σε γενικές γραμμές κρατάνε τιμή.

GT88:
Αρκετα ενδιαφερον θεμα συζητησης χωρις εντασεις.

Οπως ειχε πει παλιοτερα καποιος στο Greek Renault Club (δεν το θυμαμαι λεξη προς λεξη) που σκεφτοταν να δωσει το clio RS για οικονομικους λογους: "Καθισα, τα εβαλα κατω και υπολογισα οτι τα κοστη για τελη, ασφαλεια, βενζινη κτλ για το 2.0λιτρο ειναι λιγοτερα απο diesel + ψυχοθεραπεια..."

Στην Ελλαδα του σημερα, ειναι νομιζω αδυνατο να πας σε κατι αντιστοιχο σε αυτο το μπατζετ, ειδικα αφου το nc φανταζει οριακα οικονομικα ανεκτο. Το nc θα το αλλαζα (σε περιπτωση μετακομισης στο εξωτερικο) παλι για nc 2.0L 'η BRZ, αλλα αυτο είναι η προσωπική μου αποψη διοτι πιστευω οτι εχουν να μου δωσουν αρκετα ακομα οδηγικά (γνωση και απολαυση).

Ειχα καποιες ευκαιριες να μπω σαν οδηγος/συνοδηγος σε τουμπανα και θα αναφερω την περιπτωση της Z4 (2010) sDrive 35i που ηταν απο 300κατι στα 410 αλογα. Ναι, στιβαρο, ανετο, πανεμορφο κτλ κτλ και οταν πατουσες 80-180 ειναι αυτο που θα λεγε ο πα**ρας ο Clarkson "mind-boggling orgy of brute force" ΑΛΛΑ ναι, τι?? Οι λογοι ειπωθηκαν και λιγο πιο πανω απο τους προλαλησαντες...

Οποτε εν κατακλειδι, η απαντηση μου στο αρχικο ερωτημα ειναι: παιρνεις ενα κουμπαρα, γραφεις nc F.I. και περιμενεις να περασει ο καιρος να πεσουν λιγο οι τιμες και ανταλλακτικα και να παρεις καποιο απο αυτα που θα φτιαχτουν εδω μεσα  >:-

Skyggedans:

Είναι δύσκολο να υπάρχει αντικειμενικότητα και σωστό ή λάθος σ' αυτή την ερώτηση, γιατί ο καθένας μας σκέφτεται και κρίνει βάσει των δικών του θέλω και του πορτοφολιού του.

Ως μια γενική απάντηση θα μπορούσε να είναι πως όποιος αγόρασε οποιαδήποτε γενιά mx5 για αυτό που είναι - roadster που προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, με κίνηση στον σωστό άξονα, χωρίς να είναι απαγορευτικά ακριβό σε τιμή αγοράς και συντήρησης - ή θα έψαχνε να το αλλάξει είτε με κάτι εντελώς διαφορετικό, που ίσως του καλύψει τα κενά της συνύπαρξης με το mx5 σε χώρους, άνεση, ευκολία στην καθημερινή χρήση και χαμηλότερη κατανάλωση π.χ. ή αν θέλει να παραμείνει σε αυτή την κατηγορία και δύναται να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο, παίρνει το καινούριο 124 ή κάνει υπομονή και περιμένει αν και πότε θα έρθει το ND στην Ελλάδα.

Για τους περισσότερους πάντως, που το αγοράσαμε με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική (κυρίως του φαίνεσθαι), μοιραία ζητάμε κάτι που πάλι θα προκαλέσει το συναίσθημα (μάλλον), αλλά υπό άλλο πρίσμα. Και ευτυχώς, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η αγορά του μεταχειρισμένου, μπορείς να βρεις τέτοια αυτοκίνητα, όχι σε απαγορευτικές τιμές. Π.χ. η τελευταία απάντηση που έδωσα σε φίλο συμφορουμίτη που είχαμε την ίδια κουβέντα και ο ίδιος χρειάζεται τους παραπάνω χώρους σε καθημερινή βάση, ήταν το Type-R, εφόσον μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του 2λιτρου.

Γενικά πάντως, μιας και όλοι μας έχουμε αυτή την αγάπη για το mx5 μας, πάντα θα βρίσκουμε δικαιολογίες για να το κρατήσουμε όσο πάει και όσο αντέχει η τσέπη μας, όπως ακριβώς ανέφερε αυτό που διάβασε ο Τάσος στο Greek Renault Club.

Και ναι, οι φωτο που ανέβασε ο Βασίλης είναι ορθολογικότατες, εφόσον οι ανάγκες της οικογένειας το επιτάσσουν το πολυμορφικό. Κάποια είναι άκρως αξιόλογα. Απλά εμείς που έχουμε την πετριά στο κεφάλι με τα miata, θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα για να έχουμε κάπου κρυμμένο (ίσως και κουκουλωμένο στο γκαράζ) και ένα ΝΑ/ΝΒ/NC  :giveheart:

SteliosR:
Εδω κ πολυ καιρο νομιζω πως εχει ερθει η ωρα να αποχωριστω το NC μου κ να κανω το επομενο βημα. Ημουν ανεκαθεν S2000 fan αλλα αυτο το αμαξι σημερα ειναι αρκετα δυσκολο να βρεθει στην κατασταση που τουλαχιστον εγω θελω. Θα περασω λοιπον κατευθειαν στο ζουμι, σκεφτομαι σοβαρα την αγορα ενος 370Z convertible. To 370Z ηταν παντα ενα "παρεξηξημενο" αυτοκινητο οντας βαρυ κ με οχι αρκετα αλογα.(332?!?!?!?!?!)

Παρολαυτα η ιπποδυναμη δεν ειναι κριτηριο για μενα(για αυτο κ το σκεφτομαι σοβαρα) γτ καποτε με ενα σωστο Rallye(140hp) το χαμογελο ηταν αφθονο σε στροφοδιαδρομες. Συν του το οτι πλησιαζω τα 40 κ δεν την ψαχνω κ τοσο πολυ.

Υπαρχει ενα 370Ζ κουπε προς πωληση αυτη την στιγμη το οποιο προσπαθω να κανω test drive. Αν τα καταφερω θα επανελθω με εντυπωσεις...

Christoforos:
Οδηγικα το ΜΧ ειναι απιστευτο παιχνιδι..Αν μπορεις ομως να αντεξεις το βαρος ενος 3500 μοτερ με τα εξοδα συντηρησης το Ζ ειναι απιστευτο αυτοκινητο. Εχω οδηγησει το 350 και εμεινα εκπληκτος..Ισως δν ειναι τοσο γρηγορο αλλα ο ηχος του V ειναι απιστευτος

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version