!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf

<< < (5/7) > >>

philosopher:

--- Quote from: sabtas on September 05, 2017, 11:31:37 AM ---Μαλιστα αυτος που εκανε την δηλωση ειπε οτι το Ζ3 coupe ειχε μεγαλυτερες αντοχες ακομα και απο το Μ3 Ε46.

--- End quote ---

Γιαυτό και το last edition φόρεσε και τον S54  :yeah: :yeah: :yeah:

gianic:
Το Ζ3 παρεπιπτοντως ειδικα το μκ1 εχει πολυ χειροτερη ποιοτητα εσωτερικου απο το NB που για μενα εχει εκπληκτικη συναρμογη και πλαστικά (καλυτερη κι απο NC)
Γενικοτερα το Ζ3 1.8 ειναι απο τα χειροτερα αμαξια που εχω οδηγησει ever. Νωχελικό, βαρύ και πολυ ξεπερασμένο εμφανισιακά.

Εγω θα κοιτούσα μόνο mr2 και miata, θα οδηγουσα και τα δυο κι όποιο μου έκανε κλικ θα το τσίμπαγα. Εξάλλου οι τιμες πλεον ειναι αστειες, δεν θελει και πολλή σκέψη. Ούτε στην αγορά χάνεις ουτε στην μεταπώληση.

backys:

--- Quote from: Domo on September 05, 2017, 12:52:53 AM ---ΠΛηρης και κατατοπιστικοτατες οι μεχρι στιγμης πληροφοριες...Γενικως ομολογουμενως το Mx5,ειναι η καλυτερη ας πουμε λυση σε σχεση με τον ανταγωνισμο,μιλωντας σαν συνολο...Η ολη αναζητηση ξεκινησε μετα απο ψαξιμο και λιωσιμο στο γνωστο σαιτ...Δυστυχως το 80% των μεταχειρισμενων ειναι απο κακη εως αθλια κατασταση και το υπολοιπο 20% με τιμες στο Θεο,οποτε ειπα να ριξω μια ματια και στον ανταγωνισμο και ισως βρεθει κατι αξιολογο.

Ξεκινωντας το θεμα εβαλα και καποια ερωτηματα μεσα ετσι ωστε να δημιουργηθει μια σφαιρικη εικονα για ολα τα μοντελα,επειδη μπορει καποιος να μπει στην ιδια διαδικασια για διαφορετικους λογους (πχ χρηση στην πιστα).Προσωπικα θελω ενα καθημερινο αυτοκινητο (σπιτι-δουλεια),κοντινες αποδρασεις κτλ και κυριως να χαιρομαι οταν το οδηγαω.Δεν με ενδιαφερουν οι απολυτες επιδοσεις,ποιο ειναι καλυτερο για πιστα-drift κτλ

Στην μεχρι τωρα αναζητηση μου οι πληροφοριες που εχω βρει ειναι:

Mx5: Τα θετικα τα γνωριζουμε ολοι,δεν χρειαζεται να τα αναφερω...
Στα αρνητικα -η καταναλωση

Αν και δεν αφορα το αμαξι σαν αμαξι,στα αρνητικα επισης μπαινει οτι δεν υπαρχουν 1.8
Με την πτωση τιμων το καθενα εχει αλλαξει 187 ιδιοκτητες
Σαν προσιτο και φυσικα vfm fun car οι 185 εξ αυτων τα εχουν ξεπατωσει
Τα παραπανω αφορουν το Nb

Mr2: Στα θετικα οπως και το Mx5,στησιμο-οδηγικη απολαυση κτλ
Επισης καλη καταναλωση

Αρνητικα: Τα pro facelift μοντελα >03,καινε λαδια και πανε για ανακατασκευη,προβλημα το οποιο διορθωνεται με την αφαιρεση των προκαταλυτων
Επισης κρατανε σχετικα υψηλη τιμη διοτι δεν υπαρχουν πολλα

Z3: Στα θετικα (κατα προσωπικη αποψη) ειναι η εμφανιση του,καλυτερο (?) ποιοτικα εσωτερικο απο τα 2 παραπανω...

Καταναλωσεις,αξιοπιστια κτλ δεν γνωριζω ουτε εχω βρει καπου να αναφερονται,οποτε αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας γραψει

Αρνητικα: Εχει ευκαμπτο σασι και δεν εχει σχεση οσον αφορα το στησιμο και την οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με το Mx5+Mr2 (δεν ξερω ποσο προβλημα αποτελει αυτο για καποιον που το θελει απλα σαν καθημερινο οπως εγω πχ)

Mg tf: Νομιζω τα εγραψε αναλυτικα ο φιλος πιο πανω,οποτε δεν προσθετω κατι
Ουσιαστικα μπαινει στην συγκριση διοτι ειναι κατα πολυ πιο οικονομικο απο τα υπολοιπα (αγορα),οποτε αν βρεθει καποιο καλοσυντηριμενο αναρωτιεμαι αν αξιζει να το κοιταξεις...

Οποιαδηποτε αλλη αποψη ή διορθωση ισως σε αυτα που γραφω (δεν εχω εμπειρια απο κανενα περαν του Mx5),φυσικα και ειναι ευπροσδεκτη...

--- End quote ---

To post που σκεφτόμουν να γράψω σήμερα μετά από κουβέντα που είχα με πρώην ιδιοκτήτη turbo ΜΧ5 και νυν BMWδάκια.

Τα MG και MR2 δεν με καλύπτουν αισθητικά εξ αρχής οπότε τα προσπερνάω ...
Είχα κλείσει προς 1.8 NB NBFL ή 1.6 lightturbo ξέρω γω.... για καθημερινή χρήση η οποία θα ήταν για τις μέρες που δεν παω με το σκούτερ στη δουλειά (15 βαρετά χλμ)και κανένα σκ βόλτα σε στοφιλικι (όπου πήγαινα με την μηχανή δλδ . που την τρώει το γκαράζ )
Σκέφτομαι και για λίγα track day στο χρόνο πιο πολύ για την κάβλα άλλα δεν είμαι διατεθειμένος να στήσω το αυτοκίνητο ετσι ώστε να σιχτιρίζω στο δρόμο.

Και μου βάζει φιτιλιές για το Ζ3 FL με τα 140 μουλάρια.
Οδηγώ περιστασιακά ένα Ζ3 του '97 (1.8 με τα λίγα άλογα) η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι είναι πιο βαρύ και πιο νωχελικό (λογικό).
Το σαλόνι- κουκούλα- χρώμα φαίνονται ανώτερα ποιοτικά . Μιλάμε για αυτοκίνητο με 300.000χλμ ένας ιδιοκτήτης και ποτέ σε γκαράζ και δεν έχει ούτε ένα σκίσιμο. Και στα μηχανικά δεν έβγαλε τίποτα σοβαρό ποτέ.

Και τώρα είμαι σε δίλημμα.... :zalistika:

philosopher:

--- Quote from: backys on September 05, 2017, 12:30:35 PM ---To post που σκεφτόμουν να γράψω σήμερα μετά από κουβέντα που είχα με πρώην ιδιοκτήτη turbo ΜΧ5 και νυν BMWδάκια.

Τα MG και MR2 δεν με καλύπτουν αισθητικά εξ αρχής οπότε τα προσπερνάω ...
Είχα κλείσει προς 1.8 NB NBFL ή 1.6 lightturbo ξέρω γω.... για καθημερινή χρήση η οποία θα ήταν για τις μέρες που δεν παω με το σκούτερ στη δουλειά (15 βαρετά χλμ)και κανένα σκ βόλτα σε στοφιλικι (όπου πήγαινα με την μηχανή δλδ . που την τρώει το γκαράζ )
Σκέφτομαι και για λίγα track day στο χρόνο πιο πολύ για την κάβλα άλλα δεν είμαι διατεθειμένος να στήσω το αυτοκίνητο ετσι ώστε να σιχτιρίζω στο δρόμο.

Και μου βάζει φιτιλιές για το Ζ3 FL με τα 140 μουλάρια.
Οδηγώ περιστασιακά ένα Ζ3 του '97 (1.8 με τα λίγα άλογα) η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι είναι πιο βαρύ και πιο νωχελικό (λογικό).
Το σαλόνι- κουκούλα- χρώμα φαίνονται ανώτερα ποιοτικά . Μιλάμε για αυτοκίνητο με 300.000χλμ ένας ιδιοκτήτης και ποτέ σε γκαράζ και δεν έχει ούτε ένα σκίσιμο. Και στα μηχανικά δεν έβγαλε τίποτα σοβαρό ποτέ.

Και τώρα είμαι σε δίλημμα.... :zalistika:

--- End quote ---

To Z3 πάντως δε θα βγάλει το καλύτερό του εαυτό στη πίστα μη σου πω ότι θα απογοητεύσει κιόλας (φαντάζομαι λέμε για 1.8 ). Το μιατάκι από την άλλη θα είναι λες και είναι στο φυσικό του περιβάλλον και θα είναι και άκρως διασκεδαστικό ακόμα και στοκ.
Από την άλλη μόνο βόλτα και καθημερινότητα εγώ προσωπικά θα διάλεγα Ζ3 σε αυτή τη κατηγορία τιμής. 

kostasmito:

--- Quote from: Domo on September 05, 2017, 02:37:50 AM ---
Mr2 και MgTf υποθετω λες οτι δεν κανουν για τη χρηση που θελω λογο οτι ειναι και τα 2 πιο αποτομα σαν κεντρομηχανα και εχουν τον κινητηρα πισω?

--- End quote ---

Το MR2 για μένα είναι ότι καλύτερο και είναι το επόμενο βήμα μετά το FR ΜΧ5, αλλά κάποτε στην καθημερινότητα σου θα χρειαστεί να βάλεις και δεύτερο άτομο και καμιά βαλίτσα.
Το MG όπως πολύ ωραία και γλαφυρά ανάλυσε ο Perry δεν είναι για καθημερινό, εκτός και αν ο πρωινός καφές στον μάστορα είναι κάτι που κάνεις ούτως ή άλλως :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version