!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf

<< < (6/7) > >>

jSkyline:
Αν και σε γενικές γραμμές πολλοί προηγούμενοι με έχουν καλύψει. Ας πω και εγώ την άποψη μου. Έχω οδηγήσει τα 3 από τα 4. Αφού για να βρεις ζωντανό MG εκτός συνεργείου χρειάζεσαι φανουρόπιτα.

Με την BMW έτσι και αλλιώς δεν είμαι αντικειμενικός αλλά είναι στο TOP 3 των πιο ασχημων BMW. Μαζί με αυτό η σειρά 6 και το Χ6 συμπληρώνουν τις αηδίες της BMW. Εντάξει μετά υπάρχει και το ξερατό Ε36! Πέραν αυτού είναι πιο αργό και από το θάνατο το 1.8. Αλλά και το 1.9 και 2 λίτρο από ότι έχω δει στο δρόμο δεν πάνε καλύτερα. Από εκεί και πέρα σε θέματα αξιοπιστίας είναι άψογο. Για την ποιότητα που λέγεται παραπάνω ειδικά στο εσωτερικό, εγώ δεν την έχω δει πουθενά. Ξεφτυσμενα και χαλασμένα κομμάτια παντού άλλα αυτό έχει να κάνει και με τη χρήση.

MG το τέλειο roadster αν δε σε ενδιαφέρει να κινείται, όμορφο και ξεχωριστό, ποιοτικό μέσα και έξω, απλά αν γυρίσεις το κλειδί δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει μπροστά! Κάποτε πιστεύω θα έχει συλλεκτική αξία.

MR σίγουρα το καλύτερο οδηγικα, για αυτούς που ξέρουν να το οδηγούν. Εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ. Μου φαίνεται δύσκολο αμάξι για τα ανίκανα χέρια μου. Κάποτε το θεωρούσα πιο όμορφο από ΜΧ ειδικά όταν το έβλεπα στο ασημογαλαζιο και το ανθρακι. Τώρα μου φαίνεται λίγο πιο γερασμένο.

Για το ΜΧ δεν έχω κάτι να πω. Κατά διαστήματα έχω πει πως δεν το θεωρώ και κάτι το ιδιαίτερο, άλλα πραγματικά και τι να πάρεις σε αυτή την κατηγορία αν δεν έχεις τα λεφτά να πάρεις ένα Λιζακι!?

Αν δε σε νοιάζει να μπεις σε πίστα και η γενικότερη φάση της οδήγησης το SLK και το Ζ4 είναι δύο καλές επιλογές και παρκάρουν και σε καλές θέσεις έξω από τις "πίστες"!!!

Αν θες 4κινητό το TTS τα κάνει όλα και συμφέρει!

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

Hayate:
Ολα ξεκινάνε απο το τι θες. καταρχάς αν μιλάμε για 1 αμάξι all around ξεχνάς τα κεντρομήχανα, εκτός κ αν θα είσαι πάντα σόλο κ μαξ αποσκευές 1 σακίδιο polo λυκείου με χερούλι οασα.
2ον αν δε σε νοιάζουν καθόλου τα καγκουριλίκια καμία σημασία δεν έχει το σασί, το στίσιμο κ το μοτέρ. όλα το ίδιο ακριβώς πάνε στις απλές μετακινήσεις.
3ον τα TF κ Ζ3 θεωρούνται παγκοσμίως απο τα χειρότερα ρόουντστερ οδηγικά. Το TF ειδικά απευθύνεται μόνο σε εργασιομανείς μάστορες που θέλουν να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους με έξτρα δουλειά. Το elan που είναι προσθιοκίνητο κ πιο παλιό είναι πολύ καλύτερο οδηγικά κ σε αξιοπιστία.
4ον σε στοκ μορφή μόνο το sporty μπορεί να κοιτάξει το MR2 στα μάτια κ αν, πέρα απο NC.
Στην ελλάδα οι περισσότεροι αντιμετοπίζουν το ΜΧ5 (κ τα περισσότερα "οικονομικά" ρόουντστερ) σαν φθηνά SLK.
Αυτό δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση, αλλά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχουν άπειρα ΜΧ 20ετίας που δεν έχουν κάνει ευθυγράμμιση ποτέ.
Επίσης γενικά μιλώντας, αν θες ρόουντστερ και για τα πεναρούπια ή κανά φλαμίνκο, το γερμανικό σήμα είναι μονόδρομος. με μάτσντα κ τουότα δε κάνεις δουλειά.
Και η αλήθεια είναι πως αν έχεις τα λεφτά να τα πάρεις κ να τα συντηρίσεις είναι πολύ καλύτερα στο 70% των περιπτώσεων. εννοείται όχι τα Ζ3 κ slk 1ης γενιάς.

Domo:
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις...Οι αποψεις και οι γνωσεις παντα ειναι ευπροσδεκτες...Μεχρι στιγμης φαινεται οτι "νικητες" βγαινουν τα mx5 & mr2 λογο γενικου στησιματος κτλ (αν και στα θεματα αξιοπιστιας αρνητικα ουσιαστικα εχει αναφερθει μονο το Mg και εχουμε παραβλεψει τα mr2 pro fl που ηταν ολα εξισου προβληματικα) με ακολουθο το z3 μονο οσον αφορα το αισθητικο κομματι και τελευταιο το mg...Προφανως η νο1 επιλογη ειναι το mx5 και το ολο συγκριτικο ξεκινησε ουσιαστικα στην σκεψη:εφοσον ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει καποιο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση,τι ειναι προτιμοτερο?Ενα mx5 που εχει αλλαξει 15 χερια με την οποια μεταχειριση (μηπως λοιπον ενα απο τα δυνατα χαρτια του,οπως η αξιοπιστια,παει καπως περιπατο?) ή εστω ενα καλομεταχειρισμενο Mg (βαζω την χειροτερη επιλογη) που εχει αλλαξει πχ 2-3 χερια?
Οσον αφορα την καταναλωση που ειχε ειπωθει νωριτερα οτι μπαινει στα αρνητικα του mx5,εννοουσα οτι καιει πολλα σε σχεση με αυτα που αποδιδει,καθως το mr2 ειναι πιο γρηγορο και καιει πιο λιγο συγκριτικα,το mg το ιδιο νομιζω,και για το z3 δεν γνωριζω...
Οσον αφορα slk και z4 που αναφερθηκαν,νομιζω μιλαμε για διλιτρα και πανω και επισης εκτος μπατζετ,αλλα καλως αναφερθηκαν καθως καποιος αλλος που διαβαζει και ισως εχει ιδια ερωτηματα μπορει να τα βαλει κι αυτα στη λιστα του...
Τελος για τα κεντρομηχανα που δεν εχουν χωρους κτλ δεν με απασχολει τοσο γτ αν θελω να παω καπου μπορω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα οικογενειακα αυτοκινητα και κυριως το αμαξι που θα παρω το αγοραζω για παρτη μου και οχι για να βολευονται οι υπολοιποι  :finger:

mx5silver:
προτιμοτερο είναι ένα μχ5 που να εχει αλλαξει 2 χερια το πολύ... ;)

περιμενε, τωρα που χειμωνιαζει και ερχεται το νέο ετος με το σημα κυκλοφοριας, σιγουρα καποια αξιολογα μχ5 θα βγουν προς πώληση Οκτώβριο -Νοέμβριο...

Sakis:

--- Quote from: Domo on September 06, 2017, 12:25:22 AM ---Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις...Οι αποψεις και οι γνωσεις παντα ειναι ευπροσδεκτες...Μεχρι στιγμης φαινεται οτι "νικητες" βγαινουν τα mx5 & mr2 λογο γενικου στησιματος κτλ (αν και στα θεματα αξιοπιστιας αρνητικα ουσιαστικα εχει αναφερθει μονο το Mg και εχουμε παραβλεψει τα mr2 pro fl που ηταν ολα εξισου προβληματικα) με ακολουθο το z3 μονο οσον αφορα το αισθητικο κομματι και τελευταιο το mg...Προφανως η νο1 επιλογη ειναι το mx5 και το ολο συγκριτικο ξεκινησε ουσιαστικα στην σκεψη:εφοσον ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει καποιο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση,τι ειναι προτιμοτερο?Ενα mx5 που εχει αλλαξει 15 χερια με την οποια μεταχειριση (μηπως λοιπον ενα απο τα δυνατα χαρτια του,οπως η αξιοπιστια,παει καπως περιπατο?) ή εστω ενα καλομεταχειρισμενο Mg (βαζω την χειροτερη επιλογη) που εχει αλλαξει πχ 2-3 χερια?
Οσον αφορα την καταναλωση που ειχε ειπωθει νωριτερα οτι μπαινει στα αρνητικα του mx5,εννοουσα οτι καιει πολλα σε σχεση με αυτα που αποδιδει,καθως το mr2 ειναι πιο γρηγορο και καιει πιο λιγο συγκριτικα,το mg το ιδιο νομιζω,και για το z3 δεν γνωριζω...
Οσον αφορα slk και z4 που αναφερθηκαν,νομιζω μιλαμε για διλιτρα και πανω και επισης εκτος μπατζετ,αλλα καλως αναφερθηκαν καθως καποιος αλλος που διαβαζει και ισως εχει ιδια ερωτηματα μπορει να τα βαλει κι αυτα στη λιστα του...
Τελος για τα κεντρομηχανα που δεν εχουν χωρους κτλ δεν με απασχολει τοσο γτ αν θελω να παω καπου μπορω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα οικογενειακα αυτοκινητα και κυριως το αμαξι που θα παρω το αγοραζω για παρτη μου και οχι για να βολευονται οι υπολοιποι  :finger:

--- End quote ---

Σε forum με MX5 έκανες τέτοια ερώτηση, τι περίμενες να βγει καλύτερο αν όχι το MX5 :P :P
Προφανώς οι περισσότεροι περάσαμε από τέτοια διλήμματα και καταλήξαμε στο ΜΧ5 για να είμαστε εδω  :excited: :excited:.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version