!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf
Domo:
Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου,θα πεσει να σε πλακωσει λενε,αλλα ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα και πιστευω να γινει μια αντικειμενικη συγκριση με τα υπερ και τα κατα του καθε μοντελου...Και τα 4 μοντελα ειναι roadster,πισωκινητα,ιδιας φιλοσοφιας αλλα ταυτοχρονα τοσο διαφορετικα μεταξυ τους...Για να ειναι λιγο πιο αντιπροσωπευτικη η συγκριση θα ηταν πιο σωστο να γινει μεταξυ Mx5 mk2-2.5 1.8,Mr2 mk3,Z3 1.8 και MgTf 1.8...Αξιοπιστια?Επιδοσεις?Καταναλωσεις?Στησιμο?Καθημερινο αυτοκινητο?Πιστα?Ανταλλακτικα?Ειναι μερικες απο τις ερωτησεις που προσωπικα μου δημιουργουνται...Εχει κανεις εμπειρια απο τα υπολοιπα μοντελα περαν του Mx5?
iliasfyntanidis:
MX5 και MR2. Το MR2 ιδίως σε Ελληνική άσφαλτο γράφει φοβερά καλούς χρόνους με εξίσου καλούς οδηγούς.
Επίσης είναι πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ καθότι απουσιάζει ο κεντρικός άξονας που μεταφέρει την κίνηση άρα λιγότερες απώλειες ισχύος και χαμηλότερο βάρος.Νομίζω ότι έχει μονά ψαλίδια σε σχέση με το MX5.Κάποια θέματα αξιοπιστίας αμαύρωσαν την φήμη του.
Για πιο special ανάλυση υπάρχουν ειδικοί εδώ μέσα όπως ο @royal_airness .Το MX5 είναι πιο εμπορικό και φαίνεται αυτό οτι συνεχίζει να παράγεται μέχρι σήμερα.
Μετά το χάος.
BMW δεν ονειρεύτηκα ποτέ εκτός από M3 τώρα για MG....Τι να σου πω.Στην Αγγλία την ίδια στην χώρα των MG τα Ιαπωνικά roadster κάνουν party.
SteliosR:
Η δικη μου εμπειρια παντως απο MR2, με εντελως ΟΕΜ σετ απ, ειναι πως δεν συγχωρει ουτε προειδοποιει.
Το MG ενος φιλου που δεν ειναι καθολου καφρος, αγορασμενο καινουριο, εβγαλε αρκετα σοβαρα προβληματα.
MX5 εχω οποτε ισως να μην ειμαι κ τοσο αντικειμενικος,! :moutza:
Δεν ξερω σε τι φαση εισαι κ τι ακριβως ψαχνεις, εγω ειμαι κοντα στα 40 κ πριν απο 2 μηνες πηγα βολτα με MR2 με Κ20 μοτερ.
Ενω νομιζα πως η πετρολχεντιαση καποτε περναει κ ολοι καταληγουν σε SUV/station, αυτη η βολτα μου τα αλλαξε ολα!!!!!!!!!!!!!
Καλη τυχη σε οτι κ να παρεις...!
luigid:
@PERRY νομιζω εχει ΜΧ5 και Εμ-Τζι ας μιλησει
PERRY:
--- Quote from: luigid on September 04, 2017, 11:45:40 AM ---@PERRY νομιζω εχει ΜΧ5 και Εμ-Τζι ας μιλησει
--- End quote ---
--- Quote from: luigid on September 04, 2017, 11:45:40 AM ---
@PERRY νομιζω εχει ΜΧ5 και Εμ-Τζι ας μιλησει
--- End quote ---
Ναι! έχω και τα 2! ήμουν και ιδρυτής πρόεδρος στην Ελληνική Λέσχη Φίλων MG, κλπ.
► Το MG TF 1.6 Anniversary Edition το πήρα καινούργιο το 2004 με... €29.250...
► Οπότε το έχω από καινούργιο και μπορώ να κρίνω.
► Έκανα 235,000 χλμ με το MG οπότε έκανα πολλά και τώρα στο ΜΧ5 έχω 101,000 οπότε το έχω αρκετά χλμ και μπορώ να συγκρίνω.
► Στα ίδια χιλιόμετρα με το ΜΧ5 το MG μου είχε βγάλει:
1. Φλαντζα κεφαλής στα 50,000
2. Φλαντζα κεφαλής στα 100,000
3. Πολλαπλή εξέτμισης μεσα στην εγγύηση
4. Μοτερ υαλοκαθαριστήρων
5. Ρυθμιστής καλοριφέρ
6. Δυναμό αντικατάσταση
7. A/C έτρεχε στα πόδια του συνοδηγού νερά
8. Σπασμένα κολάρα αντιψυκτικού = μένεις στο δρόμο με θερμοκρασία Χ 3-4 φορές
9. Δοχείο νερού
10. Το ρολόι πήγαινε γρήγορα πίσω :P
11. Χαλασμένο 3ο ΣΤΟΠ πίσω
12. Μόνιμη μυρωδιά βενζίνης από το ρεζερβουάρ
13. Φλάντζα καπακιού βαλβίδων
14. Πολλαπλασιαστές 2 φορές μια το ένα σετ μια το άλλο
Και πολλά - πολλά ακόμα που δεν θυμάμαι παιδιά. Γενικά αισθανόμουν μια ανασφάλεια αν θα μείνω στο δρόμο. Έβγαζε πάρα πολλά και τώρα που έχω το ΜΧ5 δεν έχει βγάλει τίποτα.
Γενικά το αγαπώ πολύ το MG το βρίσκω πανέμορφο αλλά είναι συγκριτικά φοβερά αναξιόπιστο.
Πέρα από την αξιοπιστία όμως είναι και 2 γενιές πίσω τεχνολογικά:
► Το ΜΧ5 είναι απίθανο στον δρόμο σε ποιότητα κύλισης και ευστάθεια. Διορθώνεις εύκολα τα λάθη της υπερστροφής και είναι απόλαυση στην οδήγηση.
► Ποιότητα κατασκευής 2 γενιές μπροστά.
► Θόρυβος καμία σχέση με το MG το ΜΧ5 είναι πολύ ήσυχο.
Μερικά θετικά του MG σε σχέση με το ΜΧ5:
► Μικρότερο τιμόνι και το αισθάνεσαι καλύτερα. Όταν πρωτοοδήγησα το ΜΧ5 αισθανόμουν σαν οδηγός φαγάνας.
► Μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια οδηγού-συνοδηγού που μου έκανε εντύπωση.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version