Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση  (Read 21396 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 19, 2014, 11:35:04 AMReply #45

Offline vagmann

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #45 on: February 19, 2014, 11:35:04 AM »
Χαχαχα..Ναι αλλά στην πίτα με το Αυδι ήρθες :police: O0

...ειχα να ντελιβερισω τη φαμιλια πρωτα ρε...

...κακα τα ψεμματα βελτιωμενο miata+αντα+καθημερινη χρηση ειναι μαζοχισμος...

February 19, 2014, 12:19:44 PMReply #46

Offline SchumiMx5

« Reply #46 on: February 19, 2014, 12:19:44 PM »
Γέρος ή νέος δεν έχει σημασία, ούτως ή άλλως αν νομίζεις ότι με ελεύθερη εξάτμιση, λειψά απο διαδρομή αμορτισέρ, -2 κάμπερ & 7 κάστερ, εξάφτερους κτλ...θα βελτιώσεις την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική...τότε απλά είσαι γκάβακας!
Καλά ναι,όταν έβαλα 6φτέρο με ρώτησε και ο μάστορας αν έχω τρέιλερ ώστε να μεταφέρω το αμάξι πια,γιατί δεν κάνει για δημόσιο δρόμο.
Υποθέτω είχες στο nc σου 6φτερο  και ξέρεις :good:
Επίσης σκέψου ότι κάποιοι ίσως να μην έχουμε την άνεση να έχουμε πάνω από 1 αμάξι ;)
Τώρα αν υποθέσουμε πάλι από το nick σου ότι έχεις για 2ο αμάξι MiTo,καλύτερα γκάβακας  O0 ,παρά ξύπνιος  :-*

Είπα εγώ για το αν κάποια αλλαγή-βελτίωση κάνει ή δεν κάνει για δημόσιο δρόμο? Μεγάλοι άνθρωποι (φαντάζομαι) είμαστε...ο καθένας τα ζυγίζει και κάνει ότι νομίζει. Το μόνο που θα μπορούσα να έχω άποψη είναι αυτά που με επηρεάζουν (εξατμίσεις χωρίς καταλύτες κτλ.).
Τώρα αν εσύ έχεις εξάφτερο και πιστεύεις ότι βελτίωσες το αμάξι σου ως προς την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική, ειλικρινά σου ζητώ συγνώμη, αν μπορέσεις δε και να μου το τεκμηριώσεις, θα αυτο-ban-αριστώ για κανά μήνα.
Mito είχα κάποτε (πριν 16χρόνια για την ακρίβεια)...αλλά ήταν Cagiva....πειράζει?
Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα...ειλικρινά τα παραπάνω είναι χωρίς ίχνος ειρωνίας...

Δεν μίλησα για ειρωνία.Ριλάξ.Για γκάβακα μίλησες εσύ ντουντ.Χωρίς να αυτο-ban-αριστείς φυσικά μάθε και αυτό.Ο εξάφτερος δίσκος λοιπόν,στο mx5 μου, είναι πολύ πιο μαλακός από τον μαμά,άρα και πιο ξεκούραστος άρα και πιο εύκολος στην κίνηση και την καθημερινότητα.Αρα τι πρέπει να πω εγώ?''Τρεχάτε όλοι παιδιά για 6φτερους!Βοηθάει στο κάθε μέρα!'' :llol:

Οταν θα έρθω Κρήτη,θα στο δώσω να δεις αν ισχύει το ''Τώρα αν εσύ έχεις εξάφτερο και πιστεύεις ότι βελτίωσες το αμάξι σου ως προς την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική'' . 8)

Και ναι,με τα καλύτερα φρένα,ανάρτηση,δεσίματα,roll bar,λάστιχα και κάτι λίγα που έχει το αμάξι μου ακόμα βελτιώθηκε ως προς την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική  ;).

February 19, 2014, 12:32:24 PMReply #47

Offline Vidias

• 300 km/h
  • Total likes: 415
  • τα γουστα και τα λαθη,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...
« Reply #47 on: February 19, 2014, 12:32:24 PM »
Ζαχαρία, οταν έρθεις Κρήτη μην ξεχάσεις να μου το δωσεις και εμένα πλιζ...  :llol:

:btp:
NB SPORTY 7/2004

ENGINE: AutoExe Ram-Air Intake-AutoExe Spark Wires-Βoubis Reprofiled Cams-Koyo R-Core Radiator-Beatrush Cooling Panel-Maxim Works Header+Catalyst-Custom 57mm mid pipe-AutoExe back-box-IL Motorsport Engine Mounts.
TRANSMISSION: Exedy Flywheel-Custom 1.6 Clutch-T2 Torsen
WHEELS-TYRES-BRAKES: Enkei RPF1 15x8-Yokohama AD08R 205/50/15-Muteki lugs
SUSPENSION: Jamsport Revalved Oem Bilstein-AutoExe springs-H&R Sways-AutoExe front end links
BRACES: Frame Rails-AutoExe front+rear strut braces-Kenauto Rear Frame-Arrow in Fenders-AutoExe Front Member-Beatrush P.P.F-Hoods.gr Rollbar
INTERIOR: Thermo-Insulated Cabin-Roadster 6 O'clock Cluster-Scuff Plates-Trunk Carpet-OEM Red Stiched Steering Wheel-Handbrake-AutoExe Red Stitched Knob-IL Motorsport Pedal Set-Kenwood 2Din Head Unit .
EXTERIOR: RS Factory Stage Replica Front Lip-Clear Reflectors-Side Repeaters-Black Painted Brake Calipers.

February 19, 2014, 12:37:20 PMReply #48

Offline SchumiMx5

« Reply #48 on: February 19, 2014, 12:37:20 PM »
Είσαι τέρμα υπερβολική παλιόγρια :finger:  :llol:

Τα λέμε σε 15 χρόνια  :exaclty:
Εσύ έτσι όπως μας τα λες κυρία μου,σε 15 χρόνια,μόνο με αυτό θα πηγαίνεις βόλτα

February 19, 2014, 12:43:42 PMReply #49

Offline SchumiMx5

« Reply #49 on: February 19, 2014, 12:43:42 PM »
Ζαχαρία, οταν έρθεις Κρήτη μην ξεχάσεις να μου το δωσεις και εμένα πλιζ...  :llol:
 :btp:
Χαχαχα!
Εννοείται Γιώργο!
Κάτσε να δω τι χρειάζομαι από ανταλλακτικά μόνο :llol:

February 19, 2014, 02:10:52 PMReply #50

Offline kostasmito

« Reply #50 on: February 19, 2014, 02:10:52 PM »
Γίνομαι σπ@ζ@ρχίδης...αλλά πως έχεις πιο μαλακό και πιο προοδευτικό συμπλέκτη, που αντέχει περισσότερη ροπή? Θέλω και εγώ :yeah:
Anyway αναμένω να έρθεις Κρήτη να δω απο κοντά...φαγητό εννοείται κερασμένο :)

Μανώλη...στα 30000χλμ. που πρόλαβα και του έκανα είχα σπρώξει για...ελατήρια,πιστόνια,μπιέλα,ρουλεμάν στροφάλου και μια τρύπα στα μέταλλα που πέρναγε βαλβολίνη στον θάλαμο καύσης (ήθελα συμπλήρωμα κάθε 200χλμ :yeah:)...ηλεκτρικά & ψιλολοίδια δεν τα λογαριάζω καν...όλα απο λάθος "μάστορες" (΄νταξ και τα Θεσσαλονική-Αθήνα που έκανα τακτικά δεν βοηθούσαν ;D)...ακόμα όμως μετανιώνω που το πούλησα :(   

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

February 19, 2014, 02:37:01 PMReply #51

Offline dogits

« Reply #51 on: February 19, 2014, 02:37:01 PM »
Γίνομαι σπ@ζ@ρχίδης...αλλά πως έχεις πιο μαλακό και πιο προοδευτικό συμπλέκτη, που αντέχει περισσότερη ροπή? Θέλω και εγώ :yeah:
Anyway αναμένω να έρθεις Κρήτη να δω απο κοντά...φαγητό εννοείται κερασμένο :)

Μανώλη...στα 30000χλμ. που πρόλαβα και του έκανα είχα σπρώξει για...ελατήρια,πιστόνια,μπιέλα,ρουλεμάν στροφάλου και μια τρύπα στα μέταλλα που πέρναγε βαλβολίνη στον θάλαμο καύσης (ήθελα συμπλήρωμα κάθε 200χλμ :yeah:)...ηλεκτρικά & ψιλολοίδια δεν τα λογαριάζω καν...όλα απο λάθος "μάστορες" (΄νταξ και τα Θεσσαλονική-Αθήνα που έκανα τακτικά δεν βοηθούσαν ;D)...ακόμα όμως μετανιώνω που το πούλησα :(   
Αγορινα σορρυ που παρεμβαίνω στην κουβέντα με το σουμι αλλα γιατι να εχει βαρύτερο πετάλι; Αφου οι πιο πολυ με 300 άλογα χρησιμοποιούν το μαμα πλατό του 1,8;και ίσα ίσα που εθνική βάζεις την Πέμπτη και την εχεις απο 80-280
DOGITS outworks

Ευχαριστώ το Θεό που δεν με έκανε στοκο να ευχαριστώ κάποιον που πληρώνω αδρά Με τα χρήματα μου να κάνει την δουλειά του σωστά..

February 19, 2014, 06:08:39 PMReply #52

Offline xrisbal

« Reply #52 on: February 19, 2014, 06:08:39 PM »
respect dogits

February 19, 2014, 08:48:51 PMReply #53

Offline SIMOS

« Reply #53 on: February 19, 2014, 08:48:51 PM »
Αγορινα σορρυ που παρεμβαίνω στην κουβέντα με το σουμι αλλα γιατι να εχει βαρύτερο πετάλι; Αφου οι πιο πολυ με 300 άλογα χρησιμοποιούν το μαμα πλατό του 1,8;και ίσα ίσα που εθνική βάζεις την Πέμπτη και την εχεις απο 80-280
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.  Να βάλω όμως και στην εξίσωση ότι το "σκορτσάρισμα" λόγω του εξάφτερου δεν το γλιτώνεις, συν του ότι η αντοχή του μαμά πλατώ σε τέτοιες ροπές είναι περιορισμένη και αργά η γρήγορα, ψάχνεις για πιο extreme λύσεις (δίχτενα πλατώ κλπ.), αφού το μαμά πλατώ θα σου πατινάρει σχετικά γρήγορα :exaclty:.
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

March 14, 2014, 10:29:57 AMReply #54

Offline LiTTle

« Reply #54 on: March 14, 2014, 10:29:57 AM »
...κακα τα ψεμματα βελτιωμενο miata+αντα+καθημερινη χρηση ειναι ΜαζοΧισμος...

Edited!!!

Μια παρόμοια συζήτηση είχα με έναν φίλο και καταλήξαμε πως το μαμά στήσιμο είναι ότι καλύτερο για μέση χρήση και τον μέσο οδηγό! Στο τέλος καταλήγει το αμάξι σαν ένα δρομίσιο αγωνιστικό! Γκαράζ-παιχνδι-γκαραζ-οικογενειακό κάρο-καφές!!! Αποζητάω συχνά το αμάξι της αρραβωνιαστικιάς (yaris) για έναν καφέ και να φανταστείτε ότι το μόνο που έχω κάνει οδυνηρό στο δικό μου είναι οι σκληρές αναρτήσεις!
Άσε που όταν βλέπω γούβα προετοιμάζω ψυχολογικά τον εαυτό μου για χοροπηδηχτο!!!
« Last Edit: March 14, 2014, 10:35:23 AM by LiTTle »
"http://www.sepals.gr/" || "https://www.facebook.com/SepalsGreece" || "https://plus.google.com/+SepalsGreece/posts"

-Τι συμβαίνει όταν οι κώλοι έχουν προσπεράσει τις μούρες?!
-Στενοχωριέσαι γιατί νιώθεις μπροστοκούνα!!!

March 14, 2014, 12:09:03 PMReply #55

Offline kantetom

« Reply #55 on: March 14, 2014, 12:09:03 PM »
Κοίτα όλα είναι σχετικά...
Αν είσαι μαθημένος σε volvo, μεγάλα citroen και mercedes εννοείται ότι μετά το mx-5 (νορμάλ πόσο μάλλον ένα βελτιωμένο) δεν είναι και ότι πιο άνετο. Από την άλλη αν το background σου είναι γαλλικά κουβαδάκια και μηχανές τότε οι ισορροπίες αλλάζουν...  ;)

April 27, 2014, 02:49:13 AMReply #56

Offline mass_c

« Reply #56 on: April 27, 2014, 02:49:13 AM »
Διαβαζω διαβαζω ρε παιδια και το μονο που καταλαβαινω ειναι οτι ολοι ειμαστε ομοιογαλακτοι..Δεν πειραμε mx5 να πηγαινουμε σα κυριες κυριλε :) Βασικα εγω ειμαι πανω απο 500hp και το καραγουσταρω  :excited:
MX5 High Edition 500HP plus!!!

August 21, 2014, 05:24:55 PMReply #57

Offline charchon

« Reply #57 on: August 21, 2014, 05:24:55 PM »
Να πω και εγω κατι ασχετο τωρα????
Το clio 2.0 εκανα 2 χρονια να το πουλησω, το mx5 επίσης 2 χρονια, το σμαρτ ενα χρόνο χωρις κριση ( πουλουσε σα ζεστο ψωμακι) , ενα Rav4 κανα εξάμηνο και έρχομαι πριν απο ένα μήνα και βάζω αγγελία το Honda για πλακα κυριως να βολιδοσκοπήσω την αγορά.

Δεκαετίας το Honda, δίλιτρο και με την σκια του κοντράμαξου....σε 32 μέρες τα στατιστικά του car.gr ελεγαν 1225 views, 15 φορες παρκάρισμα και 4 τηλέφωνα για ραντεβου. Ο τελευταιος ( ο μονος που πραγματικά μου είπε να παμε για μεταβίβαση) απο Πτολεμαίδα .Θα εκανε κ ταξιδι δηλαδη ολοκληρο

Τελικα κόλωσα και ακυρωσα την πώληση , κατέβασα αγγελία και είπα να κατσω στα αυγα μου γιατι το αμαξι μου αρεσει κ δεν το έχω χαρει ( 7 μηνες κατοχος).
Γιατι σας τα λεω αυτα??

Γιατι το είχα βαλει τιμη 10.000 €  :moutza: ( εξωπραγματικα υψηλη αφου τοσο δινουν Honda CTR 4 χρονια νεωτερα...)   :zalistika:

Οκ , θα πειτε βλακας που δεν το εδωσα και τετοιες ευκαιριες μονο μια φορα ερχονται....αλλά καταλήγω οτι τελικά την δυναμη της αγορας δεν την καταλαβαινω....ειλικρινά!
Απλα πιστεύω οτι το γεγονος οτι δεν ηταν πειραγμενο οπως ολα τα αλλα, το εκανε πιο επιθυμητο στους ενδιαφερομενους....
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

August 21, 2014, 08:19:41 PMReply #58

Offline Hayate

« Reply #58 on: August 21, 2014, 08:19:41 PM »
έλα πες αλήθεια τώρα, δε θα προτιμούσες καλοκαιριάτικα να κάνεις καμπριολάδες έστω κ με τα μισά άλογα??  :P :P

August 21, 2014, 10:17:58 PMReply #59

Offline charchon

« Reply #59 on: August 21, 2014, 10:17:58 PM »
Βασικά κάνω με τα μισά απο του μαζντα!!! Εχω ενα σμαρτ καμπριολαδα  :P
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC