Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση  (Read 21358 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 18, 2014, 04:02:52 PMReply #30

Offline georgee

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #30 on: February 18, 2014, 04:02:52 PM »
Οπως και να το κανουμε δεν βολευει.....και δεν είναι ανετο για οδηγηση στην πόλη....τοοτι μπορείς σιγουρα μπορείς..... :yeah:

February 18, 2014, 05:31:36 PMReply #31

Offline General_lee

« Reply #31 on: February 18, 2014, 05:31:36 PM »
Ώπα..General αυτό με τις ανωμαλίες μου το κάνει και εμένα...ξέχασα να το αναφέρω στα μείον του setup μου ...η κάστερ ευθύνεται? Ευτυχώς μου το θύμισες να το αλλάξω στην ευθυγράμμιση. Πάμε για πιο χαλαρό στήσιμο και εκεί  :P

Το τοπικ κάλλιστα μπορούσε να θέτει τον προβληματισμό, γεράματα ή ωριμότητα?

Εγώ ειχα 2 μοιρες καμπερ μπρος πίσω όταν έβαλα τις BC και τερμα καστερ (όσο έπαιρνε) και μηδέν σύγκλιση.
Το αυτοκίνητο μπροστά έχει χαμηλώσει/κατσει σίγουρα έναν ποντο από την πρωτη ρυθμιση/ευθυγραμμιση.

Οποτε με πάνω από 2 μοιρες καμπερ είμαι τώρα και με απόκλιση μπροστά.

Ε λογικά με σαπιο πολιτικό λάστιχο σε εθνική δεν είναι ότι καλύτερο όλο αυτό... :angel:  

Υποθέτω ότι φταίει ο συνδυασμός καμπερ και απόκλισης. Σίγουρα η σύγκλιση βοηθάει τη σταθερότητα.

Η καστερ δεν ξέρω αν παίζει ρολο στο να διαβάζει έτσι το δρόμο. Έχω πλέον κατι χρονια να ασχοληθώ με στριψιματικές ευθυγραμμίσεις και τα ξέχασα εδώ στα ξένα.  :police:
« Last Edit: February 18, 2014, 05:34:21 PM by General_lee »

February 18, 2014, 08:18:26 PMReply #32

Offline Manolis

« Reply #32 on: February 18, 2014, 08:18:26 PM »
Γιατί δεν μπορείς να κυκλοφορείς καθε μέρα εαν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα με εξάφτρερο δίσκο και δισκάτο διαφορικό....
Εντάξει ένα φίλτρο-προγραμμά θα βάζω αλλά, θολόμπαρες-χαμηλώματα-αντιστρεπτικες-διαφορικα-δισκους.......οχι...... ;)
Ποιος το λέει αυτό?! >:-

Το νεαρόν της ηλικίας σου λέει ότι μπορείς.Για ρώτα και κάνα γέρο που από το πολύ κοπάνημα χορεύουν οι φρονιμίτες του ραπ  :exaclty:

February 18, 2014, 08:30:12 PMReply #33

Offline vagmann

« Reply #33 on: February 18, 2014, 08:30:12 PM »
Το νεαρόν της ηλικίας σου λέει ότι μπορείς.Για ρώτα και κάνα γέρο που από το πολύ κοπάνημα χορεύουν οι φρονιμίτες του ραπ  :exaclty:

...δεν εχει γερους αυτο το forum...να πας αλλου να ρωτησεις... :yeah:

February 18, 2014, 08:58:42 PMReply #34

Offline saldale

« Reply #34 on: February 18, 2014, 08:58:42 PM »
Για ρώτα και κάνα γέρο που από το πολύ κοπάνημα χορεύουν οι φρονιμίτες του ραπ  :exaclty:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e7RNLv3trF0[/youtube]
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

February 18, 2014, 10:44:52 PMReply #35

Offline kostasmito

« Reply #35 on: February 18, 2014, 10:44:52 PM »
Γέρος ή νέος δεν έχει σημασία, ούτως ή άλλως αν νομίζεις ότι με ελεύθερη εξάτμιση, λειψά απο διαδρομή αμορτισέρ, -2 κάμπερ & 7 κάστερ, εξάφτερους κτλ...θα βελτιώσεις την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική...τότε απλά είσαι γκάβακας!
Charchon αν σου άρεσε το ταξίδι με το τάπερ...καλύτερα να μην ταξιδέψεις με Mercedes απο E και πάνω...για να μην πω για κανά Q7...

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

February 18, 2014, 11:43:39 PMReply #36

Offline charchon

« Reply #36 on: February 18, 2014, 11:43:39 PM »
Kostasmito δυστυχώς εχω προνομιούχους φίλους κ εχω κάνει ταξίδια με υπέρ άμαξα σε σημείο που εχω πει να πετάξω όλους τους κουβαδες μου!! Αλλα τωρα συγκρίνω με αυτά που αντέχει η τσέπη μου!!  ;D
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

February 19, 2014, 12:57:22 AMReply #37

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #37 on: February 19, 2014, 12:57:22 AM »
Κακο πραγμα οι προνομοιουχοι φιλοι παντως...

Αν και εχω να δηλωσω πως ακομα και Ε-Class Cabrio και ΤΤS καμπριο, τουλαχιστον με αυτα τα 2 ψιλοακριβα καμπριο, που εχω κανει ταξιδι, ενα θορυβο μεσα στην καμπινα τον εχουν, βεβαια μετρο συγκρισης με το ΜΧ δεν υπαρχει...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 19, 2014, 09:15:12 AMReply #38

Offline SchumiMx5

« Reply #38 on: February 19, 2014, 09:15:12 AM »
Γιατί δεν μπορείς να κυκλοφορείς καθε μέρα εαν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα με εξάφτρερο δίσκο και δισκάτο διαφορικό....
Εντάξει ένα φίλτρο-προγραμμά θα βάζω αλλά, θολόμπαρες-χαμηλώματα-αντιστρεπτικες-διαφορικα-δισκους.......οχι...... ;)
Ποιος το λέει αυτό?! >:-
Είσαι τέρμα υπερβολική παλιόγρια :finger:  :llol:

...δεν εχει γερους αυτο το forum...να πας αλλου να ρωτησεις... :yeah:
Βαγγέλη κάπως το έσωσες,γιατί πιο πριν έλεγες για στοκ και τέτοια  :P

February 19, 2014, 09:23:01 AMReply #39

Offline vagmann

« Reply #39 on: February 19, 2014, 09:23:01 AM »

...ναι ρε για τους αλλους ελεγα οχι για μενα... :P

...ειπαμε μια βολτα το μηνα με το μιατα,και μετα η επομενη οταν "ξεπιαστω"... :llol:

February 19, 2014, 09:27:17 AMReply #40

Offline SchumiMx5

« Reply #40 on: February 19, 2014, 09:27:17 AM »

...ναι ρε για τους αλλους ελεγα οχι για μενα... :P

...ειπαμε μια βολτα το μηνα με το μιατα,και μετα η επομενη οταν "ξεπιαστω"... :llol:
Χαχαχα..Ναι αλλά στην πίτα με το Αυδι ήρθες :police: O0

February 19, 2014, 09:41:45 AMReply #41

Offline SchumiMx5

« Reply #41 on: February 19, 2014, 09:41:45 AM »
Γέρος ή νέος δεν έχει σημασία, ούτως ή άλλως αν νομίζεις ότι με ελεύθερη εξάτμιση, λειψά απο διαδρομή αμορτισέρ, -2 κάμπερ & 7 κάστερ, εξάφτερους κτλ...θα βελτιώσεις την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική...τότε απλά είσαι γκάβακας!
Καλά ναι,όταν έβαλα 6φτέρο με ρώτησε και ο μάστορας αν έχω τρέιλερ ώστε να μεταφέρω το αμάξι πια,γιατί δεν κάνει για δημόσιο δρόμο.
Υποθέτω είχες στο nc σου 6φτερο  και ξέρεις :good:
Επίσης σκέψου ότι κάποιοι ίσως να μην έχουμε την άνεση να έχουμε πάνω από 1 αμάξι ;)
Τώρα αν υποθέσουμε πάλι από το nick σου ότι έχεις για 2ο αμάξι MiTo,καλύτερα γκάβακας  O0 ,παρά ξύπνιος  :-*

February 19, 2014, 09:47:59 AMReply #42

Offline Manolis

« Reply #42 on: February 19, 2014, 09:47:59 AM »
Είσαι τέρμα υπερβολική παλιόγρια :finger:  :llol:

Τα λέμε σε 15 χρόνια  :exaclty:

February 19, 2014, 11:04:49 AMReply #43

Offline kostasmito

« Reply #43 on: February 19, 2014, 11:04:49 AM »
Καλά ναι,όταν έβαλα 6φτέρο με ρώτησε και ο μάστορας αν έχω τρέιλερ ώστε να μεταφέρω το αμάξι πια,γιατί δεν κάνει για δημόσιο δρόμο.
Υποθέτω είχες στο nc σου 6φτερο  και ξέρεις :good:
Επίσης σκέψου ότι κάποιοι ίσως να μην έχουμε την άνεση να έχουμε πάνω από 1 αμάξι ;)
Τώρα αν υποθέσουμε πάλι από το nick σου ότι έχεις για 2ο αμάξι MiTo,καλύτερα γκάβακας  O0 ,παρά ξύπνιος  :-*

Είπα εγώ για το αν κάποια αλλαγή-βελτίωση κάνει ή δεν κάνει για δημόσιο δρόμο? Μεγάλοι άνθρωποι (φαντάζομαι) είμαστε...ο καθένας τα ζυγίζει και κάνει ότι νομίζει. Το μόνο που θα μπορούσα να έχω άποψη είναι αυτά που με επηρεάζουν (εξατμίσεις χωρίς καταλύτες κτλ.).
Τώρα αν εσύ έχεις εξάφτερο και πιστεύεις ότι βελτίωσες το αμάξι σου ως προς την καθημερινή μετακίνηση και το ταξίδι στην εθνική, ειλικρινά σου ζητώ συγνώμη, αν μπορέσεις δε και να μου το τεκμηριώσεις, θα αυτο-ban-αριστώ για κανά μήνα.
Mito είχα κάποτε (πριν 16χρόνια για την ακρίβεια)...αλλά ήταν Cagiva....πειράζει?
Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα...ειλικρινά τα παραπάνω είναι χωρίς ίχνος ειρωνίας...

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

February 19, 2014, 11:26:05 AMReply #44

Offline Manolis

« Reply #44 on: February 19, 2014, 11:26:05 AM »
Mito είχα κάποτε (πριν 16χρόνια για την ακρίβεια)...αλλά ήταν Cagiva....πειράζει?

Τι μου θύμισες τώρα...
Πάνω από 50Κ χλμ με αυτό το μηχανάκι (125cc).Τα μισά με πήγε αυτό και τα άλλα μισά το έσπρωχνα  :exaclty:
Πάνεμορφο και με κορυφαία περιφερειακά όμως.Αθάνατοι Ιταλοί με τα καλά και τα κακά τους.