Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση  (Read 21370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 17, 2014, 06:31:29 PMReply #15

Offline SPYROS901

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #15 on: February 17, 2014, 06:31:29 PM »
Είναι γεγονός ότι ενα αυτοκίνητο που βελτιωνεται πολύ καταντάει κουραστικό αβολο και σίγουρα όχι καθημερινο....
Εγω αγόρασα ενα ρχ8 για weekend car...
Απο την πολύ βελτίωση όμως το αμάξι εχει γίνει πολύ απόλυτο κουραστικο και σίγουρα πολύ άβολο....
Το κακό με την βελτίωση είναι ότι είναι πεταμένα λεφτά εκτός και εάν το κρατήσεις το αμάξι για πάντα...

Γιώργο δε ξέρω αν σε γνωρίζω κιόλας :P τι ακριβώς έκανες στο 8αρι για να καταντήσει κουραστικό? το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι hks μονό τελικό χωρίς καταλύτη,6αρι σασμάν αν έχεις το τσαλετζάκι και κανένα κορώνα-πηνίο κοντό..
Αν και ο χαρακτήρας του εξαρχής δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση στο παρελθόν έχοντας κάνει μερικά ταξιδάκια με μια greddy sp2 δεν με είχε κουράσει...

February 17, 2014, 06:40:21 PMReply #16

Offline georgee

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #16 on: February 17, 2014, 06:40:21 PM »
Σπύρο είμαι ο georgee απο το rx8forum.....με ξέρεις.... ;D
Δεν θα βάλω την λίστα βελτίωσης του 8αριου εδω
 απλά η αλήθεια είναι ότι το πολυ βελτιωμένο αμάξι καταντάει κουραστικο....

February 17, 2014, 06:55:22 PMReply #17

Offline SPYROS901

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #17 on: February 17, 2014, 06:55:22 PM »
Σπύρο είμαι ο georgee απο το rx8forum.....με ξέρεις.... ;D
Δεν θα βάλω την λίστα βελτίωσης του 8αριου εδω
 απλά η αλήθεια είναι ότι το πολυ βελτιωμένο αμάξι καταντάει κουραστικο....

Ωχ ωχ μου έρχονται εικόνες από ένα ανθρακί 8αρί???χαχα δε μπορείς να φανταστείς πόσο εκτίμησα τις καημένες τις μαμά αναρτήσεις από το 8αρι!!! κάτοχος mk1.5 πλέον χαμηλωμένος με ελατήρια και bilstein και σκανάρω ανά χιλιόμετρο τι λακκούβες θα συναντήσω αλλά τι να κάνουμε όταν φτάσω 50 ίσως πάω σε καμιά σειρά 5 προς το παρών πάω να κολλήσω το διαφορικό χαχαχα  :moutza:

February 17, 2014, 06:59:31 PMReply #18

Offline iNFiNiTy

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #18 on: February 17, 2014, 06:59:31 PM »
Μπερδεύετε την βελτίωση με τον ερασιτεχνικό πειραματισμό.

February 17, 2014, 08:28:15 PMReply #19

Offline charchon

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #19 on: February 17, 2014, 08:28:15 PM »
Tade efi ζαν τοντ....εφη θωδη μη σου πω!
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

February 17, 2014, 10:31:04 PMReply #20

Offline Ξάδελφος

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #20 on: February 17, 2014, 10:31:04 PM »
Πριν πολλα πολλα χρονια το Μκ1.5 μου φορουσε eibach ελατηρια,koni αμορτισερ,φιλτροχοανη ,ελευθερη εξατμιση-μπουρι,ζαντες με 12αρι οφσετ κλπ.Ηταν πολυ ωραιο τ αμαξι τοσο ανετο και τοσο ευχαριστο που το χειμωνα ηταν κουκουλωμενο και κυκλοφορουσα το mazda626 GT και το καλοκαιρι,ξεσκεπαζοταν,του εκανα ασφαλεια και κυκλοφορουσα ενα piaggio beverly 250 και το mazda 626GT.Ηταν απαισιο,απροβλεπτο ,κουραστικο και επικινδυνο. Δε μ αρεσε καθολου.Μετα απο τρια χρονια σχεδον ολοκληρωτικης ακινησιας,πηρα την αποφαση ή να το πουλησω ή να το ξαναρχισω απ την αρχη.
Ξαναμπηκαν επανω εργοστασιακα ελατηρια και καποια KYB αμορτισερ και μια τετραδα σιδερενιες 15αρες ζαντες με 40αρι οφσετ.Αργοτερα οι ζαντες αντικατασταθηκαν με μια τετραδα απο ΜΚ2. Ενα ημιελευθερο τελικο πηρε τη θεση της φασαριοζικης βλακειας εκει πισω.,η εργοστασιακη εισαγωγη κι ενας μεταλλικος καταλυτης μπηκαν στ αμαξι .Τοποθετησα και ενα AC. TO AMΑΞΙ ΤΟ ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ!!! ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Εγινε πλεον το καθημερινο μου αμαξι.Απορρω πως οταν τ αγορασα εβαλα επανω ολες αυτες τς βλακειες και πεταξα τοσα λεφτα.
Απ τα γραφομενα μου και εχοντας το μιατα 11 στα 12 χρονια και με καμια διαθεση να το αποχωριστω,βγαλτε τα συμπερασματα σας.

February 17, 2014, 11:57:57 PMReply #21

Offline Liakos

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #21 on: February 17, 2014, 11:57:57 PM »
Χμ... Εγω παλι το καταευχαριστιεμαι οπως ειναι τωρα. Το μονο κουραστικο ειναι ο θορυβος της εξατμισης, ο οποιος οντως ειναι σπασ@ρχιδικος ωρες ωρες. Ολα τα αλλα το εχουν βελτιωσει απειρως απο το στοκ ακομα & για καθημερινη χρηση. Πλεον η αναρτηση μου δινει σιγουρια κυριως στα πολλα, τα φρενα & τα λαστιχα επισης, η τελικη σχεση μεταδοσης μπολικη ροπη για cruising με μια πανω ή ανετη προσπεραση στο ταξιδι, τα δεσιματα στιβαροτητα, το rollbar με την αφαιρεση των πλαστικων extra αποθηκευτικο χωρο... Με τα δεσιματα & τα λαστιχα που εχω δεν αισθανομαι την αναρτηση να κοπαναει btw.

Θα ξενερωνα αν γυρνουσα το αμαξι μου στην εργοστασιακη του μορφη. Αν αναγκαζομουν να το οδηγαω ετσι, θα το πουλουσα. ::- Οχι γιατι ενα stock NC δεν ειναι καλο αμαξι, αλλα γιατι αυτο που εχω φτιαξει τωρα ειναι ενα απειρως καλυτερο οχημα & θα ηταν τεραστιο downgrade.


« Last Edit: February 18, 2014, 12:00:56 AM by Liakos »

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines


February 18, 2014, 07:09:11 AMReply #22

Offline Basilmx5

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #22 on: February 18, 2014, 07:09:11 AM »
Δεν ειναι ολα για όλους κ για παντα. Τι χρήση του κάνει ο καθένας παίζει ρόλο για το πως ειναι το αμάξι και το χαίρεται αναλόγως. Ενα mx5, ειναι ενα 2θεσιο σπορ αμάξι, ακόμα κ στοκ, δεν ειναι πιο άνετο απο ενα φιέστα πχ αλλα ειναι πιο άνετο απο ενα ελιζ σε καθημερινή χρήση.

February 18, 2014, 08:52:53 AMReply #23

Offline georgee

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #23 on: February 18, 2014, 08:52:53 AM »
Οσα αναφέρθηκαν είναι σωστά!

Απλα τα περισσότερα άτομα που βελτιώνουν αυτοκινητα στο τέλος τα πουλανε η τα εχουν σε ενα γκαραζ με κουκούλα!
Γιατί δεν μπορείς να κυκλοφορείς καθε μέρα εαν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα με εξάφτρερο δίσκο και δισκάτο διαφορικό....

Προσωπικά το τελευταίο αυτοκίνητο που βελτιώνω είναι το μχ γιατι εάν συνεχίσω θα καταντησω να εχω ενα γκαραζ με πολλα αυτοκίνητα αλλά κανένα που να είναι daily driving....

Εντάξει ένα φίλτρο-προγραμμά θα βάζω αλλά, θολόμπαρες-χαμηλώματα-αντιστρεπτικες-διαφορικα-δισκους.......οχι...... ;)



February 18, 2014, 10:35:42 AMReply #24

Offline simkoz

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #24 on: February 18, 2014, 10:35:42 AM »
Ε, αφού λέμε όλοι μας την ιστορία του να πω κι εγώ την δική μου:
Οι βασικές αλλαγές που έχω κάνει είναι τα δεσίματα (όλο το πακέτο), τελικό εξάτμησης, αναρτηση BC, και λάστιχα ασ' τα πούμε semi.
Από τα δεσίματα δεν έχω κανένα παράπονο, δεν επηρεάζουν κάπου αρνητικά.
Η εξάτμιση μου δεν είναι πολύ φασαριόζική, όσο πρέπει. Σε κάποια ταξίδια με ενοχλεί λίγο, κάποιες άλλες φορές θα την ήθελα και δυνατότερη, άρα για μένα είναι η χρυσή τομή.

Κάτι αντίστοιχο και με ανάρτηση και λάστιχα.
Στο σπιτι-γραφείο είναι πολύ σκληρά και ένοχλητικά. Αλλά η αίσθηση που έχω όταν το πατάω, που μπαίνω στην στροφή με όσα έρχομαι και ξέρω οτι θα βγω ατσαλάκωτος από την άλλη είναι φανταστικά.
Συνολικά στον τομέα ανάρτηση+λάστιχα για μένα και την χρήση που του κάνω θα έπρεπε ενα τουλάχιστον από τα 2 να είναι πιο μαλακό.
Αυτός ο συνδιασμός θα με βόλευε περισσότερο. (πχ τώρα που το κυκλοφορώ με τα χιονολάστιχα που σαφώς είναι πολύ μαλακά είναι πολύ πιο άνετο το σύνολο).
Ισως λοιπόν το επόμενο λαστιχάκι να είναι κάποιο φθηνό μαλακό και ας χάσω σε αίσθηση (να θυμηθώ πως είναι και το γλύστρημα, γιατί με τα AD08 δεν κουνιέται με τπτ)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

February 18, 2014, 12:21:23 PMReply #25

Offline Konstantinos

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #25 on: February 18, 2014, 12:21:23 PM »
Και εγώ από όταν έβγαλα φιλτροχοάνη, μπουρί και τα θεόσκληρα potenza RE070 χαίρομαι ένα αμάξι με μπόλικη ροπή χαμηλά, που γυρίζει την ουρά του εύκολα όταν θέλω παιχνίδια ελέω μπλοκέ, με απόλυτα νορμάλ κατανάλωση για τα κυβικά του, μπορώ να ακούω χαλαρά μουσικούλα, χωρίς να βάζω το bose στο 15 και άνω ένταση..όσο για την ανάρτηση, δυστυχώς ο συνδυασμός oem αμορτισέρ και eibach + rx8 sways είναι πλέον σκληρός και για τη χρήση που κάνω στο αμάξι (καθόλου πίστα, daily driven και άπειρα ταξίδια το καλοκαίρι), αλλά επειδή τα μάζεψα μετά κόπων και βασάνων δύσκολα θα τα αποχωριζόμουν. Ο μόνος συμβιβασμός που κάνω είναι η ανάρτηση...κατά τα λοιπά simplicity is beauty που λένε...ούτε φανφάρες θέλω πλέον, ούτε άλογα αν δεν μάθω να στίβω τα 120hp όσα είναι, στα 10/10 και να έχω ένα άψογα συντηρημένο all time classic αυτοκίνητο στο γκαράζ μου..Για τις οδηγικές μου ικανότητες είναι just το ΜουΧούδι.
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

February 18, 2014, 12:37:21 PMReply #26

Offline philosopher

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #26 on: February 18, 2014, 12:37:21 PM »
Κωνε η λύση στο πρόβλημά σου λέγεται Koni  ;)
Δυο μέρες τα' χω τώρα και έχω βρει την υγεία μου  ;D

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.



February 18, 2014, 01:47:11 PMReply #27

Offline General_lee

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #27 on: February 18, 2014, 01:47:11 PM »
Εμενα δυο πράγματα με κουράζουν εδώ που πρακτικά κινείσαι συνέχεια σε εθνική και ευθείες.

Το ότι δε μπορώ να μιλήσω χαμηλόφωνα με τον διπλα και πρέπει να γκαρίζω. (+ότι πρέπει να βάζω μουσική δυνατά για να καλύπτει το θόρυβο του αυτοκινητου)
Και το ότι με την ευθυγράμμιση που χρησιμοποιώ για να στρίβει ωραια ακολουθεί τρελλα τις ανωμαλίες του δρόμου και πρέπει να έχεις την προσοχή σου συνεχεια εκεί για μικροδιορθώσεις στο τιμόνι για να πάει ίσια. Αν το αφήσω λίγο χαλαρο σε 1 δευτερόλεπτο έχει σκάσει στη μπαριερα ή τον διπλα με την πρωτη ανωμαλία της ασφαλτου.

Αυτά τα δυο κυρίως κάνουν το ταξίδι λιγότερο άνετο.
Από ανάρτηση δεν κουράζομαι ιδιαιτερα. Είναι και μαλακό το κάθισμα.

February 18, 2014, 03:13:10 PMReply #28

Offline Konstantinos

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #28 on: February 18, 2014, 03:13:10 PM »
Ώπα..General αυτό με τις ανωμαλίες μου το κάνει και εμένα...ξέχασα να το αναφέρω στα μείον του setup μου ...η κάστερ ευθύνεται? Ευτυχώς μου το θύμισες να το αλλάξω στην ευθυγράμμιση. Πάμε για πιο χαλαρό στήσιμο και εκεί  :P

Το τοπικ κάλλιστα μπορούσε να θέτει τον προβληματισμό, γεράματα ή ωριμότητα?
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

February 18, 2014, 03:49:17 PMReply #29

Offline SchumiMx5

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #29 on: February 18, 2014, 03:49:17 PM »
Γιατί δεν μπορείς να κυκλοφορείς καθε μέρα εαν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα με εξάφτρερο δίσκο και δισκάτο διαφορικό....
Εντάξει ένα φίλτρο-προγραμμά θα βάζω αλλά, θολόμπαρες-χαμηλώματα-αντιστρεπτικες-διαφορικα-δισκους.......οχι...... ;)
Ποιος το λέει αυτό?! >:-