Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δίλημμα: Βελτίωση 2.0 MZR ή αγορά και βελτίωση mk1  (Read 27092 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

November 30, 2012, 07:02:16 PMReply #120

Offline General_lee

Δε γινεται τα εχω με τον Gianic. :girlie: :giveheart:
Αν θες μπορεις να εισαι ο δευτερος ομως και να ειναι το μικρο μας μυστικο.

Βεβαια με τον Γιαννη δε τα παμε πολυ καλα γιατι ειναι τουρμπακιας, οποτε μπορεις και να περιμενεις να ξεκαθαρισω την κατασταση αν θες.

November 30, 2012, 07:28:26 PMReply #121

Offline nmwisima

Σκατα τουρμπατος. Τσαι ακόμα κι από καροτσι...

Sent from my Nexus S

November 30, 2012, 09:03:46 PMReply #122

Offline iNFiNiTy

Εγώ είμαι τούρμπο στο κρεβάτι, αλλά πιστεύω δεν παίζει κάποιο ρόλο.

November 30, 2012, 09:05:33 PMReply #123

Offline nmwisima

Ο Γιάννης μπαμια στο δρόμο, μπαμια στο κρεβάτι, καλός στα προγράμματα.

Sent from my Nexus S

December 01, 2012, 11:44:01 AMReply #124

Offline xenos

Βλεπω αλλαξε ο κολλιες και εγινε βραχιολι. Τα φορα φερνουν τα μελη του πιο κοντα.  :P

Και κατι σχετικο, πιστευω οτι μεχρι /κοντα 200 αλογα, τα φρενα του nc ειναι οκ. Δεν ειναι nb.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

December 03, 2012, 03:13:04 AMReply #125

Offline General_lee

Θα ανοιγα νεο τοπικ αλλα καλυτερα να συνεχιστει εδω γιατι εχουν γραφτει πολλα σχετικα.

Ειμαι κι εγω σε μια περιεργη φαση με το αμαξι και γενικως.
Προς το παρον δεν κανω ιδιαιτερη χρηση, θα μπω ισως καμια πιστουλα οταν μπορεσω κλπ εδω στα ξενα. Ευτυχως ακομα δεν εχω τελειωσει με το μεταπτυχιακο οποτε οτι σκεψεις και να γινουν αφορουν το "μετα"

Παντως διαπιστωνω οτι για πρωτη φορα κουραστηκα λιγο με το μιατα. Το αγαπαω, δε θελω να το δωσω (ουτε προκειται) αλλα θελω μια μικρη ανανεωση. Κατι πιο φρεσκο, και κατι με πιο καλο μοτερ απο τη μανα του. Δε θελω να ασχολουμαι με χοντροβελτιωσεις.

Πρωτη σκεψη ειναι το NC. Αλλα φοβαμαι οτι και το διλιτρο αργο θα μου φανει.(το εχω οδηγησει).
Παλι underpowered αμαξι....
Θελω επιτελους κατι με πιο ενδιαφερον μοτερ.
Το S2000 ειναι ακριβο αυτοκινητο σε ολα και το εχει παρει καθε καγκουρας κοντρακιας...
Δυστυχως δεν εμειναν πολλα σε λογικη τιμη και εξοδα γενικως....Αν υπηρχε κατι θα το ειχα σταμπαρει πιστευω.

December 03, 2012, 07:47:10 AMReply #126

Offline dimsabas

Όταν έγραψες ότι κουράστηκες με το Miata, φαντάστηκα ότι ήθελες κάτι λίγο πιο άνετο, ενδεχομένως με 5 θέσεις, που να μην τίθεται θέμα να μπάσει νερά σε μια καταιγίδα. Και μετά λες ότι δεν κουράστηκες ακριβώς, αλλά θες κάτι πιο γρήγορο. Το NC και το S2000 είναι πιο γρήγορα από το ΝΒ σου με τον κομπρέσορα; Αν όχι, τότε γιατί τον έβγαλες; Κι αν ναι, πόσο πιο γρήγορα ήταν; Τόσο πολύ ώστε να τα θες μόνο για το μοτέρ τους;
Επίσης, εσύ που δεν ασχολείσαι με τέλη και τεκμήρια, μόνο η μπενζίνα σε περιορίζει. Μήπως κάνα 350Ζ με υγραέριο; :guns:

December 03, 2012, 10:29:59 AMReply #127

Offline xenos

E ναι! Αν θέλει μετά βαλβίδες ή ακόμα καλύτερα κανά καπάκι θα σου ρθει τσάμπα!
Τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν και επιδιεξιότητα.

General lee, εννοείται όχι nc με αυτά που λες.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

December 03, 2012, 10:40:58 AMReply #128

Offline philosopher

Τσιμπάω το πιο χρήσιμο ποστ που βρήκα από άλλο νήμα:

Εννοειται. Υπαρχουν κ πιο οικονομικες επιλογες. Το S1 της begi εχει 3350$ κ το S3 3700$. K τα 2 χωρις μπεκ γτ αυτα που στελνει ειναι γτπ κ χωρις διαχειριση γιατι δεν ειναι να μπλεκεις με xede κ π@παριες. Με 3500 ευρω το πολυ λοιπον εχει κανεις σπιτι του το hardware.

Αν ψαχτει κανεις για να φτιαξει μονος του το kit, λογικα θα γλιτωσει κ αλλο χρημα (εις βαρος του χρονου βεβαια).

Εγω προσωπικα δε μπορω να διαθεσω ενα ταληρο γιαυτη την ιστορια. Εξαλλου βρισκω το miata μου πορωτικο ως εχει με τα ~140 ατμοσφαιρικα αλογακια του, ενω αμφιβαλω αν εκμεταλλευομαι τις δυνατοτητες του στο 100%.
Ασε που εχω την αισθηση οτι με την περιστασιακη χρηση πιστας που κανω θα ειχα συντομα προβληματα...
Γιαυτο πραγματικα χαρηκα το αμαξι του Ζαχου στην τελευταια επισκεψη στα Μεγαρα. Κιχ δεν εκανε το μπουρδ3λο. :coolio:

Ο Ηλίας εδώ τα λέει όλα.
Προσθέτω αν κάποιος δεν έχει τρελό έρωτα με τη CW δε χρειάζεται να πάρεις τα σφυρήλατα από εκεί. Για τον MZR βγάζουν και άλλες εταιρίες.  Επίσης αν ο στόχος δεν είναι τα 300+ αλλά κάτι γύρω από τα 200-220 και είσαι και λίγο συντηρητικός ίσως να μπορούσες και να γλυτώσεις το κόστος των σφυρήλατων.

NC και πάλι NC από μένα.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

December 03, 2012, 10:46:55 AMReply #129

Offline xenos

Νίκο τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Απλά το συνολικό κόστος ανεβαίνει με τα πράγματα που δεν σου περνάνε από το μυαλό.
Επίσης από διαχείριση πως θα παίξεις με τέτοιο σύνολο?

December 03, 2012, 10:51:54 AMReply #130

Offline philosopher

Νίκο τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Απλά το συνολικό κόστος ανεβαίνει με τα πράγματα που δεν σου περνάνε από το μυαλό.
Επίσης από διαχείριση πως θα παίξεις με τέτοιο σύνολο?

Remotely από US δε πλέκω με εγχώρια αγορά για τέτοια πράγματα εκτός και αν κάποιος αναλάβει και το κόστος της ζημίας (μακρυά από μας).
Επίσης στήσιμο φρένα κτλπ θα έχουν κλείσει σχετικά σύντομα, πλαίσιο έχει κλείσει εδώ και καιρό, τι ξεχνάω ρε ?

Miata NC 2.0

December 03, 2012, 10:59:14 AMReply #131

Offline Akina_DownHill

Remotely από US δε πλέκω με εγχώρια αγορά για τέτοια πράγματα εκτός και αν κάποιος αναλάβει και το κόστος της ζημίας (μακρυά από μας).

Ενω ο αμερικανος αμα γινει στραβη θα σε καλυψει ε?

December 03, 2012, 11:03:51 AMReply #132

Offline philosopher

Ενω ο αμερικανος αμα γινει στραβη θα σε καλυψει ε?

O Αμερικάνος έχει φτιάξει πολλά που δεν έχουν σπάσει ούτε σε πίστες.

Miata NC 2.0

December 03, 2012, 11:16:34 AMReply #133

Offline Akina_DownHill

Και να εχουν σπασει(πιθανο) μπορει να μη το εχουμε μαθει ποτε.
Τι θελω να πω?Ειμαι της αποψης οτι δεν ειναι καλο να θεοποιουμε τους αμερικανους π.χ απ τη στιγμη που δεν εχουν ανακαλυψει και τον τροχο.

December 03, 2012, 11:25:47 AMReply #134

Offline philosopher

Και να εχουν σπασει(πιθανο) μπορει να μη το εχουμε μαθει ποτε.
Τι θελω να πω?Ειμαι της αποψης οτι δεν ειναι καλο να θεοποιουμε τους αμερικανους π.χ απ τη στιγμη που δεν εχουν ανακαλυψει και τον τροχο.

Για το θέμα της ενημέρωσης αρκετοί Αμερικάνοι (που γράφουν στο μιατανετ) δεν έχουν ιδιαίτερο κόλλημα να γράψουν ότι τους έσπασε ή ότι δε δουλεύει σωστά κτλπ. Σίγουρα δε τα ξέρουμε όλα (εδώ πιστεύω είμαστε αρκετά χειρότεροι) αλλά κάτι θα έφευγε προς τα έξω. Επίσης εκεί αν ο σπόνσορας κάνει μ@λ@κί@ χάνει τραγικά πολύ πελατεία, πολύ όμως. Εδώ τι ακριβώς έχει να του ασκεί πίεση ? 3-4 που θέλουν να τουρμπίσουν τα NC.
Στο θέμα επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου NC και όμως έχουν ανακαλύψει το τροχό καλώς ή κακώς.
Αν πιστεύεις κάτι διαφορετικό περιμένω στοιχεία από κάποιον άλλο που να το έχει κάνει επιτυχώς ή σχετικά επιτυχώς. 

Miata NC 2.0