Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δίλημμα: Βελτίωση 2.0 MZR ή αγορά και βελτίωση mk1  (Read 27770 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

November 27, 2012, 08:36:38 AMReply #90

Offline philosopher

Bill το' χουμε συζητήσει και από κοντά το θέμα του engine swap και πρακτικά δε γίνεται. Αυτό που γίνεται είναι να το κάνω 2.3 ατμοσφαιρικό με τη δική μου κεφαλή και να πάρω 5-10 ίππους και ένα-δυο κιλά ροπή συν, στη καλύτερη. Όλα αυτά για πολύ κόπο και χρήμα. Αν αποφασίσεις βέβαια να τουρμπίσεις από εκεί πας αλλού.  Το άτιμο το DISI πάντως δε μπαίνει να ξεμπερδεύαμε μια και καλή. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνει απλά δεν είμαι διατεθειμένος ακόμα να κανιβαλίσω τόοοοοοσο πολύ το αμάξι μου.

@SIMOS: Δε νομίζω ότι η αίσθηση του καλύτερου πλαισίου του NC είναι placebo σε καμία περίπτωση το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο δεμένο από τις προηγούμενες γενιές (το δικό μου δε λίγο παραπάνω :) ).

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 27, 2012, 01:02:12 PMReply #91

Offline vagmann

Παντως η "περιπτωση" σου λυνεται με:

Δευτερο σετ ζαντες με ημισλικ.
Μια καλη ρυθμιζομενη αναρτηση (αν δεν εχεις ηδη).
Roll bar καλο θα ηταν.

Εχεις το NC σου οπως ειναι,και οποτε γουσταρεις κατεβαινεις Μεγαρα κανεις την πλακα σου και φευγεις...το αυτοκινητο δεν παθαινει τπτ στην πιστα μη φοβασαι...
Ετσι γλυτωνεις το 10αρικο,εξοδα συντηρησης δευτερου αυτοκινητου,και πολλες εργατωρες...

November 27, 2012, 01:10:58 PMReply #92

Offline philosopher

Ζάντες δόξα το θεό υπάρχουν (16, 17 και πριν λίγο καιρό 18) ;D
Ρυθμιζόμενη θα μπει σύντομα.
Roll bar (φαντάζομαι εννοείς after market) δε το έχω αποφασίσει αν το χρειάζομαι ή όχι. Όπως και να έχει το εργοστασιακό έχει αποδείξει (μακρυά από μας) ότι είναι γνήσιο roll bar οπότε με καλύπτει.  

Το θέμα μου δεν είναι αν με καλύπτει ή όχι το NC (αν δε με κάλυπτε θα έβαζα πωλητήριο) αλλά τι αξίζει περισσότερο η βελτίωση του ή η αγορά και βελτίωση δεύτερου.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 27, 2012, 01:22:49 PMReply #93

Offline gianic

Aν ασχοληθεις προσωπικα (για το χομπι,diy κλπ ) παρε και φτιαξε ενα μκ1  σιγα σιγα.
Αν εχεις σκοπο να το φτιαξεις σε συνεργειο δεν εχει πλακα ετσι. Φτιαξε το δικο σου καλυτερα ή βαλε ενα ετοιμο κιτακι.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

November 27, 2012, 02:13:12 PMReply #94

Offline Konstantinos

Νίκο η απορία σου είναι εύλογη και είμαι σίγουρος ότι έχει περάσει από το μυαλό των περισσοτέρων από εμάς με τα Mk3. Δεν θυμάμαι συζήτηση που να μην έχει εκφραστεί η ίδια απορία. Αν τα βάλεις κάτω παρέα με ένα κομπιουτεράκι έχεις τις εξής επιλογές :
α) Κρατάς το nc και αγοράζεις ένα δεύτερο na για να βγάλεις τα γούστα σου πάνω του. Αν δεν καταθέσεις πινακίδες τότε έχεις δύο αυτοκίνητα, ένα 1.600 ή 1.800 και ένα 2.000. Αυτό σημαίνει ότι έχεις 660+320 ( 980 ) μαζί με διπλές ασφάλειες ( περίπου 400 ευρώ μια φθηνή με εντελώς βασικές καλύψεις για το na και μια περίπου στο 600 για το nc σου, δηλαδή 1.000 ευρώ) και διπλά service/ ανταλλακτικά (κανένα 300 το χρόνο), aka 2.200 ευρώ/ ετησίως, για τα οποία φυσικά πρέπει να καλύπτεις και τα τεκμήρια διαβίωσης που θα πάνε αθροιστικά. Μετά υπολόγισε πόσα θες να δώσεις για να έχεις ένα na μάχιμο, να το αναπαλαιώσεις γιατί θα είναι 16-20 ετών και να το βελτιώσεις. Αυτό εξαρτάται από εσένα. Η πρώτη λύση μου φαίνεται αβάσταχτη. Πιο πολλά θα δίνεις για να τα διατηρήσεις στο γκαράζ σου παρά για να τα χαίρεσαι. Eκτός αν καταθέσεις πινακίδες, οπότε δεν θα μπορείς να το κυκλοφορείς εκτός πίστας, που πάλι δεν έχει νόημα.

β) Πουλάς το nc σου και παίρνεις - στη καλύτερη που σταθείς όχι απλά τυχερός αλλά κ@λόφαρδος - 11.000, γιατί δίλιτρο roadster δεν θα πάρει κανένας πλέον. Τα 2-3.000 θα πάνε για την αγορά ενός na. Mε 8.000 αν πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις το na όπως το θες (λογικά φτάνουν και περισσεύουν) καλώς. Δεδομένου φυσικά ότι δεν έχεις ένα αμάξι 5ετίας, αλλά 15ετίας πλέον, με αρκετά απρόοπτα προβληματάκια που θα βγάζει. Ίσως σου κάνει τη καθημερινή συμβίωση πιο δύσκολη. Η λύση αυτή μου φαίνεται πιο λογική.

γ) Δεν κάνεις τίποτα από τα δύο και βελτιώνεις τον MZR. Έχεις δίλιτρο οπότε ο Cosworth δεν είναι τόσο δύσκολο εγχείρημα. Με 6000 έχεις 240 άλογα που δίνει για το δίλιτρο αν δεν απατώμαι. Μην νομίζεις θα σου φύγουν λιγότερα στα μαζέματα του na. Εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου.

δ) Τίποτα από τα 2 που ρωτάς. Πουλάς το nc και παίρνεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο  :P Άλλης μάρκας, άλλου στυλ, άλλης νοοτροπίας. (βλ. VAG) με ένα γερό ιπποφορβείο 300+ άλογα ή μια ΜπέΜπα που σου αρέσει κίολας

Φυσικά το δίλημμά σου προκύπτει από τα δεδομένα της εποχής. Αν τα πράγματα ήταν όπως πριν 5 χρόνια, όταν δώσαμε 25Κ για να πάρουμε τις μπανιέρες μας, δεν θα υπήρχε καν το ερώτημα. Υπάρχει λόγος που έχουν πέσει τόσο οι τιμές. Και εγώ ζαχαρώνω όλες τις μόντες που βλέπω εδώ (χταπόδια, κοντά, hardtop κά) αλλά κάνω οικονομία για την νέα turbo alfa miata spyder  :P  Γνώμη μου, βάλε τον κομπρέσορα να δεις χαρά στα σκέλια σου!
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

November 27, 2012, 02:50:53 PMReply #95

Offline simkoz

Ωραία ανάλυση ο Κωνσταντίνος, γιατί έχει επιχειρήματα, καλύπτει όλες τις πιθανές περιπτώσεις και κυρίως γιατί καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με μένα!
Βασικά ή το γ) στην BBR πχ με εγγύηση και επαναγορά του κομπρέσσορα όταν τον βαρεθείς\ το δώσεις ή το δ) όπως σου είπαν κι άλλοι, αν δεν σου κάνει το αμάξι λόγο ελλειπούς ιπποδύναμης, απλά κοίτα για κάποιο άλλο.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 27, 2012, 03:25:03 PMReply #96

Offline xenos

Στην περίπτωση του cosworth, σε περίπτωση που θέλεις να το πουλήσεις, τον βγάζεις κ παίρνεις πίσω ένα μέρος από τα χρήματα. Το θέμα είναι ότι θα πας για φουλ σετ με πιστόνια κλπ? Μήπως εκεί το κόστος πάει πάνω από τα 6κ? Και δεν θα βάλεις κ κανά σωστό management?  :-\
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 27, 2012, 05:00:48 PMReply #97

Offline simkoz

Γι αυτό είπα BBR, το αναλαμβάνουν όλο αυτοί. Όταν τους τον επιστρέψεις παίρνεις πίσω 1250 λιριά.
Επίσης η εγγύηση που σου δίνουν αφορά τα πράγματα που βάζουν και όχι το αν θα σπάσει το μοτέρ ή όχι. Πάντως από όσο ξέρω δεν έχει σπάσει κάποιο.
Το management είναι όμως λίγο προβληματικό αφού βάζουν piggyback ecu:

info@bbrgti.com

To answer your questions:
Yes, installation is no problem we will need your car for a week and can provide you with a loan car so that you can see some of the UK. We warrant all components fitted for 2 years. Please do not confuse our complete conversion with the Cosworth hardware only installs that have been done previously. Charge cooling is different, plugs changed as well as other important installation changes, most importantly we include our Interceptor (piggyback ecu) along with a proper map sensor (capable of reading positive pressure) which correctly controls fuelling and ignition timing under boost, not possible with the standard ECU alone as previously tried by others! The standard of engineering with the Cosworth MX5 hardware is superb, this combined with our installation package that allows the hardware to function correctly, gives stunning results. We have tested our package meticulously under all conditions, inlet temperatures have been well within limits and mapped correctly with our Interceptor it has a factory like feel. We have done our best to make our own demo fail and it keeps going strong. We believe our package is 100% reliable or we would not be marketing it!

Κόστος: 4.200 DIY, 5.000 για έτοιμο. Λίρες! Για Ελλάδα μάλλον το 1ο συμφέρει.
The fitted price for the BBR Cosworth Mazda MX-5 Mk3 supercharger upgrade is £4995.00. BBR will also be supplying BBR Cosworth kits for DIY fitting, complete with all options and full installation instructions.
http://www.bbrgti.com/product_details.php?id=11653&make=18&model=531

Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 27, 2012, 06:49:14 PMReply #98

Offline Aristotelis

Περίμενα αυτές τις μέρες να δώ τις απόψεις σας επί του θέματος και δεν τοποθετήθηκα..... μέχρι τώρα!
 Κατά την γνώμη μου πάντα, δεν πειράζεις nc! Εάν ήθελες απο την αρχή να κάνεις "κόλπα" στο μηχανοστάσιο πήρες λάθος έκδοση! Για na-nb έψαχνες....αλλά το έχασες στο δρόμο! Οπότε τώρα κάτσε όπως είσαι και μην ασχολείσαι με τέτοιες βελτιώσεις στο nc σου..... θα πω μόνο αυτό που είπα και σε φίλο μου που είχε τις ίδιες ανησυχίες στο παρελθόν...... "ευτυχώς που πήρες nc,γιατί εάν έπαιρνες σαν το δικό μου θα είχες χαλάσει μία περιουσία επάνω του!!!!!".... αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα....μην το ακουμπάς :good:

November 27, 2012, 07:17:55 PMReply #99

Offline option-D

...βλάκα Νίκο, άσχετε...
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

November 27, 2012, 07:37:29 PMReply #100

Offline Aristotelis

Περίμενα αυτές τις μέρες να δώ τις απόψεις σας επί του θέματος και δεν τοποθετήθηκα..... μέχρι τώρα!
 Κατά την γνώμη μου πάντα, δεν πειράζεις nc! Εάν ήθελες απο την αρχή να κάνεις "κόλπα" στο μηχανοστάσιο πήρες λάθος έκδοση! Για na-nb έψαχνες....αλλά το έχασες στο δρόμο! Οπότε τώρα κάτσε όπως είσαι και μην ασχολείσαι με τέτοιες βελτιώσεις στο nc σου..... θα πω μόνο αυτό που είπα και σε φίλο μου που είχε τις ίδιες ανησυχίες στο παρελθόν...... "ευτυχώς που πήρες nc,γιατί εάν έπαιρνες σαν το δικό μου θα είχες χαλάσει μία περιουσία επάνω του!!!!!".... αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα....μην το ακουμπάς :good:
μεταξύ σοβαρού κι αστείου τα λεγόμενά μου πάντα.....για να μην παρεξηγηθώ......

November 27, 2012, 07:46:30 PMReply #101

Offline homerakos

εγω παντος θα σου προτεινα να αφησεις λιγο το forum με αυτο το θεμα και να βγεις εξω σε βελτιοτικους οικους και να ρωτησεις για να παρεις αποψεις απο μηχανηκους..εδω μεσα το μονο συμπερασμα που θα βγαλεις ειναι οτι οσοι εχουν na,nb θα σου πουν πολυ απλα οτι τα na,nb ειναι καλητερα..και εμεις με τα nc θα σου πουμε να επιχειρισεις κατι το οποιο δεν θα εχει σηγουρη επιτυχια αλλα ουτε σηγουρη αποτυχια.ολοι στα forum γινονται μηχανικοι...προφανος βεβαια αρκετοι απο αυτους εχουν πολλες γνωσεις..αλλα εγω σου λεω..βγες εξω και ψαξε..

November 27, 2012, 07:51:26 PMReply #102

Offline Aristotelis

Πάντως σοβαρά τώρα.....με το θέμα της διαχείρισης στα nc τί γίνεται????? Έχει προοδεύσει καθόλου το θέμα?

November 27, 2012, 07:54:06 PMReply #103

Offline gianic

Καλα εσυ μολις ακυρωσες το λογο υπαρξης των  φορουμ.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

November 27, 2012, 07:58:10 PMReply #104

Offline iNFiNiTy

Εγώ θα σου έλεγα να πας μια βόλτα στην εξοχή, να βρεθείς κοντά στη φύση, να αισθανθείς τις φθινοπωρινές μυρωδιές, να ρίξεις πετρούλες στη λίμνη και να κάνεις μια ευχή και γιατί όχι, να κάνεις και ένα μπάνιο γυμνός στους καταρράκτες του ενιπέα.
Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις μετοχές της UBS.
To χαμόγελο που θα σου προσφέρει κάθε πρωί η αύξηση του χαρτοφυλακίου, δε θα σου το προσφέρει κανένα mx5.