Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δίλημμα: Βελτίωση 2.0 MZR ή αγορά και βελτίωση mk1  (Read 27750 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

December 03, 2012, 11:50:19 AMReply #135

Offline General_lee

Για διάφορους λόγους τον έβγαλα και φυσικά δεν το μετάνιωσα. είμαι στο εξωτερικό και δεν εχω ούτε χρόνο ούτε άνθρωπο που με λογικό κόστος να φτιαξει μια ζημιά η μια δυσλειτουργια ενός υπεφτροφοδοτουμενου μιατα.  Ούτε κάποιον να το ρυθμιζει αν κάτι πρέπει να αλλάξει λίγο πχ.  δε γίνεται να ξεκινάω ταξίδι πχ στην Ευρώπη 600 χιλιομέτρων και να έχω τέτοια άγχη ούτε να ξέρω ότι αν βγάλει κάτι θα το φάνε οι αράχνες μέχρι να βρω χρόνο να ασχοληθώ. Δε βάζω καν στο παιχνίδι το τυπικό του αν επιτρέπεται και αν θα με γ#&+ανε οι αστυνομιες και τα κτεο στη Γερμανία πχ.

τα ίδια βέβαια ισχύουν και για Ελλαδα πάνω κάτω. Ούτε χρόνο ούτε διάθεση να κινυγαω μικροπροβληματα έχω η να ρυθμίζω. Εδώ τώρα ατμόσφαιρα στα πολύ κρύα μου κάνει το πρωί αρρυθμίες η κάτι και τσαντιζομαι.
Γενικώς οι χοντρες βελτιώσεις είναι για συγκεκριμένη χρήση και άνθρωπο. Εγώ εκτός όλων όσων ανέφερα του πίνω και το αίμα.

Προφανως και προτιμώ ένα αυτοκίνητο που μαμά πάει όπως πήγαινε το μιατα μου τότε.

δυστυχώς η φάση είναι αδιέξοδο γιατί εκ των πραγμάτων γρήγορα σπορ αμάξια από τη μάνα τους είναι ακριβά σε χρήση και αγορά. και αυτοκίνητο που να είναι μόνο μοτέρ δεν θα έπαιρνα όπως είναι λογικό.

Δεν ξερω γενικά είναι εκνευριστικό το αυτοκίνητο σου να σε καλύπτει σε τόσα θέματα και να είναι τόσο μπουρδελο το μοτέρ του (συν ότι δεν είναι καν οικονομικο).

ακόμα και ένα καλό ατμοσφαιρικό swap να γινόταν που να μη φαίνεται πολύ και να μη θέλει να κόψεις πολύ πράμα θα το εψηνα. κι ας θέλει να ασχοληθείς αρχικά. Μετά τουλάχιστον ξέρεις ότι έχεις εργοστασιακό μοτέρ.

December 03, 2012, 12:12:33 PMReply #136

Offline NiTse

Χωρίς να έχω οδηγήσει δίλιτρο nc ένα αυτοκίνητο με περίπου 7,8 στα 0-100, 20 κιλά ροπή και 215 τελική θεωρείται γενικά αργό και πόση διαφορά έχει σε επιδόσεις με το πρώην κομπρεσοράτο nb σου;
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

December 03, 2012, 12:28:16 PMReply #137

Offline General_lee

Ωραιο είναι το NC δεν έχω αντίρρηση. γρήγορο δεν το ένιωσα πολύ, σίγουρα πιο αργό από το μιατα μου τότε. αλλά επειδή συνολικά είναι σε όλα λίγο πιο κοντά σαυτο που θέλω σε σχέση με το δικό  μου μαρεσει. (πιο γρήγορο λίγο, πιο σύγχρονο,  πιο φαρδυ και άκαμπτο. πολύ κράτημα,  πιο καλή θέση οδήγησης με μαμά καθίσματα κλπ). θα θελα βέβαια κάποια στιγμή να μπω σε μια λιγότερο underpowered φάση...

December 03, 2012, 02:42:15 PMReply #138

Offline dimsabas

1) Φοβάσαι να ξεκινήσεις για ταξίδι με το αμφίβολης αξιοπιστίας μοτέρ του ΝΒ. Ή δεν ξέρεις πόσο θα σου πάει η συντήρηση, αν προκύψει ζημιά. Και ποιος σου είπε ότι ένα μεταχειρισμένο S2000 θα είναι πιο αξιόπιστο από το δικό σου; Γιατί προφανώς μτχ θα το αγοράσεις. Ή ότι δε θα σε αφήσει έξω από τη λίμνη του Κόμο και θα γυρίσεις τη μισή Ευρώπη με οδική βοήθεια; Ή ότι δε θα σε γδύσουν όταν έρθει η ώρα της επισκευής.
2) Φοβάσαι τα γερμανικά ΚΤΕΟ. Γιατί; Θα το δηλώσεις στην ασφαλιστική σου, θα πληρώνεις κάτι παραπάνω κάθε εξάμηνο και θα είσαι καλυμμένος. Προφανώς δεν είναι παράνομα ΟΛΑ τα γερμανικά βελτιωμένα. Και υπάρχουν τρελά κτήνη εκεί, όχι αστεία. Με τις πιστοποιήσεις τους βέβαια. Οπότε, ίσως πρέπει να βρεις τι ακριβώς χρειάζεται το Miata για να είναι γρήγορο και νόμιμο και να μην απορρίπτεις αυτή τη λύση.
3) Ενώ φοβάσαι το 2, μετά δηλώνεις έτοιμος για αντικατάσταση κινητήρα. Ναι, το μοτέρ του S2000 μπαίνει στο ΝΒ, αν και δύσκολα. Εκεί όμως θα είσαι κάργα παράνομος ό,τι και να γίνει. Γιατί απλώς δε δηλώνεται κάτι τέτοιο. Είτε στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία.

December 03, 2012, 03:11:29 PMReply #139

Offline SchumiMx5

Το S2000 ειναι ακριβο αυτοκινητο σε ολα και το εχει παρει καθε καγκουρας κοντρακιας...
Δημήτρη s2000 είναι αυτό που θες.Αντε να δεχτώ αυτό για το κόστος που λες.Τοn τελευταίο ισχυρισμό σου τον θεωρώ τουλάχιστον αβάσιμο,ειδικά όταν έχεις ένα αμάξι (mx5) που το έχουν πάρει χειρότεροι κάγκουρες από αυτούς του s2000,και έχουν καλύψει όλες τις κατηγορίες. ;) ;)
Τώρα αν δεν θες το παραμικρό πρόβλημα μια είναι η λυση.Rx7  :finger:

December 03, 2012, 06:20:12 PMReply #140

Offline General_lee

Δημητρη με ενα S2000 (λεμε τωρα) ξερεις ομως οτι αν το ψαξεις ωστε ο κινητηρας ειναι τελειος, Ή αν παρεις καποιο σχετικα φτηνο και κανεις την επομενη μερα rebuild σωστο τουλαχιστον δε θα εχεις χαζοθεματακια να σε πριζουν. Εχεις ενα εργοστασιακο μοτερ τελεος παντων που δουλευει οπως πρεπει και ειναι ρυθμισμενο να δουλευει υπο ολες τις συνθηκες μια χαρα. Το βαζεις μπροστα το σκιζεις μολις ζεσταθει στην πιστα και το σβηνεις με το που γυρισεις χωρις την παραμικρη επιπλεον σκεψη.

Δεν θεωρω οτι το κοινο του μιατα ειναι ιδιο με το κοινο του S2000. Ποσο μαλλον του NC... Πολυς ασχετος, ηρεμος, κυριλε,καμπριολακιας κοσμος εχει μιατα. Και γυναικες, και μεγαλοι ανθρωποι και παει λεγοντας. S2000 δεν υπαρχει -σχεδον- καμια πιθανοτητα ο κατοχος να μην ξερει τι εχει και τι μπορει να κανει. Και ελαχιστες πιθανοτητες να το ειχε για εστω σπορ χρηση (που δε με ενοχλει) και οχι κοντρες (που μου τη σπαει να το εχει γαμησει στις εκκινησεις και τα πατηματα).

Το S2000 ειναι ακριβο αυτοκινητο ομως στην συντηρηση και χρηση του. Καιει, εχει ακριβα αναλωσιμα, ακριβα παγια εξοδα, η ασφαλεια του ειναι τρελλο ποσο σε ολη την ευρωπη γιατι ξερουν ποιοι τα παιρνουν και οι ρηποι του επισης χαλια (οποτε πληρωνεις παλι πολλα).
Το NC αντιστοιχα ειναι πολυ πιο συμφερον σε ολα αυτα.(πολυ λιγοτερα εξοδα παγια σε αυτα που ανεφερα στο εξωτερικο)

Το Swap που ανεφερα εχεις δικιο παλι δεν ειναι νομιμο. Μονο επιλογη για Ελλαδα ειναι.

Τις υπολοιπες βελτιωσεις στη Γερμανια συγκεκριμενα (που δεν ξερω αν θα μεινω εκει η οχι, παιζεται) πρεπει να εισαι πανηλιθιος για να τις κανεις. Τουρμπο κιτ στη Γερμανια για να παιρναει TUV (δλδ να εχει τα χαρτια απο αυτον που θα το βαλει/πουλησει) θες 5000ευρω+ και θα ειναι αντιστοιχο αυτων που εδω πληρωνουμε 2500. (αστειες διαχειρησεις, ουτε μπεκ αλλα κλπ κλπ)
Η Γερμανοι ειναι κλεφτες απατεωνες και α%^ιδια στο θεμα του ΚΤΕΟ. Περνανε οτι γουσταρουν και ειναι γερμανικο. Για να μη μπορεις να πληρωσεις κανεναν αλλο. Μονο τις δικες τους εταιριες.

December 03, 2012, 07:09:44 PMReply #141

Offline dimsabas

Η Γερμανοι ειναι κλεφτες απατεωνες και α%^ιδια...

Παρακαλώ, όχι πολιτικά σχόλια. :P :P :P :P :P

December 03, 2012, 07:43:38 PMReply #142

Offline simkoz

Για Γερμανία και για δύναμη και λογική τιμή, ένα μεταχείρο 350Ζ, 370Ζνομίζω είναι πολύ καλή επιλογή. Ή κάτι αμερικανικά με V, ίσως; δυνατά και σχετικά οικονομικά στην απόκτηση. Δεν στρίβουν το ίδιο ωραία βέβαια...

Α, ή Boxter
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

December 03, 2012, 08:27:33 PMReply #143

Offline General_lee

Δε θελω κτηνος και πολυεξοδο αυτοκινητο. Ουτε φυσικα να παω 10 βηματα πισω μετα το μιατα σε επιπεδο κρατηματος ή οδηγικης απολαυσης.
Η συνταγη του μιατα ειναι αψογη απο πολλες αποψεις για μενα. Απλά τη θελω στο λιγο πιο συγχρονο και δυνατο μοτερικα.

Δημητρη οι γερμανοι οπως σε ολα τους ετσι και στα αυτοκινητα προσπαθουν παντα να βρουν εναν "μανδυα" δηθεν ψευτοασφαλειας,τηρησης κανονων και οργανωσης για να καλυψουν το οτι απλά θελουν να σου επιβαλουν το δικο τους για να εχουν κερδος. Επειδη ετσι. Το ιδιο με τις βελτιωσεις και τα αυτοκινητα.

Οι γερμανοι εμποροι και βελτιωτες μπορει να βγαλουν το πιο σαπιο προιον στο συμπαν απλά να περναει στοιχειωδως τα τεστ ποιοτητας και ασφαλειας τους και να παιρνει εγκριση/σφραγιδα/χαρτια για TUEV. Αντιστοιχα το προιον απο Ιαπωνια/Αμερικη κλπ μπορει να ειναι 10 κλασεις ανωτερο να πληρει ολες τις προδιαγραφες πολυ πιο ευκολα, αλλα επειδη ο Γερμανος δεν το εχει εγκρινει και τεσταρει δεν επιτρεπει να το χρησιμοποιεις. Σου λεει πηγαινε στο γερμαναρά να παρεις το δικο του απο κει.

Και δεν ειναι οτι δεχονται πχ αντιστοιχα χαρτια ξενης χωρας. Δε δεχονται τιποτα. Πρεπει ο Γιαπωνεζος να σκεφτει να εχει και TUEV το προιον του επειδη κ@&λωσανε οι Γερμανοι.

Εγω εχω τις ENKEI RPF1 των 1000+ ευρω και οι γερμανοι δεν εχουν δωσει εγκριση στις aftermarket ζαντες της ΕΝΚΕΙ.  Ειμαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ αυτη τη στιγμη. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΩ ΚΤΕΟ αν παω μαυτη τη ζαντα! και η διασταση ειναι ιδια με την εργοστασιακη ετσι....(απλα μια ινσα φαρδυτερη και 5mm μικροτερο offset)

Αντιθετα ο γερμανος περναει με τη σκουριασμενη σιδεροζαντα, με την 30κιλη νικελ μουφο-18αρα επειδη την πηρε απο το Χ γερμανικο καγκουρομαγαζο που τα εχει κανονισμενα να παρει εγκριση για τα παντα.

December 03, 2012, 08:30:28 PMReply #144

Offline NiTse

Δε θελω κτηνος και πολυεξοδο αυτοκινητο. Ουτε φυσικα να παω 10 βηματα πισω μετα το μιατα σε επιπεδο κρατηματος ή οδηγικης απολαυσης.
Η συνταγη του μιατα ειναι αψογη απο πολλες αποψεις για μενα. Απλά τη θελω στο λιγο πιο συγχρονο και δυνατο μοτερικα.

Άρα πας κατευθείαν για δίλιτρο nc.
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

December 03, 2012, 08:59:27 PMReply #145

Offline Liakos

Διλιτρο NC. Του πετας κ μια αναρτηση (ο Σιμος με τη BC αποτι θυμαμαι δεν ειχε προβλημα στην Ελβετια με τους ελεγχους) και εισαι αρχοντας.
Αν ειναι κ 6ταχυτο πετας κ ενα 4.1 κ/π (σιγα μην παρουν χαμπαρι οτι εχεις αλλαξει τελικη σχεση μεταδοσης) κ το κανεις πραγματικα ενδιαφερον.
Οταν θελησεις παραπανω δυναμη, πεταγεσαι μεχρι τον il κ βαζεις ενα ωραιοτατο χταποδακι απο τα δικα του που εχουν tuv κ τσιμπας 5-7 αξιοπιστα αλογακια.
Εχεις ενα σπορ αυτοκινητο, καλοζυγισμενο, ακαμπτο, με σωστη μεταδοση κ αναρτηση το οποιο παραλληλα ειναι ασφαλεστατο, σχετικα ανετο για ταξιδι, εχει ολες τις ανεσεις του απο ηχοσυστημα μεχρι αυτοματο κλιματισμο...

Ενας γερμανος απο το m.net με τον οποιο μιλουσα πριν κατι χρονια, ειχε κανει το λαθος να φερει απο αμερικη το κιτ της begi. Το εβαλε στο αμαξι του κ εσπασε τελικα...
Το ποσο που ειχε δωσει για να γινει δεκτη μια τετοια μετατροπη ξεπερνουσε τα 15 χιλιαρικα.  :o Τα 5 πες πηγαν στο κιτ, αλλα 2 για τοποθετηση μιας κ εκει θα ειναι φαρμακειο υποθετω, τα υπολοιπα μαντεψτε που πηγαν...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

December 03, 2012, 09:03:05 PMReply #146

Offline gianic

Καρα Offtopic αλλα Μητσαρα εχουν δικιο οι μισοι. S2000 χρειαζεσαι και σταματα να τρολαρεις και εδω σε παρακαλω.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

December 03, 2012, 09:45:56 PMReply #147

Offline General_lee

Συμφωνω το S2000 και το διλιτρο NC ειναι οι πιο κοντινες επιλογες σε αυτο που θα θελα. Θα δουμε στο μελλον, εχουμε καιρο ακομα αρκετο.

Γιαννη ουτε offtopic ειμαι ουτε τρολλαρω. Χαλαρωσε λιγακι και να μιλας πιο ευγενικα.

December 03, 2012, 09:47:05 PMReply #148

Offline epicWin

Άρα πας κατευθείαν για δίλιτρο nc.

Μα ειπε δε θελει να παει 10 βήματα πίσω, άρα δε θελει NC  :-\ :P
Titanium Gray 04 Sporty

December 03, 2012, 09:56:27 PMReply #149

Offline Στέλιος - fess

Δε γινεται τα εχω με τον Gianic. :girlie: :giveheart:

Γιαννη ουτε offtopic ειμαι ουτε τρολλαρω. Χαλαρωσε λιγακι και να μιλας πιο ευγενικα.

Καυγαδάκι;
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr