Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 216013 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

April 10, 2012, 10:56:53 PMReply #120

Offline kakwkei

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #120 on: April 10, 2012, 10:56:53 PM »
Τασσο επειδή σε λίγο θα σου πουν οτι η nc σου μοιάζει με jeep, πάρε κατι ελατήρια χαμηλώματος που ειναι στις αγγελίες να στρώσει ;)

:llol: :llol:

+1 στα ελατηρια..! Τα εργοστασιακα nc περνανε πανω απο ποταμια :exaclty:
Elise S2? Sold....
and now what??

April 16, 2012, 11:25:49 PMReply #121

Offline aero21

« Reply #121 on: April 16, 2012, 11:25:49 PM »
Ως κάτοχος nc που το έχω σε αγγελία και που το αγόρασα μεταχειρισμένο πουλώντας ένα 207 rallye έχω να πω τα εξής σε επίδοξους αγοραστές. Και για να μη παρεξηγηθώ θα ξεκινήσω λέγοντας πως το δικό μου ναι μεν είναι ακόμα στα γνωστά sites αγγελιών αλλά είναι μόνο και μόνο για να δω τι παίζει. Άλλωστε μέσα στο forum το είχα βάλει και τελικά άλλαξα γνώμη δε το πουλάω.Η τιμή ειναι αυτή που θα ήθελα- όχι συζητήσιμη- γιατί πολύ απλά δε με συμφέρει να το δώσω πιο λίγο και να σκάσω λεφτά για πιο οικονομικό, δε γίνεται απόσβεση. Γι αυτό πλέον έχω τη δραστική λύση στον αυτοκινητόδρομο που κάνω πολλάααααααα χμ λόγω δουλειάς με 90- όταν δεν υπάρχει πίεση χρόνου και είναι προγραμματισμένο το ταξίδι- και κάνει κατανάλωση 6lt/100χμ...Τώρα αν κάποιος μου κάνει προσφορά αυτά που λέω θα το σκεφτώ πάλι, αν και δε το κυνηγάω.

Όταν πουλούσα το 207 στο αντίστοιχο forum είχα δει ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ. Οι μεν αγοραστές έμπαιναν και πόσταραν "βρήκα αυτό, είναι καλό?", τα δε μέλη να συμβουλεύουν- ορθά- και οι αγοραστές πήγαιναν στην καλύτερη επιλογή κόστους/ ποιότητας- λογικό , άλλωστε αυτό γίνεται στην ελεύθερη οικονομία-. Έτσι άνθρωποι που είχαν ανάγκη από χρήματα "σκότωναν" καλά αυτοκίνητα, παρασέρνοντας όλους τους υπόλοιπους που απλά έβλεπαν σε βάθος χρόνου πως θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Έτσι βλέπω κι εδώ γίνεται ακριβώς το ίδιο, οι τιμές των mx-5 έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς- όπως όλα άλλωστε-. Αλλά ειλικρινά προτιμώ να πηγαίνω με 80 και να καίω όσο το vw up που ήθελα στα 130 παρά να το πουλήσω, τα ποιοτικά δεδομένα του mx-5 δεν έχουν σχέση ως προς την οδήγηση. Πραγματικά ακόμα και σε κίνηση, ποτέ δεν έχω κουραστεί, και όταν θέλω να Οδηγήσω με ο κεφαλαίο το κάνω.

Προς επίδοξους αγοραστές θα ήθελα να πω πως είναι τρομερά αξιόπιστο αυτοκίνητο, η κατανάλωσή του απαράδεκτη για τη δύναμή του (καίει τα ίδια με ένα άμεσου ψεκασμού, με τούρμπο αμάξι 200kg πιο βαρύ, με 0-100 αλλά κυρίως ρεπρίζ κλάσης ανώτερα) αλλά πρέπει να το μάθετε, και οδηγικά και ως μηχάνημα, είναι πολλά πραγματάκια, τα οποία αν δεν αφιερώσετε 1-2 ώρες να τα κάνετε μόνοι σας, πράγματα δηλ που γίνονται με το χρόνο, όπως πχ σε μένα ξεβούλωμα υδρορροών ή σφράγισμα υδρορροών στον πλαστικό μπροστά από το παρμπρίζ μπορεί να σας κάνει να πληρώσετε πάαααααααρα πολύ ακριβά τη βαρεμάρα ή την άγνοιά σας. Ακόμα και μετά από έλεγχο δε νομίζω πως το mx-5 βλέπεις αν είναι οκ, απλά τα χοντρά, αν έχει φάει γερή στούκα κτλ. Έχοντας το esp από την αρχή και έχοντας ψάξει για αμάξι με esp έχω να πω πως με έχει σώσει 2 φορές, η μία όταν μέσα στον ενθουσιασμό μου 2 μήνες αφού το πήρα πήγα να πάρω μια στροφή κι εκεί έβγαιναν όλο νταλίκες οπότε ο δρόμος ήταν γυαλί και έφυγα με τα 4, και μία με βροχή (μετά από 10 φορές που έγινε σε εκείνο το δρόμο και έμαθα πώς παρεμβαίνει έβγαλα και βίντεο...) που με 80 και 4η αφού βγήκα από τη στροφή είχε ένα μικρό σαμαράκι, ε δε θέλει και πολύ... Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις αμάξι χωρίς esp φυλάγεσαι από την αρχή και δε πας ποτέ στο όριο ή τουλάχιστον δε πρέπει για να έχεις μια πιθανότητα αν γίνει η στραβή. Με το esp πας πολύ πιο άνετα στο όριο αλλά αν συνηθίσεις έτσι δε θες να το έχεις off ποτέ μετά τα 80χμ/ώρα γιατί πάντα σκέφτεσαι πως το πήρες με esp για να μη γίνει η στραβή, κι αν γίνει τώρα που το έχεις off??? Anyway, μεγάλη συζήτηση, εγώ προτιμώ να πηγαίνω fail safe. Τελευταίο είναι το θέμα της κουκούλας, είναι κάτι που σε όλα τα κάμπριο δε δίνεται η αξία που του αρμόζει. Ένα αμάξι είναι είναι beatlle είναι lambo από τη στιγμή που έχει κουκούλα, πρέπει να είσαι xtra προσεκτικός: πού το παρκάρεις- μη σου καρφώσουν πρεζάκια ή κωλόπαιδα στιλέτο για να κλέψουν ή για πλάκα-, να το περνάς 1 φορά στις τόσες με διάφορα, για να τη καθαρίζεις και να τη στεγανοποιείς και πολλά άλλα. Όμως όπως έχω δει και μου έχει πει και ταπετσέρης το mx-5 έχει τη πιο αξιόπιστη κουκούλα που κυκλοφορεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε πρέπει να τη φροντίζεις ως "ειδική κατασκευή". Με αναδιπλούμενη σκληρή το θέμα είναι οτι έχεις κάποια κιλά πάνω απο το κέντρο βάρους, έναν μηχανισμό παραπάνω= αν πάει στραβά τα σκας, αλλά το ξεφάλι σου ήσυχο για βανδαλισμούς. Προσωπικά είχα soft για λόγους απλότητας κατασκευής -α ναι και κόστους κτήσης...-

Πάνω απ΄όλα έχει να κάνει με τη φιλοσοφία οδήγησης, και είναι Multiple role αμάξι. Μπορείτε να ξεχάσετε τα στερεότυπα που μπορεί να του κολλάνε διάφοροι. Και μέσα στη πόλη κινείται άνετα -πολύ πιο άνετα απο ότι το 207- και σε ταξίδια, και παντού, το θέμα είναι να του συμπεριφέρεστε σωστά, να το προσέχετε, και να ξέρετε τις δυνατότητές του αλλά πάνω απ'όλα να έχετε διάθεση να συμβιώσετε με ένα τέτοιο αμάξι, και να του δώσετε τη προσοχή που του αξίζει, γιατί ως γνωστόν τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και.... και αυτό δε σημαίνει ούτε πως πρέπει προκαταβολικά να έχεις λεφτά πολλά, ούτε να είσαι χεράς ούτε τίποτα, αλλά πριν το πάρεις να είσαι έτοιμος να του δώσεις το χρόνο που του αξίζει- ειδικά προκαταβολικά, πριν πάθεις οτιδήποτε-

Α τελευταίο και σημαντικότερο σε όσους κοιτάνε αυτοκίνητα για να πηγαίνουν γρήγορα στις στροφές, το θέμα της μεικτής ασφάλισης είναι τεράστιο, όπως επίσης και η διαφορά χρημάτων, αλλά με αυτά τα αυτοκίνητα αν γίνει η στραβή θα γίνει για τα καλά....οπότε υπάρχει το δίλημμα πάντα "πάω γρήγορα, έχω μεικτή και το κεφάλι μου ήσυχο, ή πάω οκ πάντα με κανονική, κι αν κάνω το 2ο για ποιό λόγο πήρα αυτό το αμάξι???"

Όταν με το καλό γίνει κάποιος αγοραστής από το forum θα πάρει ότι πληροφορία θέλει καθώς και γνώμες-δόξα τω θεώ είναι γεμάτο με διαφορετικές γνώμες σε βαθμό σχιζοφρένειας, άλλωστε αυτό δείχνει πως δεν είναι forum κλίκα αλλά open

April 17, 2012, 12:12:38 PMReply #122

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #122 on: April 17, 2012, 12:12:38 PM »
Φιλε aero21 παντως το ΜΧ φαινεται να μην το εχεις ευχαριστηθει και πολυ, το λεω επειδη εχει ταλαιπωρηθει απο το πιο συνηθες προβλημα που ειναι τα νερα μεχρι και για κατι που κανενας δεν ειχε εως τωρα προβλημα την ανεση των καθισματων! Παντως χαιρομαι που μιλας για αυτο με τα καλυτερα λογια!
Α τελευταίο και σημαντικότερο σε όσους κοιτάνε αυτοκίνητα για να πηγαίνουν γρήγορα στις στροφές, το θέμα της μεικτής ασφάλισης είναι τεράστιο, όπως επίσης και η διαφορά χρημάτων, αλλά με αυτά τα αυτοκίνητα αν γίνει η στραβή θα γίνει για τα καλά....οπότε υπάρχει το δίλημμα πάντα "πάω γρήγορα, έχω μεικτή και το κεφάλι μου ήσυχο, ή πάω οκ πάντα με κανονική, κι αν κάνω το 2ο για ποιό λόγο πήρα αυτό το αμάξι???"
Για μενα παντως ειναι must η μεικτη για να χαρεις το ΜΧ, μπορει να μην την εχω χρειαστει ποτε εως τωρα και να εχω βαψει καμποσες φορες τους προφυλακτηρες μου απο την τσεπη μου (γιατι αυτους δυστηχως δεν τους καλυπτει) αλλα οταν το πηρα ημουν αποφασισμενος οτι η θα μαθω να οδηγαω πισωκινητο η θα παρω τα λεφτα μου πισω απο την ασφαλεια !!! Προς το παρον εχω πληρωσει ενα 4χιλιαρο στην ασφαλιστικη χωρις να μου εχει δωσει ουτε 1€ πισω αλλα και παλι ευχαριστημενος ειμαι :)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 17, 2012, 12:54:37 PMReply #123

Offline Basilmx5

« Reply #123 on: April 17, 2012, 12:54:37 PM »
Αν και δεν κολλαει με το τοπικ αλλα με την μικτη που αναφερθηκε...ειναι περιεργο το σκεπτικο να νομιζεις οτι με την μικτη εχεις ησυχο το κεφαλι σου στη περιπτωση που θες να κανεις καφριλες ή να "μαθεις" το αμαξι σε δημοσιο δρομο... δε θα μπω σε splatter καταστασεις, αλλα το να μαθεις πανω σε αλλον που τυχαινει να βρισκεται κοντα στο λαθος σου ειναι αδικο... και εγωιστικο.

April 17, 2012, 01:10:44 PMReply #124

Offline simkoz

« Reply #124 on: April 17, 2012, 01:10:44 PM »
Σωστό αυτό που λες Βασίλη αλλά μπορείς κάλλιστα να την έχεις και για την περίπτωση που τρέχεις μόνος σου στον ερημικό και άδειο δρόμο με καλή ορατότητα και βγείς από τον δρόμο από οδηγικό σου λάθος. Σε αυτήν την περίπτωση και πέρα από το ρίσκο για την υγεία σου φυσικά, τουλάχιστον για το αμάξι ξέρεις ότι θα αποζημειωθείς σε έναν καλό βαθμό.
Καλύτερο αυτό απ΄ το να μην έχεις και να μείνεις μόνο με τις εναπομείνουσες δόσεις...
(έχει τύχει σε 2-3 άτομα από εδώ μέσα νομίζω)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

April 17, 2012, 02:11:29 PMReply #125

Offline Johnmk2

« Reply #125 on: April 17, 2012, 02:11:29 PM »
Γεια σας παιδια,

Μεσα στην βδομαδα θα δω ενα μξ 5 που εχει ηλ.αρχειο αλλα με ολα αυτα που εχω ακουσει για τον Νομικο
αν και ειναι διπλα μου δεν ξερω αν πρεπει να το παω να το δουν.

Πρωτον εχει σημασια να το παω σε εξουσιοδοτημενο (εφοσον εχει και ηλ.αρχειο) η να το παω σε καποιο
μη εξουσιοδοτημενο(πχ στο rotary στην Ν.Χαλκιδονα η καπου αλλου)

Ευχαριστω.

April 17, 2012, 04:25:50 PMReply #126

Offline ELTASSOS

« Reply #126 on: April 17, 2012, 04:25:50 PM »
@αερο21
to esp σωζει απο ατσαλιες που καποια στιγμη θα κανουμε η θα αιφνιδιαστουμε. Συμφωνω μαζι σου σαυτο 100% και ιδιως οταν το χρησιμοποιεις καθε μερα με σκοτουρες-γκρινια-κινητα-νευρα...κλπ και οχι σαν ξεπηγμα τον ελευθερο χρονο (αυτο κανω εγω αλλα και παλι το εσπ το θεωρω must), διοτι το αμαξακι θα το δωσεις και σε κανα φιλαρακι η σε καποιον της οικογενειας που δεν θα γνωριζει καλα τις ιδιοτροπιες του. Θα συνηστουσα σε καθε αγοραστη να δωσει κατι παραπανω να παρει εκδοση με ESP...ολα τα αλλα φτιαχνονται εκ των υστερω...το εσπ μαλλον δεν μπαινει μετα... (ετσι συμπερανα απο απαντησεις φιλων εδω μεσα, οταν ειχα θεσει το θεμα-ερωτημα)

Πουλησα το 1.8 κυριως επειδη δεν ειχε ESP,  και κρατησα το 2-λιτρο επειδη ειχε ESP παρολο που οδηγικα το 1.8 ηταν μια χαρα,  και το 2-λιτρο με ψιλο-σκιζει στα τελη-τεκμηρια.... (αλλα που και που το οδηγουν η συζυγος και η κορη, και δεν ηθελα ρισκα τετοιου τυπου).

Στο κατω κατω οταν θελεις να κανεις ανωριμοτητες (με την καλη εννοια) το απενεργοποιεις....

April 17, 2012, 04:33:49 PMReply #127

Offline ELTASSOS

« Reply #127 on: April 17, 2012, 04:33:49 PM »
η να το παω σε καποιο
μη εξουσιοδοτημενο(πχ στο rotary στην Ν.Χαλκιδονα η καπου αλλου)

Ευχαριστω.

νομιζω καλυτερα σε εξουσιοδοτημενο ωστε να μπει στο συστημα - ον λαιν- να δει τι εχει κανει το αμαξι και το ιστορικο του....
αν και για τον Ροταρυ ακουγεται κατι σαν ο "γιακουμπ των ΡΧ-8"...χωρις να εχω προσωπικη γνωμη

April 17, 2012, 10:52:19 PMReply #128

Offline epicWin

« Reply #128 on: April 17, 2012, 10:52:19 PM »
basika με ενδιαφερει η καθημερινη χρηση 7 ασφαλεια και να κατεβαινω παγωμενες κατηφορες...που μεχρι τωρα κατεβαινα με τζηπακια...

Μαθηματικά βέβαιο, θα χρειαστείς και κάτι για τις παγωμένες ανηφόρες.

Λάθος... θα κάνει ΤΟΝ γύρο του τετραγώνου και θα έρχεται απο κι' άλλη κατηφόρα. Έτσι κάνεις καί οικονομία ΣΤΗ βενζίνη.
Titanium Gray 04 Sporty

April 19, 2012, 11:47:18 AMReply #129

Offline Johnmk2

« Reply #129 on: April 19, 2012, 11:47:18 AM »
Καλημερα,
Ειδα ενα nc χθες,πανεμορφο με ενα μονο ελαττωμα
Eιχε δυο μαχαιριες στη κουκουλα.Τις εχει ραψει ο ιδιοκτητης αλλα ειναι σιγουρο οτι θα βαζει νερα;
Eυχαριστω.

April 19, 2012, 12:06:23 PMReply #130

Offline Johnmk2

« Reply #130 on: April 19, 2012, 12:06:23 PM »
Συγνωμη για το διπλο ποστ.
Εχω μια ακομη σημαντικη απορια.
Το nc εχει ακομα μερικες δοσεις.Οποτε απο οτι ξερω δεν μπορει να γινει η μεταβιβαση.
Υπαρχει καποια λυση ομως;
Eυχαριστω παρα πολυ

April 19, 2012, 12:39:02 PMReply #131

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #131 on: April 19, 2012, 12:39:02 PM »
για δες εδώ φίλε μου
http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=1085.0
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

April 19, 2012, 02:21:44 PMReply #132

Offline aero21

« Reply #132 on: April 19, 2012, 02:21:44 PM »
Καλημερα,
Ειδα ενα nc χθες,πανεμορφο με ενα μονο ελαττωμα
Eιχε δυο μαχαιριες στη κουκουλα.Τις εχει ραψει ο ιδιοκτητης αλλα ειναι σιγουρο οτι θα βαζει νερα;
Eυχαριστω.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κλείσεις μια μαχαιριά. Σε μένα η 1 μπαλώθηκε με θερμοκόλληση νομίζω και έξυσαν αυτό που περίσσευε απ'έξω πολύ σίγουρη λύση αλλά άσχημη, φαίνεται σαν λειασμένο λάστιχο απ'έξω (αυτή σε μένα δε φαίνεται, αλλά επειδή ειναι στη βάση που γίνεται η απορροή νερών έπρεπε να είναι τελεια). Στη 2η...που ήταν πάνω από του συνοδηγού το κεφάλι μπήκε μια κόλλα ως μπάλωμα απο μέσα μόνο, στην έξω πλευρά απλά κρατήθηκαν τα χείλη κολλημένα. Αισθητικά απέξω το αποτέλεσμα είναι άψογο και απο μέσα δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα υγρασίας κτλ. Γνώμη μου είναι να μην είναι αυτό κριτήριο αγοράς, χτύπα ξύλο μπορεί εσένα να σου τύχουν 2 τέτοια -καιροί που είναι- σε σύντομο χρον. διάστημα. Κλείνουν σχετικά εύκολα και σίγουρα αρκεί να είσαι από πάνω από τον μάστορα να μη σου κάνει τσαπατσουλιά.

Πιο σημαντικό βρίσκω να ρίξεις 5 μπετόνια νερό πίσω στη κουκούλα, και μπροστά στο παρμπριζ να δεις αν λειτουργούν τα λούκια σωστά.

Όπως επίσης μη σε απασχολήσουν οι ζώνες που δε τραβιούνται πίσω εύκολα, πολλοί κι εντός εγγύησης τις έχουν αλλάξει και λίγους μήνες μετά πάλι το ίδιο.

April 19, 2012, 02:53:17 PMReply #133

Offline Johnmk2

« Reply #133 on: April 19, 2012, 02:53:17 PM »
Στο nc που ειδα εγω(ηταν και βραδυ βεβαια)φαινεται σαν να ειναι ραμμενες.Τωρα δεν ειδα απο μεσα ουτε ξερω αν εχει και καποια κολλα.

April 24, 2012, 06:37:53 PMReply #134

Offline Johnmk2

« Reply #134 on: April 24, 2012, 06:37:53 PM »
Καλησπερα παιδια,
σιγουρα δεν εχω σαν κριτηριο αγορας την κουκουλα απλα θα ηθελα να ξερω αν ειναι προχειρη η δουλεια που εγινε με τις μαχαιριες.
Το ειδα και σημερα το mx 5 και εχει παραπανω απο οσες υπολογισα εκεινο το βραδυ.Εχει αλλες 2-3 και οι 2 ειναι πολυ μεγαλες περιπου 20 εκατοστα.
Του εριξα νερο και δεν μπηκε τιποτα αλλα σιγουρα δεν ειδα αυτα που επρεπε να δω.
Τα σημεια εκεινα ειναι σαν ραμμενα οπως γραφω και πιο πανω και απο μεσα εχουν κολληθει κατι μαλακες επιφανεις με βενζινοκολλα(;)(ετσι μου ειπε).
Μια επισκευη αξιοπιστη,ασχετα με το αισθητικο αποτελεσμα ποσο περιπου στοιχιζει;
Λετε οτι ειναι μια κακη περιπτωση που εχει τοσες μαχαιριες η κουκουλα η ετσι οπως το περιγραφω εχει γινει καλη δουλεια και δεν θα εχει προβλημα;
Ευχαριστω παρα πολυ.