Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 215736 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

April 08, 2012, 12:57:28 PMReply #105

Offline ELTASSOS

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #105 on: April 08, 2012, 12:57:28 PM »
Αν σου κατσει με το ESP,παρε το. Καλο ειναι να υπαρχει και ας ειναι αχρειαστο.Πρωτος σου αμαξι θα ναι,ενθουσιωδης θα εισαι,κακο δεν ειναι να υπαρχει. ΣΥΜΦΩΝΩ

Διλιτρο? Χμμ σιγουρα θα βρεις καποια "ευκαιρια" πολλοι εχουν παραδωσει πινακιδες γιατι δεν αντεξαν τα υπερβολικα χρεη και τις εκτακτες εισφορες(ελεο κυβισμου)...παιζεται οριακα...αν τσεκαρει τα οικονομικα του...δεν ειναι τραγικο...
ειδικα αν ειναι 5-ετιας με μειωμενο τεκμηριο και εισφορα (...δεν ειναι και 3-λιτρο
)

Αν βρεις και σε περνει,αγορασε καποιο RC(δηλ με σκληρη αναδιπλουμενη οροφη).Θα ειναι λιγο πιο ακριβο αλλα θα σε απαλλαξει απο πολλους μπελαδες.
πχ Φθορα,κλοπη,κοστος μελλοντικης επισκευης ή και αντικαταστασης...χμμμμμμ

Το οτι το πρωτο σου αμαξι θα ειναι ενα MX5,πιστεψε με σε καθιστα ιδιαιτερα τυχερο. :good: απολυτα σωστο και μετανιωσα που το δικο μου πρωτο δεν ηταν ΜΧ5[/color]

χμμ η σκληρη οροφη εχει πολλα πλεονεκτηματα οπως τα λες + ορατοτητα, αλλα και

1. βαρος ψηλα
2. κοστος επισκευης-αν χαλασει-
3. θεμα τριγμων και εφαρμογης μετα απο λιγο καιρο ειδικα αν το οχημα κινειται σε λακουβοειδης δρομους και ανεβαινει πεζοδρομια...

τα 1-2-3 τα εχω διαβασει χωρις προσωπικη γνωμη....στο 3 ειχα γνωρισει καποιον πελατη στον ΛΟΥΗ-ΔΗΜΑ και στην κουβεντα πανω,  μου ειπε οτι οι τριγμοι ειναι το μονο πραγματικο μειονεκτημα...ολα τα αλλα ειναι σωστα αλλα λεπτομερειες που δεν σε προβληματιζουν στην καθημερινοτητα....ισα ισα το απολαμβανεις.

Παντως και εγω την αναδιπλουμενη σκληρη θα την ηθελα..αλλα σε 2-χρωμια.
Τους τριγμους θα τους παλευα οσο μπορουσα...και μετα θα παραδινομουν

April 08, 2012, 01:03:36 PMReply #106

Offline option-D

« Reply #106 on: April 08, 2012, 01:03:36 PM »
3. θεμα τριγμων και εφαρμογης μετα απο λιγο καιρο ειδικα αν το οχημα κινειται σε λακουβοειδης δρομους και ανεβαινει πεζοδρομια...

Το πρώτο, εντάξει, η μισή + Ελλάδα έτσι είναι..
Τα πεζοδρόμια για ποιο λόγο να τα ανεβαίνει;
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

April 08, 2012, 01:28:48 PMReply #107

Offline ELTASSOS

« Reply #107 on: April 08, 2012, 01:28:48 PM »
...παρανομο παρκαρισμα εννοουσα

April 08, 2012, 02:16:54 PMReply #108

Offline Trelos7

« Reply #108 on: April 08, 2012, 02:16:54 PM »
Εμένα που ήταν το πρώτο και το 2ο ? Ι WIN!  :D
Λιγο off topic μεν, αλλα πρεπει να το πω !!! Το πρωτο το δευτερο και μετα ο κουβας !!! No offense τα συμπαθω τα σμαρτακια απλα σου κοβω λιγο τη χαρα !!! Ασε που το μονο που κερδισες τελικα ηταν να σε αναγκασουν να το βαλεις σε γκαραζ και να το βλεπεις !!!

Talk about hard landing  :'(

April 08, 2012, 04:30:11 PMReply #109

Offline Johnmk2

« Reply #109 on: April 08, 2012, 04:30:11 PM »
Παντως και οσa μελη εχουν τα nc σε αγγελιες η ενδιαφερονται να πουλησουν το nc τους και ειναι ΜΕΛΗ ας μου στειλουν pm
γιατι οσο να ναι καλυτερα να ειναι μελους.

April 10, 2012, 08:04:12 PMReply #110

Offline Ξάδελφος

« Reply #110 on: April 10, 2012, 08:04:12 PM »
Αν σου κατσει με το ESP,παρε το. Καλο ειναι να υπαρχει και ας ειναι αχρειαστο.Πρωτος σου αμαξι θα ναι,ενθουσιωδης θα εισαι,κακο δεν ειναι να υπαρχει. ΣΥΜΦΩΝΩ

Διλιτρο? Χμμ σιγουρα θα βρεις καποια "ευκαιρια" πολλοι εχουν παραδωσει πινακιδες γιατι δεν αντεξαν τα υπερβολικα χρεη και τις εκτακτες εισφορες(ελεο κυβισμου)...παιζεται οριακα...αν τσεκαρει τα οικονομικα του...δεν ειναι τραγικο...
ειδικα αν ειναι 5-ετιας με μειωμενο τεκμηριο και εισφορα (...δεν ειναι και 3-λιτρο
)

Αν βρεις και σε περνει,αγορασε καποιο RC(δηλ με σκληρη αναδιπλουμενη οροφη).Θα ειναι λιγο πιο ακριβο αλλα θα σε απαλλαξει απο πολλους μπελαδες.
πχ Φθορα,κλοπη,κοστος μελλοντικης επισκευης ή και αντικαταστασης...χμμμμμμ

Το οτι το πρωτο σου αμαξι θα ειναι ενα MX5,πιστεψε με σε καθιστα ιδιαιτερα τυχερο. :good: απολυτα σωστο και μετανιωσα που το δικο μου πρωτο δεν ηταν ΜΧ5[/color]

χμμ η σκληρη οροφη εχει πολλα πλεονεκτηματα οπως τα λες + ορατοτητα, αλλα και

1. βαρος ψηλα
2. κοστος επισκευης-αν χαλασει-

τα 1-2-3 τα εχω διαβασει χωρις προσωπικη γνωμη....στο 3 ειχα γνωρισει καποιον πελατη στον ΛΟΥΗ-ΔΗΜΑ και στην κουβεντα πανω,  μου ειπε οτι οι τριγμοι ειναι το μονο πραγματικο μειονεκτημα...ολα τα αλλα ειναι σωστα αλλα λεπτομερειες που δεν σε προβληματιζουν στην καθημερινοτητα....ισα ισα το απολαμβανεις.

Παντως και εγω την αναδιπλουμενη σκληρη θα την ηθελα..αλλα σε 2-χρωμια.
Τους τριγμους θα τους παλευα οσο μπορουσα...και μετα θα παραδινομουν
Μηπως πουλας και διλιτρο NC με μαλακη οροφη?

April 10, 2012, 08:36:34 PMReply #111

Offline ELTASSOS

« Reply #111 on: April 10, 2012, 08:36:34 PM »

[/quote]
Μηπως πουλας και διλιτρο NC με μαλακη οροφη?

[/quote]

με τιποτα δεν το δινω το 2-λιτρο μου και το ξερεις...αν και το 1.8 μια χαρα ειναι για μενα, διοτι για να φυγει το 2-λιτρο, λογω κυβισμου φυσικα,  επρεπε να το σκοτωσω,  και δεν χρειαζεται...το αντεχω...για 350 ευρω παραπανω το χρονο.

Απλα ηταν μια option να φυγει ειτε το 1.8 ειτε το 2.0...με προτιμηση να κρατησω το 2-λιτρο κυριως λογω esp,  οπως και εγινε.

Τωρα που πηρα και το ΙΜΠΡΕΖΑ 4χ4 του 08 το HATCH με  τα κοντα LOW,  ειμαι οκ...(αυριο το παραλαμβανω)
(ουσιαστικα  εκανα σειριακη σκατζα ΤΤ 3.2 σε  ΜΧ5 1.8 σε ΙΜΠΡΕΖΑ,  και με τα εξτρα ευρω απο ανταλλαγες θα βαλω και λαστιχακια στο 2λιτρο ΜΧ5, το σεπτεμβρη,  και θα παω και καλοκαιρινες διακοπες 15 μερες,  και με τα τεκμηρια ειμαι πολυ καλα και με τα τελη moy και με τα ολα μου)....kai γλυτωσα και τη γκρινια της κυρας που ηθελε φυσιολογικο αμαξι να πηγαινει στη δουλεια της σαν ολους τους κανονικους ανθρωπους...(...δεν της ταχω πει ολα τα + του ΙΜΠΡΕΖΑ γιατι θα με εκραζε ξανα).

ΙΣΩΣ δωσω στο τελος του χρονου και τον ΝΙΒΑΚΛΑ,  αν το ΙΜΠΡΕΖΑ με καλυψει με τα κοντα και τα 4χ4....ιδωμεν. Αλοιως θα μεινει στο γκαραζ να χαιρεται το ματι μου....(και μην κυττας τι δεν κανει καλα, αλλα τι κανει αριστα. Αλλωστε δεν το πηρα με το ζορι,,,ηταν επιλογη μου και ηξερα τι επαιρνα...ειναι το 5ο μου ΝΙΒΑ....τα λεω για να μην αρχισουν κατινιες στυλ κλιματισμου, υδραυλικα τιμονια, αεροσακκοι, θορυβοι...κλπ...στοιχεια ακρως ερωτευσιμα)

Καλη Ανασταση με υγεια σε ολους

April 10, 2012, 09:04:15 PMReply #112

Offline Ξάδελφος

« Reply #112 on: April 10, 2012, 09:04:15 PM »
NΙVA εφτασα δυο φορες στο παρα πεντε να παρω.

April 10, 2012, 09:18:06 PMReply #113

Offline nmwisima

« Reply #113 on: April 10, 2012, 09:18:06 PM »
Ελπίζω ΤΟ εκτός δρόμου που θες να πας με το ΙΜΠΡΕΤΣΑ να ειναι φλαταδουρα, γιατί αλλού δεν πάει.

April 10, 2012, 09:37:56 PMReply #114

Offline ELTASSOS

« Reply #114 on: April 10, 2012, 09:37:56 PM »
Ελπίζω ΤΟ εκτός δρόμου που θες να πας με το ΙΜΠΡΕΤΣΑ να ειναι φλαταδουρα, γιατί αλλού δεν πάει.

basika με ενδιαφερει η καθημερινη χρηση 7 ασφαλεια και να κατεβαινω παγωμενες κατηφορες...που μεχρι τωρα κατεβαινα με τζηπακια...σιγουρα εκτος δρομου με 15 εκατοστα δεν παω....αυτα ειτε με το ΝΙΒΑ πλεον, ειτε καθολου αφου και το Λαντ κρουιζερ πουληθηκε...

April 10, 2012, 09:40:54 PMReply #115

Offline ELTASSOS

« Reply #115 on: April 10, 2012, 09:40:54 PM »
NΙVA εφτασα δυο φορες στο παρα πεντε να παρω.

το δισ εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου...
εσυ ησουν ισχυρος χαρακτηρας και συγ-κρατηθηκες....
εγω κυλιστηκα στην ΛΑΣΠΗ της αμαρτιας 5-ακις....

April 10, 2012, 09:47:02 PMReply #116

Offline nmwisima

« Reply #116 on: April 10, 2012, 09:47:02 PM »
basika με ενδιαφερει η καθημερινη χρηση 7 ασφαλεια και να κατεβαινω παγωμενες κατηφορες...που μεχρι τωρα κατεβαινα με τζηπακια...

Μαθηματικά βέβαιο, θα χρειαστείς και κάτι για τις παγωμένες ανηφόρες.

April 10, 2012, 10:00:27 PMReply #117

Offline ELTASSOS

« Reply #117 on: April 10, 2012, 10:00:27 PM »
...με απλη 4χ4 και μπλοκε και σχετικο λαστιχο χειμερινο η ανηφορα ειναι οκ...τσεκαρισμενο με φορεστερ φιλου.
αρκει να μη βρει η κοιλια...
η κατηφορα σε παγο-γυαλι με τσιτωνει και εκει θελω το κοντο...
στην αθηνα 5-6 φορες το χρονο το κανω και με το νιβα για 200 μετρα εστω και χωρις πινακιδες...
στο χωριο ομως?..η κυρα μου απεκλεισε ταξειδι με ΝΙΒΑ πια.

April 10, 2012, 10:21:27 PMReply #118

Offline HOUZIK

« Reply #118 on: April 10, 2012, 10:21:27 PM »
Εχουν καμια σχεση αυτα που γράφετε με το mx5?

* oem lsd/4.44 fgr/IL short shifter/4.0kg IL flywheel
* BC Racing BR RS coilovers 6/4kg / RX8 yellow dot sways with polybushings/IL end links/IL ftsb-butterfly-ppf
* AEM cai/Danelatos headers/Magnaflow cat/Racing Beat muffler
* Rota Boost 17x7.5 / AD08R 235/40/17 / Rays lug nuts
* EBC USR discs/EBC REDSTUFF pads/IL brake hoses
* front & side air dam/Garage Vary diffuser/oem stainless steel mesh grille
* custom leather/custom steering wheel/alu. interior, Voodoo knob
* XTR hid 6000k/oem footwell lamps
* Scangauge ll/pioneer p4300dvd

calm before the STORMY BLUE

April 10, 2012, 10:25:53 PMReply #119

Offline HOUZIK

« Reply #119 on: April 10, 2012, 10:25:53 PM »
Τασσο επειδή σε λίγο θα σου πουν οτι η nc σου μοιάζει με jeep, πάρε κατι ελατήρια χαμηλώματος που ειναι στις αγγελίες να στρώσει ;)
* oem lsd/4.44 fgr/IL short shifter/4.0kg IL flywheel
* BC Racing BR RS coilovers 6/4kg / RX8 yellow dot sways with polybushings/IL end links/IL ftsb-butterfly-ppf
* AEM cai/Danelatos headers/Magnaflow cat/Racing Beat muffler
* Rota Boost 17x7.5 / AD08R 235/40/17 / Rays lug nuts
* EBC USR discs/EBC REDSTUFF pads/IL brake hoses
* front & side air dam/Garage Vary diffuser/oem stainless steel mesh grille
* custom leather/custom steering wheel/alu. interior, Voodoo knob
* XTR hid 6000k/oem footwell lamps
* Scangauge ll/pioneer p4300dvd

calm before the STORMY BLUE