Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Το miata μας τελείωσε  (Read 53222 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 27, 2012, 03:50:22 PMReply #75

Offline dimsabas

Re: Το miata μας τελείωσε
« Reply #75 on: March 27, 2012, 03:50:22 PM »
Δεν είναι απλά αυτό. Έχει κάμποσο τρέξιμο. Να πας στην Εφορία να τις πάρεις, να πας 2-3 μέρες νωρίτερα στον ασφαλιστή σου για να προλάβει να σε ετοιμάσει. Να σκάσεις τα 4-8 ευρώ στην Εφορία και τα 40τόσα στην ασφάλεια. Δεν είναι και λίγο να κάνεις τόσο τρέξιμο και να σκας ένα 50άρικο για να πας μια βόλτα 2 μέρες.

March 27, 2012, 03:57:59 PMReply #76

Offline ELTASSOS

« Reply #76 on: March 27, 2012, 03:57:59 PM »
επειδη το ειχα κανει με Μ και εγω,  ρωτησα την ασφαλιστρια και μου ειπε οτι μπορει να το ασφαλισει δωρεαν αλλα οχι μεικτη..(ευνοητο, αν εισαι πονηρος). Δηλαδη σου βγαζει σημα κανονικο (3μηνο η 6μηνο) και μετα τις 2 μερες το ακυρωνει. Αν σε πιασουν εισαι νομιμος αλλα αν κανεις ατυχημα πρεπει να πληρωσεις το 3/6 μηνο ασφαλιστρο για να σε καλυψει, μονο για ζημιες τριτων. Βεβαια για να στο κανει αυτο ο ασφαλιστης (εξυπηρετηση) πρεπει να εισαι καλος πελατης και να εχεις και αλλα πραγματα ασφαλισμενα σε αυτον, και καλο ειναι να ειμαστε ειλικρινεις και να του το πουμε του ασφαλιστη απο την αρχη...

1.αυτα για τα 40αρια και 50αρια μαλλον ειναι μεικτη (οι πονηροι ξερογλυφονται)...
2.αλλωστε καπως ετσι δεν ασφαλιζονται και τα ενοικιαζομενα..?(αναλογα με μερες χρησης)

March 27, 2012, 04:01:10 PMReply #77

Offline giannisnaoussa

« Reply #77 on: March 27, 2012, 04:01:10 PM »
Ε ναι απο τι στιγμη που μπλεκεις με ασφαλειες κ εφορια.... παει δεν ειναι απλο..  :????:

Απλο εννουσα το λογο-δικαιολογια...

btw thnx bro!!

Ναι αλλα Τασο ετσι πρεπει να σκασεις το ποσο των ασφαλιστρων για εξαμηνο κ οταν την ακυρωσεις να τα παρεις πισω.. νομιζω..

March 27, 2012, 04:05:21 PMReply #78

Offline ELTASSOS

« Reply #78 on: March 27, 2012, 04:05:21 PM »
Δεν είναι απλά αυτό. Έχει κάμποσο τρέξιμο. Να πας στην Εφορία να τις πάρεις, να πας 2-3 μέρες νωρίτερα στον ασφαλιστή σου για να προλάβει να σε ετοιμάσει. Να σκάσεις τα 4-8 ευρώ στην Εφορία και τα 40τόσα στην ασφάλεια. Δεν είναι και λίγο να κάνεις τόσο τρέξιμο και να σκας ένα 50άρικο για να πας μια βόλτα 2 μέρες.

ειναι μια μανουρα..αλλα οχι τραγικη
1. η ασφαλιση γινεται τηλεφωνικα την ιδια στιγμη  και σου περναει με φαξ το σημα..αρκει να το ζητησεις λιγο πριν τις
    12 το μεσημερι διοτι τα ασφαλιστηρια αρχιζουν την "12η μεσημβρινη"
2. στην εφορια κανεις γυρω στα 30 λεπτα της ωρας..αιτηση-παραβολο (4ευρω τη μερα)-παραλαβη πινακιδας Μ.

Τωρα αν πεσεις σε "αργα" καραβια παιρνει παραπανω....και αν ο αρμοδιος εχει πεταχτει καπου η ειναι σε συσκεψη..

Εγω παντως ειχα παρει 2 φορες Μ σε ενα μηνα και ο εφορας μου χαμογελασε πονηρα διοτι ειχε και αυτος αποσυρει το δικο του....και με καταλαβε.

Α...απαγορευεται το Μ για Σ/Κ και Αργιες

March 27, 2012, 04:12:14 PMReply #79

Offline ELTASSOS

« Reply #79 on: March 27, 2012, 04:12:14 PM »
Ε

Ναι αλλα Τασο ετσι πρεπει να σκασεις το ποσο των ασφαλιστρων για εξαμηνο κ οταν την ακυρωσεις να τα παρεις πισω.. νομιζω..

οχι δεν τα σκας...καθολου. Και κανονικη ασφαλεια οταν κανεις δεν παιρνει 2-3 μερες να σου ερθει το αυθεντικο σημα για να πληρωσεις?...βασικα ο ασφαλιστης εκμεταλλευεται αυτο το μεσοδιαστημα 2-3 ημερων για να σε εξυπηρετησει νομοτυπα.

Εννοειται ομως οτι αν γινει στραβη και η ασφαλιστικη πρεπει να αποζημιωσει τριτους ΤΡΕΧΕΙΣ αμεσα να πληρωσεις το ποσο του 6-μηνου (εστω και με Ιντερνετ Μπανκινγκ μεσω κινητου...)

Χοντρικα οι ασφαλιστικες κανουν 2-3 μηνεσ να πληρωθουν απο τους πρακτορες-ασφαλιστες. Μην τους ακους που κλαιγονται και τα ζητανε αμεσα..απο τους πελατες. Αυτοι τα αποδιδουν στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ πολυ αργοτερα.

March 27, 2012, 04:15:32 PMReply #80

Offline dimsabas

« Reply #80 on: March 27, 2012, 04:15:32 PM »
Τάσο, ίσως γίνεται αυτό που λες αλλά θες ασφαλιστή που θα δεχτεί να "παρανομήσει" επειδή είσαι φίλος του/καλός πελάτης. Η οδός που παραθέτω εγώ είναι καθόλα νόμιμη και ακριβή, ακριβώς επειδή σε βρίσκει στην ανάγκη και σε υποχρεώνει να πληρώσεις λες και ασφαλίστηκες για ολόκληρο μήνα. Ρώτησα όμως και μου διευκρίνισαν ότι δεν είσαι όλο το μήνα ασφαλισμένος. Αν τρακάρω την τρίτη μέρα (που οι Μ έχουν λήξει), δε θα με καλύψουν.

ΥΓ. Πάντα ήθελα μία Μ στο γκαράζ μου.  :giveheart: :giveheart: Φαίνεται πως ήρθε η ώρα...  :exaclty:

March 27, 2012, 04:32:40 PMReply #81

Offline ELTASSOS

« Reply #81 on: March 27, 2012, 04:32:40 PM »
1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ...εγω ειπα στην ασφαλιστρια μου να σας αποζημιωσω για το 2-ημερο και μου λεει "μα τι
   λετε κε τασο αφου μας δινει το δικαιωμα αυτο η ασφαλιστικη μας..και ειστε και πελατης".
2. Οταν ρωτησα αγνωστο γραφειο ΕΘΝΙΚΗ για να διασταυρωσω την δικια μου,  μου τα ειπαν ακριβως οπως τα λες
    και εσυ
...μινιμουμ    ασφαλιση 1 μηνας, αλλα αν οι πινακιδες δεν ειναι "ζωντανες" δεν σε καλυπτουν, ιδιαιτερα
    σε     τραυματισμους, οπου τα νουμερα εινα ζαλαδα

apla ανεφερα τι εκανα εγω που και νομιμο ειναι και τζαμπα...βασικα οι ασφαλιστες αν δεν ειναι γνωστοι-φιλοι, μας παιρνουν το 50-αρι...ακυρωνουν το συμβολαιο στο 2-ημερο και το βαζουν στην τσεπη,....χωρις να το αποδιδουν στην ασφαλιστικη εταιρεια....(2-3 τετοια να κανουν τη μερα δεν χρειαζεται τιποτα αλλο...σε ενα κανονικο ετησιο συμβολαιο 450 ευρω, η προμηθεια τους ειναι 80 ευρω...περιπου, και αν)...

March 27, 2012, 04:37:36 PMReply #82

emilmx

• Guest
« Reply #82 on: March 27, 2012, 04:37:36 PM »
αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ μιας και το έχω κάνει μερικές φορές !!

March 27, 2012, 04:40:42 PMReply #83

Offline ELTASSOS

« Reply #83 on: March 27, 2012, 04:40:42 PM »
αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ μιας και το έχω κάνει μερικές φορές !!

για ξηγησου....
σαν ασφαλιστης το εχεις κανει και τσιμπησες τζαμπα το 50-αρι απο κανενα "φιλο"
 η σαν ασφαλιζομενος..?..
(πλακα κανω ετσι..)

March 27, 2012, 04:44:50 PMReply #84

emilmx

• Guest
« Reply #84 on: March 27, 2012, 04:44:50 PM »
σαν ασφαλιζόμενος ρε
λες να τα τσέπωνα αν ήμουν ασφαλιστής και να το έλεγα

March 27, 2012, 05:33:03 PMReply #85

Offline Ξάδελφος

« Reply #85 on: March 27, 2012, 05:33:03 PM »
Η ασφαλιστρια που τη ρωτησα μου ειπε οτι για μια εβδομαδα μπορει να μου το κανει free και νομιμα.
Τωρα αν θα το επιβαρυνθει εκεινη,δε γνωριζω.
Τι ρωτησα απλα πως γινεται να μου το ασφαλισει οσο γινεται πιο φθηνα και για οσο πιο λιγο ,ωστε  να παω να περασω τ αμαξι Κτεο και μου ειπε οτι γινεται.

March 27, 2012, 05:45:09 PMReply #86

Offline ELTASSOS

« Reply #86 on: March 27, 2012, 05:45:09 PM »
Η ασφαλιστρια που τη ρωτησα μου ειπε οτι για μια εβδομαδα μπορει να μου το κανει free και νομιμα.
Τωρα αν θα το επιβαρυνθει εκεινη,δε γνωριζω.
Τι ρωτησα απλα πως γινεται να μου το ασφαλισει οσο γινεται πιο φθηνα και για οσο πιο λιγο ,ωστε  να παω να περασω τ αμαξι Κτεο και μου ειπε οτι γινεται.

αν εχεις καταθεσει πινακιδες ΔΕΝ υποχρεουσαι να περνας ΚΤΕΟ. Οταν..(εαν)  τις παρεις πισω εχεις δικαιωμα 10 μερες να περασεις ΚΤΕΟ για να μην εισαι εκπροθεσμος...απλα προσκομιζεις στο ΚΤΕΟ και το χαρτι ακηνισιας και τα χαρτια της εφοριας οτι πηρες πινακιδες πισω. Εγω ειχα καταθεσει πινακιδες τον Αυγουστο του 11. Το ΚΤΕΟ εληγε Νοεμβριο του 11. Το αμαξι πουληθηκε-ανταλλαγη Μαρτιο του 12 και για να πουληθει περασα ΚΤΕΟ με το βασικο παραβολο χωρις εκπροθεσμα κλπ....

Τωρα τι γινεται αν εχει πινακιδεσ Μ, εισαι ασφαλισμενος αλλα ΔΕΝ εχεις ΚΚ/ΚΤΕΟ, δεν γνωριζω.

March 27, 2012, 09:42:05 PMReply #87

Offline Ξάδελφος

« Reply #87 on: March 27, 2012, 09:42:05 PM »
Τις εχω τις πινακιδες τα πληρωσα τα τελη. Η ανεργια ομως που με τσακιζει δε μου επετρεψε να ασφαλισω τ αμαξι κι ετσι το εχω σταματημενο.
Μαιο πρεπει να το περασω ΚΤΕΟ .

March 27, 2012, 10:07:02 PMReply #88

Offline ELTASSOS

« Reply #88 on: March 27, 2012, 10:07:02 PM »
...και ΚΤΕΟ να το περασεις αν ειναι ανασφαλιστο = δωρο αδωρο, το αμαξι θα ειναι αραγμενο (αφου εισαι νομοταγης). Οποτε κατεθεσε πινακιδες να καλυφθεις αν δεν το κινεις, να γλιτωσεις ΚΤΕΟ-τεκμηριο-ασφαλιστρα προσωρινα,  και οταν στανιαρεις οικονομικα κινησου αναλογα. Σε καταλαβαινω απολυτα.

March 27, 2012, 10:18:23 PMReply #89

Offline Ξάδελφος

« Reply #89 on: March 27, 2012, 10:18:23 PM »
Τα τελη τα πληρωσα,δεν εχω σκοπο να το διαγραψω.Ειναι παρκαρισμενο εξω σε τακους.Δεν το κινω καθολου.Αν ξαναεχω λεφτα θα τ ασφαλισω.
Χωρις σταθερο ή με καθολου εισοδημα ειναι δυσκολη αποφαση τα 270 Ε της ασφαλειας.
Αν δεν περασω ΚΤΕΟ το προστιμο ειναι μετα ειναι πολυ.