Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Το miata μας τελείωσε  (Read 52011 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

January 03, 2012, 02:10:43 PM

Offline Trelos7

Το miata μας τελείωσε
« on: January 03, 2012, 02:10:43 PM »
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό forum, αν είναι λάθος το θέμα, μεταφέρετέ το.

Λοιπόν το μιάτα μας τελείωσε. Είμαι 90% να καταθέσω τις πινακίδες μου μετά και την παράταση που πήρε η αγορά τελών κυκλοφορίας. Για όσους δεν ξέρουν, το αμάξι μου είναι 9/2009 δίλιτρο και πλέον θεωρώ κοροιδία να πληρώνω κάθε χρόνο 2 χιλιάρικα μόνο και μόνο για να υπάρχει! Χωρίς να κουνηθεί καν.

Δεν είναι ότι θα σωθώ με 2 χιλιάρικα επιπλέον, και δεν πρόκειται και να το "σκοτώσω" το αμάξι. Βασικά δεν προκειται καν να το πουλήσω, θα το αφήσω στο γκαράζ και αργότερα θα ξανατσουλήσει. Σε ένα, 2 χρόνια, δεν ξέρω πότε.

Είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ αυτό το πράγμα, αισθάνομαι ότι με κοροιδέψανε κανονικά. Μου κάναν την έκπτωση τότε με το τέλος ταξινόμησης, γλίτωσα 5 χιλιάρικα μόνο και μόνο για να τα πληρώσω πίσω σε 3 χρόνια.

Πραγματικά δεν ξέρω αν με αισθάνεστε, αλλά θέλω να το κάνω πρώτα για να μην τους δίνω άλλα χρήματα και δευτερευόντως για να γλιτώσω τα 2k τον χρόνο.

Βρίσκομαι και επίσημα σε αναζήτηση για σμαρτάκι ή κάτι ανάλογο.  :)

Φυσικά εννοείται ότι θα συνεχίσω να μπαίνω, να σχολιάζω και να ρχομαι και στις βόλτες όποτε μπορώ. Και νομίζω ότι θα σας ζηλεύω και λίγο. Με την καλή έννοια  8)

January 03, 2012, 02:21:14 PMReply #1

Offline Liakos

Re: Το miata μας τελείωσε
« Reply #1 on: January 03, 2012, 02:21:14 PM »
Θαναση απο τη στιγμη που δεν το κυκλοφορεις, νομιζω ειναι η σοφοτερη αλλα και δυσκολοτερη επιλογη.
Κριμα ρε γαμωτο ομως... τοσα χρονια με miata (ΝΒ/ΝC) και να αναγκαζεσαι να το κλειδωσεις στο γκαραζ λογω των τελων κυκλοφοριας...  :'(

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

January 03, 2012, 02:23:20 PMReply #2

Offline Trelos7

« Reply #2 on: January 03, 2012, 02:23:20 PM »
To κυκλοφορώ! Και κάνω και αρκετά χιλιόμετρα Λιάκο και αυτός είναι και άλλος ένας λόγος που σκέφτομαι για smart. Απλά λέω ότι είναι 2k πριν καν βάλεις το κλειδί

January 03, 2012, 02:26:31 PMReply #3

Offline philosopher

« Reply #3 on: January 03, 2012, 02:26:31 PM »
Στην Ελλάδα τελικά το αυτοκίνητο είναι αμαρτία και μάλιστα μεγάλη.
Κρίμα να φτάνουμε να σκεφτόμαστε έτσι, πίστεψε με σε νιώθω απόλυτα τέλη και ασφάλειες στο δίλιτρο είναι όντως αρκετά παραπάνω από ένα μέσο μισθό πλέον και όπως πάμε θα γίνει και πάνω από δυο σύντομα.
Από την άλλη αν είχες πχ ένα 10μετρο σκάφος για την εφορία θα ήταν σχεδόν ισοδύναμο με το δίλιτρο αυτοκίνητό σου...

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

January 03, 2012, 02:35:06 PMReply #4

Offline Manolis

« Reply #4 on: January 03, 2012, 02:35:06 PM »
Είναι ΚΟΡΟΪΔΙΑ αυτό το πράγμα, αισθάνομαι ότι με κοροιδέψανε κανονικά. Μου κάναν την έκπτωση τότε με το τέλος ταξινόμησης, γλίτωσα 5 χιλιάρικα μόνο και μόνο για να τα πληρώσω πίσω σε 3 χρόνια.

Σωστά αισθάνεσαι και αυτό δεν αφορά μόνο το θέμα του αυτοκινήτου.Κανονικά μας κοροιδεύουν σε διάφορα επίπεδα απλά
δεν αφορούν το φόρουμ για να αναλυθούν εδώ.Μας αφορούν όμως όλους κανονικά και (δυστυχώς) και με το νόμο.
Σε ότι με αφορά δίνω περίπου 1000 ευρώ(ασφάλεια κ τέλη) το χρόνο για ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ ελάχιστα-ζήτημα
να βγαίνει από το γκαράζ 2-3 φορές το μήνα και αυτές με φίλους από το φόρουμ και τα θεωρώ πολλά.Για να είμαι πιο σωστός
το βλέπω σαν ένα-μάλλον ακριβό-χόμπυ.Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση σου,τα χρήματα είναι πολλά και η επιλογή
σου μοιάζει σωστή.Δυστυχώς όμως μην περιμένεις στο μέλλον αυτά τα έξοδα να μειωθούν-το αντίθετο θα γίνει.Σωστότερη
επιλογή θα είναι αν μελλοντικά φτιάξουν λίγο τα πράγματα(λέμε και καμιά μ@λακία να περάσει η ώρα)να προσπαθήσεις να το
δώσεις σε καλύτερη τιμή και να μείνεις στην οικογένεια με ένα μικρότερο μοντέλο(δεν θα με χάλαγε καθόλου να ξαναπάρω
ένα nb-nbfb 1.6).

January 03, 2012, 02:40:46 PMReply #5

Offline NiTse

« Reply #5 on: January 03, 2012, 02:40:46 PM »
Έχεις δίκιο από την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις και κανενός είδους προγραμματισμό. Όμως το 2009 πολλοί την "πατήσανε" αγοράζοντας δίλιτρα αυτοκίνητα με την έκπτωση απλά επειδή πλέον μπορούσαν να επωμιστούν το κόστος αγοράς μη σκεπτόμενοι όμως το κόστος συντήρησης το οποίο στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται είναι σχεδόν αδύνατο να μείνει σταθερό και πάντοτε αλλάζει προς τα πάνω.
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

January 03, 2012, 03:04:19 PMReply #6

Offline saldale

« Reply #6 on: January 03, 2012, 03:04:19 PM »
Καλύτερα κλειδωμένο παρά "σκοτωμένο" και πολύ σωστά πράττεις Θανάση.

Είναι όμως και αγχολυτικό το άτιμο. Μία διέξοδο να χαρούμε λίγο, να δούμε τους φίλους μας, να βγούμε απο το σπίτι και απο τη μιζέρια μας.
Είναι τελικά μία απόλαυση. Και οι απολαύσεις πάντα κοστίζουν...
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

January 03, 2012, 03:22:26 PMReply #7

Offline Reverant

« Reply #7 on: January 03, 2012, 03:22:26 PM »
Να δω πότε θα αποφασίσουν ότι και το 1800 είναι πλούτος αμύθητος και θα καταθέσουμε και εμείς πινακίδες. Το σίγουρο είναι ότι κάθα χρόνο θα το τσιμπάνε 10-20% πάνω. Σε 3-4 χρόνια η 500ρα είναι βέβαιη.
You can't imagine the power of the Dark Side.

January 03, 2012, 03:45:36 PMReply #8

Offline Ξάδελφος

« Reply #8 on: January 03, 2012, 03:45:36 PM »
To μιατα μου το εχω δεκα χρονια.
Τι κι αν βγηκαν καινουργια μοντελα τι κι αν παλιωσε και πια δε γυαλιζει...για μενα ειναι σαν την πρωτη μερα που το εφερα σπιτι.Αξια ανεκτιμητη.Εζησα μαζι του πολλα.Δεν το βλεπω σαν αμαξι αλλα σα χομπυ,μερακι.
Δεκαπεντε φλεβαρη ληγει η ασφαλεια του.Τ αμαξι θα κατσει σε τακους,θ αποσυνδεθει η μπαταρια,θα βγουν οι τροχοι θα σκεπαστει και αγνωστο μεχρι ποτε θα μεινει σε ακινησια καθαρα για οικονομικους λογους.Το σημα το πηρα αφου αν χρειαστει να το κινησω δεν το γλυτωνω.
Δεν ειχα φανταστει ποτε οτι θα φτασει η μερα που οικονομικους λογους θα αναγκαστω να το στερηθω.
Δεν το πουλαω,η τιμη του πια ειναι εξεφτελιστικα χαμηλη και απο το να το "δωρισω" σε καποιον καγκουρα να το καταστρεψει, που υπο αλλες συνθηκες θα το εβλεπε με τα κυαλια,προτιμω να τ αφησω μεχρι αν χρειαστει να παει στην πρεσσα.Το εχω ξανακανει.
Εγω δε θα μπαινω στο φορουμ,δε θα σχολιαζω,δε μου ειναι καθολου ευχαριστη  η τροπη που πηραν τα πραγματα και η συμμετοχη μου εδω θα μου την κανει ακομη πιο θλιβερη.
Θα περιμενω.
Καλη χρονια να εχουμε...

January 03, 2012, 04:01:28 PMReply #9

Offline HOUZIK

« Reply #9 on: January 03, 2012, 04:01:28 PM »
Βρίσκομαι και επίσημα σε αναζήτηση για σμαρτάκι ή κάτι ανάλογο.  :)
Θαναση ολοι πανω κατω στην ιδια φαση ειμαστε...δυσκολιες παντου και θεωρω οτι ειναι θεμα χρονου να καταληξουμε ολοι παλιατσοι....

μηπως ομως το κοστος αποκτησης και συντηρησης ενος μικροτερου αυτοκινητου, υπερβαινει τα εξοδα του μιατα σου και στην τελικη βγεις πιο χαμενος?
υπολογισε τα καλα πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση
* oem lsd/4.44 fgr/IL short shifter/4.0kg IL flywheel
* BC Racing BR RS coilovers 6/4kg / RX8 yellow dot sways with polybushings/IL end links/IL ftsb-butterfly-ppf
* AEM cai/Danelatos headers/Magnaflow cat/Racing Beat muffler
* Rota Boost 17x7.5 / AD08R 235/40/17 / Rays lug nuts
* EBC USR discs/EBC REDSTUFF pads/IL brake hoses
* front & side air dam/Garage Vary diffuser/oem stainless steel mesh grille
* custom leather/custom steering wheel/alu. interior, Voodoo knob
* XTR hid 6000k/oem footwell lamps
* Scangauge ll/pioneer p4300dvd

calm before the STORMY BLUE

January 03, 2012, 04:15:04 PMReply #10

Offline Trelos7

« Reply #10 on: January 03, 2012, 04:15:04 PM »
Κοίτα τα έχω υπολογίσει στο περίπου. Κάνω κάθε μέρα 70 χιλιόμετρα και τρώω μια τετράδα λάστιχα τον χρόνο. Βάλε και 2-3 service μέσα. Υπολογίζω με ένα μεταχειρισμένο smart να κάνω απόσβεση σε 1,5-2 χρόνια.

January 03, 2012, 04:16:28 PMReply #11

Offline spoumi

« Reply #11 on: January 03, 2012, 04:16:28 PM »
Εγώ λόγω 1.800 κυβικών δεν έχω τόσο θέμα με τα τέλη. Το πρόβλημά μου είναι η χρήση που του κάνω είναι καθημερινή (76Κ χλμ μετράει το αμάξι από το καλοκαίρι του '07) και απαραίτητη λόγω της περιοχής που μένω οπότε το κόστος της βενζίνης είναι αξιοσέβαστο.
Ένα άλλο θέμα μου ήταν η ασφάλεια καθώς πληρώνω +40% πάνω λόγω ηλικίας.
Το τελευταίο ευτυχώς το δεκέμβρη που μας πέρασε ήταν η τελευταία φορά καθώς μεγαλώνουμε όλοι μας :P

Όσο για την βενζίνη σκέφτομαι συνέχεια τη λύση του υγραερίου καθώς υπάρχει ήδη αμάξι στην οικογένεια με υγραέριο και έχουμε μείνει ευχαριστημένοι. Το μόνο πρόβλημα είναι το μέρος που θα μπει το ρεζερβουάρ.
Είμαι διστακτικός ακόμα αλλά όσο περνάει ο καιρός μου ακούγεται όλο και πιο δελεαστική η λύση ακόμα κι ας θυσιάσω το ελάχιστο χώρο αποσκευών.

Θα δούμε..  :-\
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

January 03, 2012, 04:21:30 PMReply #12

Offline Nitroking

« Reply #12 on: January 03, 2012, 04:21:30 PM »
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως προκυπτουν τα 2 χιλιαρικα..! Ειναι μεγαλη υπερβολη νομιζω! Να πεις 1 ναι να το καταλαβω, αλλα 2 ειναι πολλα.. Στην τελικη καντου μονο την πολυ βασικη ασφαλιση και με 1000, 1000 και κατι θα εισαι οκ..

Και θα σας πω τωρα.. ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ??? Εγω μαλακας ειμαι που πηγα και πηρα 16αρι? (Πολλοι θα πειτε ναι, δικαιωμα σας).. Εγω δε θα θελα ενα ωραιο 2λιτρο? Σκεφτηκα ομως, αν και μονο 22 χρονων το 2008 οτι αν βλακακο μου παρεις 2λιτρο, η σουβλα θα σε ποναει καθε χρονο ετσι που πανε τα πραγματα.. Sporty δεν μπορουσα να παρω? Φυσικα και μπορουσα με τη μισθαρα που ειχα τοτε, τις καλες εποχες..! Αλλα λεω, δεν ξερεις τι γινεται αυριο, οι βενζιναδες και το κρατος ειχαν κανει ξεκαθαρες τις προθεσεις τους για ξεκ@λιασμα, ειχα και το στρατο μπροστα μου και λεω ασε.. Παρε 16αρι και στην τελικη με τα λεφτα που θα γλυτωσεις απο τα τελη και τις ασφαλειες θα τουρμπισεις αμα σου ερθει πανω στην τρελα και θα τα περνας και απο πανω! Κι οντως, ετσι γινεται τωρα.. Ενα σχεδιο αλεξισφαιρο που δε μασησε απο κρισεις και διακρισεις.. Απλα δεν μπορει να υλοποιηθει με την ιδια ταχυτητα που θα γινοταν αν ηταν τα πραγματα οπως παλια..

Γιαυτο λεω, στη χωρα που ζουμε και με τα γουρουνια που κυβερνουν και τα μοσχαρια που τους ψηφιζουν, πρεπει παντα να πας απο την ασφαλη οδο και παντα κρατωντας πισινες για να μη βρεθεις προ εκπληξεως! Παρε 2λιτρο αμα σου τρεχουν απο τα πατζακια και που ειστε ακομα!!
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

January 03, 2012, 04:36:59 PMReply #13

Offline Trelos7

« Reply #13 on: January 03, 2012, 04:36:59 PM »
Κοίτα, ακόμα και το 2009 τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι τώρα. Και δεν προέβλεψα ότι τα πράγματα θα πάνε τόσο χάλια, αν το χα προβλέψει, θα είχα κάνει τα trades μου και θα ήμουν εκκατομυριούχος τώρα  ;)

Τα 2 χιλιάρικα βγαίνουν ως εξής:

300-400 αλληλεγγύη
660 τέλη κυκλοφορίας
900-1000 η ασφάλεια

Και δεν έχω και καμιά τρελή ασφάλεια, ούτε καν μικτή, αλλά το αμάξι είναι 2 ετών μόνο και το είχα ασφαλισμένο για 20k σε περίπτωση κλοπής.

January 03, 2012, 04:37:11 PMReply #14

Offline george1.8

« Reply #14 on: January 03, 2012, 04:37:11 PM »
Εγω δε θα μπαινω στο φορουμ,δε θα σχολιαζω,δε μου ειναι καθολου ευχαριστη  η τροπη που πηραν τα πραγματα και η συμμετοχη μου εδω θα μου την κανει ακομη πιο θλιβερη.
Θα περιμενω.
Καλη χρονια να εχουμε...
:( :(

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα όλοι είμαστε σε σκατά φάση...
Απλά εγώ το βλέπω και λίγο διαφορετικά. Κοιτάω την ψυχική μου γαλήνη...αν είχα το 2.0lt χέστηκα το αν θα έπρεπε να δώσω 360€ παραπάνω από το 1.8lt...Απλά θα προσπαθούσα από την αρχή του χρόνου να βάζω κάτι στην άκρη μήνα-μήνα για να μην βρεθώ στην κατάσταση να καταθέσω πινακίδες κτλ...
Ίσως είναι λάθος ο τρόπος σκέψης αλλά από την άλλη μόνο αυτό μας έμεινε...Ο χαβαλές μεταξύ μας, η παρέα και οι διαδρομές με την κουκούλα κατεβασμένη....
Κρίμα που χρειάζεται να φτάνουμε σε τέτοιο σημείο...

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...