Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 235484 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

December 17, 2010, 01:02:45 PMReply #975

Offline vagmann

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #975 on: December 17, 2010, 01:02:45 PM »
Αντικειμενικα παντως  και απο πολλες αποψεις ενα Evo - STi ειναι απο τα πιο χρηστικα αμαξια στριβει, παει παντου, με λιγο ζορι το παρκαρεις ευκολα και αν εχεις κεφια μεταφέρεσαι ανετα εσυ και η παρεα/ οικογένεια σου!

Διαφωνω ως προς το χρηστικο,λογω μεγαλου κοστους χρησης (καυσιμου σερβις τελη ασφαλεια).
Ουτε θα κατεβεις σε μια δυσπροσιτη παραλια με το evo (τουλαχιστον εγω δεν εχω δει κανενα...),καταπληκτικο αυτοκινητο,αλλα οι αγωνιστικες του καταβολες,δεν το κανουν χρηστικο,εξου και η σταδιακη εξαφανιση τους...

December 17, 2010, 01:03:49 PMReply #976

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #976 on: December 17, 2010, 01:03:49 PM »
ΥΓ: αυτούς τους φίλους που έχεις ... μήπως μπορείς να μου τους γνωρίσεις και μένα; :angel:
Ναι ρε Αιμιλιε εχεις φιλο με GT-R ??? Toν ανταλλασω αμα θες με φιλους που εχουν 350Ζ θα στα δινουν να τα οδηγησεις κιολας !!! Μπορω επισης να σου δωσω και φιλο με elise που δεν ξερει να την οδηγαει και αν σε εμπιστευτει στην δινει επισης !!!
Μιας και αναφερομαστε σε Χανια. Ισως να θυμασαι πριν καποια χρονια ενα 550 Maranello με βελγικες πινακιδες ??? Ξαδερφος μου...Στον δανειζω και αυτον αμα θες απλα δεν εχει πλεον το F.!!! Παντως ειχαμε παει σε ενα διεθνες meeting μαζι καπου στην Λαρισα, το ειχε παρκαρει και στο γκαραζ μου καποια στιγμη, ιστορικες στιγμες ειχα φωναξει ολους μου τους φιλους να το δουν!!!

Διαφωνω ως προς το χρηστικο,λογω μεγαλου κοστους χρησης (καυσιμου σερβις τελη ασφαλεια).
Ουτε θα κατεβεις σε μια δυσπροσιτη παραλια με το evo (τουλαχιστον εγω δεν εχω δει κανενα...),καταπληκτικο αυτοκινητο,αλλα οι αγωνιστικες του καταβολες,δεν το κανουν χρηστικο,εξου και η σταδιακη εξαφανιση τους...
Ρε Βαγγελη τα παγια εξοδα του ειναι ιδια με ενος Golf GTi και ενος αλλου διλιτρου, περαν του καυσιμου δεν νομιζω οτι εχειι και απιστευτες διαφορες στο κοστος συντηρησης με ενα audi 2.0 tfsi q. Απλα οι αγωνιστικες του καταβολες, οι καγκουρες που τα χρησιμοποιουν, καθως και ο επιπλεον ανταγωνισμος που εχει εμφανιστει τα τελευταια χρονια μειωσαν τις πωλησεις του. Το νεο κοντο 4θυρο Impreza παντως δεν τα παει και ασχημα απο πωλησεις παντως...
« Last Edit: December 17, 2010, 01:11:37 PM by jSkyline »
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 17, 2010, 01:09:08 PMReply #977

Offline george 1323

« Reply #977 on: December 17, 2010, 01:09:08 PM »
Τωρα μου θυμισατε μικρα παιδια....(εχω κ εγω κ το εχω στο παταρι.. :llol:..ο μπαμπας μου ειναι αστυνομος κ θα σε βαλει φυλακη :zalistika:)φιλικα παντα ολα αυτα.....αλλα ρε παιδια ολοι εχουμε λιγο πολυ γευση απο φιλους με supercars... :P  :btp:

December 17, 2010, 01:17:23 PMReply #978

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #978 on: December 17, 2010, 01:17:23 PM »
Τωρα μου θυμισατε μικρα παιδια....(εχω κ εγω κ το εχω στο παταρι.. :llol:..ο μπαμπας μου ειναι αστυνομος κ θα σε βαλει φυλακη :zalistika:)φιλικα παντα ολα αυτα.....αλλα ρε παιδια ολοι εχουμε λιγο πολυ γευση απο φιλους με supercars... :P  :btp:
Μα φυσικα και κανουμε πλακα !!! Δεν ειναι αλλωστε δικα μας αυτα τα αμαξια... Απλα αυτο που ισχυει ρε Γιωργο ειναι οτι τελικα καταλαβαινεις πως καποια αμαξια ειναι μερικες κατηγοριες πανω απο καποια αλλα και οτι συνηθως οι περιορισμοι που εχουν καποια αμαξια δεν αποτελουν προβλημα στην συμβιωση με τους ιδιοκτητες τους ;)
Εσυ εισαι σιγουρα απο αυτους που ξερουν τι εννοω, γιατι πολυ απλα εχεις αγορασει κατι που δεν το χρησιμοποιεις καθε μερα και ο λογος που μενει στο ο γκαραζ δεν ειναι μονο το κοστος χρησης του...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 17, 2010, 01:25:56 PMReply #979

Offline george 1323

« Reply #979 on: December 17, 2010, 01:25:56 PM »
Τωρα μου θυμισατε μικρα παιδια....(εχω κ εγω κ το εχω στο παταρι.. :llol:..ο μπαμπας μου ειναι αστυνομος κ θα σε βαλει φυλακη :zalistika:)φιλικα παντα ολα αυτα.....αλλα ρε παιδια ολοι εχουμε λιγο πολυ γευση απο φιλους με supercars... :P  :btp:
Μα φυσικα και κανουμε πλακα !!! Δεν ειναι αλλωστε δικα μας αυτα τα αμαξια... Απλα αυτο που ισχυει ρε Γιωργο ειναι οτι τελικα καταλαβαινεις πως καποια αμαξια ειναι μερικες κατηγοριες πανω απο καποια αλλα και οτι συνηθως οι περιορισμοι που εχουν καποια αμαξια δεν αποτελουν προβλημα στην συμβιωση με τους ιδιοκτητες τους ;)
Εσυ εισαι σιγουρα απο αυτους που ξερουν τι εννοω, γιατι πολυ απλα εχεις αγορασει κατι που δεν το χρησιμοποιεις καθε μερα και ο λογος που μενει στο ο γκαραζ δεν ειναι μονο το κοστος χρησης του...
Nαι βρε καταλαβαινω,αυτο υποστηριζω κ εγω...οτι οσο κ να θες να χρησιμοποιησεις καθημερινα ενα εξιδεικευμενο αυτ/το δεν γινεται... :'(εξαντλειτε η υπομονη σου σε καποια σημεια..... :tanevramou:

December 17, 2010, 01:55:05 PMReply #980

Offline vagmann

« Reply #980 on: December 17, 2010, 01:55:05 PM »
Ρε Βαγγελη τα παγια εξοδα του ειναι ιδια με ενος Golf GTi και ενος αλλου διλιτρου, περαν του καυσιμου δεν νομιζω οτι εχειι και απιστευτες διαφορες στο κοστος συντηρησης με ενα audi 2.0 tfsi q. Απλα οι αγωνιστικες του καταβολες, οι καγκουρες που τα χρησιμοποιουν, καθως και ο επιπλεον ανταγωνισμος που εχει εμφανιστει τα τελευταια χρονια μειωσαν τις πωλησεις του. Το νεο κοντο 4θυρο Impreza παντως δεν τα παει και ασχημα απο πωλησεις παντως...

Απιστευτες διαφορες στην ασφαλεια οχι (ακομα...διοτι με το νεο συστημα ασφαλισης θα εξαφανιστουν εντελως!),τελη στα ιδια,συντηρηση σιγουρα δεν αλλαζεις λαδια με 100€ στις 15Κ χλμ,οπως ειναι πχ στο audi 2.0Q.
Παντως και με golf GTI DSG7,και με A4 2.0Q που γνωριζω,εχεις την δυνατοτητα να κινηθεις με ταχυτητες εως 150-160χλμ που εχεις σε ενα ηρεμο ταξιδι,με 8-9λτ/100,με υπερανω κριτικης ποιοτητα κυλισης,
χωρις σου γινει το κεφαλι κουδουνι απο τη βαβουρα,και να παρεις τη μεση σου στο χερι απο τις σκληρες αναρτησεις.
Απο την αλλη σου δινεται η δυνατοτητα να κινηθεις με γρηγορους/ζμπορ ρυθμους αν χρειαστει,κι ας σε περιμενει ο subακιας γελοντας...
Sorry,αλλα evo/subi και χρηστικο ειναι αντιθετες εννοιες...

December 17, 2010, 02:08:55 PMReply #981

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #981 on: December 17, 2010, 02:08:55 PM »
Τι να πω...Η δικη μου μεση μαλλον τα αντεχει ακομα!!!Επισης στην στοκ μορφη τους, ειδικα το νεο Sti, που μπηκα προσφατα, μου φανηκε αρκετα πολιτισμενο και οι χωροι ηταν αρκετοι, σιγουρα θα το συγκρινα με ενα S3 και μαλλον το 1ο θα ηταν η επιλογη μου. Σε Golf GTi δεν εχω μπει (ουτε και με ενδιαφερει κιολας να μπω) αλλα δεν νομιζω να απεχει πολυ απο το S3 σε ανεση. Αυτα τα περι Ενο και βαβουρας εχεις δικιο, αλλα δεν εχω πετυχει και κανενα που να το εχει μαμα ρε γμτ, για να ξερω πως ειναι. Στο S3 παντως λαδια δεν αλλαζεις με 100€, εχω 2 φιλους που δεν εχουν φυγει ποτε απο το συνεργειο με κατω απο 500αρικο, κατι που ισχυει και για το TTS με το ιδιο μοτερ. Απο καινουργιο Ενο δεν εχω καμια εμπειρια και για αυτο δεν το αναφερω καθολου, αλλα και αυτο μου μοιαζει αρκετα πολιτισμενο.
Επιμενω πως η εξαφανιση τους εχει να κανει με τον ανταγωνισμο αλλα και με το οτι περασε η "μοδα" τους ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 17, 2010, 02:19:07 PMReply #982

Offline philosopher

« Reply #982 on: December 17, 2010, 02:19:07 PM »
Στο S3 παντως λαδια δεν αλλαζεις με 100€, εχω 2 φιλους που δεν εχουν φυγει ποτε απο το συνεργειο με κατω απο 500αρικο, κατι που ισχυει και για το TTS με το ιδιο μοτερ.

Εγώ πάντως αλλαγή λαδιών σε 996 turbo και check-up κάτι πάνω από τα 120 ευρώ σε επίσημο αντιπρόσωπο. Μάλιστα ο φίλος και ιδιοκτήτης με έπιασε στο ψιλό γιατί είχα πληρώσει περισσότερα στο δικό μου  :grrrrrr:

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

December 17, 2010, 02:23:26 PMReply #983

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #983 on: December 17, 2010, 02:23:26 PM »
Στο S3 παντως λαδια δεν αλλαζεις με 100€, εχω 2 φιλους που δεν εχουν φυγει ποτε απο το συνεργειο με κατω απο 500αρικο, κατι που ισχυει και για το TTS με το ιδιο μοτερ.

Εγώ πάντως αλλαγή λαδιών σε 996 turbo και check-up κάτι πάνω από τα 120 ευρώ σε επίσημο αντιπρόσωπο. Μάλιστα ο φίλος και ιδιοκτήτης με έπιασε στο ψιλό γιατί είχα πληρώσει περισσότερα στο δικό μου  :grrrrrr:
Xαχα!!! Ποσα λαδια παιρνει αυτο ??? Τα S3 παντως εχουν βαθυ καρτερ!!! Και επισης ειναι κανονας οτι τσιμπανε και λιγακι λαδι απο αλλαγη σε αλλαγη...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 17, 2010, 03:05:18 PMReply #984

emilmx

• Guest
« Reply #984 on: December 17, 2010, 03:05:18 PM »
ΥΓ: αυτούς τους φίλους που έχεις ... μήπως μπορείς να μου τους γνωρίσεις και μένα; :angel:
Ναι ρε Αιμιλιε εχεις φιλο με GT-R ??? Toν ανταλλασω αμα θες με φιλους που εχουν 350Ζ θα στα δινουν να τα οδηγησεις κιολας !!! Μπορω επισης να σου δωσω και φιλο με elise που δεν ξερει να την οδηγαει και αν σε εμπιστευτει στην δινει επισης !!!
Μιας και αναφερομαστε σε Χανια. Ισως να θυμασαι πριν καποια χρονια ενα 550 Maranello με βελγικες πινακιδες ??? Ξαδερφος μου...Στον δανειζω και αυτον αμα θες απλα δεν εχει πλεον το F.!!! Παντως ειχαμε παει σε ενα διεθνες meeting μαζι καπου στην Λαρισα, το ειχε παρκαρει και στο γκαραζ μου καποια στιγμη, ιστορικες στιγμες ειχα φωναξει ολους μου τους φιλους να το δουν!!!

το κίτρινο??

αυτός είναι θείος του σπιτονοικοκύρη μου
είχε κατεβεί στα χανια με μια γκομενα για διακοπές αλλά έκατσε ενα σκ
έφυγε αεροπορικώς και άφησε το αμάξι στου αδερφού του !!
με το Θανάση το πήραμε δυο φορές και ακόμα όταν θυμάμαι την κατανάλωση πονάω
ααα αυτά είναι σπορ καρς
το είχε αφήσει στο μαλεμε για αρκετό καιρώ σκεπασμένο
δεν θα ξεχάσω που έψαχνε ο Θανος να δει ποσό θέλει το τελωνείο για να το κρατήσει
40,000++++

οσο για το gtr δεν κάνουμε παρέα αλλά έχουμε συναντηθεί στων δρόμο αρκετές φορές
είναι γείτονας αλλού φύλου μου και το χαζεύαμε όταν το έφερε από το μπαλκόνι του

πέρυσι έκανα παρέα με ενα καπετάνιο ενός ελληνο αμερικανου που έκανε διακοπές με το κότερο στο λιμάνι
το είχε δέσει απέναντι απο το safran και έτσι κάθε μεσημέρι πίναμε καφεδάκι παρέα
για να μετακινείτε στα χανια είχε φέρει ενα viper
ενα βραδύ των πέτυχα την ώρα που πήγαινε για ποτάκι ο καπτεν και βρήκα την ευκαιρία να τρυπώσω μέσα

δεν θέλω να το σκέφτομαι για τη ροπή και των ηχώ

December 17, 2010, 06:09:15 PMReply #985

Offline vagmann

« Reply #985 on: December 17, 2010, 06:09:15 PM »
Τι να πω...Η δικη μου μεση μαλλον τα αντεχει ακομα!!!Επισης στην στοκ μορφη τους, ειδικα το νεο Sti, που μπηκα προσφατα, μου φανηκε αρκετα πολιτισμενο και οι χωροι ηταν αρκετοι, σιγουρα θα το συγκρινα με ενα S3 και μαλλον το 1ο θα ηταν η επιλογη μου. Σε Golf GTi δεν εχω μπει (ουτε και με ενδιαφερει κιολας να μπω) αλλα δεν νομιζω να απεχει πολυ απο το S3 σε ανεση. Αυτα τα περι Ενο και βαβουρας εχεις δικιο, αλλα δεν εχω πετυχει και κανενα που να το εχει μαμα ρε γμτ, για να ξερω πως ειναι. Στο S3 παντως λαδια δεν αλλαζεις με 100€, εχω 2 φιλους που δεν εχουν φυγει ποτε απο το συνεργειο με κατω απο 500αρικο, κατι που ισχυει και για το TTS με το ιδιο μοτερ. Απο καινουργιο Ενο δεν εχω καμια εμπειρια και για αυτο δεν το αναφερω καθολου, αλλα και αυτο μου μοιαζει αρκετα πολιτισμενο.
Επιμενω πως η εξαφανιση τους εχει να κανει με τον ανταγωνισμο αλλα και με το οτι περασε η "μοδα" τους ;)

Για το νεο sti δεν εκφερω αποψη,αν και ειναι αρκετα πιο πολιτισμενο απ'τους προκατοχους τους,στους οποιους και αναφερομαι...,εμενα μου κανει αδιαφορο,και πανακριβο για subi...
Αλλαγη λαδιων S3 στην καρεντα + φιλτρο λαδιου max 120€.Tα 500€,δεν ειναι μονο λαδια σιγουρα...

December 17, 2010, 07:52:57 PMReply #986

Offline kakwkei

« Reply #986 on: December 17, 2010, 07:52:57 PM »
παντως, επειδη αναφερθηκε η Καρεντα, κολλητος με Golf GT καθως κ η κοπελα μου με Α3 ποτε δεν εχουν φυγει με λογαριασμο κατω απο 300ε, ακομα κ αν προκειται μονο για αλλαγη λαδιων, οπως μπορει να βεβαιωσει κ ο Τheo.
Elise S2? Sold....
and now what??

December 17, 2010, 08:38:43 PMReply #987

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #987 on: December 17, 2010, 08:38:43 PM »
Παντως και εμεις απο Παζαροπουλο με το εταιρικο Α4 καπου στο 300αρι καθαριζαμε (ασχετα αν δεν τα βαζαμε απο την τσεπη μας). Απλα εκει μπορει και να τα υπερχρεωναν λογο Leasing...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 17, 2010, 08:51:37 PMReply #988

Offline vagmann

« Reply #988 on: December 17, 2010, 08:51:37 PM »
Πριν 2 μηνες αλλαγη λαδιων+φιλτρο στο δικο μου καρεντα 120€.
Ρε παιδια ειναι δυνατον 300€ μονο για λαδια?Μη λεμε/ακουμε οτι θελουμε... :zalistika:

December 17, 2010, 09:51:08 PMReply #989

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #989 on: December 17, 2010, 09:51:08 PM »
Πριν 2 μηνες αλλαγη λαδιων+φιλτρο στο δικο μου καρεντα 120€.
Ρε παιδια ειναι δυνατον 300€ μονο για λαδια?Μη λεμε/ακουμε οτι θελουμε... :zalistika:
Καλα δεν σου χρεωνει αλλαγη λαδιων μονο. Σου χρεωνει μικρο σερβις και δεν θυμαμαι τι ακριβως περιλαμβανει, εχει βεβαια και κατι αστεια πραγματα, οπως συμπληρωμα νερο και υγρα για τα τζαμια, επισης σου πλενουν και το αμαξι τι νομιζεις δωρο ειναι ολα αυτα ??? :)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)