Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 235504 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

December 16, 2010, 09:13:39 PMReply #945

Offline dimsabas

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #945 on: December 16, 2010, 09:13:39 PM »
Ακόμα και μεγαλύτερη να είναι, αυτό δεν ανατρέπει τον παραπάνω συλλογισμό. Ίσως να μην είναι τα 20Κ χλμ ετησίως το σημείο που σταματάει να σε συμφέρει το 8άρι και γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του Golf, άντε να είναι χαμηλότερα. Πάντως, επειδή έχει κολλητός το μικρό 8άρι, αν δεν μποτιλιαρίζεσαι, μπορείς να κινείσαι στα 15 λίτρα/100 με οδήγηση παρόμοια με αυτή που κάνουμε οι περισσότεροι στα Miata και καίνε 10-11: δηλαδή μικτή οδήγηση, με τις κοντρίτσες της, τα παντιλικάκια της, αλλά όχι όλη τη μέρα βαρίδι στο γκάζι.
Αν λοιπόν κάνεις πάρα πολλά χλμ κάθε χρόνο και τρως όλη σου τη μέρα στο μποτιλιάρισμα, καλύτερα Golf GTi. Ή καλύτερα κάνα 1.6Τ, να γλιτώνεις και τα κερατιάτικα (600Ε) για να τα έχεις να ψήνονται στο φανάρι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, 8άρι :excited:! Δεν ξέρω αν χωλαίνει κάπου ο παραπάνω συλλογισμός, αλλά βλέπω ότι Golf έχεις λόγο να αγοράσεις μόνο αν είσαι όλη τη μέρα στις εθνικές οδούς, πουθενά αλλού.

December 16, 2010, 09:23:36 PMReply #946

Offline kakwkei

« Reply #946 on: December 16, 2010, 09:23:36 PM »
Δημητρη προετοιμαζουμε εδαφος για 8αρι?.....!! >:-

(το Α3 της οικογενειας στα 2,5 χρονια του - 2008 μοντελο - εχει πλεον 83.000 χλμ!! Για φαντασου τα με το 8αρι....! Θα ειχες παρει δωρο την αντλια με κορδελα + καρτ ποσταλ απο τον βενζινα που πηρε απο εσενα συνταξη κ πηγε στην Χαβαη!  :llol: :llol:)
Elise S2? Sold....
and now what??

December 16, 2010, 09:28:10 PMReply #947

Offline dimsabas

« Reply #947 on: December 16, 2010, 09:28:10 PM »
Ενώ τώρα σου στέλνει φιλάκι  :giveheart: ο Παπακωνσταντίνου και το ΔΝΤ... Καλύτερα να τα είχα δώσει στον βενζινά... :zalistika:

Δεν προετοιμάζω έδαφος για τίποτα. Αν δεν είχα Miata, τότε ναι, αλλά από τη στιγμή που έχω το Sporty, θεωρώ ότι ένα 8άρι είναι σαφέστατο πισωγύρισμα οδηγικά. Αν έπρεπε να είχα ένα αυτοκίνητο για όλες μου τις ανάγκες, τότε θα το προτιμούσα, αλλά δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση.

December 16, 2010, 09:36:47 PMReply #948

emilmx

• Guest
« Reply #948 on: December 16, 2010, 09:36:47 PM »
Ενώ τώρα σου στέλνει φιλάκι  :giveheart: ο Παπακωνσταντίνου και το ΔΝΤ... Καλύτερα να τα είχα δώσει στον βενζινά... :zalistika:

Δεν προετοιμάζω έδαφος για τίποτα. Αν δεν είχα Miata, τότε ναι, αλλά από τη στιγμή που έχω το Sporty, θεωρώ ότι ένα 8άρι είναι σαφέστατο πισωγύρισμα οδηγικά. Αν έπρεπε να είχα ένα αυτοκίνητο για όλες μου τις ανάγκες, τότε θα το προτιμούσα, αλλά δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση.

ρε Δημήτρη δεν είναι πλέων sporty το δικό σου οπός έπαψε να είναι και το δικό μου
ούτε δερμάτινα θερμαινόμενα έχεις ούτε και εγώ
ούτε τα δεσίματα ούτε και εγώ
ούτε και την πανέμορφη 16ρα ζάντα και εγώ την πούλησα   
και εγώ δεν έχω και το 6ρη
σε λήγω ούτε τα μεγάλα φρένα του δεν θα εχω
στο δικό μου το μονο που έχει μήνη απο μαμά είναι η θολομπαρα

οπότε παλιά ήταν sporty τώρα είναι spor....... :llol: :llol:

December 16, 2010, 09:37:20 PMReply #949

Offline heras

« Reply #949 on: December 16, 2010, 09:37:20 PM »
Εγω το (ξανα)σκεφτομαι παλι για 8αρι...δεν ξερω ακομα τι θα κανω με το nb μου αν κ το χω μονο 6 μηνες. Ειδικα τωρα που χουν πεσει κ οι τιμες κ αλλο παιζει να μου ρθει μια η αλλη. Θα ηθελα ενα αμαξι που δεν προκαλει πλεον, το παρατας οπου να ναι, εχει φτηνα τελη κ ασφαλεια, το γκαζακι του, το μπλοκε του...μια χαρα...εγω κανω γυρω στα 10-12κ χλμ το χρονο οποτε δεν νομιζω οτι θα με ξετιναξει τοσο. Θα δω προς το καλοκαιρι
ΜΚ 1,5

December 16, 2010, 09:48:52 PMReply #950

Offline dimsabas

« Reply #950 on: December 16, 2010, 09:48:52 PM »
Αιμίλιε, έχεις δίκιο, θα το λέω σκέτο Miata από δω και πέρα, για να είμαι πιο σωστός. :exaclty:
Πετά την εργοστασιακή θολόμπαρα, ζυγίζει 3.6 κιλά, έγκλημα. Θα πιάσεις κάνα 80άρι, θα βάλεις και κάτι ακόμα και θα πάρεις μία στο 1.5 κιλό. ;)

Βαγγέλη, αν εννοείς ότι θα αφήνεις το 8άρι όπου να ναι και δεν προκαλεί πλέον (φαντάζομαι εννοείς τους τσαίους), επίτρεψέ μου να θεωρώ το NB σου πιο αθώο πρόβατο για τα παραπάνω που αναφέρεις.

December 16, 2010, 10:00:19 PMReply #951

Offline Ξάδελφος

« Reply #951 on: December 16, 2010, 10:00:19 PM »
Δημητρη, παντως κ εγω θεωρω οτι η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο 4 λιτρα ανα εκατο. Το GT κολλητου καιει με ανεση αρκετα κατω απο 10 λιτρα / 100χλμ σε μικτη οδηγηση, οπως κ το 1.8Τ Α3 που υπαρχει στην οικογενεια μου. Επομενως το GTI αν καιει 1-2 παραπανω απο το Α3, να ειναι στα 10

Αντιθετα, το RX8 απ'οτι γραφουν οι ιδιοι οι κατοχοι, καιει 17-18 χαλαρα σε μικτη οδηγηση, και σε spiritual driving session χτυπαει με ανεση 25αρια..
Σ ολα τα ποστ στο θεμα καταναλωση στο φορουμ των RX8 δε διαβασα  τετοια καταναλωση.Μην ειμαστε υπερβολικοι.
Παιδια με ΜΧ5 18αρια εχουν φλερταρει με 13λιτρα/100χλμ.
Δυο συγγενεις μου μεσηλικες χωρις ταση για σπιριτουαλ οδηγηση ,ειχαν ο ενας Octavia 1.8T και ο αλλος Α4 1.8Τ και των δυο δεν επεφτε η καταναλωση κατω απο 13λιτρα /100χλμ.
9 λιτρα/100χλμ εκαιγε χαλαρα το προηγουμενο 1.4 ibiza με τα 100 αλογα.
Συναδελφος αγορασε jimny γιατι το διλτρο τουρμπο ιμπρεζα του δεν πεφτει κατω απο 20λιτρα/100χλμ και τα Focus RS θελαν ενα ρεζερβουαρ καυσιμο ανα 200χλμ .
Στο Golf συναδελφου κοπελας με τον 1.4 με τα 170 αλογα ο υπολογιστης ταξιδιου εδειχνε μ.ο. 13.2λιτρα/100χλμ...κι εννοειται οτι η κοπελια δεν το σκιζει.

H ΜΑΖDA οποιο μοντελο και να εβγαλε με wankel απο τη δεκαετια του 70 μεχρι σημερα ηταν χοντρο παλουκι για τους ανταγωνιστες, μ αποτελεσμα να δυσφημιζεται εντονα απο τον ειδικο τυπο μπας και ερθουν τα πραγματα στα ισια.

Τεσπα.

December 16, 2010, 10:15:54 PMReply #952

emilmx

• Guest
« Reply #952 on: December 16, 2010, 10:15:54 PM »
εδώ να προσθέσω και εγώ οτι 3+ χρονιά με μιατα ατμοσφαιρικό μαμά είτε το πρώτο 1,6 φουλ μαμά
η ακόμα και το 1,8 που έχω τώρα μαμά κατάφερα να μονό 2 φορές να ρίξω την κατανάλωση κάτω απο 10/100
την πρώτη όταν έκανα αθηνα θεσσαλονικη με σταθερό γκάζι 3500 στ/λεπ και 130-140 έπεσε κάτω απο 10/100 κοντά στα 8/100 600+ χιλ με ~45 λύτρα
και την δεύτερη με το 1,8 πάλη όλα τα χιλιόμετρα σε εθνική με υπεράνθρωπες προσπάθειες λόγω απεργίας των βυτιοφόρων έκανα 630+ με 48,2 λύτρα

αα και όταν έκανα τα πρώτα χιλιόμετρα του σφυρήλατου που έκανα 265 χιλ με 23,5 λύτρα αλλά πάλι με υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατάω υποπίεση

December 16, 2010, 10:19:09 PMReply #953

Offline heras

« Reply #953 on: December 16, 2010, 10:19:09 PM »

Βαγγέλη, αν εννοείς ότι θα αφήνεις το 8άρι όπου να ναι και δεν προκαλεί πλέον (φαντάζομαι εννοείς τους τσαίους), επίτρεψέ μου να θεωρώ το NB σου πιο αθώο πρόβατο για τα παραπάνω που αναφέρεις.

Οχι Δημητρη εννοω οτι το παρκαρεις χωρις φοβο για κουκουλες κλπ....Εχω κουραστει με το 3ο κατα σειρα ροουντστερ να ψαχνω επιλεκτικα που θα παρκαρω οταν πηγαινω αλλου...δε μου χει τυχει ποτε κατι αλλα ποτε δεν ξερεις....χωρια η κουκουλα μη μπασει νερα μην κανει....επιπλεον πληρωνω παρκινγκ εδω στη γειτονια μου κ ειναι κ αυτο ενα επιπλεον μηνιαιο εξοδο
ΜΚ 1,5

December 16, 2010, 10:23:32 PMReply #954

Offline Ξάδελφος

« Reply #954 on: December 16, 2010, 10:23:32 PM »
Οχι Δημητρη εννοω οτι το παρκαρεις χωρις φοβο για κουκουλες κλπ....Εχω κουραστει με το 3ο κατα σειρα ροουντστερ να ψαχνω επιλεκτικα που θα παρκαρω οταν πηγαινω αλλου...δε μου χει τυχει ποτε κατι αλλα ποτε δεν ξερεις....χωρια η κουκουλα μη μπασει νερα μην κανει....επιπλεον πληρωνω παρκινγκ εδω στη γειτονια μου κ ειναι κ αυτο ενα επιπλεον μηνιαιο εξοδο
Ποσες φορες εχω ζηλεψει τα μιατα με τα hardtop για τους λογους αυτους δε μπορεις να φανταστεις... :exaclty:

December 17, 2010, 12:25:22 AMReply #955

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #955 on: December 17, 2010, 12:25:22 AM »
Ποσες φορες εχω ζηλεψει τα μιατα με τα hardtop για τους λογους αυτους δε μπορεις να φανταστεις... :exaclty:

Οταν ειμαι σπιτι δεν αγχωνομαι καθολου ειτε στο γκαραζ, ειτε και μπροστα απο το γκαραζ οταν  το εχω, δεν αγχωνομαι επισης οταν ειμαι στα καλα προαστια της Αττικης, αλλα ρε γμτ οταν ειμαι στο κεντρο τρεμω μην το βρω με καμια τρυπα απο πανω...Η οταν εισαι με καμια γυναικα που παραταει απο εδω και απο εκει τσαντες, ακριβα μπουφαν και αλλες μ@@@ιες και μετα επιστρεφεις τα βλεπεις και λες "ουφ την γλίτωσα παλι με την ηλιθια"

Ρε παιδια επειδη βλεπω τοση ωρα και μιλαμε για καταναλωση μονο το δικο μου το χρεπι καει κατα μεσο ορο 11,5+ λιτρα/100χλμ ??? Εμενα το Primera μου καιει γυρω στα 8λ/100χλμ οποτε ουτε λιγο ουτε πολυ, με αυτη την λογικη δεν θα επρεπε να χρησιμοποιω το ΜΧ και να το χαιρομαι οδηγικα γιατι καιει περισσοτερο. Τι μου ανααφερεται εδω, ποσο καει ενα Γκολφ και ενα Α3 και τι με νοιαζει ??? Με το πλαι πανε αυτες οι μπουρουχες ??? ΟΧΙ !!! Ενα ΜΧ μπορει να σου προσφερει τα χαμογελα του 8αριου ??? ΟΧΙ !!! Αρα τι παμε να συγκρινουμε αυτη την στιγμη. Η μηπως κανενας εδω μεσα πιστευει πως μια 316 που εχει ιδια αρχικη τιμη με το 8αρι μπορει να προσφερει οδηγικη ευχαριστηση ???
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 17, 2010, 12:50:44 AMReply #956

Offline XrhstosZ

« Reply #956 on: December 17, 2010, 12:50:44 AM »
καποιος ειχε πει την σοφη κουβεντα εδω και απλα την αναβιωνω... ενα αμαξι για να το αντεχεις... πρεπει να αντεχεις την αρχικη του τιμη δηλαδη τα ~25 χιλιαρικα που εχει ενα 8αρι . αμα εχεις 10 τσιμα τσιμα δεν το αντεχεις. με τα αστρονομια 8αρια καταναλωσης που εχετε βαλει διαφοροι και εγω απορω.. εχω πεσει με τα 100000 ζορια στο ~9.5 νομιζω βεβαια με εχετε κανει να σκεφτω να παρω μπιτονακι οσπου να μεινω.. ωστε να στραγγιξω και το τελευταιο ποντο !!!!!!!

December 17, 2010, 02:45:44 AMReply #957

Offline nikosg6

« Reply #957 on: December 17, 2010, 02:45:44 AM »
Ναι JSkylineτον ίδιο λέμε.είναι κάτι σαν μαντράς μιας κ από ότι ξέρω το ξεκίνησε για χόμπυ κ έχει καταλήξει να βγάζει πολύ καλό μεροκάματο!κ έχει κ σχεδόν τα πάντα! θυμάμαι όταν έψαχνα για infinity σασμάν με ημιαξονια που δεν έβρισκα πουθενά(ούτε στον βλάσση) αυτός είχε 5!!! ;D
Έχεις πολύ δίκιο πάντως! η σπανιότητα ενός μοντέλου είναι πολύ σημαντικό στο να σου προκαλεί αυτό που ανέφερα δέος...

December 17, 2010, 06:26:34 AMReply #958

Offline dimsabas

« Reply #958 on: December 17, 2010, 06:26:34 AM »
Ενα ΜΧ μπορει να σου προσφερει τα χαμογελα του 8αριου ??? ΟΧΙ !!! Αρα τι παμε να συγκρινουμε αυτη την στιγμη.

Έχοντας οδηγήσει τα δύο αυτοκίνητα back to back που λένε κι οι Αγγλάρες (το ένα μετά το άλλο) συμφωνώ ότι το ΜΧ δεν προσφέρει τα χαμόγελα του 8αριού. Προσφέρει περισσότερα! Θα είχε ενδιαφέρον κι η γνώμη του Γιάννη DJ που είχε και τα δύο στην κατοχή του.

December 17, 2010, 08:26:15 AMReply #959

Offline Stav

« Reply #959 on: December 17, 2010, 08:26:15 AM »
Σαμπα μια μικρη ενσταση οσον αφορα τις βενζινες.....ναι μεν με τα ιδια λεφτα βαζεις περισσοτερα λιτρα απλη απ οτι  100αρα (στο δικο μας η διαφορα ειναι στα 9 ευρω στο γεμισμα με απλη στο 1,40 και 100αρα στο 1,60), αλλα εγω προσωπικα οσες φορες το δοκιμασα, τα χλμ που τελικα εβγαζα παρολη τη μεγαλυτερη ποσοτητα ηταν παντα ιδια με αυτα που εβγαζα με την, λιγοτερη, 100αρα (παντα μιλωντας για ακριβως ιδιες συνθηκες οδηγησης)...οποτε τελικα η πραγματικη διαφορα κοστους χρησης που ανεφερες, ισως να μην ειναι τετοια που υπολογιζεις....επισης το GTi μπορεις να το κανεις να καψει αρκετα κατω απο τα 10λτ/100χλμ (θυμαμαι με το S3 ειχα κανει παρα πολλα ταξιδια, με χαλαρη οδηγηση και καταναλωση γυρω στα 8,5 λτ)...με το 8αρι αυτο απλα δεν παιζει, αφου απ'οτι διαβαζω ακομα κ στο ρελαντι ρουφαει....
MK2.5 back to basics...