Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 235479 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

December 17, 2010, 10:48:01 AMReply #960

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #960 on: December 17, 2010, 10:48:01 AM »
Ναι JSkylineτον ίδιο λέμε.είναι κάτι σαν μαντράς μιας κ από ότι ξέρω το ξεκίνησε για χόμπυ κ έχει καταλήξει να βγάζει πολύ καλό μεροκάματο!κ έχει κ σχεδόν τα πάντα! θυμάμαι όταν έψαχνα για infinity σασμάν με ημιαξονια που δεν έβρισκα πουθενά(ούτε στον βλάσση) αυτός είχε 5!!! ;D
Έχεις πολύ δίκιο πάντως! η σπανιότητα ενός μοντέλου είναι πολύ σημαντικό στο να σου προκαλεί αυτό που ανέφερα δέος...
Παντως απλα για να ξερεις καποια μαιμουδια εχει κανει και το αμαξι αυτο δεν ειναι πραγματικο RNN14. Δυστηχως ομως και αυτο δεν το ξερω απο εμπειρες πηγες. Μεσα στο χωρο της βελτιωσης (κατα την γνωμη μου) ειναι ολοι μ@@@κες, μυστικοπαθεις και ειδικα στα Nissan η κατασταση ειναι ακομα χειροτερη. Επισης μην μου λες οτι το εφτιαχνε στο Βλασση, οποιος ξερει 5 πραγματα το φτιαχνει μονος του δεν εμπιστευται τον Βλασση... Ειμαι σιγουρος πως με το παραδειγμα που χρησιμοποιησα καταλαβες ακριβως τι εννοω για το RX8.

@dimsaba...Ρε Δημητρη πρεπει να μου κανεις πλακα οταν μου λες οτι το ΜΧ προσφερει χαμογελα οπως ενα 8αρι. Σε τι αναφερεσαι σε οδηγηση μεσα στην πιστα της Βαρης ???που το 8αρι δεν χωραει καλα-καλα ??? Σε μια πιστα που αλλωνιζεις και με ενα αμαξι 50ιππων. Αντε να δεχτω οτι ενα 2λιτρο NC με τα 1000 ζορια μπορει να συγκριθει σε διασκεδαση με το μικρο 8αρι.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 17, 2010, 10:48:51 AMReply #961

Offline xenos

« Reply #961 on: December 17, 2010, 10:48:51 AM »
Αυτό πάντως για την κατανάλωση νομίζω ότι είναι και λίγο άδικο. Ας πούμε ότι στα χρήματα του RX8 αγόραζες ένα Golf GTi. Σαφώς υποδεέστερο οδηγικά αυτοκίνητο, τι σχέση να έχει ένα καλοστημένο πισωκίνητο με εργοστασιακό μπλοκέ με ένα hot hatch με ελεύθερο διαφορικό και απόκριση τουρμπίνας και ηλεκτρικού γκαζιού;
Πόσο λιγότερο νομίζετε ότι καίει το Golf; Σάματις δεν έχει κι αυτό 200 άλογα; Με αέρα θα πάνε αυτά;

Δημήτρη του θείου μου το evo παίζει κάπου στα 450 άλογα. Σε χαλαρή οδήγηση καίει λιγότερο από το rx8, στάνταρ.  :nod: (όχι πως καίει λίγο όμως γενικά)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

December 17, 2010, 10:54:08 AMReply #962

Offline xenos

« Reply #962 on: December 17, 2010, 10:54:08 AM »
ΟΚ λοιπον μιας και ξερεις και απο Nissan ας το πιασουμε διαφορετικα, γιατι οσοι Νισσαν-ακηδες βλεπουν ενα S15 παθαινουν εγκεφαλικο και μολις βλεπουν ενα 350Ζ αδιαφορουν, θεωρεις οτι το Σιλβια ειναι καλυτερο ??? Ουτε καν...Απλα το ενα το εχουμε βαρεθει και το αλλο δεν εισηχθη ποτε στην Ελλαδα !!!

Εγώ που δεν είμαι νισσανάκιας παθαίνω και με τα 2, αλλά 3500cc στην ελλάδα πέφτουν πολλά, ενώ 2000?  ;D (καλύτερα πάντως). Επίσης έχει δίκιο, η σπανιότητα το κάνει ακόμα καλύτερο στα μάτια μας. Το έχω ξαναγράψει σε ένα best motoring ένα s15 δεν μπορούσε με τπτ να πάει τόσο καλά όσο ένα fd (βελτιωμένα και τα 2). Η νισσάν γενικά έχει το κλασσικό πρόβλημα των ιαπώνων "δεν φέρνω καλά μοτέρ στην Ελλάδα", φιατί στα @@ τους. Αν είχαν έρθει εδώ μοτέρ όπως τα 4age, 4agze, 3sgte (toyota), ή τα νισσανοειδή τα 2λιτρα τουμπάτα (δεν θυμάμαι καλά τους κωδικούς) ή εκείνο το 1.6 vvl  :giveheart: , τι θα μας έκανε εντύπωση τώρα?

350Ζ με υγραέριο!  :excited: :tease:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

December 17, 2010, 10:56:18 AMReply #963

Offline xenos

« Reply #963 on: December 17, 2010, 10:56:18 AM »
Εγω συμφωνω με τον dimsaba...για καποιον που κανει λιγα σχετικα (αλλα απολαυστικα) χλμ το χρονο οπως εγω μια χαρα ειναι το 8αρι. Απ την αλλη θεωρω οτι το εθαψε α) η ελμα που συνεχεια εκανε προσφορες κ τρελες μειωσεις τιμων (δεν ειδα κατι αντιστοιχο πχ στο golf gti) β) καποιοι παραεισαγωγεις που τα εφερναν φτηνα με αποτελεσμα να κλαινε οσοι το πηραν απ την ελμα

Να σου πω όμως και κάτι. Το έχει ένας γείτονας μου. Είναι μονίμως στο πάρκινγκ και βγαίνει 1 φορά στις 2 εβδομάδες και αν (και αυτό για λίγο, όχι ταξίδια κλπ). οκ, να το έχουμε για ευχαρίστηση αλλά το να έχω ένα gtr στο γκαράζ μου και να το κάνω μια βόλτα το χρόνο εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι.

December 17, 2010, 11:04:34 AMReply #964

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #964 on: December 17, 2010, 11:04:34 AM »
Ρε παιδια ελεος με την καταναλωση του...Δλδ το 8αρι καει και το 7αρι δεν εκαιγε ??? Υπαρχουν 3-4 ατομα μεσα στο φορουμ που το ειχαν/εχουν και καμια 10αρια ακομα που το εχουν οδηγησει ας μιλησουν αυτοι και οχι ο καθενας που ειδε/ακουσε/διαβασε και κυριως υποθετει πως... Τι τραγικες συγκρισεις ειναι αυτες που κανετε ??? Με Α3 και με Ενο ??? Βρειτε μου εσεις αλλο ενα σπορ πισωκινητο αμαξι μεχρι τα 40Κ που να εχει την δυναμη του. Εγω αυτο και το Opel GT ξερω, που οταν ελεγα για αμαξια που θα εχω ξεχασει πως υπηρχαν σε λιγα χρονια, σε αυτο ακριβως αναφερομουν.

@Ξενοφων. Ενα στοκ S15 ειναι σαφως υποδεεστερο απο ενα FD καιι η τιμη τους αλλωστε ειναι πολυ διαφορετικη. Εγω βεβαια S15 θα προτιμουσα.
Να σου πω όμως και κάτι. Το έχει ένας γείτονας μου. Είναι μονίμως στο πάρκινγκ και βγαίνει 1 φορά στις 2 εβδομάδες και αν (και αυτό για λίγο, όχι ταξίδια κλπ). οκ, να το έχουμε για ευχαρίστηση αλλά το να έχω ένα gtr στο γκαράζ μου και να το κάνω μια βόλτα το χρόνο εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι.
Εμενα παλι δεν μου λεει τιποτα να εχω ενα GTR και να το χρησιμοποιω πανω απο 3 φορες την εβδομαδα η ακομα χειροτερα να το οδηγαω σε μια Μεσογειων χωρις φαναρια η στο ποταμι σε ωρα αιχμης και να το ακουω να βαρυγκομαει...
Ειναι μια συζητηση που εχει ξαναγινει και με τον Λεωνιδα που πιστευει πως πρεπει να κανεις με ενα 7αρι 50-100 χλμ καθημερινα για να το χαιρεσαι  :P
« Last Edit: December 17, 2010, 11:19:05 AM by jSkyline »
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 17, 2010, 11:11:24 AMReply #965

Offline xenos

« Reply #965 on: December 17, 2010, 11:11:24 AM »
Ρε παιδια ελεος με την καταναλωση του...Δλδ το 8αρι καει και το 7αρι δεν εκαιγε ??? Υπαρχουν 3-4 ατομα μεσα στο φορουμ που το ειχαν/εχουν και καμια 10αρια ακομα που το εχουν οδηγησει ας μιλησουν αυτοι και οχι ο καθενας που ειδε/ακουσε/διαβασε και κυριως υποθετει πως... Τι τραγικες συγκρισεις ειναι αυτες που κανετε ??? Με Α3 και με Ενο ??? Βρειτε μου εσεις αλλο ενα σπορ πισωκινητο αμαξι μεχρι τα 40Κ που να εχει την δυναμη του. Εγω αυτο και το Opel GT ξερω, που οταν ελεγα για αμαξια που θα εχω ξεχασει πως υπηρχαν σε λιγα χρονια, σε αυτο ακριβως αναφερομουν.

Γιάννη γιατί συγχίζεσαι?  ::-
Ο Δημήτρης έκανε την σύγκριση βάσει των αλόγων και του έφερα παράδειγμα που το ανατρέπει. Εννοείται ότι το 7άρι έκαιγε περισσότερο αλλά ήταν και πιο δυνατό μάλλον. Με τη λογική σου πάντως να το κλείσουμε το τόπικ και να φέρουμε καλεσμένους ιδιοκτήτες από τα άλλα φόρα.  ::-

December 17, 2010, 11:22:31 AMReply #966

Offline Ξάδελφος

« Reply #966 on: December 17, 2010, 11:22:31 AM »
Οποιος δε θελει το 350Ζ ή το RX8 ,ευχαριστως δεχομαι να μου τα χαρισει κι ας ειναι χαλια αυτοκινητα.

December 17, 2010, 11:22:57 AMReply #967

Offline george 1323

« Reply #967 on: December 17, 2010, 11:22:57 AM »
Eγω οταν ειπα οτι το 7αρι δεν εχει καμια σχεση με το 8αρι,παντως δεν αναφερομουν στην καταναλωση αλλα στο χαρακτηρα(ντιζαιν-θεση οδηγησης-χρηση-σπανιοτητα κτλπ)ολα αυτα κανουν την διαφορα για να κρατηθει κατι ζωντανο στο χρονο... ;)για καταναλωση ειναι αλλο θεμα.... :'(

December 17, 2010, 12:07:15 PMReply #968

emilmx

• Guest
« Reply #968 on: December 17, 2010, 12:07:15 PM »
Εγω συμφωνω με τον dimsaba...για καποιον που κανει λιγα σχετικα (αλλα απολαυστικα) χλμ το χρονο οπως εγω μια χαρα ειναι το 8αρι. Απ την αλλη θεωρω οτι το εθαψε α) η ελμα που συνεχεια εκανε προσφορες κ τρελες μειωσεις τιμων (δεν ειδα κατι αντιστοιχο πχ στο golf gti) β) καποιοι παραεισαγωγεις που τα εφερναν φτηνα με αποτελεσμα να κλαινε οσοι το πηραν απ την ελμα

δεν βρίσκω το λόγω ένας κάτοχος super car να το βασανίζει μέσα στην πολη καθημερινά
ακόμα και εδώ στα χανια που τα πράγματα είναι πολλή καλύτερα απο την Αθηνα έχουμε ενα gtr και 2-3 corvette και 1 viper
αυτά τα αυτοκίνητα δεν τα βλέπουμε κάθε μέρα να κυκλοφορούν γιατί άραγε ??

δεν μιλάω για τα evo και subaru
ακόμα και το miata μου δεν βλέπω το λόγω να το ταλαιπωρώ στην κίνηση της πόλης για να πάω στα super market η για τσιγάρα

δεν είναι μονό η κατανάλωση αλλά και η συντήρηση τα αναλώσιμα
όταν ένα απαιτητικό αμάξι οπός τα παραπάνω για μια αλλαγή λαδιών χρειάζονται 150-200€ εσύ θα το έσπερνες να πας για τσιγάρα ??

αυτά είναι για να δημιουργούν χαμογελά στων ιδιοκτήτη και το κοσμώ που τα βλέπει και ακούει όταν περνάνε
η χαρά του βενζίνα και.....

αυτα

December 17, 2010, 12:21:51 PMReply #969

Offline jijim

« Reply #969 on: December 17, 2010, 12:21:51 PM »
πήρα το nc και όχι κάποιο άλλο αυτοκίνητο
ακριβώς για να μπορώ να το χαίρομαι καθημερινά, ακόμα και σε βαρετές διαδρομές (super market, δουλειά κλπ)
και για να γίνονται αυτές οι διαδρομές λιγότερο βαρετές
ποιός ο λόγος να χρυσοπληρώνω ένα supercar αν το χαίρομαι μόνο 3-4 φορές το χρόνο;

December 17, 2010, 12:25:11 PMReply #970

emilmx

• Guest
« Reply #970 on: December 17, 2010, 12:25:11 PM »
μαλών δεν έχεις μπει σε ενα τέτοιο αυτοκίνητο για να καταλάβεις τη διαφορά

τεσπα ευτυχώς που έχω καλούς φίλους και ....που και που μπαίνω σε αυτά τα χαλιά αυτοκίνητα

December 17, 2010, 12:34:33 PMReply #971

Offline philosopher

« Reply #971 on: December 17, 2010, 12:34:33 PM »
Δηλαδή αν είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω πχ μια F40 που είναι η τρέλα μου, πιστεύετε σοβαρά ότι θα σκεφτόμουν παράγοντες όπως καύσιμα και συντήρηση.
Η μαγεία είναι να μπορείς να παίρνεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει για βόλτα όποτε θες πραγματικά εσύ χωρίς να σου δημιουργεί πρόβλημα.
Να το πάρω αλλιώς γιατί, για να λέω ότι το έχω ή για πουλ μουρ? Δε μου πάει, οπότε F40 κάθε μέρα, εννοείται όχι στο super market κτλπ που λέγατε αλλά ένα Σούνιο θα το χτύπαγα 3-4 φορές τη βδομάδα μέχρι να το βαρεθώ  :P
Το θέμα με τα RX7-8 πιστεύω κάποιος το είπε πιο πάνω, αγοράζει ο άλλος αυτοκίνητο 200+ ίππων με "μυστήριο" κινητήρα στα 12 χιλιάρικα και πιστεύει ότι και η συντήρηση είναι ανάλογη των 12.000. Έτσι μου λέγανε και μένα γιατί πήρα το MX-5 και όχι ένα M3 (όντας κλασσικός BMWdakias) αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το το Μ τσούζει από τα απλά του μέχρι ζημιές. Καλύτερα λοιπόν ένα αμάξι που το φέρνεις αέρα βόλτα και δε σου κάνει τη ζωή δύσκολη, παρά ένα "supercar" που δε μπορείς να το ευχαριστηθείς και να το υποστηρίξεις.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

December 17, 2010, 12:38:12 PMReply #972

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #972 on: December 17, 2010, 12:38:12 PM »
Οποιος δε θελει το 350Ζ ή το RX8 ,ευχαριστως δεχομαι να μου τα χαρισει κι ας ειναι χαλια αυτοκινητα.
+1 !!!

Eγω οταν ειπα οτι το 7αρι δεν εχει καμια σχεση με το 8αρι,παντως δεν αναφερομουν στην καταναλωση αλλα στο χαρακτηρα(ντιζαιν-θεση οδηγησης-χρηση-σπανιοτητα κτλπ)ολα αυτα κανουν την διαφορα για να κρατηθει κατι ζωντανο στο χρονο... ;)για καταναλωση ειναι αλλο θεμα.... :'(
Η εμφανιση ειναι υποκειμενικη, εγω το θεωρω πανεμορφο επισης οι "πορτες αυτοκτονιας" που εχει το κανουν μοναδικο η θεση οδηγησης ειναι εκπληκτικη με μοναδικο προβλημα την ορατοτητα προς τα πισω, σπανιοτητα οχι δεν εχει, δυστηχως πουληθηκαν με το κιλο, αν και πιστεψε με πιστευω οτι θα ειναι πολλοι αυτοι που σε λιγα χρονια θα ψαχνουν για RX8FL και δεν θα βρισκουν. Γιατι οσοι αυτη την στιγμη αγοραζουν 8αρι, ξερουν ακριβως γιατι το παιρνουν, πλεον δεν ειναι τοσο φτηνο, ερχεται μονο ΚΠ και οσα κυκλοφορουν ειναι Full Extra... Τυχαιο ??? Φυσικα και δεν ειναι τυχαιο, πλεον δεν τα αγοραζει η "μουργα" γιατι το φοβαται και πλεον αποτελει ενα ειδικο αυτοκινητο με το δικο του ιδιαιτερο κοινο. Βεβαια φυσικα και οταν ενα αυτοκινητο δεν εχει καλες πωλησεις δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι καλο αμαξι, απλα σημαινει οτι κατα πασα πιθανοτητα εχει ιδιαιτεροτητες ;)

τεσπα ευτυχώς που έχω καλούς φίλους και ....που και που μπαίνω σε αυτά τα χαλιά αυτοκίνητα
Μα ποσο με καταλαβαινεις !!! Φιλε jijim πηρες το NC γιατι αυτο μπορουσες να παρεις, πηρα το ΝΒ γιατι αυτο μπορουσα να παρω. Αν μπορουσα να παρω ενα supercar θα μπορουσα σιγουρα να παρω και κατι για να κινουμαι. Πιθανον κατι ακριβοτερο απο το NC. Βεβαια εγω γενικα δεν πιστευω οτι με ενα αμαξι πρεπει να τα κανω ολα. Δεν θα παρω το ΜΧ να παω ταξιδι, δεν θα παρω το Primera μου για να παω στο βουνο, δεν θα παρω το X-Trail για να παω βολτα στο Κολωνακι, δεν θα παρω το KingCab για να βγω σε club. Αμα ειχες ενα supercar η γενικα και ενα σοβαρο sportscar θα καταλαβαινες οτι δεν το χρειαζεσαι για καθε μερα, οχι γιατι ειναι μεγαλο το κοστος χρησης, εκτος αν εισαι απο αυτους που το πηραν με δανεια και το συντηρουν με πιστωτικες, αλλα κυριως γιατι δεν μπορεις να το χαρεις σε ΟΛΕΣ τις διαδρομες.
Αντικειμενικα παντως  και απο πολλες αποψεις ενα Evo - STi ειναι απο τα πιο χρηστικα αμαξια στριβει, παει παντου, με λιγο ζορι το παρκαρεις ευκολα και αν εχεις κεφια μεταφέρεσαι ανετα εσυ και η παρεα/ οικογένεια σου!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 17, 2010, 12:52:31 PMReply #973

Offline jijim

« Reply #973 on: December 17, 2010, 12:52:31 PM »

έχεις δίκιο δεν έχω μπει ,αλλά ευτυχώς που δεν μπήκα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα κι εγώ να αποκτήσω ένα τέτοιο!
αλλά καθαρά υποκειμενικά και με τις δικές μου οικονομικές δυνατότητες και ανάγκες, προτιμώ να έχω ένα αυτοκίνητο
που θα μπορώ να το χαίρομαι παντού, χωρίς να σκέφτομαι αν θα πατήσω το γκάζι λίγο παραπάνω
παρά κάτι που θα στερούμαι από τις υπόλοιπες χαρές και ανάγκες της ζωής μου για να συντηρώ το αυτοκίνητο
(αν ήμουν Σαουδάραβας βέβαια δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση)

ΥΓ: αυτούς τους φίλους που έχεις ... μήπως μπορείς να μου τους γνωρίσεις και μένα; :angel:

December 17, 2010, 12:57:38 PMReply #974

Offline george 1323

« Reply #974 on: December 17, 2010, 12:57:38 PM »
Δηλαδή αν είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω πχ μια F40 που είναι η τρέλα μου, πιστεύετε σοβαρά ότι θα σκεφτόμουν παράγοντες όπως καύσιμα και συντήρηση.
Η μαγεία είναι να μπορείς να παίρνεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει για βόλτα όποτε θες πραγματικά εσύ χωρίς να σου δημιουργεί πρόβλημα.
Να το πάρω αλλιώς γιατί, για να λέω ότι το έχω ή για πουλ μουρ? Δε μου πάει, οπότε F40 κάθε μέρα, εννοείται όχι στο super market κτλπ που λέγατε αλλά ένα Σούνιο θα το χτύπαγα 3-4 φορές τη βδομάδα μέχρι να το βαρεθώ  :P
Το θέμα με τα RX7-8 πιστεύω κάποιος το είπε πιο πάνω, αγοράζει ο άλλος αυτοκίνητο 200+ ίππων με "μυστήριο" κινητήρα στα 12 χιλιάρικα και πιστεύει ότι και η συντήρηση είναι ανάλογη των 12.000. Έτσι μου λέγανε και μένα γιατί πήρα το MX-5 και όχι ένα M3 (όντας κλασσικός BMWdakias) αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το το Μ τσούζει από τα απλά του μέχρι ζημιές. Καλύτερα λοιπόν ένα αμάξι που το φέρνεις αέρα βόλτα και δε σου κάνει τη ζωή δύσκολη, παρά ένα "supercar" που δε μπορείς να το ευχαριστηθείς και να το υποστηρίξεις.
Μην το βλεπεις απο την μερια σου το θεμα βολτα,ο αλλος μπορει να ειναι πολυασχολος κ να μπορει να παει σουνιο η μια βολτα μονο μια φορα την εβδομαδα... :'(..δεν ειναι κακο,ουτε κατακριτεο  το ποσο χρησιμοποιει καποιος ενα τετοιο αυτ/το...μεγαλυτερη βλακεια ειναι να εχεις κατι για την πολη κ να το βγαζεις μονο σαβ/κο για βολτα.... :axe: