Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μετά το Μx-5, τι;  (Read 46673 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

December 08, 2016, 01:00:07 PMReply #105

Offline SteliosR

Re: Μετά το Μx-5, τι;
« Reply #105 on: December 08, 2016, 01:00:07 PM »
Θοδωρη δεν θα συμφωνησω πως επειδη ετριζε το 350 που οδηγησες τοτε τριζουν ολα τα 350 του κοσμου. το ξερεις πως παιζουν ρολο πολλα πραγματα που κανουν ενα αμαξι με 55Κ, αν οντως εχει τοσα γτ στο Ελλαντα δεν το ξερουμε κ σιγουρα, να τριζει. εδω τριζουν SLK με 17Κ και αγορα απο καινουριο. Οποτε δεν εχει νοημα αυτη η κουβεντα νομιζω..! :)

Τωρα περι BMW κ ομορφιας δεν θα παρω θεση, εντελως υποκειμενικο. Ειμαι ομως πεπεισμενος πως μερικα μοντελα, μπορουν να προσφερουν απειρο χαμογελο!! κ αυτο ειναι κ το 50% κριτηριο της μελλοντικης αγορας μου.
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

December 08, 2016, 01:05:24 PMReply #106

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #106 on: December 08, 2016, 01:05:24 PM »
Πάντως άλλη νοοτροπία γενικά. Όχι δεν θα έπαιρνα κανένα κάμπριο Ferrari η 911, αν ήθελα να οδηγώ θα έπαιρνα το PlayStation GT-R, από Πορκες γουστάρω μόνο τις παλιές, τις GT3 για πίστα και τα καινούργια boxster, Cayman, αντε και την targa να την κάνω δώρο στον πατέρα μου, επειδή είχε κάποτε και πάντα τη γούσταρε. Όσα λεφτά και αν είχα. Από Ferrari μόνο LaFerrari Aperta και μετά πάω σε 355 targa η F50, όλα τα άλλα αδιάφορα. Αδιάφορες και όλες οι εξωτικές κατασκευές. Άσχημο για σένα το 350, για μένα όλες οι BMW που είπα πιο πανω. Πάντως δεν βρίζω κάτι που δεν μπορώ να αποκτήσω, μόνο ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να αποκτήσω. Μετά από 11 χρόνια συμβίωσης με κάμπριο να σου πω ότι εξακολουθώ να μην τα γουστάρω, βλέπω μόνο μειονεκτήματα και το χειρότερο από όλα είναι ότι για να νιώσω ασφαλής πρέπει να βάλω μια άσχημη γαμημενη σιδερια πάνω από το κεφάλι μου. Εντάξει ευτυχώς τα σύγχρονα κάμπριο δεν χρειάζονται κάτι αντίστοιχο.

Sent from my HTC One ME

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 08, 2016, 01:08:45 PMReply #107

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #107 on: December 08, 2016, 01:08:45 PM »
Άλλη μια απορία. ΤΤ κάμπριο αφού σου αρέσουν γιατί δεν παίρνεις ? Πιο φτηνό από ΜΧ είναι! Εγώ ξέρω ότι εκτός του ΤΤS είναι όλα για λεζάντα και αναξιοπιστα, οπότε δεν τα θέλω...Εσύ που το προτιμάς και από Ζ προχώρα το!

Sent from my HTC One ME

« Last Edit: December 08, 2016, 02:20:07 PM by jSkyline »
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 08, 2016, 01:20:33 PMReply #108

Offline SteliosR

« Reply #108 on: December 08, 2016, 01:20:33 PM »
για μενα ολα τα ΤΤ δεν συμπεριλαμβανονται στην κατηγορια roadster. Σωστο η λαθος, συμφωνουμε η διαφωνουμε στο δικο μου μυαλο roadster = RWD!!!
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
Skuzzle TorqIntake
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars

December 08, 2016, 02:19:41 PMReply #109

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #109 on: December 08, 2016, 02:19:41 PM »
Καλά προφανώς και δεν είναι... Εδω το έβαλε στο ιδιο τσουβάλι με Ferrari το οτι το συγκρίνει με roadster σε πείραξε !?
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 08, 2016, 02:56:55 PMReply #110

Offline ted33

« Reply #110 on: December 08, 2016, 02:56:55 PM »
Καλά προφανώς και δεν είναι... Εδω το έβαλε στο ιδιο τσουβάλι με Ferrari το οτι το συγκρίνει με roadster σε πείραξε !?

Το ΤΤ δεν το γουσταρω αλλιως θα το επαιρνα αυριο το πρωι αλλα, οπως ειπε και ο Στελιος το Roadster ειναι παντα πισωκινητο στο μυαλο μου. Αφου εσυ εισαι "ψαγμενος" και κρινεις μια μαρκα με τεραστια ιστορια οπως τι Φερραρι και απλα ετσι προτιμας 2-3 μοντελα τα οποιοα φανταζομαι τα εχεις οδηγησει για να εχεις γνωμη ετσι δεν ειναι? Εννοω εκτος playstation γιατι εκει ολοι εχουν γνωμη/γνωση. Αληθεια αφου δεν εχεις θεμα και δεντο γουσταρεις γιατι κρατας το Miata 11 χρονια και δεν παιρνεις την boxter δωρο στον εαυτο σου και μια targa στο μπαμπα σου που την ειχε κιολας? Κοιτα επειδη βλεπω οτι και να γραψει ο καθενας πεταγεσαι παντοτε και διαφωνεις (οχι δε σημαινει εισαι εξυπνος) καλο θα ηταν να ηρεμησεις και να μην αρπαζεσαι η εαν δεν ξερεις με ποιον μιλας καλο θα ηταν να μην την λες. Οταν εμεις δοκιμαζαμε αυτοκινητα και τρεχαμε ολοκληρη την Ελλαδα και Ιταλια στα ραλλυ (σιγουρα υπαρχουν και ποιο εμπειροι εννοειται) πιθανον καποιοι αλλοι διαβαζαν περιοδικα στην καλυτερη περιπτωση, για να μην πω εκαναν πιπιλα. Και οχι δεν προσβαλω παιδια που ασχολουνται και φαινεται αλλα ξερολες! Για πες τι αυτοκινητα εχεις/ειχες?

December 08, 2016, 05:24:01 PMReply #111

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #111 on: December 08, 2016, 05:24:01 PM »
Μάλλον εσυ αρπάχτηκες και προσπαθείς να μας δείξεις την ιστορία σου!
Τα αυτοκίνητα που είχα η έχω είναι όλα... τουλάχιστον άχρηστα.
Δεν έχω καμία αυτοκινητιστική ιστορία, δεν είμαι οδηγός αγώνων όπως εσύ! Το να μη θέλω να αποκτήσω κάποια εξωτική κατασκευή είναι δικό μου πρόβλημα και δεν ζήτησα να το συμμεριστεί κανένας άλλος. Έκρινα την Ferrari? που? Με το να λέω οτι μου είναι αδιάφορα τα σύγχρονα μοντέλα της? Τι να κάνουμε, αυτή είναι η άποψη μου, οτι τα παλιότερα ήταν πολύ πιο ιδιαίτερα σε σχέση με τα σημερινά, λυπάμαι που η 360 δεν μου άρεσε ποτέ και αυτό δεν ειχε να κάνει, με το εαν μπορούσα να την αποκτήσω.
Για την ιστορία έχω οδηγήσει μόνο μια κόκκινη 550 maranello και κάποια στιγμή, το 1999 νομίζω, συμμετείχα και στο tour που είχε κάνει σε όλη την Ευρώπη για τα 60 χρόνια (αν θυμάμαι καλά). Δεν συμμετείχα σε όλο το Tour, μόνο στο Ελλάδα - Ιταλία, βαριέμαι να ψάχνω και να σκανάρω φώτο αυτή τη στιγμή, πάντως ακόμα και σαν συνοδηγός στην 550 ηταν υπέροχη εμπειρία να κυκλοφορείς στο δρόμο ανάμεσα σε F50, γιατί όμορφα είναι τα 60 ΜΧ5 στο δρόμο, αλλά σκεψου πως ειναι 100+ ferrari. Mετά απο αυτό πάντως, τις απομυθοποιήσα τελείως και τα επόμενα μου φαίνονταν όλο και λιγότερο ενδιαφέροντα, μεχρι που εγένετο η Aperta!

Πάντως για να καταλήξουμε για να μην το κουράζουμε, το ΜΧ5 το έχω απο επιλογή, ξέρω γιατί το αγόρασα και ξέρω γιατί δεν το πουλάω η δεν το βελτιώνω η δεν ξοδεύω πολλά λεφτά για χάρη του. Επίσης οπως είπα παραπάνω η απόκτηση ενος 350Ζ (και οχι 370 η 911 η Ferrari) δεν είναι κάτι δύσκολο για εμένα, οχι γιατί έχω πολλά λεφτά, αλλά γιατί το βρίσκω φτηνά, φτηνότερα ακόμα και απο την αγαπημένη μου Elise. Η χρήση του και η συντήρηση του επίσης, δεν είναι κάτι δύσκολο, αφου γνωρίζω όλα τα κόστη του. Το να κάνω ομως το χατήρι του κάθε μ@λ@κ@ πολιτικού αυτής της χώρας και  κάθε χρόνο να πληρώνω αλλη μια φορά την αξία του, με εκνευρίζει.

Περι ΤΤ έχω οδηγήσει απο TT 2.0 ΤDI (που νομίζω πως δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα) μέχρι το προηγούμενο TT-RS και TTS κάμπριο. Δεν άλλαζα το ΜΧ με κανένα τους!

Τέλος ποτέ δεν θεώρησα οτι το "Miata Is Always The Answer" είναι τυχαίο, όταν ακόμα και δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, εχουν ενα ΜΧ για να παίζουν, οταν κάποιοι οδηγάνε καθημερινά "σοβαρα" αμάξια . Κάπου εδω μέσα βολοδέρνει ενας τέτοιος! Τώρα εσυ που είσαι έμπειρος οδηγός και γνώστης σύγκρινε το με ΤΤ!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 08, 2016, 05:29:15 PMReply #112

Offline ted33

« Reply #112 on: December 08, 2016, 05:29:15 PM »
Μάλλον εσυ αρπάχτηκες και προσπαθείς να μας δείξεις την ιστορία σου!
Τα αυτοκίνητα που είχα η έχω είναι όλα... τουλάχιστον άχρηστα.
Δεν έχω καμία αυτοκινητιστική ιστορία, δεν είμαι οδηγός αγώνων όπως εσύ! Το να μη θέλω να αποκτήσω κάποια εξωτική κατασκευή είναι δικό μου πρόβλημα και δεν ζήτησα να το συμμεριστεί κανένας άλλος. Έκρινα την Ferrari? που? Με το να λέω οτι μου είναι αδιάφορα τα σύγχρονα μοντέλα της? Τι να κάνουμε, αυτή είναι η άποψη μου, οτι τα παλιότερα ήταν πολύ πιο ιδιαίτερα σε σχέση με τα σημερινά, λυπάμαι που η 360 δεν μου άρεσε ποτέ και αυτό δεν ειχε να κάνει, με το εαν μπορούσα να την αποκτήσω.
Για την ιστορία έχω οδηγήσει μόνο μια κόκκινη 550 maranello και κάποια στιγμή, το 1999 νομίζω, συμμετείχα και στο tour που είχε κάνει σε όλη την Ευρώπη για τα 60 χρόνια (αν θυμάμαι καλά). Δεν συμμετείχα σε όλο το Tour, μόνο στο Ελλάδα - Ιταλία, βαριέμαι να ψάχνω και να σκανάρω φώτο αυτή τη στιγμή, πάντως ακόμα και σαν συνοδηγός στην 550 ηταν υπέροχη εμπειρία να κυκλοφορείς στο δρόμο ανάμεσα σε F50, γιατί όμορφα είναι τα 60 ΜΧ5 στο δρόμο, αλλά σκεψου πως ειναι 100+ ferrari. Mετά απο αυτό πάντως, τις απομυθοποιήσα τελείως και τα επόμενα μου φαίνονταν όλο και λιγότερο ενδιαφέροντα, μεχρι που εγένετο η Aperta!

Πάντως για να καταλήξουμε για να μην το κουράζουμε, το ΜΧ5 το έχω απο επιλογή, ξέρω γιατί το αγόρασα και ξέρω γιατί δεν το πουλάω η δεν το βελτιώνω η δεν ξοδεύω πολλά λεφτά για χάρη του. Επίσης οπως είπα παραπάνω η απόκτηση ενος 350Ζ (και οχι 370 η 911 η Ferrari) δεν είναι κάτι δύσκολο για εμένα, οχι γιατί έχω πολλά λεφτά, αλλά γιατί το βρίσκω φτηνά, φτηνότερα ακόμα και απο την αγαπημένη μου Elise. Η χρήση του και η συντήρηση του επίσης, δεν είναι κάτι δύσκολο, αφου γνωρίζω όλα τα κόστη του. Το να κάνω ομως το χατήρι του κάθε μ@λ@κ@ πολιτικού αυτής της χώρας και  κάθε χρόνο να πληρώνω αλλη μια φορά την αξία του, με εκνευρίζει.

Περι ΤΤ έχω οδηγήσει απο TT 2.0 ΤDI (που νομίζω πως δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα) μέχρι το προηγούμενο TT-RS και TTS κάμπριο. Δεν άλλαζα το ΜΧ με κανένα τους!

Τέλος ποτέ δεν θεώρησα οτι το "Miata Is Always The Answer" είναι τυχαίο, όταν ακόμα και δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, εχουν ενα ΜΧ για να παίζουν, οταν κάποιοι οδηγάνε καθημερινά "σοβαρα" αμάξια . Κάπου εδω μέσα βολοδέρνει ενας τέτοιος! Τώρα εσυ που είσαι έμπειρος οδηγός και γνώστης σύγκρινε το με ΤΤ!

Για το Elise θα συμφωνησω βεβαια ειναι ενα πολυ πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο!! ΤΤ=Χαλια για εμενα τουλαχιστον και δεν το παιζω ιστορια ουτε οτι εχω κανει πολλα!!! Απλα οτι μπορει ο καθενας χωρις να κατακρινεται απ τον αλλο!!! Ολα καλα και ελπιζω να βρεθουμε απο κοντα.

December 08, 2016, 05:45:22 PMReply #113

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #113 on: December 08, 2016, 05:45:22 PM »
Τι πάει να πει είναι ιδιαίτερο αυτοκίνητο? Είναι ενα κλικ πιο άβολο απο το ΜΧ, με 10% ακριβότερη συντήρηση απο το ΜΧ αλλά 4πλάσια τιμή απο ΜΧ και 2πλάσια απο Ζ. Απλά το πρώτο το κυκλοφορείς οπου θες και τα άλλα τραβάνε το μάτι σαν διάολοι και οχι μόνο το καλό μάτι.

Έχω άποψη, αν μου επιτρέπεις φυσικά, γιατί την έχω οδηγησει (3 διαφορετικα αμάξια κίολας). Ενώ αυτά περι κόστους είναι άποψη πρωην ιδιοκτήτη, κολλητού μου φίλου, που είχε και ΜΧ, είναι ακριβώς ο ιδιος που μου απαγορευει να πάρω Ζ (μιας και είναι και λογιστής μου).
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

December 09, 2016, 09:36:17 AMReply #114

Offline ted33

« Reply #114 on: December 09, 2016, 09:36:17 AM »
Τι πάει να πει είναι ιδιαίτερο αυτοκίνητο? Είναι ενα κλικ πιο άβολο απο το ΜΧ, με 10% ακριβότερη συντήρηση απο το ΜΧ αλλά 4πλάσια τιμή απο ΜΧ και 2πλάσια απο Ζ. Απλά το πρώτο το κυκλοφορείς οπου θες και τα άλλα τραβάνε το μάτι σαν διάολοι και οχι μόνο το καλό μάτι.

Έχω άποψη, αν μου επιτρέπεις φυσικά, γιατί την έχω οδηγησει (3 διαφορετικα αμάξια κίολας). Ενώ αυτά περι κόστους είναι άποψη πρωην ιδιοκτήτη, κολλητού μου φίλου, που είχε και ΜΧ, είναι ακριβώς ο ιδιος που μου απαγορευει να πάρω Ζ (μιας και είναι και λογιστής μου).
Οταν λεω ιδιαιτερο αυτοκινητο εννοω οτι ειναι ενα αγωνιστικο οχημα που απλα εχει φωτα και οτι αλλο χρειαζεται για να παιρνει εγκριση να μπορει να κυκλοφορει στο δρομο. Πραγματικα στην οδηγηση ειναι απιθανο ειδικα σε πιστα γιατι στους Ελληνικους τρομερους δρομους δεν θα το ελεγα. ΕΠισης το θεωρω επικινδυνο στο δρομο λογο ελαχιστου ογκου και υψους (πολυ χαμηλο). Δυστηχως εχω χασει φιλο μου με Elise βελτιωμενο. Το Ζ ειναι αυτοκινητο ολοκληρωμενο και εννοειται με περισσοτερους χωρους/ανεση ομορφα οδηγηκα χαρακτηριστικα αλλα δυστηχως απαγορευτικο κυβισμο. Εγω δεν θελω να κανω κολλητο μου την εφορια με ακομα παραπανω τεκμηρια. Ολα εχουν τα πλυν και τα συν τους.

December 21, 2016, 11:36:40 AMReply #115

Offline SteliosR

« Reply #115 on: December 21, 2016, 11:36:40 AM »
Απο προχτες η μεση τιμη στο car.gr για S2000 ανεβηκε απο 10.800 στα 17.815!!! αυτοκινητα του 2001 που ειναι εκει 2 χρονια ξαφνικα πηραν τιμες 18Κ, 19Κ. VSA στα 34Κ,36Κ ακομα κ στα 49Κ!!!!

Ισως να ηρθε η αναπτυξη οποτε ας τρεξουμε ολοι να προλαβουμε....!
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
Skuzzle TorqIntake
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars

December 21, 2016, 11:43:38 AMReply #116

Offline Skyggedans

« Reply #116 on: December 21, 2016, 11:43:38 AM »

2 μέρες πριν ένας απ' τους κατασκόπους του forum έγραψε σε μήνυμα του πως συνεννοήθηκαν οι ιδιοκτήτες-πωλητές τους και τις ανέβασαν.

Να δείτε που όλοι οι Illuminati οδηγούν s2k

December 21, 2016, 11:45:02 AMReply #117

Offline philosopher

« Reply #117 on: December 21, 2016, 11:45:02 AM »
Απο προχτες η μεση τιμη στο car.gr για S2000 ανεβηκε απο 10.800 στα 17.815!!! αυτοκινητα του 2001 που ειναι εκει 2 χρονια ξαφνικα πηραν τιμες 18Κ, 19Κ. VSA στα 34Κ,36Κ ακομα κ στα 49Κ!!!!

Ισως να ηρθε η αναπτυξη οποτε ας τρεξουμε ολοι να προλαβουμε....!

To  ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν γενικώς αυτοκίνητα (ιδίως τα roadster) και τα καθαρά είναι πλέον σπανιότατα. Αν το θες, όπως πάντα, θα το πληρώσεις.  Επίσης η αγορά γενικώς έχει "ησυχάσει" οπότε και οι αγορές είναι πιο συνειδητοποιημένες γιαυτό και οι τιμές αυξημένες (νομίζω έκανα και ρίμα  :llol:).
Τώρα περιπτώσεις τύπου 50Κ μτχ εντάξει δε ξέρω τις αφήνω ασχολίαστες...

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

December 21, 2016, 11:48:51 AMReply #118

Offline SteliosR

« Reply #118 on: December 21, 2016, 11:48:51 AM »
2 λογους βλεπω πισω απο αυτο:

α. η ζητηση αυξηθηκε κατακορυφα για τα S 15ιας με >200Κ πραγματικα χλμ, "αβαφα" φυσικα
β. καποιο αξιωνουν σε μεγαλυτερες αποζημιωσεις απο κλοπη/ολικη αφου για καποιο ηλιθιο λογο, οι ασφαλιστικες δεν χρησιμοποιουν το autotriti πια αλλα το car για να αποζημιωσουν... :moutza:

Α ρε Ελλαδισταν........!!!
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
Skuzzle TorqIntake
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars

December 21, 2016, 02:27:55 PMReply #119

Offline General_lee

« Reply #119 on: December 21, 2016, 02:27:55 PM »
Μη δινετε σημασια, πολυς κοσμος πρακτικα δε το πουλαει,  απλα βαζει μια τιμη για την οποια ΘΑ το εδινε.

Οσοι εχουν αναγκη να το δωσουν αποτυπωνεται και στην τιμη.

Απλα με τα s2k στη γερμανια πρακτικα να ξεκινανε απο 15 και να ειναι και εκει πολυ σπάνια οι τιμες θα ανεβουν, γιατι υπάρχει η εναλλακτική το παω εξω και το πουλάω. (για τον εμπορο δλδ κυρίως)

Οποιος ηθελε σ2κ επρεπε να αγορασει οταν οι τιμες ειχαν πιασει το μινιμουμ πριν λιγα χρονια,  που φευγανε καλα vsa για 14-15 χιλιαρικα. Η εστω πιο πρόσφατα που εβρισκες με κανα 10-12αρι κατι αξιόλογο.  Απο εδω και μπρος θα ανεβουν πολυ γιατι δε θα υπαρχουν αρκετα αμαξια.