Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μετά το Μx-5, τι;  (Read 41474 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

November 18, 2016, 06:53:49 PMReply #75

Offline nmwisima

Re: Μετά το Μx-5, τι;
« Reply #75 on: November 18, 2016, 06:53:49 PM »
Έχει τον ίδιο χαρακτήρα, χαμηλή (πλέον) τιμή,  λίγα κυβικά, παρόμοια hp σε λιγότερο βάρος, διθέσιο .
Όσο για τον ποιος τον δικαιολογεί θα απαντήσω σχεδόν όλοι όντας αμαξι 10ετιας μεσαίου κυβισμού.

Εχω μερικές ερωτήσεις παρακαλώ:

-Εχεις οδηγήσει ποτέ Elise?

-Έχεις ζήσει ποτέ με Elise -για πάνω από βδομάδα?

-Έχεις στοιχειωδώς κοιτάξει τις τιμές πριν γράψεις κάτι απλά για να το γράψεις;

και τέλος

-Γιατί δε ζητάς ευγενικά μια άδεια από την Ομάδα Διαχείρησης ώστε να ανεβάσεις την αγγελία σου και να γλιτώσουμε?

November 18, 2016, 07:01:57 PMReply #76

Offline Trelos7

« Reply #76 on: November 18, 2016, 07:01:57 PM »
Μάλλον ο Ηλίας εννοεί για συντήρηση. Βέβαια δεν ξέρω τι συντήρηση έχουν οι lotus με κινητήρα Toyota (μετά του 2000-2001 αν θυμάμαι καλά). Πάντως οι παλιές απο σέρβις ήταν φαρμακείο. Το 2003 είχε πάρει γνωστός του πατέρα μου την elan μοντέλο 95 και έπρεπε να δώσει 3000€ για σέρβις. Την κράτησε 3 μηνες και την έδωσε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ο Ηλίας εννοεί ότι λίγοι μπορούν να την κουμαντάρουν και να την φτάσουν κοντά στα όριά της

November 18, 2016, 07:13:01 PMReply #77

Offline Thanasis_

« Reply #77 on: November 18, 2016, 07:13:01 PM »
Ναι όντως απο αυτήν την άποψη δεν τον είχα σκεφτεί!

@selito δεν ξέρω. :p  θυμάμαι πάντως οτι είχε καθίσματα και τιμόνι. Τωρα αν δεν είχε μοτέρ, θα σε γελάσω... δεν είχε ανοίξει καπό για να δω. :p

Sent from my iPad using Tapatalk

November 18, 2016, 07:24:24 PMReply #78

Offline spoumi

« Reply #78 on: November 18, 2016, 07:24:24 PM »
Θα πήρε τροπέτο για τα ανταλλακτικά του σέρβις.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

November 18, 2016, 08:10:31 PMReply #79

Offline Basilmx5

« Reply #79 on: November 18, 2016, 08:10:31 PM »
Μετά το mx5....  ;)

November 18, 2016, 08:16:43 PMReply #80

Offline gianic

« Reply #80 on: November 18, 2016, 08:16:43 PM »
Εμετουλης

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

November 18, 2016, 08:37:47 PMReply #81

Offline General_lee

« Reply #81 on: November 18, 2016, 08:37:47 PM »
Ειχα κοιταξει και elise καποια στιγμη πριν παρω το honda.
Γνωμη μου οτι δινεις πολλα λεφτα για αυτο που παιρνεις. Η 122αρα ειναι λιγο ταφουλης για step up ακομα και απο μιατα και οι πιο δυνατες ειναι πανακριβες. Αν τρακαρεις λιγο η ταλαιπωρησεις το πλαισιο και σου βγάλει ζημια τον ηπιες. (σχεδον πέταμα). Δεν νοειται να την κυκλοφορεις και να την παρκαρεις Αθήνα.

Αν εχεις δυνατο μιατα που αποδεδειγμενα δουλεύει πλεον αξιοπιστα δε βλεπω τι μπορεις να παρεις χωρις μεγαλη οικονομικη χασουρα. Δε θα εδινα ΠΟΤΕ βελτιωμενο μιατα που δεν βγαζει ζημιες στην πιστα. (ουτε το τωρινο βεβαια θελω να δωσω)

Αν εχεις μαμα μιατα που σε κουρασε υπαρχουν επιλογες απλα θες σοβαρα λεφτα. Και θες κυβικα και κυλινδρους μαλλον (αν δεν παρεις καποια σουπερ ελαφρυα σπανια κατασκευη) ωστε να πατας και να λες οκ τα εσκασα αλλα σπρωχνει και ακουγεται απολαυστικα. Προσωπικα δε δινω 15-20 χιλιαρικα για να ακουω ενα 4κιλυνδρο μοτερ της πλακας. Αυτο το εχω με 3.

Μιλαω μονο για πισωκινητα. Μπροστοκουνες ειναι αλλη φαση. Εκει μπλεκει η συζητηση ειναι απειρες οι επιλογες.

November 19, 2016, 02:09:02 AMReply #82

Offline Veros

• 150 km/h
  • Total likes: 82
  • Stock δεν με γράφουν...
« Reply #82 on: November 19, 2016, 02:09:02 AM »
Έχει τον ίδιο χαρακτήρα, χαμηλή (πλέον) τιμή,  λίγα κυβικά, παρόμοια hp σε λιγότερο βάρος, διθέσιο .
Όσο για τον ποιος τον δικαιολογεί θα απαντήσω σχεδόν όλοι όντας αμαξι 10ετιας μεσαίου κυβισμού.

Εχω μερικές ερωτήσεις παρακαλώ:

-Εχεις οδηγήσει ποτέ Elise?

-Έχεις ζήσει ποτέ με Elise -για πάνω από βδομάδα?

-Έχεις στοιχειωδώς κοιτάξει τις τιμές πριν γράψεις κάτι απλά για να το γράψεις;

και τέλος

-Γιατί δε ζητάς ευγενικά μια άδεια από την Ομάδα Διαχείρησης ώστε να ανεβάσεις την αγγελία σου και να γλιτώσουμε?

-Εχω οδηγήσει Elise φιλου μου 3-4 φορες. (θυμιζει mr2)

-Δεν εχω ζήσει αλλα έψαχνα πριν πάρω το mx.

-Εχω κοιτάξει τιμες, εσυ; Αυτη την στιγμη στο car ξεκινανε απο 12.000. σου μοιάζει απαγορευτική η τιμη;

-Και η τελευταία απάντηση ειναι διότι δεν μου χρειάζεται ακομα....
Mx5 nc 1,8
blue eibach
k&n air filter

November 19, 2016, 02:18:40 PMReply #83

Offline Liakos

« Reply #83 on: November 19, 2016, 02:18:40 PM »
-Εχω κοιτάξει τιμες, εσυ; Αυτη την στιγμη στο car ξεκινανε απο 12.000. σου μοιάζει απαγορευτική η τιμη;

Για τρακαρισμενο αυτοκινητο 15ετιας ειναι απαγορευτικη. Εκτος αν στην τουαλετα σκουπιζεσαι με 50αρικα.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

November 19, 2016, 02:41:11 PMReply #84

Offline gianic

« Reply #84 on: November 19, 2016, 02:41:11 PM »
Αν σκουπιζεται με πενηνταλεπτα παντως θα τον εχει κανει κουμπαρα.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

November 20, 2016, 08:52:46 PMReply #85

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #85 on: November 20, 2016, 08:52:46 PM »
Η Elise δεν θυμίζει MR2. Eχει κάποια μεγάλα αρνητικά, ομως και κάποια θετικά, το βασικό είναι οτι είναι το μοναδικό αμάξι που τα αναλώσιμα του δεν σχετίζονται με την τιμή κτήσης του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον στα σπορ μτχ είναι οτι μπορείς πχ να παρεις Ε36 Μ3 η Boxster πολύ φτηνά, ομως η συντήρηση τους είναι αντίστοιχή με την αρχική τους αξία, ψιλοισχύει και στο ΜΧ αυτό. Ομως στην Elise τα μεγάλα κόστη, οπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι μόνο σε περίπτωση τρακαρίσματος. Στα θετικά είναι και η κατανάλωση και τα φυσιολογικά ασφάλιστρα.

Λογικά τα παραπάνω και η σπανιότητα της, είναι και ο λόγος που σε γενικές γραμμές κρατάνε τιμή.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 21, 2016, 01:48:24 AMReply #86

Offline GT88

« Reply #86 on: November 21, 2016, 01:48:24 AM »
Αρκετα ενδιαφερον θεμα συζητησης χωρις εντασεις.

Οπως ειχε πει παλιοτερα καποιος στο Greek Renault Club (δεν το θυμαμαι λεξη προς λεξη) που σκεφτοταν να δωσει το clio RS για οικονομικους λογους: "Καθισα, τα εβαλα κατω και υπολογισα οτι τα κοστη για τελη, ασφαλεια, βενζινη κτλ για το 2.0λιτρο ειναι λιγοτερα απο diesel + ψυχοθεραπεια..."

Στην Ελλαδα του σημερα, ειναι νομιζω αδυνατο να πας σε κατι αντιστοιχο σε αυτο το μπατζετ, ειδικα αφου το nc φανταζει οριακα οικονομικα ανεκτο. Το nc θα το αλλαζα (σε περιπτωση μετακομισης στο εξωτερικο) παλι για nc 2.0L 'η BRZ, αλλα αυτο είναι η προσωπική μου αποψη διοτι πιστευω οτι εχουν να μου δωσουν αρκετα ακομα οδηγικά (γνωση και απολαυση).

Ειχα καποιες ευκαιριες να μπω σαν οδηγος/συνοδηγος σε τουμπανα και θα αναφερω την περιπτωση της Z4 (2010) sDrive 35i που ηταν απο 300κατι στα 410 αλογα. Ναι, στιβαρο, ανετο, πανεμορφο κτλ κτλ και οταν πατουσες 80-180 ειναι αυτο που θα λεγε ο πα**ρας ο Clarkson "mind-boggling orgy of brute force" ΑΛΛΑ ναι, τι?? Οι λογοι ειπωθηκαν και λιγο πιο πανω απο τους προλαλησαντες...

Οποτε εν κατακλειδι, η απαντηση μου στο αρχικο ερωτημα ειναι: παιρνεις ενα κουμπαρα, γραφεις nc F.I. και περιμενεις να περασει ο καιρος να πεσουν λιγο οι τιμες και ανταλλακτικα και να παρεις καποιο απο αυτα που θα φτιαχτουν εδω μεσα  >:-

November 21, 2016, 10:33:54 AMReply #87

Offline Skyggedans

« Reply #87 on: November 21, 2016, 10:33:54 AM »

Είναι δύσκολο να υπάρχει αντικειμενικότητα και σωστό ή λάθος σ' αυτή την ερώτηση, γιατί ο καθένας μας σκέφτεται και κρίνει βάσει των δικών του θέλω και του πορτοφολιού του.

Ως μια γενική απάντηση θα μπορούσε να είναι πως όποιος αγόρασε οποιαδήποτε γενιά mx5 για αυτό που είναι - roadster που προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, με κίνηση στον σωστό άξονα, χωρίς να είναι απαγορευτικά ακριβό σε τιμή αγοράς και συντήρησης - ή θα έψαχνε να το αλλάξει είτε με κάτι εντελώς διαφορετικό, που ίσως του καλύψει τα κενά της συνύπαρξης με το mx5 σε χώρους, άνεση, ευκολία στην καθημερινή χρήση και χαμηλότερη κατανάλωση π.χ. ή αν θέλει να παραμείνει σε αυτή την κατηγορία και δύναται να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο, παίρνει το καινούριο 124 ή κάνει υπομονή και περιμένει αν και πότε θα έρθει το ND στην Ελλάδα.

Για τους περισσότερους πάντως, που το αγοράσαμε με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική (κυρίως του φαίνεσθαι), μοιραία ζητάμε κάτι που πάλι θα προκαλέσει το συναίσθημα (μάλλον), αλλά υπό άλλο πρίσμα. Και ευτυχώς, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η αγορά του μεταχειρισμένου, μπορείς να βρεις τέτοια αυτοκίνητα, όχι σε απαγορευτικές τιμές. Π.χ. η τελευταία απάντηση που έδωσα σε φίλο συμφορουμίτη που είχαμε την ίδια κουβέντα και ο ίδιος χρειάζεται τους παραπάνω χώρους σε καθημερινή βάση, ήταν το Type-R, εφόσον μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του 2λιτρου.

Γενικά πάντως, μιας και όλοι μας έχουμε αυτή την αγάπη για το mx5 μας, πάντα θα βρίσκουμε δικαιολογίες για να το κρατήσουμε όσο πάει και όσο αντέχει η τσέπη μας, όπως ακριβώς ανέφερε αυτό που διάβασε ο Τάσος στο Greek Renault Club.

Και ναι, οι φωτο που ανέβασε ο Βασίλης είναι ορθολογικότατες, εφόσον οι ανάγκες της οικογένειας το επιτάσσουν το πολυμορφικό. Κάποια είναι άκρως αξιόλογα. Απλά εμείς που έχουμε την πετριά στο κεφάλι με τα miata, θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα για να έχουμε κάπου κρυμμένο (ίσως και κουκουλωμένο στο γκαράζ) και ένα ΝΑ/ΝΒ/NC  :giveheart:

December 01, 2016, 01:08:57 PMReply #88

Offline SteliosR

« Reply #88 on: December 01, 2016, 01:08:57 PM »
Εδω κ πολυ καιρο νομιζω πως εχει ερθει η ωρα να αποχωριστω το NC μου κ να κανω το επομενο βημα. Ημουν ανεκαθεν S2000 fan αλλα αυτο το αμαξι σημερα ειναι αρκετα δυσκολο να βρεθει στην κατασταση που τουλαχιστον εγω θελω. Θα περασω λοιπον κατευθειαν στο ζουμι, σκεφτομαι σοβαρα την αγορα ενος 370Z convertible. To 370Z ηταν παντα ενα "παρεξηξημενο" αυτοκινητο οντας βαρυ κ με οχι αρκετα αλογα.(332?!?!?!?!?!)

Παρολαυτα η ιπποδυναμη δεν ειναι κριτηριο για μενα(για αυτο κ το σκεφτομαι σοβαρα) γτ καποτε με ενα σωστο Rallye(140hp) το χαμογελο ηταν αφθονο σε στροφοδιαδρομες. Συν του το οτι πλησιαζω τα 40 κ δεν την ψαχνω κ τοσο πολυ.

Υπαρχει ενα 370Ζ κουπε προς πωληση αυτη την στιγμη το οποιο προσπαθω να κανω test drive. Αν τα καταφερω θα επανελθω με εντυπωσεις...
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

December 07, 2016, 12:17:51 PMReply #89

Offline Christoforos

« Reply #89 on: December 07, 2016, 12:17:51 PM »
Οδηγικα το ΜΧ ειναι απιστευτο παιχνιδι..Αν μπορεις ομως να αντεξεις το βαρος ενος 3500 μοτερ με τα εξοδα συντηρησης το Ζ ειναι απιστευτο αυτοκινητο. Εχω οδηγησει το 350 και εμεινα εκπληκτος..Ισως δν ειναι τοσο γρηγορο αλλα ο ηχος του V ειναι απιστευτος
Mazda MX5 NC 1.8cc, KONI/EIBACH Suspension, KN Filter, white turn lights, windblocker, Limited Slip Differential, xenon, bluetooth parott