!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Μπλα μπλα [#21]

<< < (1046/1071) > >>

the_george:
τριγυρναει εδώ και καιρό στο μυαλλό μου η ιδεα των ΙΤΒs (στο NC1 1.8 ).
Πιο πολύ για την αίσθηση και όχι προφανώς για το απόλυτο στο $/bhp.
Αρκετό διάβασμα σε forum και online γενικά, ειδικά για το κιτ της BBR (το οποίο μιας και είμαι Αγγλία το φέρνω και σε μία βαλίτσα να αποφυγω δασμούς!).
Για να μην είναι όμως και πεταμένα λεφτά εντελώς, εκκεντροφόροι είναι καλό ταίριασμα για να έχει καλύτερη απόδοση ψηλά όπου είναι και όλο το νόημα.
Άρα εκκεντροφόροι: Check
Για να πεις επίσης πως θα χαρείς ήχο και αίσθηση με το μοτέρ να στροφάρει αρκετή ώρα, ενώ διατηρείσαι σε περιοχή με υψηλή απόδοση γι αρκετές στροφές, ο κόφτης 6,8 είναι μεγάλο εμπόδιο.
Τα 9k (δεν έχουμε τρελά όνειρα όπως κάποιοι άλλοι εδώ..!) είναι ευσεβής πόθος και 7,500-7,800 θα ήταν σχετικά Ok.
Παραμονή σε στοκ πιστονια (και ας μη συνδιαστεί η αναβάθμηση με παραπάνω πίεση) & χταπόδι Φ:44 τουλάχιστον
Η ερώτηση όμως είναι: με εντελώς στοκ internals, έχει νόημα να γίνει όλο αυτό? Πιο πολύ από tollerance στις αυξημένες δυνάμεις από +1,000 στροφές..
Έχω τσεκάρει Connecting rods (forged), bearings, valve springs - ως σημεία που θα καταπονηθούν περισσότερο από τις υψηλότερες σαλ. Αξίζει ή είναι overkill? Τα 3 τελευταία μόνο βγαίνουν στο 1,000ρικο πάνω κάτω..

Nettos:
Για το τεχνικό κομμάτι δεν μπορω να εκφράσω άποψη αλλα και για εμενα ήχος και στροφάρισμα ψηλα με ITB με δελεάζουν περισσότερο και απο κομπρέσσορα/τούρμπο.

Γενικα το μοτερ του nc δεν με ενθουσιάζει σε ηχο και "χαρακτήρα" και νομιζω οτι με ITB θα διορθώνει πολυ το πράγμα .

Το αλλο ενοχλητικο που μενει μετά ειναι τα απαράδεκτα καθισματα.

Αν προχωρήσεις τελικά, δωσε μας feedback!

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Liakos:
Δεν είναι στις 6.800σαλ ο εργοστασιακος κόφτης, αλλά στις 7.100σαλ.

Αρκετοί έχουν ανεβάσει με επαναπρογραμματισμό τον κόφτη επιπλέον 200-300σαλ, χωρίς να είναι κάτι που προσωπικά θα έκανα χωρίς ελατήρια. Όχι γιατί δεν είναι safe, ίσως είναι, αλλά γιατί θα ήθελα να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

H BBR έχει πρόταση ITBs για 1.8 NC? Τι περιλαμβάνει το πακέτο τους?

the_george:

--- Quote from: Liakos on April 14, 2022, 12:41:08 PM ---Δεν είναι στις 6.800σαλ ο εργοστασιακος κόφτης, αλλά στις 7.100σαλ.

Αρκετοί έχουν ανεβάσει με επαναπρογραμματισμό τον κόφτη επιπλέον 200-300σαλ, χωρίς να είναι κάτι που προσωπικά θα έκανα χωρίς ελατήρια. Όχι γιατί δεν είναι safe, ίσως είναι, αλλά γιατί θα ήθελα να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

H BBR έχει πρόταση ITBs για 1.8 NC? Τι περιλαμβάνει το πακέτο τους?

--- End quote ---

Έχει ΙΤΒ για 1.8/2.0 και διαφορετικό για 2.5.
Επιλογές για ντιζα και DBW (πιο ακριβο)
Δεν είναι και πολύ συνεργάσιμοι και πουλάνε και λίγο παπατζα στις απαντήσεις τους ρίχνοντας νούμερα με άλογα στον αέρα που με έκαναν να γελάω..
Αντάλλαξα κάποια email τις τελευταίες ημέρες, κυρίως ρωτώντας εαν τα camshafts που έχουν για 1.8 είναι σχεδιασμένα για να ταιριάξουν σε απαιτήσεις του ΙΤΒ τους.. χωρίς να λάβω κάποια ξεκάθαρη απάντηση & ένα ξερό ‘δουλεύουν καλα’ - όχι πως είναι specifically designed για ΙΤΒ combination. Τώρα μπορεί κι εγώ να το ψυριζω - δεν ξέρω & χωρίς να είμαι κανένας ειδικός, απλά δε θέλω να το αφήσω στην τύχη του..
Ελατήρια κλπ internals που ανέφερα πιο πάνω κυρίως για θέμα ασφαλείας κι εγώ το θίγω - για να ευχαριστιέμαι το αμάξι περισσότερο και να μη σκέφτομαι ποτέ θα μπορούσε να ‘χαιρετήσει’ σε ένα πάτημα..

Sent from my iPhone using Tapatalk

philosopher:

--- Quote from: the_george on April 14, 2022, 01:26:02 PM ---...
Ελατήρια κλπ internals που ανέφερα πιο πάνω κυρίως για θέμα ασφαλείας κι εγώ το θίγω - για να ευχαριστιέμαι το αμάξι περισσότερο και να μη σκέφτομαι ποτέ θα μπορούσε να ‘χαιρετήσει’ σε ένα πάτημα..
Sent from my iPhone using Tapatalk

--- End quote ---

Αν δε βάλεις ελατήρια, και δεν ελαφρώσεις τα σωθηκά δε πρόκειται να δεις σοβαρά οφέλη. Εδώ δε βλέπουμε σε 2.0 που είναι και σχεδόν ιδανικό για 4πετάλουδο, πόσο πιθανό είναι να δεις σε 1.8 (χωρίς να πετάξεις ένα φορτηγό λεφτά πάντα). Αν σου αρέσει ο ήχος, βάλτα πάνω και ευχαριστήσου το θα κερδίσεις σίγουρα περισσότερο (αναλογικά πάντα) σε κατανάλωση παρα σε δύναμη.
Γενικώς για να δεις σε δίλιτρο πάνω από 200 τροχό Ν/Α θες στρόφαλο, μπιελοπίστονα, βαλβίδες + ελατήρια, εκκεντροφόρους και μια πολύ δυνατή ροική   :gl: Α να μη ξεχάσω και πάρα πολύ σοβαρό μάστορα.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version