Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση  (Read 21403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 17, 2014, 12:49:24 PM

Offline charchon

Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« on: February 17, 2014, 12:49:24 PM »
Λοιπον, προσφατα (τελη καλοκαιριου) ειχα ανεβει με το Μαζντακι Θεσσαλονικη, και ειχα πολυ φρεσκια την εμπειρια μου.
Οποτε προχτες ξαναανεβηκα με τη Χονταρα, και ειχα την ευκαιρια να συγκρίνω αρκετα πραματακια.....

Δεν θελω να αρχισω να συγκρινω αυτοκινητα, αλλα βελτιωσεις κ συμπεριφορες...... ισως και να ανοιγω μεγαλη κουβεντα, παντως το ενα ειναι εντελως μαμα ( Χοντα) ενω το αλλο ειχε φτασει σε σημειο ολοκληρωτικης αλλοιωσης χαρακτηρα ( Ζαντες 8,5αρες, αναρτησεις, ελατηρια, αντιστρεπτικες, μπλοκε διαφορικα, ρολλμπαρ με δεσιματα, καμπερ υπερβολικα κλπ κλπ....)

Το συμπερασμα μου .... αν εισαι ξεκουραστος κ ορεξατος για παιχνιδι κ οδηγηση, η ''βελτιωση'' ( μερικες φορες κ αντιθετη βελτιωση) ειναι καλοδεχουμενη.
Το Μαζντα ειχε απολυτο και διασκεδαστικο χαρακτηρα. Κατεβηκα ομως ιδρωμενος κ ταλαιπωρημενος.
Το Χοντα ( ως μαμα) ηταν πολυ πιο γρηγορο σε απολυτη ευθεια, και ανετο, σε σημειο που καταπινε χλμ χωρις να θες να κανεις μια σταση.....

Πριν ακομα μπει το ivtec, πηγαινε ξεκουραστο και ταχυτερα απο το μικρο μαζντακι ...

Πολλες φορες εκατσα να σκεφτω τι μου αρεσει τελικα περισσοτερο.... η όλη φαση της βελτιωσης ειναι μικροβιο. Απο καποιο σημειο κ μετα ομως ειναι δυσδιακριτο το αν πραγματικα βελτιωνουμε ενα αυτοκινητο ή το βελτιωνουμε σε καποια σημεια, χαλώντας το σε καποια αλλα.

Νομιζω θα το κρατησω νορμαλ για αρκετο καιρο το Χοντα, παρα τις αρχικες μου σκεψεις. Ισως και οχι....

τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

February 17, 2014, 01:05:58 PMReply #1

Offline philosopher

Re: Βελτιωση VS νορμαλοποιηση
« Reply #1 on: February 17, 2014, 01:05:58 PM »
Χρίστο αυτό είναι πάντα μια πιθανότητα με το κομμάτι της βελτίωσης, γιαυτό φροντίζεις να κάνεις πάντα μελετημένες κινήσεις και να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερο που "πονάει" το αμάξι. ¨Έτσι μόνο μπορείς να το βελτιώσεις ουσιαστικά.
Όσο για τη σύγκριση με το ταξίδι όπως και να το δεις συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. ΠΧ σκέψου να πας άνοιξη ψιλοαπογευματάκι ανοιχτός Σούνιο ή με το Χόντα  εκεί τι θα εκτιμούσες λες περισσότερο? Οποιοδήποτε κλειστό είναι πιο άνετο από το ΜΧ-5 σε ανοιχτό δρόμο και σε πολλά χιλιόμετρα. Στη βόλτα το roadster δε παίζεται με τίποτα.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

February 17, 2014, 01:07:22 PMReply #2

Offline cymru

« Reply #2 on: February 17, 2014, 01:07:22 PM »
Αυτό είναι όντως μια αλήθεια και ταλαιπωρεί όλους τους -αντα....

Τελικά έχω καταλήξει πως το πιο σημαντικό είναι πραγματικά τι χρήση κανείς στο αμάξι για να πεις αν τελικά το βελτιώνεις ή οχι! Πάντως για τους περισσότερους εδώ μέσα μάλλον δεν το βελτιώνεις αλλά και στην τελική, περί ορέξεως... :tease:

Παρατηρηση: η θερμοκρασία νερού σου είναι αρκετά κάτω απο τη μέση... Μήπως θες και εσύ θερμοστάτη;;; :punish:

Παρεμπιπτόντως το Χοντακι απλά  :guns:
NC 1.8 mid Brilliant black
Tochigi Fuji LSD - 4.44 FGR
17x7in ET42 SSW light weight alloy wheels
215/45/17 Uniroyal Rainsport 3
Mazda Speed shocks
Eibach Pro Kit springs
I.L. Aluminium Sway Bar Kit
EBC yellow stuff F/R - Ate TYP200 Racing
K&N filter panel
Scan Gauge II
H7 Xenon Kit
I.L. Aluminium Pedal Cover Set
JDMbits.com gear knob (special offer)
Mazda Clear Wing Repeaters, Chrome Ring
Castrol Magnatec 5W-30
Red Line oil all around (MT90-75W90)

February 17, 2014, 01:16:19 PMReply #3

Offline Reverant

« Reply #3 on: February 17, 2014, 01:16:19 PM »
Που είναι ο infinity να σε αρχίσει...
You can't imagine the power of the Dark Side.

February 17, 2014, 01:20:08 PMReply #4

Offline charchon

« Reply #4 on: February 17, 2014, 01:20:08 PM »
Εχετε δικιο, δεν σκοπευω να κανω ανομοιες συγκρισεις, εξαλλου εχω πει πολλες φορες οτι σαν το Μιατα σε αισθηση δεν εχει.... Δεν ανοιγω αυτο το θεμα για να καταληξω στο οτι πηρα καλυτερο αμαξι , η οτι εκανα μαλακια που το αγορασα....απλα ανταλλαγη αποψεων και εμπειριων.
Φιλοσοφε, και στο περιπτερο που πηγαινα, παλι ανοιγα και απολαμβανα, δεν συγκρινεται  αυτο!
Cymru, το H εκει δουλευει σε θερμοκρασια, δειχνει χαμηλα, αλλα δεν θελει θερμοστατη...και με 2000 στροφες καταβαση Πεντελης με κρυο σταθερα εκει ειναι. Το ειπα στο συνεργειο οταν εκανα το σερβις, μου ειπαν να μην ανυσηχω.
Reverant....bring it on!!!  :P

February 17, 2014, 01:45:18 PMReply #5

Offline vagmann

« Reply #5 on: February 17, 2014, 01:45:18 PM »
Τα μονα μακρινα ταξιδια που απηλαυσα με το mx5 ηταν το ειχα πρωτοπαρει δλδ τελειως στοκ...
Οταν αρχισαν και εμπαιναν εβγαιναν διαφορα,η ανεση εφυγε και αυτη απο το παραθυρο...,εγινε ακομη πιο ειδικο αυτοκινητο με ακομη πιο περιορισμενη χρηση,ουτε καν αυτη της πολης...σαφως εχει να κανει και με την ηλικια...
Ωστοσο ακομη και στοκ δεν συγκρινεται με την ανεση ενος καλου στιβαρου αυτοκινητου (οχι Suv/jeepειδους),ακομη και τριθυρου ταπερ με στοκ αναρτηση.
Εννοειται πως αν εισαι ευχαριστημενος με αυτο που σου δινει δεν το πειραζεις ακομη και αν το βαρεθεις...επισης θα το πουλησεις πολυ πιο ευκολα και σε καλυτερη τιμη απο ενα αντιστοιχο βελτιωμενο απο αγνωστους πιθανα ασχετους...

Αληθεια τι εκαψε το ταπερ χαρχον πηγαινε-ελα?

February 17, 2014, 02:11:17 PMReply #6

Offline charchon

« Reply #6 on: February 17, 2014, 02:11:17 PM »
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Ανεβασμα, με 5500-7500 στροφες ( 160-230 χλμ ) συνεχεια εκαψε 13 λτρ/100χλμ
Κατεβασμα με 4000 στροφες ( περιπου 130 χλμ ) εκαψε 8,7 λτρ/100 χλμ

;)

February 17, 2014, 02:49:07 PMReply #7

Offline SchumiMx5

« Reply #7 on: February 17, 2014, 02:49:07 PM »
Προσωπικά το μόνο κομμάτι που αναγνωρίζω ως πιο ''ξεκούραστο'' μέ ένα άλλο αμάξι σε ταξίδι,είναι το ότι δεν σκανάρω όλη την ώρα τον δρόμο για λακούβα,ανωμαλία,πετρα,τσίχλα :P κλπ.

Σε όλα τα άλλα mx5 turbo rulez :finger: Αντε να βάλω μεσα και τη κουβέντα που πρέπει να ξεκινήσω μια βδομάδα πριν στη συνοδηγό για το ότι δεν χρειάζεται να πάρει πολλά πράγματα μαζί! O0

Χάρχον ωραίος!Τα γουστάρω τρελά τα Honda :guns:
Και μια χαρά κατανάλωση! :o

February 17, 2014, 02:54:36 PMReply #8

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #8 on: February 17, 2014, 02:54:36 PM »
Στη δικη μου περιπτωση αν και τελειως στοκ το ΜΧ μου, ανετο δεν είναι. Αυτο βεβαια δεν θα αποτελουσε ποτε λογο να μην το αγορασω. Ηξερα τι επαιρνα δεν με ενοιαζε τοτε, ουτε και σημερα. Ακομα και το NC παντως θεωρω οτι δεν ειναι για ταξιδι.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 17, 2014, 02:58:11 PMReply #9

Offline charchon

« Reply #9 on: February 17, 2014, 02:58:11 PM »
Να απολογηθω με την σειρα μου γιατι εκανα ήδη μια μόντα.....ξηλωσα το ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ απο πισω...  :excited:

February 17, 2014, 03:00:48 PMReply #10

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #10 on: February 17, 2014, 03:00:48 PM »
Να απολογηθω με την σειρα μου γιατι εκανα ήδη μια μόντα.....ξηλωσα το ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ απο πισω...  :excited:
Χαχα! Το ειχε ακομα πανω ?! Απιστευτο!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 17, 2014, 03:03:16 PMReply #11

Offline mitsos husky

« Reply #11 on: February 17, 2014, 03:03:16 PM »
Καλά....Ξεκινά με μπλοκε εισαγωγή hondata και js 70rr  :finger:

February 17, 2014, 03:18:19 PMReply #12

Offline mx5silver

« Reply #12 on: February 17, 2014, 03:18:19 PM »
Στη δικη μου περιπτωση αν και τελειως στοκ το ΜΧ μου, ανετο δεν είναι. Αυτο βεβαια δεν θα αποτελουσε ποτε λογο να μην το αγορασω. Ηξερα τι επαιρνα δεν με ενοιαζε τοτε, ουτε και σημερα. Ακομα και το NC παντως θεωρω οτι δεν ειναι για ταξιδι.
εμενα μου φαινεται ιδανικο το nc για κυριλε ταξιδι.
με το na εντελως στοκ πηγαμε απο αθηνα ηγουμενιτσα χωρις σταση, τιγκα στα πραγματα χωρις a/c και με κλειστα παραθυρα.
προτιμουσα να σταζω στον ιδρωτα απο το να κουφαινομαι με τα παραθυρα κατω.... :llol:
τα ειδαμε ολα στο ταξιδι, αλλα τουλαχιστον αποζημιωθηκαμε με τις ανοιχτες βολτες στην κερκυρα....

οποτε πιστευω οτι το nc με την μαλακη αναρτηση, το τζαμι πισω και φυσικα το a/c :giveheart: θα ηταν σουπερ για ταξιδακι.... :good:

February 17, 2014, 04:53:56 PMReply #13

Offline spoumi

« Reply #13 on: February 17, 2014, 04:53:56 PM »
Εμένα το μόνο που με ενοχλεί σε ταξίδι στο mx5 είναι οι κοντές σχέσεις.
Για να είμαι πανω από 120 νιώθω ότι το μοτέρ δεν δουλεύει ξεκούραστα ώστε να το κρατάω πολλή ώρα.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

February 17, 2014, 05:35:56 PMReply #14

Offline georgee

« Reply #14 on: February 17, 2014, 05:35:56 PM »
Είναι γεγονός ότι ενα αυτοκίνητο που βελτιωνεται πολύ καταντάει κουραστικό αβολο και σίγουρα όχι καθημερινο....
Εγω αγόρασα ενα ρχ8 για weekend car...
Απο την πολύ βελτίωση όμως το αμάξι εχει γίνει πολύ απόλυτο κουραστικο και σίγουρα πολύ άβολο....
Το κακό με την βελτίωση είναι ότι είναι πεταμένα λεφτά εκτός και εάν το κρατήσεις το αμάξι για πάντα...