Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες  (Read 96568 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 10, 2011, 10:34:13 AMReply #345

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
Re: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες
« Reply #345 on: June 10, 2011, 10:34:13 AM »
Δημητρη το OPEL GT εκτος το οτι ειναι 2λιτρο οποτε τελη-ασφαλειες-βενζινες κλπ ειναι και τουρμπατο οποτε καιει και αρκετα παραπανω απο ενα απλο 2λιτρο. Το συγκριμενο αμαξι εχει πολλα θετικα αλλα και αρκετα αρνητικα!!! Εγω εαν ηθελα 2λιτρο εκει θα πηγαινα ασχετα που δεν κανει για driftακια!!!

June 10, 2011, 10:42:50 AMReply #346

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #346 on: June 10, 2011, 10:42:50 AM »
εχει esp και ψιψιψονια αυτο;
δεν το ειχα καν κατα νου γιατι πιστευω ειναι λιγο επικινδυνο σαν αμαξι
απο το 2007 και μετα έχουν. ψάξε στις αγγελίες για VSA

πραγματικά αν θες κάτι που να έχει καλή διαφορά στις επιδόσεις απο το τωρινό σου αμάξι, μην πάρεις miata, εκτός αν θες να πας σε NA/NB και να τουρμπισεις.

Είναι αρκετοί αυτοι που πούλησαν το mx μετά απο μικρό χρονικό διάστημα για να πάρουν ένα hot hatch, και αν είσαι ένας απο αυτούς που θέλουν αρκετό γκάζι είναι κρίμα να φας τη χασουρα της μεταπώλησης. Καλύτερα πάρε απο την αρχή κάτι αρκετά πιο γρήγορο απο το corsa, για να σε καλύψει για καιρό
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

June 10, 2011, 10:55:01 AMReply #347

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #347 on: June 10, 2011, 10:55:01 AM »
ok Ας το θεσουμε διαφορετικα λοιπον...Τι ζητας εσυ απο ενα αμαξι ??? Για να σου πουμε αν το ΜΧ το κανει.Εκτος απο το ΜΧ τι αλλο εχεις στο μυαλο σου ??? Να δουμε μηπως καποιος το εχει η εστω εχει μια γνωμη για αυτο και να μπορει να σε βοηθησει. Ειδες οτι σου μιλησε μεχρι και μελος που ειχε corsa. Δεν νομιζω ακομα να πιστευεις οτιι δεν θελουμε να σε βοηθησουμε.
Επισης δεν μας ενδιαφερει αν μας θιξουν το αμαξι, υπαρχουν και καποιοι που το απαξιωνουν (εγω ειμαι ενας απο αυτους) αλλα τελικα βλεπουν οτι δεν μπορουν να συμβιβαστουν ευκολα με κατι αλλο και για αυτο το κρατανε...

ψαχνω για 2θεσιο ανοιχτο, εαν γινεται πισωκινητο.
οι μονες σοβαρες προτασεις ειναι mx5 - slk - tt με το τελευταιο να ειναι το ποιο ομορφο αλλα οχι πισοκινητο
η slk μτχ πανω κατω φτανει ενα mx5 καινουριο, το οποιο σε μτχ ειναι το πιο φτηνο σαφως

το mx5 δεν εχει πολυτελειες μονωσεις και μπλιμπλικια σαν τα αλλα
αλλα ακουω οτι ειναι το καλυτερο για να μαθει καποιος πισω κινηση σε roadster.

ειναι το πιο αργο, αλλα οπως ολοι τονισατε ειναι πιο δυνατο απο το τωρινο μου.

μην αρχισετε παλι τα "ασ'το δεν κανει για σενα"
και προπαντως μην μου πειτε για tigra - 207cc κλπ :???:
Τελεια τωρα μπορω να σου δωσω την σωστοτερη απαντηση, απλα ξεχνα το ΜΧ5 οχι δεν το λεω υποτιμιτικα απλα αφου το σκεφτεσαι και μονο πηγαινε στο ΤΤ σαφως καλυτερη επιλογη απο το ΜΧ πολυ πιο ανετο πολυ πιο ποιοτικο και το μονο μειονέκτημα του ειναι η αξιοπιστια εναντι του ΜΧ, οχι δεν θα σου βγαλει τα χιλια-μυρια αλλα να ξερεις οτι το ΜΧ δεν θα σου βγαλει τιποτα. Ο κύριος λογος για να αγορασεις ΜΧ ειναι να θελεις πισωκινητο και ουσιαστικα για αυτη την οδηγικη ευχαριστηση που μπορει να σου προσφερει παρα την λιγη δυναμη, δεν ειναι ευκολοδηγητο ειδικα σε σχεση με τα αλλα 2 που κοιτας, και απαιτει χερια και γενικοτερο ψαξιμο για να το οδηγησεις οπως πρεπει και στο οριο. Απο οσα εχεις γραψει εως τωρα δεν εισαι απο τους ανθρωπους που εχουν την ορεξη να το ψαξουν, δεν σε γνωριζω προσωπικα βεβαια, απλα στηριχτικα σε αυτο που εγραψες για το S2K, να ξερεις οτι για ενα κατοχο ΜΧ ισως το επομενο αμαξι που μπορει να τον συναρπασει ειναι αυτο, το ΜΧ ειναι ενα καλο σχολιο για αυτους που θελουν να περασουν στο επομενο σταδιο (elise,S2K + πανω), εκτος αυτου καταλαβαινω οτι πιστες κτλ δεν σε ενδιαφερουν καθολου, γιατι και αυτο ειναι ενα ενδιαφερον κομματι του ΜΧ5, αν θες απλα ενα φτηνο καμπριο παρτο αλλα δεν νομιζω οτι θα το χαρεις, ισως το tigra (οχι το 207) να σε ικανοποιούσε παντως περισσοτερο, γιατι και πιο γρηγορο ειναι και πιο ευκολοδηγητο στο οριο. Την SLK και την Ζ4 σκεψου τες μονο αν σε ενδιαφερει το πουλ-μουρ, η Ζ4 προσφερει και λιγο οδηγηση η SLK ομως ειναι απλα για στησιμο και φωτογραφιες και καλα κανει γιατι για μενα ειναι πανεμορφη, εστω και αν δεν την αγοραζα ποτε.
Το ΤΤ κανει τα παντα ειναι φιλικο ειναι γρηγορο, στριβει και φρεναρει απιστευτα εχει κοινωνικο status και ειναι και value for money. Aν θες κανε και ενα τεστ μπες σε ενα audi forum και κανε ακριβως την ιδια ερωτηση με αυτη που εκανες εδω μεσα θα δεις οτι οχι μονο θα ειναι αποδεκτη, αλλα θα σου επισυναψουν αμεσα και τις μετρησεις που ζητησες, πολυ απλα γιατι οι μετρησεις αυτες ειναι κατι που συναδει με την νοοτροπια χρησης του αυτοκινητου. Να σου διευκρινησω οτι δεν ειμαι fan των audi αν και ειχα καποια μεσα στην οικογενια μου, το ΤΤ δεν το εκτιμω ιδιαιτερα, με εξαιρεση το TTS που ειναι απο αλλο πλανητη, κοιτα στα ισια το evo, εχει τρομερη δυναμη παει ταπα παντου και παντα και μπορει να συμπεριφερθει ειτε σαν πισωκινητο ειτε σαν μπροστοκινητο, οδηγικη ευχαριστηση ΜΧ δεν προσφερει γιατι ακομα και το καμπριο ειναι βαρυ και προσπαθει να σου προσφερει μια αισθηση ασφαλειας και στιβαροτητας, ειναι σαν supercar, απο αυτα που νοιωθεις οτι κυριαρχεις στο δρομο και οχι απο αυτα που προσπαθουν να σε βαλουν στο τρυπακι να κυριαρχησεις σε μια πιστα ;)

Eλπιζω να σε καλυψα για κατοχος ΜΧ παντως δεν μπορουσα να δωσω πιο αντικειμενικη απαντηση, προσπαθησα ουσιαστικα να σκεφτω σαν να μην το εχω στην κατοχη μου.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 10, 2011, 10:55:42 AMReply #348

Offline mx5mk1

« Reply #348 on: June 10, 2011, 10:55:42 AM »
Λοιπόν, φίλε πάρε ένα mx5 sporty 1.8 6τάχυτο ....  φθηνότερο από nc, δεν είναι δίλιτρο και είναι πολύ διασκεδαστικό....    :exaclty:

μάλιστα έχουμε ένα στο forum, ο φίλος όμως δεν ξέρω αν το πουλάει - αλλά να έχεις υπόψη πως είναι σχετικά "γυμνό" από περιττά αξεσουάρ......         ::-

June 10, 2011, 11:12:37 AMReply #349

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #349 on: June 10, 2011, 11:12:37 AM »
Λοιπόν, φίλε πάρε ένα mx5 sporty 1.8 6τάχυτο ....  φθηνότερο από nc, δεν είναι δίλιτρο και είναι πολύ διασκεδαστικό....    :exaclty:

μάλιστα έχουμε ένα στο forum, ο φίλος όμως δεν ξέρω αν το πουλάει - αλλά να έχεις υπόψη πως είναι σχετικά "γυμνό" από περιττά αξεσουάρ......         ::-

Συγνωμη ρε Ηλια σου εχει δωσει την εντυπωση ο ανθρωπος οτι τον ενδιαφερει η διασκεδαση ??? Επισης εισαι σιγουρος οτι αντιλαμβανεται τι εννοεις εσυ με τον ορο "διασκεδαση" ??? Αλλος διασκεδαζει στα μπουζουκια και αλλος στο villa, αλλος και στα 2 (για μενα μιλαω) :P Δεν εχουν ολοι ανθρωποι την ιδια αντιληψη για την οδηγηση, εσυ αφου διασκεδαζες με το ΜΧ γιατι πηρες το πιο ξενερωτο (κατ' εμε παντα) αμαξι που υπαρχει που ειναι και τελειως διαφορετικης νοοτροπιας απο το ΜΧ, βαρυ, θεωρητικα και μονο πισωκινητο και look station wagon ???
@Neopa οπως καταλαβαινεις κανενας δεν ξερει τις αναγκες σου οπως εσυ, απλα καποιοι οπως εγω αλλα και ο Ξαδελφος και ο General και μερικοι ακομα κανουμε μια προσπαθεια να σε βοηθησουμε σκεφτομενοι οπως εσυμε βαση τα οσα εχεις γραψει μεχρι τωρα...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 10, 2011, 11:30:42 AMReply #350

Offline mx5mk1

« Reply #350 on: June 10, 2011, 11:30:42 AM »
Λοιπόν, φίλε πάρε ένα mx5 sporty 1.8 6τάχυτο ....  φθηνότερο από nc, δεν είναι δίλιτρο και είναι πολύ διασκεδαστικό....    :exaclty:

μάλιστα έχουμε ένα στο forum, ο φίλος όμως δεν ξέρω αν το πουλάει - αλλά να έχεις υπόψη πως είναι σχετικά "γυμνό" από περιττά αξεσουάρ......         ::-

Συγνωμη ρε Ηλια σου εχει δωσει την εντυπωση ο ανθρωπος οτι τον ενδιαφερει η διασκεδαση ??? Επισης εισαι σιγουρος οτι αντιλαμβανεται τι εννοεις εσυ με τον ορο "διασκεδαση" ??? Αλλος διασκεδαζει στα μπουζουκια και αλλος στο villa, αλλος και στα 2 (για μενα μιλαω) :P Δεν εχουν ολοι ανθρωποι την ιδια αντιληψη για την οδηγηση, εσυ αφου διασκεδαζες με το ΜΧ γιατι πηρες το πιο ξενερωτο (κατ' εμε παντα) αμαξι που υπαρχει που ειναι και τελειως διαφορετικης νοοτροπιας απο το ΜΧ, βαρυ, θεωρητικα και μονο πισωκινητο και look station wagon ???
@Neopa οπως καταλαβαινεις κανενας δεν ξερει τις αναγκες σου οπως εσυ, απλα καποιοι οπως εγω αλλα και ο Ξαδελφος και ο General και μερικοι ακομα κανουμε μια προσπαθεια να σε βοηθησουμε σκεφτομενοι οπως εσυμε βαση τα οσα εχεις γραψει μεχρι τωρα...

τι να σου πω φίλε.....  εγώ να πουλήσω το sporty του Σάμπα στον neopa προπάθησα .......
« Last Edit: June 10, 2011, 11:33:32 AM by mx5mk1 »

June 10, 2011, 11:43:40 AMReply #351

Offline dimsabas

« Reply #351 on: June 10, 2011, 11:43:40 AM »
Να αφήσεις το Sporty του Σάμπα στην ησυχία του. :P
Δεν έχω καταλάβει ακόμα με σαφήνεια τι θέλει ο Νέοπας. Μήπως κάτι σαν το προς πώληση του Αιμίλιου είναι αυτό που ζητάει; NBFL Sporty με 300+ αλόγατα, με το AC του και τα όλα του. Το μόνο που λείπει είναι δύο κανονικά καθίσματα (σε περίπτωση που δε θέλει τα μπάκετ και τις ζώνες 4 σημείων), όμως και τέτοια έχουμε. :excited:

June 10, 2011, 11:52:59 AMReply #352

Offline mx5mk1

« Reply #352 on: June 10, 2011, 11:52:59 AM »
Δεν έχω καταλάβει ακόμα με σαφήνεια τι θέλει ο Νέοπας. Μήπως κάτι σαν το προς πώληση του Αιμίλιου είναι αυτό που ζητάει; NBFL Sporty με 300+ αλόγατα, με το AC του και τα όλα του. Το μόνο που λείπει είναι δύο κανονικά καθίσματα (σε περίπτωση που δε θέλει τα μπάκετ και τις ζώνες 4 σημείων), όμως και τέτοια έχουμε. :excited:

:girlie: :giveheart: :giveheart: :giveheart:

....είσαι απίστευτος ! 
 :giveheart:

June 10, 2011, 12:02:12 PMReply #353

Offline Akina_DownHill

« Reply #353 on: June 10, 2011, 12:02:12 PM »

Θες να καρφωθει πουθενα ο ανθρωπος? Καμια παρεξηγηση προς τον Αιμιλιο ή το αυτοκινητο του ετσι?  ;)

June 10, 2011, 12:12:12 PMReply #354

Offline dimsabas

« Reply #354 on: June 10, 2011, 12:12:12 PM »
Θέλει ξεσκέπαστο, θέλει γκάζι, θέλει σαφή αναβάθμιση από το Corsa; Τέλος πάντων, δεν έχω καταλάβει πώς σκέφτεται. Κι όντως, το αμάξι του Αιμίλιου δε συνίσταται για πρώτο πισωκίνητο. Η τιμή πάντως παραμένει άκρως δελεαστική.

June 10, 2011, 01:38:00 PMReply #355

Offline General_lee

« Reply #355 on: June 10, 2011, 01:38:00 PM »
Δυστυχως οσο φτηναινει ενα αυτοκινητο τόσο πιο πιθανο ειναι να αγοραστει για διαφορετικους λογους αποτι θα επρεπε και απο τι εχει κατασκευαστει. Και φυσικα γινεται ολο και συχνοτερα αντικειμενο καγκουροποιησης απο νεο κοσμο, όπως γινονταν τα φανταστικα κατα τα αλλα 106 rallye και πολλα ακομα.

Το κακο μαλιστα του μιατα ειναι οτι εχει το "τυρακι" της καμπριολαδας, οποτε πολυς κοσμος θα προσελκυθει και απο αυτο το χαρακτηριστικο χωρις να εχει ιδεα τι αγοραζει και ποια ειναι τα πραγματικα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του. (που προφανως δεν ειναι η καμπριολαδα, ουτε το γκαζι, ουτε καν η πισω κινηση αυτη καθαυτη τελικα)

Και μονο η συγκριση του μιατα με μπουορουχες σαν τα vag, τα bmw, τα opel ( :'() και τα mercedes (τα συγκεκριμενα) δειχνει οτι δεν εχουμε αντιληφθει περι τινος προκειται. Οχι γιατι ειναι καλυτερο απο αυτα, σε παρα πολλα πραγματα ειναι πολυ χειροτερο αυτοκινητο, αλλα γιατι εχει πολυ διαφορετικά "δυνατα χαρτια" απο εκεινα που δεν δικαιολογουν να τα βαλεις στην ιδια λιστα για κανενα λογο.

June 10, 2011, 03:26:56 PMReply #356

Offline Neopas

« Reply #356 on: June 10, 2011, 03:26:56 PM »
οποτε ολοι συμφωνειτε οτι (στην αρχη τουλαχιστον) δεν θα ενθουσιαστω με ενα mx5 απο καποιο αλλο
γιατι δεν θα το χρησημοποιω με το τροπο που αυτο ενθουσιαζει εναν οδηγο.
δεκτο.

πιο πολυ θα εντυπωσιαστω με ενα slk - tt λογο μαρκας - ποιοτητας - δυναμης
δεκτο κι αυτο.

πιο σημαντικα ειναι τα αρνητικα σχολια απο τα θετικα
αρκει να γινονται με σωστο τροπο.  ;)

Ποια ειναι η πιθανοτιτα να παρω ενα mx5 και οταν αρχισω να το μαθενω, να μου αρεσει;

June 10, 2011, 03:37:33 PMReply #357

Offline Basilmx5

« Reply #357 on: June 10, 2011, 03:37:33 PM »
73%   :P

June 10, 2011, 04:18:40 PMReply #358

Offline simkoz

« Reply #358 on: June 10, 2011, 04:18:40 PM »
85% και πάνω αν σου αρέσει η οδήγηση (που μάλλον σου αρέσει αλλιώς δεν θα το συζητάγαμε ακόμη)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

June 10, 2011, 04:57:00 PMReply #359

Offline panosmx51.8

« Reply #359 on: June 10, 2011, 04:57:00 PM »
73%   :P
Βασιλη εγω λεω 74.5% :hilarious: :hilarious: :hilarious:
Εαν ειναι δυνατον!!!!!Κανενα αλλο ποσοστο εχουμε...Ρε φιλε Neopa,συγνωμη κιολας...Μετα το corsaki και ΝΑ του 1996 να παρεις θα το γουσταρεις με 1000!!!Συγκρινεις ανομοια πραγματα...
Mk2 1.8 6speed ''High''
pss9
17'' mille miglia alloy wheels
twister exhaust
xenon kit H4