Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες  (Read 96536 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 10, 2011, 05:07:58 PMReply #360

Offline simkoz

Re: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες
« Reply #360 on: June 10, 2011, 05:07:58 PM »
Ειδικά άν είναι ΝΑ!!!!
(πόσο τα γλυκοκοιτάζω να 'ξερες....)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

June 10, 2011, 05:24:10 PMReply #361

Offline Ξάδελφος

« Reply #361 on: June 10, 2011, 05:24:10 PM »
Τα ΝΑ κοστιζαν να τ αγορασεις καινουργια, οσο δυο  καινουργια Corsa 1.4.
ΒΜW Ζ4 σκεφτηκες να παρεις ?

June 10, 2011, 06:04:31 PMReply #362

Offline el loco

« Reply #362 on: June 10, 2011, 06:04:31 PM »
ρε παιδια αυτα τα αυτο/τα εχουν αρκετα μεγαλο κοστος συντηρησης... θα σου κακοφανει ΑΣΧΗΜΑ να πλερωνεις τα θελω της "πάσα μιας γερμανιδας",δεν λεω μουν@ρες αλλα κανεις πολυ μεγαλο αλμα(οχι βημα) κατηγοριας σε ολα τα επιπεδα.. και σε σχεση με το corsa που εχες.

πανε παρε ενα miata...θα τρελαθεις απο αποψη καθημερινης οδηγικης απολαυσης,θα ευχαριστηθεις τις βολτες-εκδρομες σου,σε κοστος παρομοιο(και λιγο ανωτερο) απο το corsa..
τα κανει ολα!!!

αν το βαρεθεις μπορεις να κανεις πολλα πραγματα,δοκιμασμενα και με απεριοριστη βοηθεια απο τα παιδια του forum που γνωριζουν και αγαπανε τα miata.

drift it like u stole it!!!!!
mx-5..
z750...bye bye

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2676747/

June 10, 2011, 10:44:14 PMReply #363

Offline Neopas

« Reply #363 on: June 10, 2011, 10:44:14 PM »
γενικα προς mx5 κλεινω, το καταλαβατε πιστευω
αλλιως δεν θα σας επρηζα τοσο πολυ  :P

θα δουμε μπας και μετα το καλοκαιρι τα καταφερω.

θα ρωταγα περι προβληματων κλπ αλλα υπαρχει ηδη θεμα
οποτε εχω να διαβασω

ευχαριστω  :)

ΥΓ αυτο με τα ποσοστα ειχε πλακα,
δεν περιμενα τετοιου τυπου απαντησεις :-Ρ

June 10, 2011, 11:03:36 PMReply #364

Offline mx5mk1

« Reply #364 on: June 10, 2011, 11:03:36 PM »
γενικα προς mx5 κλεινω, το καταλαβατε πιστευω
αλλιως δεν θα σας επρηζα τοσο πολυ  :P

θα δουμε μπας και μετα το καλοκαιρι τα καταφερω.

θα ρωταγα περι προβληματων κλπ αλλα υπαρχει ηδη θεμα
οποτε εχω να διαβασω

ευχαριστω  :)

ΥΓ αυτο με τα ποσοστα ειχε πλακα,
δεν περιμενα τετοιου τυπου απαντησεις :-Ρ

τα παιδιά κάθε τόσο κάνουν συναντήσεις φίλε..... πήγαινε σε μερικές και θα απαντήσουν σε κάθε ερώτησή σου (και σίγουρα θα σε πάνε και μια βολτίτσα, έστω και μικρή)

Η παρέα εδώ είναι απίστευτη.....    :giveheart:

June 10, 2011, 11:21:47 PMReply #365

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #365 on: June 10, 2011, 11:21:47 PM »
Oτι απο αυτα και να παρεις ειναι απειρα σκαλια πιο πανω απο το corsa οποτε το να μιλαμε για ποσοστα ειναι απλα σαν ανεκδοτο. Αν θες παρε το ΜΧ, μην το παρεις καινουργιο σε βλεπω να το πουλας συντομα η να αρχιζεις να ψαχνεις για δυναμη που δεν θα βρεις ποτε. Πιστευω επισης οτι ειναι πολυ μεγαλο το ποσοστο αυτων που πηραν ΜΧ και το κρατησαν λιγοτερο απο 2 χρονια.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

August 08, 2011, 12:08:42 AMReply #366

Offline n-a

« Reply #366 on: August 08, 2011, 12:08:42 AM »
Καλησπερα σε όλους...και εγω ειμαι άλλος ενας που σκεφτομαι να παρω ενα mx-5 του 06-07!!! Με την γυναικα μου εχουμε άλλο ενα μεγαλυτερο 5θυρο αμαξι, τωρα που πουλησα το δικο μου, και σκεφτομαι να πάρω ένα για μενα περισσοτερο για παιχνιδι μιας και για καθε μερα εχω μια v-strom! Τι πρεπει να προσεξω στα αμαξια που θα κοιταω?? Εχω βρει μερικα του 06-07 σε πολυ καλες τιμες (9-11.000ευρω) αλλά ακομη το σκεφτομαι...

Απο καταναλωση τι λεει το 1,8? Περισσοτερο θα κινουμε σε Αττικη Οδο και εθνικη και λιγοτερο μεσα στην Αθηνα...
Σε ταξιδακια Εθνικη Οδο ειναι ανετο ή εχει θορυβο λόγω της οροφης?
Θα μπορω να χωραω στο πορτ-μπαγκαζ βαλιτσες για ταξιδακι για δυο ατομα ή χωρανε μονο τα απαραιτητα??
Πιστευετε αξιζει για καθημερινο αμαξι με την προυποθεση οτι η γυναικα εχει 5θυρο για ψωνια κτλ?
Τι άλλο θα πρεπει να προσεξω??

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις,Νικος

August 08, 2011, 12:22:46 AMReply #367

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #367 on: August 08, 2011, 12:22:46 AM »
Oι ανετες μετακινησεις να ξερεις οτι δεν ειναι το φορτε του ΜΧ5, οι χωροι του ειναι ικανοποιητικοι αν εισαι απο αυτους που βολευονται με μια βαλιτσα ρουχα, κατι που ομως ισχυει για ολα τα αμαξια της κατηγοριας. Το ταξιδι επισης δεν ειναι το στοιχειο του (εγω προσωπικα με το ΝΒ μου εχω κανει 360χλμ προσφατα και απλα το μετανιωσα, στο νεοτερο μοντελο, τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα). Η καταναλωαη ειναι στο χερι σου αν δεν το πιεσεις ειναι μια λογικη καταναλωση 1.8
Οπως εχει γραφτει πολλες φορες μεσα σε αυτο το τοπικ αλλα και σε ολο το φορουμ γενικοτερα, οι περιορισμοι στην ανεση θα ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σε απασχολησει οταν εχει επιλεξει μια ωραια διαδρομη και την κανεις ξεσκεπαστος η κλειστος, αργα η με πιο παιχνιδιαρικη διαθεση!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

August 08, 2011, 09:11:50 AMReply #368

Offline n-a

« Reply #368 on: August 08, 2011, 09:11:50 AM »
Oι ανετες μετακινησεις να ξερεις οτι δεν ειναι το φορτε του ΜΧ5,

Γιατι συμβαινει αυτο?Δεν εχει άνετες αναρτησεις ή απλά είναι δυσχρηστο?

οι χωροι του ειναι ικανοποιητικοι αν εισαι απο αυτους που βολευονται με μια βαλιτσα ρουχα, κατι που ομως ισχυει για ολα τα αμαξια της κατηγοριας.

Δηλαδη το πορτ-παγκαζ ειναι τοσο μικρο που δεν χωραει 2 σακ-βουαγιαζ?? Δεν λέω να κανω μετακομιση αλλά ενα ταξιδακι 5-10ημερων και ότι θα χρειαστεις μαζι σου δεν τα χωραει??

Το ταξιδι επισης δεν ειναι το στοιχειο του (εγω προσωπικα με το ΝΒ μου εχω κανει 360χλμ προσφατα και απλα το μετανιωσα, στο νεοτερο μοντελο, τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα).

Για ποιον λόγο το μετανιωσες? Δεν λέω να πηγαινεις με 180-200χαω αλλά cruising στην εθνικη για πιον λόγο να μην ειναι ανετο?

Η καταναλωαη ειναι στο χερι σου αν δεν το πιεσεις ειναι μια λογικη καταναλωση 1.8

Πριν είχα αμαξι 2λιτο και ημουν στο 12 με 13 λιτρα ανα 100km σε μεικτη χρήση (περισσοτερο σε Αττικη Οδο) οποτε δεν θελω ξανα να γινω ο καλυτερος φιλος του βενζινά!!!

Οπως εχει γραφτει πολλες φορες μεσα σε αυτο το τοπικ αλλα και σε ολο το φορουμ γενικοτερα, οι περιορισμοι στην ανεση θα ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σε απασχολησει οταν εχει επιλεξει μια ωραια διαδρομη και την κανεις ξεσκεπαστος η κλειστος, αργα η με πιο παιχνιδιαρικη διαθεση!

Και εγω κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου...ξεσκεπαστος με την γυναικα σε μια ωραια διαδρομη αλλά δεν θελω να βλασφημώ όλες τις υπολοιπες φορες που θα το καβαλαω!!!

August 08, 2011, 09:48:19 AMReply #369

Offline philosopher

« Reply #369 on: August 08, 2011, 09:48:19 AM »
Αυτό που προσπαθεί να σου πει ο Γιάννης είναι οτι μιλάμε για ανοιχτό αυτοκίνητο, δηλαδή στο NC με 140χλμ είναι δύσκολη η συζήτηση ατο αμάξι λόγω θορύβου (είτε με ανοιχτή είτε με κλειστή κουκούλα, σε αντίθεση πχ με το Ζ4 που είναι εφικτή).
Επίσης οι αναρτήσεις δεν είναι και ότι πιο άνετο έχει αναδείξει η αυτοκινητοβιομηχανία ακόμα και σε στοκ μορφή.
Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι πολύ μέτριος σε μέγεθος και σχήμα. Δυο σακ-βουαγιάζ σίγουρα χωράνε, όπως χωράει και μια μεγάλη βαλίτσα. Προσωπικά έχω πάει 10 μέρες διακοπές επιτυχώς  :llol: με τη σύντροφο και το MX5.
Τώρα σχετικά με τη κατανάλωση το max που βλέπω εγώ είναι 10 (στη πόλη με συνετή οδήγηση) άρα εκεί κάπου θα παίζεις και εσύ. Αν βέβαια είσαι εξαιρετικά ευγενικός με το δεξί πεντάλ θα δεις και πιο μικρά νούμερα.  

Και εγω κατι τετοιο εχω στο μυαλο μου...ξεσκεπαστος με την γυναικα σε μια ωραια διαδρομη αλλά δεν θελω να βλασφημώ όλες τις υπολοιπες φορες που θα το καβαλαω!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση βλασφημίας αν και εξαρτάται με τι έχεις μάθει.
Εμένα πχ μου λείπει ελαφρώς η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό και μια σχετική ησυχία μερικές φορές.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

August 08, 2011, 10:04:45 AMReply #370

Offline xenos

« Reply #370 on: August 08, 2011, 10:04:45 AM »
Καλησπερα σε όλους...και εγω ειμαι άλλος ενας που σκεφτομαι να παρω ενα mx-5 του 06-07!!! Με την γυναικα μου εχουμε άλλο ενα μεγαλυτερο 5θυρο αμαξι, τωρα που πουλησα το δικο μου, και σκεφτομαι να πάρω ένα για μενα περισσοτερο για παιχνιδι μιας και για καθε μερα εχω μια v-strom! Τι πρεπει να προσεξω στα αμαξια που θα κοιταω?? Εχω βρει μερικα του 06-07 σε πολυ καλες τιμες (9-11.000ευρω) αλλά ακομη το σκεφτομαι...

Nα προσέξεις ότι θα πρόσεχες σε κάθε μτχ.

Απο καταναλωση τι λεει το 1,8? Περισσοτερο θα κινουμε σε Αττικη Οδο και εθνικη και λιγοτερο μεσα στην Αθηνα...
Σε ταξιδακια Εθνικη Οδο ειναι ανετο ή εχει θορυβο λόγω της οροφης?

Σε εθνική 120-150 ~8-9 λτ. Θόρυβο έχει, αν θέλεις να μην ακούς γκρίνια το πατάς κ άλλο!  :P

Θα μπορω να χωραω στο πορτ-μπαγκαζ βαλιτσες για ταξιδακι για δυο ατομα ή χωρανε μονο τα απαραιτητα??

Βαλίτσες λες και δεν παίζει εύκολα. Αν πάρεις σακ βουαγιάζ που ταιριάζουν στο πορτ μπαγκαζ (μα τι γαλλικό και κακό) θα δεις ότι παίρνει αρκετά. Αν η γυναίκα φορτώνει την Άρτα και τα Γιάννενα, δύσκολο.  :-X

Πιστευετε αξιζει για καθημερινο αμαξι με την προυποθεση οτι η γυναικα εχει 5θυρο για ψωνια κτλ?

Ναι μωρε, μια χαρά. Απλά συμβιβάζεσαι.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

August 08, 2011, 10:42:17 AMReply #371

Offline el loco

« Reply #371 on: August 08, 2011, 10:42:17 AM »
φιλε n-a  μλαμε για nc?
μην ψαχνεις για μειονεκτημα στο mx5..τα αυτοκινητα αυτα σου προσφερουν παραπανω αποσα πλΕρωνεις.να σαι σιγουρος γιαυτο..τωρα αν θες να πηγαινεις με 200 συνεχεια καμπριο και να μην νιωθεις τιποτα ψαξε για κατι αλλο.
drift it like u stole it!!!!!
mx-5..
z750...bye bye

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2676747/

August 08, 2011, 11:03:15 AMReply #372

Offline n-a

« Reply #372 on: August 08, 2011, 11:03:15 AM »
Εμενα, όπως έγραψα και στο πρώτο post, με ενδιαφερει περισσοτερο για cruising 120-140χαω μιας και καθημερινα κανω 50-60km στην Αττικη Οδο ενώ λόγω δουλειάς κάνω και αρκετα ταξιδακια...
Οποτε μιας και θα χρησιμοποιειται καθημερινα σκεφτομαι την ανεση και τα τυχον προβληματα!

August 08, 2011, 11:11:50 AMReply #373

Offline philosopher

« Reply #373 on: August 08, 2011, 11:11:50 AM »
Εμενα, όπως έγραψα και στο πρώτο post, με ενδιαφερει περισσοτερο για cruising 120-140χαω μιας και καθημερινα κανω 50-60km στην Αττικη Οδο ενώ λόγω δουλειάς κάνω και αρκετα ταξιδακια...
Οποτε μιας και θα χρησιμοποιειται καθημερινα σκεφτομαι την ανεση και τα τυχον προβληματα!

Άνεση μέτρια, προβήματα καθόλου.
Σε μεγάλα ταξίδια 200χλμ+ πιστέυω αρχίζει και γίνεται λίγο κουραστικό εκτός και να έχει μπόλικη στροφοδιαδρομή οπότε σε αποζημιώνει. 
Στην ΑΟ και για 50-60χλμ δε νομίζω προς θεού να έχεις το παραμικρό.
Αν ζητάς γενικά ησυχία και άνεση και δεν είσαι διατεθειμένος να συμβιβαστείς λίγο, καλύτερα να δεις και κάτι άλλο.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

August 08, 2011, 11:15:13 AMReply #374

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #374 on: August 08, 2011, 11:15:13 AM »
Αυτα που σου απαντησε ο Νικος Philosopher, ο οποιος ειναι και κατοχος NC, ειναι οτι ακριβως σου ειπα εγω πιο περιληπτικα. Αναφερθηκε κατι για Ζ4 και απλα να συμπληρωσω οτι και αυτο σε softtop μορφη δεν ειναι πολυ καλυτερο. Τα καμπριο εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα, θεωρω οτι τα πλεονεκτηματα ειναι περισσοτερα, αλλα αναφερεις την λεξη ταξιδι, που εκει κυριως φαινονται τα μειονεκτηματα τους, ακομα και τα HT roadster εχουν τα ιδια προβληματα. Τελος να σου πω οτι το ΜΧ ειναι ισως απο τα πιο "σκληροπυρινικα" του ειδους και οπως εχει ξαναγραφτει ειναι παρα πολλοι αυτοι που τα αγοραζουν και συντομα θελουν να τα ξεφορτωθουν, γιατι δυσκολευτηκαν στην συμβιωση μαζι τους.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)