Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες  (Read 96583 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 08, 2011, 05:13:23 PMReply #300

Offline elias_nbfl

Re: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες
« Reply #300 on: June 08, 2011, 05:13:23 PM »
ασχετο, με κραζατε που ελεγα για δυναμη
αλλα ειδα οτι εχετε και καγκουροθεματα ( τσαγια και λοιπα αναψυκτικα )
και θεματα υπερτροφοδοτισης ( μα το mx5 δεν ειναι για την αισθηση και οτι τα αλογα;;;;; )

αυτα...

Παρόλο που εγώ δε σε έκραξα για τπτ, νομίζω και τα παιδιά δε σε "έκραξαν" γι αυτό.
Αυτό που ήθελαν να σου πουν είναι, πως το ΜΧ5 δε το παίρνεις για τα γκάζια του. Εχει άλλα τόσα πράγματα όπως στήσιμο κλπ, που δε τα βρίσκεις ακόμα και σε πολύ αξιόλογα roadster.
Αν τουρμπιστεί το μάζντα, γίνεται πριόνι, άλλο αυτό όμως...

June 08, 2011, 05:43:16 PMReply #301

Offline dimsabas

« Reply #301 on: June 08, 2011, 05:43:16 PM »

Δεν είναι τελείως άλλο. Γιατί δείχνει πόσο καλοστημένο είναι κι ότι αντέχει παραπάνω άλογα. Άρα η βάση είναι πολύ αξιόλογη, άρα όντως έχει πολλά να σου δώσει. Εκεί που ένα Corsa με τα ίδια άλογα δείχνει οριακό, το Miata δείχνει underpowered.
Κι από πότε τα τσάγια είναι καγκουροθέματα;

June 08, 2011, 05:44:51 PMReply #302

Offline leonidas11b

• pure velocity
  • Total likes: 1
  • If you can't drift with 90ps,900ps can't help you.
« Reply #302 on: June 08, 2011, 05:44:51 PM »
και θεματα υπερτροφοδοτισης ( μα το mx5 δεν ειναι για την αισθηση και οτι τα αλογα;;;;; )

αυτα...

Μην παιρνεις στραβα την κριτικη που τυχων να σου εγινε...δεν ηταν πιστευω κακοπροαιρετη απο κανενα μελος της παρεας μας - φορουμ.
miata NBFL 1.6
4.7 FGR
Torsen LSD
Coilover

June 08, 2011, 05:49:31 PMReply #303

Offline epicWin

« Reply #303 on: June 08, 2011, 05:49:31 PM »
Titanium Gray 04 Sporty

June 08, 2011, 05:50:06 PMReply #304

emilmx

• Guest
« Reply #304 on: June 08, 2011, 05:50:06 PM »

αυτα...

εγω πάλι θα σου πω οτι δεν κάνει τίποτα καλά ...

έχοντας περάσει απο ολα τα σταδία μιατα
1.6 μαμα
1.8 spory 6ταχιτο
1.8 sporty 6χιτο με Rotrex ~240 
1.8 με gt2871r στο 1.3 bar και περίπου 320-350 αλογα 

πάντα βεβαία το ευχαριστιόμουν
πάντα το χαιρόμουν και ακόμα και τώρα που το καβαλάω 2-3 φορές το μηνά το χαίρομε περισσότερο
έχει καλό πλαίσιο και μπορεί να διαχειριστεί άνετα τα 300+ αλόγα με μια αναρτισουλα της πλακάς
απο φρένα αν έχει τα μεγάλα (270) και ενα τακάκι λίγο καλύτερο απο μαμα δεν θα σε πουλήσει

αλλά είναι κουβάς τασάκι με ροδες δήγμα απο αμάξι
στενό κλειστοφοβικό άβολο ...

και δεν μπορώ να σκεφτώ αλλά τώρα 

αν έπρεπε να διαλέξω τώρα ξανά σπορ αυτοκίνητο μιατα δεν θα έπαιρνα σίγουρα μρ2 πολύ πιθανών s2000 εύκολα
αν ήθελα ωμός ενα πισσοκινιτο σχετικά γρηγορώ φτηνό και φτηνά συντιρισιμο θα το σκεφτόμουν (λιγο)

υ.γ. το φιεστα του 2002 της θείας μου παντός μου αρέσει περισσότερο.....

June 08, 2011, 05:50:14 PMReply #305

Offline option-D

« Reply #305 on: June 08, 2011, 05:50:14 PM »
ered.

Από πάντα ήταν, γιατί όπου υπάρχουν κοντράκηδες που τείνουν να το κάνουν κι επάγγελμα, μόνο καγκουρίστικα λειτουργούν (τσακωμοί κλπ) ..
Το θέμα έχει ξεφύγει ή μου φαίνεται; Μάλλον πρέπει να μετακινηθεί ολόκληρο στη "συζήτηση περί άλλων" γιατί καμία απάντηση για το 0-100 δεν έχει δωθεί..

ΥΓ: αν πάρεις χρονολογίας 89-2004 και τουρμπίσεις θα ανέβεις 50 κατηγορίες απ' το κόρσα..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

June 08, 2011, 05:54:11 PMReply #306

Offline elias_nbfl

« Reply #306 on: June 08, 2011, 05:54:11 PM »

Δεν είναι τελείως άλλο. Γιατί δείχνει πόσο καλοστημένο είναι κι ότι αντέχει παραπάνω άλογα. Άρα η βάση είναι πολύ αξιόλογη, άρα όντως έχει πολλά να σου δώσει. Εκεί που ένα Corsa με τα ίδια άλογα δείχνει οριακό, το Miata δείχνει underpowered.

Πολύ σωστό!!
700 άλογα μχ5 και πατάνε χάμω....

June 08, 2011, 06:01:50 PMReply #307

Offline dimsabas

« Reply #307 on: June 08, 2011, 06:01:50 PM »
Το θέμα έχει ξεφύγει ή μου φαίνεται; Μάλλον πρέπει να μετακινηθεί ολόκληρο στη "συζήτηση περί άλλων" γιατί καμία απάντηση για το 0-100 δεν έχει δωθεί..

Δεν έχει ξεφύγει... γιατί απλώς ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στον αρχικό του τίτλο. Απλώς οι διαχειριστές δεν μπορούν να καταλήξουν στο πού πρέπει να πάει. Προτείνετε θέματα που μπορεί να ενταχθεί ή τίτλους, ώστε να σταθεί αυτόνομα. Εγώ σκέφτομαι το "Απορίες υποψήφιων αγοραστών Miata" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

June 08, 2011, 07:26:10 PMReply #308

Offline Ξάδελφος

« Reply #308 on: June 08, 2011, 07:26:10 PM »
@Νeopa.

Εχω παρακολουθησει τους προβληματισμους και την αναζητηση σου .Μεχρι τωρα δεν πηρα θεση .
Εχω να σου πω ομως οτι οταν ρωτας αν ενα 18αρι μιατα με 140 αλογα αν δυσκολευεται να προσπερασει,χωρις να θελω να σε προσβαλω μου κανει για ανθρωπο που δεν πολυκατεχει την οδηγηση .Πριν παρεξηγηθεις,σου ξαναλεω οτι αυτη την εντυπωση μου δινεις.Μπορει να εισαι Σουμαχερ και μαλιστα εχεις αμαξι πειραγμενο.
Τεσπα προσπερνα και παραπροσπερνα. Ακομη και με πολυ πιο αδυναμο αμαξι προσπερνας πολυ καλα αν τ αμαξι ,πορει να κρατησει ταχυτητα και τα μιατα τα καταφερνουν καλα.
Εντελως φιλικα ,μπορουμε να κανουμε βολτα με το 16αρι μου του 1996 με 90 αλογα .Ελα μετα να μου πεις αν το 18αρι με τα 140 μπορει να προσπερασει.
Σε καμια περιπτωση δε θα σε δω υποτιμητικα που εχεις Koρσα . Εγω ειχα ακαι εχω πολυ χειροτερα αμαξια.Σημασια δεν εχει τι εχεις αλλα το τι θυσιες εκανες για να το παρεις και ποσο το εκτιμας.

Τεσπα θα σου πω κατι πιο σημαντικο οσον αφορα την αγορα ενος μιατα...
Εισαι σιγουρος οτι μπορεις να συνυπαρξεις με μονο δυο καρεκλες(καθισματα) με ενα τοσο δα πορτμπαγαζ  και με μια υφασματινη οροφη που δεν αποκλειεται κατα καιρους να σταζει στα ποδια της καλης σου στο διπλανο καθισμα ?
Η συμβιωση με ενα καμπριο διθεσιο απαιτει πολλες θυσιες και για να τις κανεις πρεπει πραγματικα να τ αγαπας.
Μη μου πεις θα βαλω hardtop...γιατι τοτε πραγματικα δε σου χρειαζεται ενα μιατα.
Παρε ενα ΒΜW σειρα 3 διπορτο,γνωμη μου ειναι οτι θα σε εξυπηρετησει καλυτερα και δεν το λεω ειρωνικα το εννοω.
Το οτι πεσαν οι τιμες των μιατα δε σημαινει οτι ειναι για ολους .Αν ρωτουσες πρωτα για οροφες κλπ θα το εβλεπα αλλιως αλλα αν ξεκινα με το μοτερ...δε σου κανει ,λαθος τυπο αυτοκινητου κοιτας.
Εγω αν οικονομικα ημουν καλυτερα ισως αλλαζα το μιατα με ενα bmw διπορτο .Δεκα χρονια πριν το πηγαινα ξεσκεπαστο μεχρι και υπο χιονοπτωση.
Φιλικα στα λεω.Ειναι κριμα να παρεις κατι που δε θα το ευχαριστηθεις πιθανον και σε ενα χρονο θα βαλεις πωλητηριο.

June 08, 2011, 07:36:41 PMReply #309

Offline Basilmx5

« Reply #309 on: June 08, 2011, 07:36:41 PM »
Γιωργο 2σελιδες πιο πισω εκανα ενα ποστ παρομοιο με το δικο σου... κ αν θες δες το, θα παρεις τις ιδιες απαντησεις που πηρα κ εγω...
Δωστε στον ανθρωπο, οποιος μπορει, ενα νουμερο 0-100 με OBD που χρειαζεται για να κανει τις συγκρισεις του κ αφηστε τις καροτσες κ τα "γκαμπριο"...

June 08, 2011, 07:54:04 PMReply #310

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #310 on: June 08, 2011, 07:54:04 PM »
.Ειναι κριμα να παρεις κατι που δε θα το ευχαριστηθεις πιθανον και σε ενα χρονο θα βαλεις πωλητηριο.
Κατι το οποιο ειναι πολυ συνηθισμενο. Γιατι σε καποιους δεν αρκει, γιατι καποιυς δεν τους χωραει, γιατι καποιοι απλα δεν καλυπτουν ολες τις αναγκες τους. Εγω παντως αποκλειεται να το ειχα κρατησει 4+ χρονια αν ειχα μονο αυτο.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 08, 2011, 08:07:36 PMReply #311

Offline heras

« Reply #311 on: June 08, 2011, 08:07:36 PM »
Εγω παντως αποκλειεται να το ειχα κρατησει 4+ χρονια αν ειχα μονο αυτο.

Μην το λες...ειχα το mk1 1 χρονο, το mr2 4 χρονια κ τωρα το mk2 μου εκλεισε ηδη 1 χρονο στα χερια μου. Και ολα τα χρησιμοποιουσα-ω καθε μερα για ολες τις χρησεις
Βεβαια δεν εχω την πολυτελεια να χω δευτερο αυτοκινητο (ουτε καν παπακι), δεν εχω οικογενειακες υποχρεωσεις κ στο σπιτι οδηγω μονο εγω
Τουλαχιστον τα χω ευχαριστηθει ολα στο μαξιμουμ  :exaclty:
ΜΚ 1,5

June 09, 2011, 04:54:36 AMReply #312

Offline Neopas

« Reply #312 on: June 09, 2011, 04:54:36 AM »
ολα καλα (αφου βρηκα που εχει γινει merge το θεμα)

αλλα 2 αποριες:

τι ειναι το troll;
δεν ξερω καν αν με εβρισε ή οχι

τι 140 αλογα ρε παιδια; 120+ δεν ειναι;
τοσο ειναι και το δικο μου οποτε το
"140 αλογα αν δυσκολευεται να προσπερασει,χωρις να θελω να σε προσβαλω μου κανει για ανθρωπο που δεν πολυκατεχει την οδηγηση"
μου φαινεται τελειως ακυρο

June 09, 2011, 07:03:19 AMReply #313

Offline mx5mk1

« Reply #313 on: June 09, 2011, 07:03:19 AM »
ολα καλα (αφου βρηκα που εχει γινει merge το θεμα)

αλλα 2 αποριες:

τι ειναι το troll;
(α)δεν ξερω καν αν με εβρισε ή οχι

(β)τι 140 αλογα ρε παιδια; 120+ δεν ειναι;
τοσο ειναι και το δικο μου οποτε το
"140 αλογα αν δυσκολευεται να προσπερασει,χωρις να θελω να σε προσβαλω μου κανει για ανθρωπο που δεν πολυκατεχει την οδηγηση"
μου φαινεται τελειως ακυρο

(α) μη δίνεις σημασία..... αστειεύεται ο φίλος... είναι συνηθισμένο εδώ....

(β) τι 40 τι 50 τι 60....  και 140 άλογα και 150 άλογα και ότι βρέξει ας κατεβάσει αρκεί να είναι ευτυχισμένοι οι κάτοχοι...

June 09, 2011, 08:40:50 AMReply #314

Offline Ξάδελφος

« Reply #314 on: June 09, 2011, 08:40:50 AM »
@ Νεοpas

Λυπαμαι τα λιγα λεπτα που ξοδεψα απ το χρονο μου και εγραψα για να σε βοηθησω.

Δεν παει μια φιλε αστο.

Παρε ενα ραλυ ή ενα VTS που σιγουρα θα πηγαινει ή αν δεν ειναι πολυ πουλ μουρ πια,με την ευκαιρια που πεσαν οι τιμες παρε ενα του VAG με τουρμπο να τους περνας ολους και μ ενα προγραμμα θα εισαι θεος.

Λυπαμαι που θα στο πω ετσι αλλα το μιατα δε θα γινει ποτε τ αμαξι του καγκουρα...