Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες  (Read 96598 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 05, 2011, 10:53:04 PMReply #255

Offline george1.8

Re: Υποψήφιος αγοραστής Mx5 NC με ανησυχίες
« Reply #255 on: June 05, 2011, 10:53:04 PM »
Είναι πιο γρήγορο το mx5 και πολύ πιο στημένο από το corsa που έχεις σε όλους τους τομείς...

Απλά είναι δυο τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα με τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Άλλο μπροστινη κίνηση κ άλλο πίσω...Τα πάντα σιγά σιγά μαθαινονται.

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

June 05, 2011, 11:10:12 PMReply #256

Offline Nitroking

« Reply #256 on: June 05, 2011, 11:10:12 PM »
Ειναι ντροπη να κρινεις ενα mx-5 με βαση το 0-100!! Θα επρεπε να ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σε ενδιαφερει.. Δες προς vag μερια καλυτερα..

Επισης ακομα κι ετσι να το βλεπες και μιας και ασχολεισαι με τετοια νουμερα θα επρεπε να ξερεις οτι το 0-100 δε λεει τιποτα.. Μπορει 2 ομοια αμαξια να εχουν 1 δευτερολεπτο διαφορα κι αυτο γιατι το ενα χτυπαει κοφτη 2ας στα 98 και το αλλο στα 102.. Αρα.. Για κριτηρια δυναμης να βλεπεις μεγαλες ρεπριζ (πχ 30-140) η 0-160 εστω! Ειδικα αν μιλας για προσπερασεις οι ρεπριζ θα επρεπε να σε ενδιαφερουν, οχι το 0-100 αλλα φανταζομαι για αλλη χρηση το θες γιαυτο ρωτησες για σταση..

Αστο, πραγματικα δε χρειαζεσαι mx5..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

June 05, 2011, 11:11:39 PMReply #257

Offline Manolis

« Reply #257 on: June 05, 2011, 11:11:39 PM »
Είχα το corsa c(1.2) και τώρα το corsa d(1.4) σαν κύριο μέσο μετακίνησης.Μεταξύ των δύο αυτοκινήτων δεν υπάρχει
καμία επαφή σε κανένα τομέα.Το corsa είναι απλά ένα μέσο μετακίνησης και τίποτα παραπάνω.Δεν έχω πρόθεση να
μιλήσω απαξιωτικά για το αυτοκίνητο εξάλλου είμαι όπως σου είπα και εγώ ιδιοκτήτης του αλλά μου κάνει εντύπωση
το δίλημμα σου....Το ελαφρύ c 1.4 κινείται αξιοπρεπώς(ενώ πχ το δικό μου d που είναι βαρύτερο και φοράει 16άρες είναι
πιο αργό και από πατίνι)αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σ αυτό και σε ένα 1.8άρι μιάτα.

June 05, 2011, 11:15:41 PMReply #258

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #258 on: June 05, 2011, 11:15:41 PM »
ενα κουβαδακι (corsa c) εχω δεν συγκρινονται τα 2 αμαξια
απλα δεν ξερω κατα ποσο στον επαρχιακο πχ θα μπορω να περασω πιο ανετα ενα φορτηγο
ή αν το στησιμο που εχει ειναι μονο για να μην φρεναρεις στην στροφη οσο φρεναρω τωρα.

δεν ξερω αν καταλαβατε τι εννοω..
δεν ξεκιναω ρωτωντας πως κανω παντιλικια, ρωταω πιο πρακτικα θεματα

Παρε corsa OPC να βρεις την υγεια σου υπαρχει βεβαια και μελος εδω μεσα που εχει περασει απο Corsa σε ΜΧ αλλα οταν το πηρε ηξερε τι αγοραζε, επισης να ξερεις πως αν το αγοραζεις για τις γκομενες δεν το γουσταρουν και ιδιαιτερα, κυκλοφορουν αλλωστε πολλοι με BOXSTER πλεον και θα τους προτιμησουν, ασε που για να δουν το αμαξι σου θα πρεπει να βρεις ενα τροπο να της οδηγησεις μεχρι το αμαξι. Οσο για τις κοντρες ειδικα αν μιλαμε για NC που δεν παιρνει και πολυ βελτιωση ο πο αργος της παρεας θα εισαι παντα, θα σκας στα κοντροστεκια και θα λενε, ηρθε και το εμποδιο του δρομου!!!

Οπως πολυ σωστα σου ειπαν και πιο πανω. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 05, 2011, 11:35:02 PMReply #259

Offline Neopas

« Reply #259 on: June 05, 2011, 11:35:02 PM »
ή το εχετε παρει τελειως λαθος καποιοι
ή ειστε κατι σαν τα σπαστικα fanboys της apple

κατα τ'αλλα ευχαριστω οσους απαντουν  λογικα

το αμαξι μου ειναι καμια σχεση με μαμα σε φρενα/δυναμη/στησιμο
παρολαυτα ξερω οτι δεν εχει επαφη με μιατα.

αν το θελω για γκομενες... δεν ειμαι 15χρονο φτανω τα 30

αν το μιατα δεν κανει για εμενα και να δω corsa opc ευχαριστω εχω ηδη κουβα
να παρω κιαλλο απλα για να ειναι πιο δυνατο; δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να σας ρωτησω.
δεν ασχολουμε με κοντρες αλλα προφανως και θελω να εχει πιο πολυ δυναμη απο το τωρινο
κατι που ειναι απολυτα λογικο αν μιλαμε για αλογα ταξεως 120 και οχι 220
το λογικο εξαλλου ειναι οτι τα ιδια αλογα σε πιο πολλα κυβικα εχουν πολυ περισσοτερη ροπη.

το 0-100 το πηρα γιατι ειναι το μονο αμεσα μετρισημο
και μιλαμε για κοινα αμαξια, οχι πχ το σμαρτ που περναει τα 100 η 2α του

αν εχετε ορεξη να μιλησουμε λογικα οκ
αν εχετε "ορεξουλες" τοτε οχι το αμαξι, αλλα κατι αλλο δεν μου ταιριαζει

φιλικα.
« Last Edit: June 05, 2011, 11:41:26 PM by Neopas »

June 05, 2011, 11:57:28 PMReply #260

Offline charchon

« Reply #260 on: June 05, 2011, 11:57:28 PM »
ρε παιδια ο ανθρωπος εκανε μια απλη ερωτηση και πεσαμε ολοι να τον φαμε, να κρινουμε τα κριτηρια του, τις οδηγικες του ικανοτητες, τα αυτοκινητιστικα γουστα του κλπ....
με τον γραπτο λογο πολλα παρεξηγουνται, και προκαλουνται αναστατωσεις ανευ λόγου....ρωτησε αν ειναι πιο γρήγορο ( πιο ικανοποιητικο απο αυτο που οδηγει τωρα) και δεν ειναι κακο να ρωταει....αν δεν ρωτησει εμενα και εσενα που το εχουμε , ποιον να ρωτησει??
δεν χρειαζεται να του λεμε να μην το σκεφτεται , και οτι δεν κανει για αυτη την παρεα, δεν ειναι μαζντα ντραιβερ...
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

June 06, 2011, 12:02:58 AMReply #261

Offline charchon

« Reply #261 on: June 06, 2011, 12:02:58 AM »
αν θες την γνωμη μου, ειναι αργο σαν αμαξι, αλλα πολυ πιο ικανοποιητικο απο το corsa...ισως με ξενερωνει και το γεγονος οτι ''δειχνει'' πιο γρηγορο απο οτι ειναι....
εχει ομως άλλα καλα....δεν μιλαω για την ανοιχτη αισθηση, οπου μονο τα cabrio σου παρεχουν...έχει ιαπωνεζικο ακριβεστατο κιβώτιο...σφιχτη σπορ αισθηση, αμεσο τιμονι, επαρκη φρενα, χαρακτηρα και προσωπικοτητα... ειναι ενα τίμιο γενικα αμαξι, που δεν ζηταει πολλά και προσφερει χαμογελο....αυτο!
αν σου αρεσει, παρτο, 8α σου δωσει συγκινηση μεγαλυτερη απο το corsa, αν δεν σου κανει, το πουλας....απλο ειναι!
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

June 06, 2011, 12:07:40 AMReply #262

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #262 on: June 06, 2011, 12:07:40 AM »
Μια εικονα του 0-100 σου δινουν οι μετρησεις των περιοδικων. Το ΜΧ γενικα δεν διακρινεται για την ταχυτητα του, το πιθανοτερο ειναι κανενας να μην εχει κατσει να μετρησει τις επιδοσεις του γιατι τελικα αυτα που σου προσφερει σε κανουν να αδιαφορεις για ολα τα αλλα. Τα κουβαδακια οπως λες επειδη δεν εχεις και πολλα αλλα πραγματα να ασχοληθεις ασχολεισαι με το 0-100. Η μονη παντως λογικη απαντηση που μπορει να σου δωσει καποιος ειναι πηγαινε για ενα test-drive και δες αν σου κανει. Οσον αφορα την ασφαλη προσπεραση που λες σκεψου οτι μιλαμε για ενα ελαφρυ 1.8 (400 κυβικα παραπανω απο οτι εχεις) με ενα σχεδον τελειο κιβωτιο.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 06, 2011, 12:15:46 AMReply #263

Offline Basilmx5

« Reply #263 on: June 06, 2011, 12:15:46 AM »
ή το εχετε παρει τελειως λαθος καποιοι
ή ειστε κατι σαν τα σπαστικα fanboys της apple
ή σε παρεξηγουν καποιοι και τους "παιρνεις" στραβα επειδη ρωτας τι 0-100 εχει ενα αμαξι που αν ψαξεις θα δεις ποσο εχει... Επισης μπορεις πολυ απλα να πας σε μια αντιπροσωπεια της περιοχης/πολης σου κ να ζητησεις ενα 18αρι για test drive εκει θα μπορεσεις μονος σου να κρινεις τις διαφορες...

Ενα corsa με ενα miata δεν εχουν ουδεμια επαφη σαν αυτοκινητα, οχι στις επιδοσεις, οσο στο τι αμαξια ειναι καθαυτα, το ενα ειναι ενα 4θεσιο οικονομικο το οποιο μπορει να χρησιμοποιηθει ακομα κ σαν οικογενειακο, για το supermarket, για ταξιδακια, για βολτες κλπ κλπ... το αλλον ειναι ενα sport διθεσιο το οποιο.. δεν ειναι οικονομικο σε σχεση με το corsa, δεν παει ταξιδια ανω των 2 ατομων, δεν μπορεις να το φορτωσεις οσα πραγματα θες κ να ξεκινησεις... αλλα μπορεις να παιξεις με την πισω κινηση, να το ανοιξεις κ να κανεις την βολτα σου... να το πιεσεις σε μια στροφοδιαδρομη... αν κ 30χρονων να βγαλεις γκομενακια  :P (δε χρειαζεται Γιαννη να κανεις κοπο να τα πας μεχρι το αμαξι... υπαρχουν τροποι  :llol:)...και γενικοτερα ολοι οσοι σου λενε πραγματα που "παρεξηγησες" στα λενε γιατι πολυ απλα νιωθουν, οπως και εγω, οτι αρχιζεις με λαθος κριτηρια το ψαξιμο για τα μιατα κ οχι με τα πραγματικα που πρεπει... Στα λεω αυτα γιατι αν διαλεξεις λαθος αμαξι εσυ θα εισαι ο δυσαρεστημενος που απλα θα "νομιζες" κ πεταξες τα λεφτα σου...

« Last Edit: June 06, 2011, 12:17:52 AM by Basilmx5 »

June 06, 2011, 12:19:27 AMReply #264

Offline panosmx51.8

« Reply #264 on: June 06, 2011, 12:19:27 AM »
Φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια εχω να σου πω το εξης...Ειχα GOLF 4 GTI(190HP) και αποφασισα να παω σε ΜΧ 5 ΜΚ2 1.8(140HP).Εδω και ενα μηνα το αυτοκινητο δε χωρταινω να το οδηγαω...Κ γρηγορο ειναι και κρατημα εχει και δε του λειπει κατι...Απλα να ξερεις,επειδη φιλος εχει ΜΧ 1.6 ΜΚ2.5 λογω του οτι γενικα τα ΜΧ εχουν πολυ κοντο σασμανακι δε σε προβληματιζουν πουθενα.Και ανετα θα προσπερασεις και το παιχνιδακι σου θα κανεις και δε σου δωσει την αισθηση αργου αυτοκινητου!Απο αλλαγη σε αλλαγη δε κρεμανε για κανενα λογω!Ακουνε απο πολυ χαμηλα...Οσο για τα 0-100 που ρωτας να σου πω πως εχθες το βραδακι ανοιξαμε απο φαναρι ΜΚ2.5 1.6 και ενα Α4 1.8ΤQ και 1η 2α δεν μας ξεκολλαγε,μετα την 3η εφευγε σιγα σιγα...Γενικα το ΜΧ οπως πολυ σωστα ειπαν και τα παιδια δεν ειναι κοντραδικο αμαξι αλλα κινηται αξιοπρεπεστατα!!!
Mk2 1.8 6speed ''High''
pss9
17'' mille miglia alloy wheels
twister exhaust
xenon kit H4

June 06, 2011, 12:22:35 AMReply #265

Offline vagmann

« Reply #265 on: June 06, 2011, 12:22:35 AM »
ΜΚ2.5 1.6 και ενα Α4 1.8ΤQ και 1η 2α δεν μας ξεκολλαγε,μετα την 3η εφευγε σιγα σιγα...Γενικα το ΜΧ οπως πολυ σωστα ειπαν και τα παιδια δεν ειναι κοντραδικο αμαξι αλλα κινηται αξιοπρεπεστατα!!!

Μεταξυ μας αυτα μη τα λεμε και πιο εξω... :llol:

June 06, 2011, 12:26:05 AMReply #266

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #266 on: June 06, 2011, 12:26:05 AM »
ΜΚ2.5 1.6 και ενα Α4 1.8ΤQ και 1η 2α δεν μας ξεκολλαγε,μετα την 3η εφευγε σιγα σιγα...Γενικα το ΜΧ οπως πολυ σωστα ειπαν και τα παιδια δεν ειναι κοντραδικο αμαξι αλλα κινηται αξιοπρεπεστατα!!!

Παντως με το παλιο το 150αρι που εχω ανοιξει δεν εξαφανιζεται ;) Ειδικα σε ρεπριζ.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

June 06, 2011, 12:28:17 AMReply #267

Offline panosmx51.8

« Reply #267 on: June 06, 2011, 12:28:17 AM »

Φιλε μου μπεσα σου μιλαω...Κουλος ηταν,χαζος ηταν,ρημαδι Α4,τι να σου πω...Παντως το ακουγαμε και σκυλιαζε και δε ξεκολλαγε... :excited:
Mk2 1.8 6speed ''High''
pss9
twister exhaust
xenon kit H4

June 06, 2011, 12:35:20 AMReply #268

Offline vagmann

« Reply #268 on: June 06, 2011, 12:35:20 AM »
Υπαρχει quattro με 150 αλογα?Και παλι δυσκολο μου κανει,με 16αρι miata...
180+ τα ειχα δαυτα...

Παιζει και το look quattro πολυ βεβαια πολυ στους audaκιδες...

June 06, 2011, 12:45:23 AMReply #269

Offline panosmx51.8

« Reply #269 on: June 06, 2011, 12:45:23 AM »
Υπαρχει quattro με 150 αλογα?Και παλι δυσκολο μου κανει,με 16αρι miata...
180+ τα ειχα δαυτα...

Παιζει και το look quattro πολυ βεβαια πολυ στους audaκιδες...
Μετα το 2001 τα εβγαλε 163HP...Τουρμπακι ηταν και με το νομο...ακουγουτανε!Ειναι βαρια αυτοκινητα και δυσκινητα...Ειδικα εαν ειναι quattro ψιλοκοιμαται στην αρχη...Μετα τη τριτη ανοιγουν καλουτσικα,οχι ομως τιποτα το τρομερο...
Mk2 1.8 6speed ''High''
pss9
twister exhaust
xenon kit H4