Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?  (Read 166994 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 31, 2017, 03:01:33 AMReply #375

Offline Domo

Re: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?
« Reply #375 on: October 31, 2017, 03:01:33 AM »
Κωσταντινε,καταρχας καλως ηρθες  :)

Στο δια ταυτα...Ξεκιναμε απο το μπατζετ...Μην κανεις το λαθος που κανουν πολλοι να μην υπολογιζεις τα αρχικα εξοδα περαν της αγορας του αυτοκινητου...Τι εννοω?Μολις με το καλο βρεις κατι που σ αρεσει,υπολογιζεις απευθειας: εξοδα μεταβιβασης+αφαλεια=γυρω στα 350...Στην καλυτερη περιπτωση για να εισαι οκ θες ενα μικρο σερβις: λαδια-ξυδια κτλ = 100 ευρω και στο 90% των μεταχειρισμενων μια τετραδα λαστιχα = 250 ευρω...Με το καλημερα δλδ μιλαμε για ενα συνολο 700 ευρω...Αυτα τα χρηματα πρεπει να υπαρχουν στην ακρη.Δεν συζηταω καν την περιπτωση να χρειαζεται καμια αλλαγη δισκο-πλατο πχ ιμαντες κτλ γιατι μετα ξεφευγουμε...Δυστυχως στο μπατζετ που αναφερεις (μακαρι να βγω ψευτης) θα βρεις κατι στην κατηγορια "ξεφευγουμε"...Δλδ με 3κ στην τσεπη σου,εσυ πρεπει να κοιτας αυτοκινητα αξιας 2-2,2κ...
Γνωμη μου ειναι (ξερω σε ξενερωνω τωρα) να κανεις υπομονη οσο χρειαστει,1 χρονο?2? (περασαμε πολλοι απο αυτη τη φαση και καταλαβαινω),να μαζεψεις ενα σεβαστο ποσο (γυρω στα 5κ) και να βρεις κατι σωστο...
Σε διαφορετικη περιπτωση αν εισαι "σιγουρος" οτι μπορεις να αναλαβεις τετοιου ειδους εξοδα,παιρνεις κατι πιο οικονομικο,γνωριζοντας οτι θα τα σκας λιγα λιγα να το μαζεψεις και στο τελος παλι 5κ θα φτασει...Μην βιαστεις να πεις οτι θα το κανεις ετσι,γτ πιστεψε με,οταν δεν εχεις κατι σταθερο,δουλεια-μισθο κτλ δεν θα μπορεσεις να ανταπεξελθεις στα τρεχοντα εξοδα (απο τις βενζινες μεχρι τα σερβις και τα φτιαξιματα)
Ελπιζω να βοηθησα εστω λιγο αν και λογικα θα στα εχουν ξαναπει...

ΥΓ:Λογω χρονικης περιοδου,οπως τυγχανει τωρα,υπολογιζεις και τελη κυκλοφοριας οποτε παμε στο 1κ τα αρχικα εξοδα  :(

October 31, 2017, 02:13:57 PMReply #376

Offline telephoner

« Reply #376 on: October 31, 2017, 02:13:57 PM »
Ευχαριστω @Domo για το μηνυμα σου. Πραγματικα χαιρομαι που διαβαζω συμβουλες απο κατοχους, εστω και αν δεν ειναι αυτα που περιμενω να ακουσω.

Θα επανελθω οταν θα εχω μαζεψει ενα καλυτερο κεφαλαιο ή οταν θα εχω παρει το σαπακι μου γιατι δυστυχως δεν κυριαρχει η λογικη σε αυτη την ηλικια και μπορει να την κανω την πατατα.

Κατι ακομα. Υπαρχει καποιος εθελοντης απο Πατρα να με βολταρει με ενα MX να δω πως ειναι απο μεσα γιατι δεν εχω μπει ποτε και δεν ξερω αν θα χωραω. Καρναω καφε φυσικα, αν καποιος αντεχει τις ατελειωτες ερωτησεις μου  :P

October 31, 2017, 02:55:48 PMReply #377

Offline HarryB

« Reply #377 on: October 31, 2017, 02:55:48 PM »
Εχουμε αρκετα καλη παρεα στην Πατρα, για ολα τα γουστα (NA/NB/NC), αν κ δεν βρισκομαστε πολυ τακτικα τελευταιως. Θα προσφερομουν αλλα δυστυχως δεν εχω το αμαξι μου εδω προς το παρον.

October 31, 2017, 03:33:48 PMReply #378

Offline telephoner

« Reply #378 on: October 31, 2017, 03:33:48 PM »
Υπαρχει καποιο θεμα που κανονιζετε συναντησεις, ή τηλεφωνικα; Για να εχω το νου μου να σας ερθω  :good:

October 31, 2017, 04:55:36 PMReply #379

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #379 on: October 31, 2017, 04:55:36 PM »
δες εδώ, κανονίζουμε ανα διαστήματα.
http://mymx5.gr/forum/index.php/board,4.0.html

Όσον αφορά τον προβληματισμό σου, θα σου πρότεινα να κρατηθείς μέχρι να μαζέψεις τα λεφτά να πάρεις ένα καλοδιατηρημένο. Αν τα 3Κ είναι οροφή, θα προτιμούσα ένα καλο ΜΚ1, παρα κάτι άλλο.   

(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

October 31, 2017, 09:55:33 PMReply #380

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #380 on: October 31, 2017, 09:55:33 PM »
Ειναι πιο ευκολο να βρεις ενα καλο ΜΚ2 με 3Κ παρα ΜΚ1 πιστευω. Οι τιμες των ΜΚ1 ανεβαινουν και ειναι λογικό γιατί τα καλά εχουν μειωθει. Βεβαια και τα ΜΚ2 θα αρχισουν να εξαφανίζονται σιγα σιγά...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 01, 2017, 06:26:06 AMReply #381

Offline Delimx

« Reply #381 on: November 01, 2017, 06:26:06 AM »
Πολύ σωστά τα γράφει ο @jSkyline ,να συμπληρώσω πως ήδη τα μκ1 αλλάζουν χέρια για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να κινούνται με δύναμη στους δρόμους τις επόμενες δεκαετίες καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Turbo_Miata 98’

November 01, 2017, 09:11:45 AMReply #382

Offline xarisswift

« Reply #382 on: November 01, 2017, 09:11:45 AM »
καλο μκ1 σε αυτη την τιμη?? καλο κουραγιο αρχηγε μου. Ενα θα σου πω μονο, μετα απο ενα χρονο αναζητησης  μκ1 εφτασα σε σημειο να κυνηγαω αμαξια μεσα στην πολη για να ρωτησω αν το πουλανε.... Αν θες μκ2 πανε για το sporty που ειναι και  :guns: :guns: :guns:

November 01, 2017, 12:33:54 PMReply #383

Offline sabtas

« Reply #383 on: November 01, 2017, 12:33:54 PM »
Καλο κουραγιο στην αναζητηση σου...πραγματικα θα τη χρειατεις....

Πιστευω ο καιρος ειναι καλος να αρχισεις να ψαχνεις ΜΚ2 και πιστευω ειναι ευκολοτερο να βρεις σε αυτα τα λ7 απο οτι τα ΜΚ1(ειτε καλα ειτε σαπια τα ΜΚ1ζητανε οτι ναναι).
Φυσικα ΜΚ2 με 2500 μιλαμε για μετρια κατασταση σιγουρα θα εχει καποια θεματακια τα οποια για εμενα φροντησε να επιλεξεις αμαξι σε καλη μηχανολογικη κατασταση και με ελειψεις που να μπορεις να τα τρεναρεις...πχ φανοποιια που ειπες(εξωτερικα μονο), ακομα και λαστιχα να μην εχει απλα προσεχε μεχρι να τα αλλαξεις, εσωτερικο φτιαχνεται σιγα σιγα...

Το δικο μου π.χ. δεν ειχε κουκουλα, λαστιχα, ψιλο σαπια εξατμηση. Ειχε καινουρια τακακια, διαφορικο που δουλευε ακομα, σχετικα λιγα χλμ για ΜΚ1(160.000) και μια μικρη διαροη στο καπακι των βαλβιδων που ειναι ανεφ σημασιας, μετριο εξωτερικο και μετριο προς χαλια εσωτερικο....οπως καταλαβες εδωσα αλλα τοσα(1500) για να γινει αμαξι σε βαθος χρονου αλλα εν γνωση μου εξ αρχης...και φυσικα μετα απο 4 χρονια δεν εχει βγαλει καμια μηχανολογικη ζημια...

November 01, 2017, 11:38:46 PMReply #384

Offline telephoner

« Reply #384 on: November 01, 2017, 11:38:46 PM »
Μαζεματάκια σε βάθος χρόνου είναι λογικά και μπορώ να τα διαχειριστώ έχοντας δουλειά. Προφανώς δε θέλω με 3k να παρω αστέρι. Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο λειτουργικό και σίγουρα όχι επικύνδυνο και να μαζέψω ατέλειες.

Όταν θα έχω το 3πλο διαθέσιμο για αγορά (μεταβίβαση&ασφάλεια τα έχω ήδη στην άκρη), χοντρικά από το νέο χρόνο, θα τα πούμε ξανά. Μέχρι τότε υπομονή. Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας  :giveheart:

November 02, 2017, 02:31:30 AMReply #385

Offline selito

« Reply #385 on: November 02, 2017, 02:31:30 AM »
Μαζεματάκια σε βάθος χρόνου είναι λογικά και μπορώ να τα διαχειριστώ έχοντας δουλειά. Προφανώς δε θέλω με 3k να παρω αστέρι. Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο λειτουργικό και σίγουρα όχι επικύνδυνο και να μαζέψω ατέλειες.

Όταν θα έχω το 3πλο διαθέσιμο για αγορά (μεταβίβαση&ασφάλεια τα έχω ήδη στην άκρη), χοντρικά από το νέο χρόνο, θα τα πούμε ξανά. Μέχρι τότε υπομονή. Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας  :giveheart:

Και απο τον νεο χρόνο εδώ θα είμαστε, σίγουρα έχεις πολύ διάβασμα να ρίξεις αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο.

Θα τα πούμε και από κοντά σε κανέναν "μιναροκαφέ"  :yeah:
Never dream about success, only work for it.

September 03, 2018, 06:11:12 PMReply #386

Offline harisport

« Reply #386 on: September 03, 2018, 06:11:12 PM »
Γεια σας. Με το καλο μελλοντικος ιδιοκτητης NC. Επειδη τα κοιταζω, οι διαφορες σε εκδοσεις mid vs high ειναι : δερματινα καθισματα, δερματα στις πορτες και 2 μικρα ηχεια αναμεσα στα προσκεφαλα, στο high ολα αυτα; Επισης αν θελει καποιος βαζει το bose, esp και θερμαινομενα, στη high παντα λεμε. Τελος, επειδη ειδα οτι το NC φοραει απο το εργοσταιο 8αρια ηχεια, πραγμα που πρωτη φορα βλεπω σε αμαξι απο εργοστασιο, το ηχοσυστημα ειναι ποιοτικο; Παιζει καθαρα και δυνατα, οσο γινεται για εργοστασιακο;

September 03, 2018, 07:48:38 PMReply #387

Offline spoumi

« Reply #387 on: September 03, 2018, 07:48:38 PM »
Τα ηχεία πίσω ανάμεσα στα δύο καθίσματα είναι στανταρ και στις δύο "εκδόσεις".
Το high έχει δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα και τη δυνατότητα να είναι το μισό εσωτερικό ταμπά (κεραμιδί).
Νομίζω ήταν και το bose στην έκδοση high.

Το esp δεν έχει να κάνει με την έκδοση. Είτε θα έχει επειδή είναι δίλιτρο, είτε 1.8 παραεισαγωγή ή θα είναι η ειδική έκδοση SVP.
Όσο για το ηχοσύστημα δεν ξέρω τι απαίτηση μπορεί να έχει κανείς από ένα κάμπριο αυτοκίνητο με λίγη μόνωση.
Δεν έχω κόλλημα με τη μουσική αλλά ποτέ δε με ενόχλησε η απόδοση του ηχοσυστήματος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να κοιτάξεις στα αντίστοιχα θέματα που υπάρχουν στο φόρουμ και έχουν αναλυθεί υπέρ του δέοντος.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

September 03, 2018, 08:24:39 PMReply #388

Offline harisport

« Reply #388 on: September 03, 2018, 08:24:39 PM »
Ευχαριστω

September 04, 2018, 08:49:36 AMReply #389

Offline philosopher

« Reply #389 on: September 04, 2018, 08:49:36 AM »
...
Τελος, επειδη ειδα οτι το NC φοραει απο το εργοσταιο 8αρια ηχεια, πραγμα που πρωτη φορα βλεπω σε αμαξι απο εργοστασιο, το ηχοσυστημα ειναι ποιοτικο; Παιζει καθαρα και δυνατα, οσο γινεται για εργοστασιακο;

Αν έχεις απαιτήσεις δε παίζει τίποτα γενικώς, κάπως καλύτερα τα πράγματα με το Bose αλλά και πάλι κάτω του μετρίου.
Από την άλλη ο ήχος στο cabrio είναι καμένο χαρτί οπότε...
Να σημειώσω επίσης ότι 8άρια έχουν μόνο όσο φοράνε Bose, τα υπόλοιπα έχουν 5x7 στις πόρτες+tweeter.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.