Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?  (Read 166957 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

June 22, 2017, 08:56:37 AMReply #360

Offline steliosmk1

Re: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?
« Reply #360 on: June 22, 2017, 08:56:37 AM »
steliosmk1 ναι bugeye είναι, το όμορφο δηλαδή!

Από ανταλλακτικά τι κάνετε; Βρίσκετε γενικά και σε λογικές τιμές;

Κάτι ακόμα, ιμάντα έχουν από όσο κατάλαβα. Πιο είναι το κόστος αλλαγής;
Συναδελφος ειμαι και εγω με μπλε bugeye ;D
Aνταλλακτικ βρισκεις δεν εχεις προβλημα.

June 22, 2017, 09:01:29 AMReply #361

Offline topetwrx

« Reply #361 on: June 22, 2017, 09:01:29 AM »
Ωραίος Στέλιο! Εσύ και εγώ έχουμε καλό γούστο! :) WRX έχεις;  Σε έχουμε τίποτε μέλος στο φόρουμ (scooby.gr) με άλλο nickname;

Χαίρομαι που δεν υπάρχει πρόβλημα με ανταλλακτικά. Φαντάζομαι θα έχετε πλέον άκρες με λογικές τιμές ανταλλακτικών.
Απόστολος Κοζάνη
MAZDA LSD & Öhlins Road & Track DFV

June 22, 2017, 09:36:23 AMReply #362

Offline steliosmk1

« Reply #362 on: June 22, 2017, 09:36:23 AM »
Ωραίος Στέλιο! Εσύ και εγώ έχουμε καλό γούστο! :) WRX έχεις;  Σε έχουμε τίποτε μέλος στο φόρουμ (scooby.gr) με άλλο nickname;

Χαίρομαι που δεν υπάρχει πρόβλημα με ανταλλακτικά. Φαντάζομαι θα έχετε πλέον άκρες με λογικές τιμές ανταλλακτικών.
Ναι wrx ψιλοπειραγμενο  ;) οχι δεν γραφω στο φορουμ αλλα θα μπω να γραφτω!!!

June 22, 2017, 09:42:39 AMReply #363

Offline topetwrx

« Reply #363 on: June 22, 2017, 09:42:39 AM »
''ψιλό'' το έχουμε οι περισσότεροι! ;) Σε περιμένουμε!
Πως σου φαίνεται το MX5 οδηγικά σε σχέση με το WRX; Εγώ νομίζω από παλιότερη εμπειρία ότι δεν θα θέλω να κατέβω, μια που άλλο παιχνίδι κάνεις με ένα καλοζυγισμένο πισωκίνητο.
Απόστολος Κοζάνη

June 22, 2017, 09:48:07 AMReply #364

Offline steliosmk1

« Reply #364 on: June 22, 2017, 09:48:07 AM »
Πως σου φαίνεται το MX5 οδηγικά σε σχέση με το WRX; Εγώ νομίζω από παλιότερη εμπειρία ότι δεν θα θέλω να κατέβω, μια που άλλο παιχνίδι κάνεις με ένα καλοζυγισμένο πισωκίνητο.
Λοιπον ξεκινησα με mk1 πηγα σε s2k μετα σε golf gti (το οποιο δεν το αντεξα ουτε χρονο) και το εκανα ανταλλαγη με το impreza,ταυτοχρονα εχω και ενα nb που το πειραζω μονος μου(κομπρεσσορατο με κομπρεσσορα απο mercedes) αλλα εκει που θελω να καταλληξω ειναι οτι την χαρα που μου δινει στην οδηγηση το mx5 δεν μου την εχει δωσει κανενα αλλο ειναι αγχολυτικο φαρμακο!!!

June 22, 2017, 01:19:14 PMReply #365

Offline topetwrx

« Reply #365 on: June 22, 2017, 01:19:14 PM »
Λοιπον ξεκινησα με mk1 πηγα σε s2k μετα σε golf gti (το οποιο δεν το αντεξα ουτε χρονο) και το εκανα ανταλλαγη με το impreza,ταυτοχρονα εχω και ενα nb που το πειραζω μονος μου(κομπρεσσορατο με κομπρεσσορα απο mercedes) αλλα εκει που θελω να καταλληξω ειναι οτι την χαρα που μου δινει στην οδηγηση το mx5 δεν μου την εχει δωσει κανενα αλλο ειναι αγχολυτικο φαρμακο!!!

MK1 GOLF 1ης γενιάς; S2K HONDA S2000;; Το λατρεύω και κόντεψα να το πάρω στο παρελθόν.... Golf GTΙ, τι έγινε και δεν το άντεξες; Γενικά πολύ ανήσυχο σε βρίσκω με πλούσιες εμπειρίες!! :excited:

Για το MX5 περίμενα αυτή την απάντηση! Έχεις όμως και σοβαρό αριθμό αλόγων για να παίζεις καλύτερα! Πόσα περίπου βγάζει;

Απόστολος Κοζάνη

June 22, 2017, 01:49:47 PMReply #366

Offline steliosmk1

« Reply #366 on: June 22, 2017, 01:49:47 PM »
mx5 πρωτης γενιας,το s2k ωραιο αλλα πανακριβα ανταλλακτικα το golf 5αρι gti (δεν μπορω τα μπροστοκινητα και τα γερμανικα) :D
Τωρα περιπου στα 170-180 αλογα γι εμενα ειναι οτι πρεπει γι αυτο που το θελω!!!

MK1 GOLF 1ης γενιάς; S2K HONDA S2000;; Το λατρεύω και κόντεψα να το πάρω στο παρελθόν.... Golf GTΙ, τι έγινε και δεν το άντεξες; Γενικά πολύ ανήσυχο σε βρίσκω με πλούσιες εμπειρίες!! :excited:

Για το MX5 περίμενα αυτή την απάντηση! Έχεις όμως και σοβαρό αριθμό αλόγων για να παίζεις καλύτερα! Πόσα περίπου βγάζει;

June 26, 2017, 09:04:35 AMReply #367

Offline topetwrx

« Reply #367 on: June 26, 2017, 09:04:35 AM »
Παιδιά στο ταξίδι πως είναι με 120-140 από θόρυβο, έχει θόρυβο η κουκούλα; Μιλώ κυρίως για NB & NC.
Απόστολος Κοζάνη

June 26, 2017, 09:12:38 AMReply #368

Offline RustRat

« Reply #368 on: June 26, 2017, 09:12:38 AM »
Ξέρω μόνο για ΝΑ και ΝΒ, αλλα υποψιάζομαι το ιδιο ισχύει για NC: έχει αρκετό θόρυβο κύλισης (παίζει ρόλο και το λάστιχο βέβαια), και αρκετούς θορύβους λόγω κουκούλας. Τίποτα που δεν διορθώνεται με λίγο παραπάνω ένταση στο ράδιο. Συζητάς κανονικά, ακους μουσική με 2-3 κλικ παραπάνω

Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.instagram.com/rust_rat

‘97 Red 1.6 - soon to be back from the dead
‘92 Red 1.6 - we cool

June 26, 2017, 09:49:56 AMReply #369

Offline SteliosR

« Reply #369 on: June 26, 2017, 09:49:56 AM »
Ισως να βελτιωνεται η κατασταση λιγο με τον μεγαλο ανεμοθραυστη, αλλα γενικα μετα τα 120 υπαρχει μια βαβουρα εντονη.

Ομως θα σε αποζημιωσουν αλλα πραγματα που ουτε εγω καταλαβαινα πριν, χρωματα, τοπια.

Η αληθεια ειναι πως με ενα καλο ηχοσυστημα τα πραγματα ειναι καλυτερα.
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

October 30, 2017, 07:24:38 PMReply #370

Offline telephoner

« Reply #370 on: October 30, 2017, 07:24:38 PM »
Καλησπερα στην παρεα. Αν και καιρο γραμμενος στο forum, πηρα την αποφαση να συστηθω τωρα. Με λενε Κωνσταντινο λοιπον, ειμαι 20 χρονων και θελω να γινω ενας απο εσας  :llol:. Θα σκεφτειτε, αλλος ενας ποζερας πιτσιρικας που θελει να παρει MX γιατι δεν του φτανουν τα λεφτα για SLK να το παιζει μουρη στις καφετεριες. Οοοοοοχι.

Θελω κατι οδηγοκεντρικο, καμπριο για να το παιζω μουρατος(ΝΕΤΙ), να εχει καλο πατημα-τιμονι, να παιρνει βελτιωση και να μην ξεπουληθω να το αγορασω. Πιστευω το Miata καλυπτει ολα τα παραπανω.

Σκεφτομαι για NB γιατι εχει ABS,A/C και λοιπες ευκολιες και γιατι μου αρεσει περισσοτερο απο NA. Δεν ειναι οσο Miata ειναι το NA, λενε, αλλα πιστευω να το αντεξω. Σιγα την εμπειρια που εχω για να το καταλαβω.

Μιας και το ανεφερα, δεν ειναι “το πρωτο μου αυτοκινητο”. Απ’οταν θυμαμαι τον εαυτο μου, εψαχνα αφορμη να καθομαι στο καθισμα του οδηγου. Ειτε με τον πατερα μου σε αδειους δρομους, ειτε παλι με τον πατερα μου στη διαδρομη για το χωριο μου, ειτε αργοτερα κρυφα μονος μου (λαλακιες που καναμε ολοι σαν παιδια) και λιγο μετα, νομιμα πλεον στους δρομους με την A156 του μπαμπα(φοβερο αυτοκινητο). Ηρθε η ωρα ομως για το δικο μου. Οπως το θελω εγω. Δεν  ειμαι ευθειακιας, ουτε καφετεριακιας, ουτε χερας, ουτε θελω να το παιξω καποιος και οτι το εχω. Απλα, αναφερω τα παραπανω για να δειξω οτι εχω μια Α εμπειρια και οτι δεν ψαχνω αυτοκινητο να μαθω να κυκλοφορω στους δρομους. Θελω ενα αυτοκινητο να με ευχαριστει οταν πιανω το τιμονι και να με μαθει να οδηγω. Ουσιαστικα. Ελπιζω να με καταλαβαινετε και να μην τα λεω κινεζικα.

Στην ουσια τωρα. (Θα*) εχω budget 2.500€, ΤΑΒΑΝΙ 3.000€. Θα βρω κατι της προκοπης σε αυτα τα χρηματα σε NB; Τι πρεπει να προσεξω οταν δω καποιο αμαξι απο κοντα και τι να προσεχω στις αγγελιες; Επισης, τι παιζει με τα μοτερ; Τα πρωτα NB ειχαν λιγοτερα αλογατα; Εχω μπερδευτει…

Ευχαριστω για το χρονο σας, οποιες συμβουλες και αποψεις δεκτες φυσικα και συγγνωμη για το σεντονι.

October 30, 2017, 08:11:10 PMReply #371

Offline SteliosR

« Reply #371 on: October 30, 2017, 08:11:10 PM »
Καλησπερα Κων/νε και καλώς ήρθες!

Σιγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί στα ΝΒ αλλα νομίζω τα χρήματα ειναι λίγα, για να πετύχεις κατι αξιόλογο. Δικη μου συμβουλή δώστου μια παράταση να αγοράσεις κατι καλύτερο.

Καλή αναζήτηση!
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

October 30, 2017, 08:28:16 PMReply #372

Offline selito

« Reply #372 on: October 30, 2017, 08:28:16 PM »
Καλώς ήρθες Κωνσταντίνε και με το καλό να είσαι στο forum και "με την βούλα".

Δυστυχώς σε αυτά τα χρήματα η μοναδική VFM επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι αν βρεις ένα "τίμιο" ΝΑ/NAFL...γύρω στα 1.7-2Κ δίνουν τα "χρέπια", αλλά γύρω στα 3Κ βρίσκεις αξιόλογα..

ΝΒ/ΝΒFL δυστυχώς για να πάρεις κάτι που δεν θα θέλει μια περιουσία σε μαζέματα θα πρέπει να παίξεις στα ~4Κ.

Δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά, αλλά να ξέρεις είναι πολύ πιο "σωστή" σαν κίνηση να κάνεις υπομονή και να ανεβάσεις το budget παρά να πληρώσεις το αμάξι χρυσό σε βάθος χρόνου..

Καλώς ήρθες και πάλι,
Γιώργος
Never dream about success, only work for it.

October 30, 2017, 10:45:26 PMReply #373

Offline Skyggedans

« Reply #373 on: October 30, 2017, 10:45:26 PM »

Εγώ στέκομαι στον τρόπο που γράφεις και στο περιεχόμενο των γραπτών σου.
 Εύγε για τον τρόπο που βλέπεις και αντιμετωπίζεις την πιθανή αγορά αυτοκινήτου. Εύχομαι να είσαι τόσο και ακόμα πιο συνειδητοποιημένος όταν οδηγήσεις το 1ο σου mx5.

Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο και διαβάσεις στο φόρουμ τα νήματα για αγορά μεταχειρισμένου miata, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα πως το σημαντικό στάδιο απόκτησης ενός αυτοκινήτου γενικότερα, δεν είναι μόνο το τίμημα της αγοράς του, αλλά και το πόσα χρήματα θα χρειαστείς για να το φροντίσεις και να το φέρεις σε μια κατάσταση αποδεκτή για ασφαλή χρήση.
 Οπότε το να βρεις ένα φθηνό NB, το οποίο θα θέλει πολλαπλάσια χρήματα για να διορθωθεί, θα σε φέρει πολύ σύντομα σε κατάσταση ανέχειας και ξενερώματος.
 Είναι περίοδος που τα σαπάκια κρύβονται και αποθηκεύονται στα γκαράζ για να ξαναβγούν κατά τον Απρίλη και να τιμολογηθούν ως bmw και merc. Παράλληλα είναι και περίοδος που μπορεί να βρεις λαχείο.
 Οπότε συνέχισε να παρακολουθείς αγγελίες και όπως σου έγραψαν οι από πάνω, αποταμίευε για να σιγουρέψεις μια πιο ασφαλή αγορά, που θα σε αποζημιώσει σε βάθος χρόνου.

October 31, 2017, 01:37:23 AMReply #374

Offline telephoner

« Reply #374 on: October 31, 2017, 01:37:23 AM »
Καλησπέρα και πάλι.
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και για τα μηνύματά σας. Περίμενα ότι θα ακούσω αυτά που μου είπατε, αλλά είπα μήπως υπάρχει ελπίδα να μην τα φαντάζομαι όλα τόσο ονειρικά.

Καταλαβαίνω ότι για να υπάχρει έυρος τιμών στα NB/NBFL από 3k έως 7-8-10k € σίγουρα θα υπάρχουν σαπάκια και αυτοκίνητα "χαρτί". Επίσης γνωρίζω ότι θα χρειαστώ χρήματα για να φέρω ένα NB των 3k σε αποδεκτή κατάσταση. Αλλά τα υποθετικά 3k δεν τα έχω τσέπη τωρα. Αν τα είχα, θα έκανα υπομονή να τα κάνω 5k να πάρω ένα αψεγάδιαστο. Τα 3k υπολογίζω να τα έχω διαθέσιμα με πολύ δουλειά σε ένα x χρονικό διάστημα που οριακά την παλεύω να περιμένω. Ελπίζω να καταλαβαίνετε την "κάψα" της ηλικίας.

Δεν με πειράζει να πάρω ένα αυτοκίνητο που θα θέλει κάποια μαζεματάκια. Φανοποιό ή ταπετσέρη πχ. Εκεί έχω άκρη να το φτιάξω και να τα δώσω λίγα-λίγα και σε καλές τιμές. Αλλά δε θέλω ούτε μοτέρ που βαράει σαν κουδουνίστρα μωρού, ούτε σάπια-τρακαρισμένη καρότσα. Είναι εφικτό αυτό στα 3k χοντρικά;

Παράδειγμα https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/11242296/. Αυτό είναι too good to be true;

Ελπίζω να κατανοείτε το σκεπτικό μου και να μη σας ζαλίζω άδικα. Φυσικά κάθε γνώμη δεκτή. Κράξτε ελεύθερα τον τσαμπατζή που θέλει MX για να το παίζει χεράς στις πλατείες  :moutza: