Γεια σας και εδώ παιδιά!
Όπως έγραψα στην παρουσίασή μου σαν νέο μέλος σκέφτομαι την αγορά ενός ΜΧ5 με ταβάνι 5500-6000 ευρώ.
Μου αρέσει πολύ το NC αλλά είδα από 2 απαντήσεις ότι κάτι δεν σας αρέσει σε αυτό.
Τι θέλω και οι απορίες μου:
1. Δεν αποκλείω κανένα μοντέλο, αλλά το NA, αλλά από ότι κατάλαβα για να βρεις καλό καλύτερα να παίξεις λαχείο!
2. Θέλω εργοστασιακή κατά κάποιο τρόπο μορφή, ειδικά αισθητικά, καθαρό και εργοστασιακό χρώμα. Τώρα κανένα μπλοκέ βελτιωμένο ή καμιά λογική ανάρτηση (όχι πιστιάρικη) είναι καλοδεχούμενα.
3. Δεν πάω τα δέρματα, άρα θέλω ύφασμα στα καθίσματα, εκτός βέβαια και αν βρεθεί καμιά ευκαιρία που δεν θα μπορώ να πω ΟΧΙ!
4. Να έχει air condition.
5. Μπλοκέ έχουν όλα ή σχεδόν όλα από όσο γνωρίζω. Παρόλα αυτά να υποθέσω ότι δεν αρκεί το εργοστασιακό; Τι βάζετε συνήθως και με τι κόστος;
6. Turbo ή κομπρέσορα μάλλον δεν θέλω, για λόγους αξιοπιστίας-κατανάλωσης, εκτός και αν δεν υπάρχουν τέτοια θέματα από επώνυμες ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετατροπές.
7. Το NC τόσο χάλια είναι από ανάρτηση που πρέπει να αλλαχτεί άμεσα; Δεν θα πάω σε αγώνες, αλλά ναι θέλω να το στρίβω-πλαγιολισθαίνω, μόνο όμως για ευχαρίστηση και όχι για χρόνους. Με λίγα λόγια θέλω τη φιλοσοφία που έχει το SUBARU BRZ, με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση-ζύγισμα και όχι το απόλυτο κράτημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρουν μεγάλα λάστιχα-ζάντες και το απόλυτο κράτημα. Μπλοκέ έχει το NC και αν ναι τι τύπου;
8. Από αξιοπιστία να υποθέσω ότι σε γενικές γραμμές σαν Ιαπωνικό δεν έχει θέμα κανένα μοντέλο. Παρόλα αυτά ποια είναι τα σημεία που πάσχουν τα διάφορα μοντέλα;
9. Η κατανάλωσή τους που κοντά βρίσκεται με ήρεμη οδήγηση των ατμοσφαιρικών, αλλά και των προσεγμένων turbo;
10. Οι κουκούλες είναι γενικά εντάξει από στεγανοποίηση;
11. Hard top που θα με ενδιέφερε πόσο κοστίζει ένα μεταχειρισμένο, όπως επίσης και κάποιο διακριτικό και πραγματικά καλό από θέμα ασφάλειας πλαίσιο ασφαλείας (ρολμπαρ) πίσω από τα καθίσματα;;
12. Επειδή πλέον δυστυχώς MAZDA δεν υπάρχει επίσημα στην Ελλάδα, από ανταλλακτικά υπάρχει κάποιο θέμα;
Αυτά προς το παρόν και συγνώμη για τις πολλές απορίες!