Παιδιά καλησπέρα και εύχομαι τα καλύτερα στο forum.
Είμαι ο Γιώργος Παπαμιχάλης ιδιοκτήτης της FORMULA GLORIA Hellas,
www.formulagloria.gr και της MARANELLO KART Hellas,
www.maranellokart.gr.
Θα ήθελα να φτιάξω 3 x ΜΧ5 αποκλειστικά για χρήση TRACK DAY cars στα αυτοκινητοδρόμια των Μεγάρων και των Σερρών.
Θα χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά αυτοκίνητα για τους νέους οδηγούς πριν μπούνε να οδηγήσουνε τα μονοθέσια μας και για όσους θέλουνε να οδηγήσουνε/συνοδηγήσουνε με εκπαιδευτή διασκεδάζοντας σε ένα track day με ασφάλεια μέσα στην πίστα.
Επέλεξα τα ΜΧ5 ως το πιο όμορφο, κλασσικό, διαχρονικό 2θέσιο cabrio, επειδή είναι πισωκίνητο, επειδή είναι σχετικά φθηνότερο από άλλα και επειδή είναι από Japan.
Παρόλο που ασχολούμε σε υψηλότατο επίπεδο με φόρμουλες και karts από αυτοκίνητα δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα τεχνικά και θα ήθελα τις συμβουλές σας.
Το σασί θα προτιμούσα να είναι το ΜΚ1 μέχρι και 1993? μοντέλο για οικονομικούς λόγους αλλά με κινητήρα 1800cc, 140hp για να τραβάει λίγο παραπάνω μέσα στην πίστα. Να προτιμήσω άλλο μοντέλο? να τα τουρμπίσω?
Τα αμάξια θα τα γυμνώσω στο εσωτερικό από τα περιττά και θα βάλω ένα rolecage, 2 αγωνιστικά buckets, τιμόνι, πυρόσβεση και όργανο τηλεμετρίας της ΑΙΜ.
Θα βάλω racing σωληνάκια υψηλής στα φρένα, αγωνιστικά τακάκια, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και μια εξάτμιση.
Αμάξια δεν έχω βρει ακόμα, είμαι σε ψάξιμο. Έχω ίσως συμφωνήσει για το ένα ΜΧ5 με έναν γνωστό και θα κάνουμε ανταλλαγή με κάποιο από τα 15 μτχ αγωνιστικά karts της έκθεσης μας. Θα προτιμούσα και τα άλλα 2 αμάξια να τα κάνω ανταλλαγή με αγωνιστικά karts εφόσον κάποιος ενδιαφέρεται. Αλλιώς ψάχνω κάτι σε τιμή κάτω των 3.000€ και με ευκολίες πληρωμής διότι δεν είναι εποχές για διάθεση χρημάτων σε τέτοια projects.
Αναμένω προτάσεις, συμβουλές και παρατηρήσεις σε όλα τα παραπάνω από όποιον το έχει βάλει ήδη σε πίστα και από όποιον έχει σχετικές εμειρίες και γνώσεις επάνω στο θέμα. Ευχαριστώ!