Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Θέλω συμβουλές για 2 x ΜΧ5 για αποκλειστική χρήση ως TRACK DAY cars  (Read 9480 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

January 21, 2013, 02:22:29 AM
Παιδιά καλησπέρα και εύχομαι τα καλύτερα στο forum.
Είμαι ο Γιώργος Παπαμιχάλης ιδιοκτήτης της FORMULA GLORIA Hellas, www.formulagloria.gr και της MARANELLO KART Hellas, www.maranellokart.gr.
Θα ήθελα να φτιάξω 3 x ΜΧ5 αποκλειστικά για χρήση TRACK DAY cars στα αυτοκινητοδρόμια των Μεγάρων και των Σερρών.
Θα χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικά αυτοκίνητα για τους νέους οδηγούς πριν μπούνε να οδηγήσουνε τα μονοθέσια μας και για όσους θέλουνε να οδηγήσουνε/συνοδηγήσουνε με εκπαιδευτή διασκεδάζοντας σε ένα track day με ασφάλεια μέσα στην πίστα.
Επέλεξα τα ΜΧ5 ως το πιο όμορφο, κλασσικό, διαχρονικό 2θέσιο cabrio, επειδή είναι πισωκίνητο, επειδή είναι σχετικά φθηνότερο από άλλα και επειδή είναι από Japan.
Παρόλο που ασχολούμε σε υψηλότατο επίπεδο με φόρμουλες και karts από αυτοκίνητα δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα τεχνικά και θα ήθελα τις συμβουλές σας.
Το σασί θα προτιμούσα να είναι το ΜΚ1 μέχρι και 1993? μοντέλο για οικονομικούς λόγους αλλά με κινητήρα 1800cc, 140hp για να τραβάει λίγο παραπάνω μέσα στην πίστα. Να προτιμήσω άλλο μοντέλο? να τα τουρμπίσω?
Τα αμάξια θα τα γυμνώσω στο εσωτερικό από τα περιττά και θα βάλω ένα rolecage, 2 αγωνιστικά buckets, τιμόνι, πυρόσβεση και όργανο τηλεμετρίας της ΑΙΜ.
Θα βάλω racing σωληνάκια υψηλής στα φρένα, αγωνιστικά τακάκια, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και μια εξάτμιση.
Αμάξια δεν έχω βρει ακόμα, είμαι σε ψάξιμο. Έχω ίσως συμφωνήσει για το ένα ΜΧ5 με έναν γνωστό και θα κάνουμε ανταλλαγή με κάποιο από τα 15 μτχ αγωνιστικά karts της έκθεσης μας. Θα προτιμούσα και τα άλλα 2 αμάξια να τα κάνω ανταλλαγή με αγωνιστικά karts εφόσον κάποιος ενδιαφέρεται. Αλλιώς ψάχνω κάτι σε τιμή κάτω των 3.000€ και με ευκολίες πληρωμής διότι δεν είναι εποχές για διάθεση χρημάτων σε τέτοια projects.
Αναμένω προτάσεις, συμβουλές και παρατηρήσεις σε όλα τα παραπάνω από όποιον το έχει βάλει ήδη σε πίστα και από όποιον έχει σχετικές εμειρίες και γνώσεις επάνω στο θέμα. Ευχαριστώ!
 :good:

January 21, 2013, 02:43:23 AMReply #1

Offline HAYABUSA

Ευχαριστο ποστ.
Οπως ανεφερες, Μκ1 ειναι η καλυτερη επιλογη μιας και ειναι ελαφρυτερο απο την επομενη γενια (99-05)
Τα 140 αλογα θα τα βρεις ειτε απο 1.8 μοτερ ειτε απο υπερτροφοδοτουμενο, οπως ηδη γνωριζεις
Αλλα μην πιστευεις οτι ενα 1.6 με κοντο βημα δεν θα κανει τη δουλεια που θες

Κοντο κ/π, δεσιματα( butterfly και frog), ενα καλο τακακι και μια τετραδα βεντουζες, θα σας αφησουν αφωνους, κυριως στα μεγαρα που ειναι σφιχτη πιστα.

Υ.Γ. Γιατι μου θυμησες τα ΑΙΜ; pista ή strada; Σου περισσευει κανενα;!!!!!!

Ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις εδω μεσα τις πληροφοριες και τη βοηθεια που ζητας. :yeah:

January 22, 2013, 01:36:18 AMReply #2
Φίλε ΗΑYABUSA σε ευχαριστό για την απόκριση.
Επειδή στα track day θα έρχονται και έμπειροι οδηγοί από Karts Και formula φοβάμαι μήπως τα 116hp του 1600cc είναι πολύ λίγα για να παίζουνε και να ευχαριστηθούνε. :-\
Επίσης τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται πιο πολύ ως εκπαιδευτικά για να εξοικιώνονται γρήγορα οι οδηγοί με τις ιδιαιτερότητες ενός αυτοκινητοδρομίου πριν μπούνε να οδηγήσουνε τα μονοθέσια και θα ήθελα να είναι λίγο γρήγορα.
Θεωρώ τα 140hp του 1800cc είναι ιδανικά για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. :yeah:
Ξέρω ότι δύσκολα θα βρώ 3 x 1800cc αλλά θα προσπαθήσω.

Σχετικά με ΑΙΜ. Είμαι αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας στα όργανα καταγραφής δεδομένων της AIM για karts και αυτοκίνητα από το 2001. www.aim-sportline.com
Για οτιδήποτε θελήσεις εσύ και όποιος άλλος φίλος από το forum που θα μου δώσει συμβουλές για το project μου θα έχει special τιμές. 8)

January 22, 2013, 02:03:29 AMReply #3

Offline Nitroking

Παντως ΜΚ1 1800 δεν εβγαινε.. 1800 εβγαινε το 1.5 (94-97) το οποιο ειχε το μεγαλο καβουκι στο διαφορικο αλλα δεν ηταν μπλοκε σε αντιθεση με το σιλικονατο που ειχαν τα 16αρια (89-93)..

Επισης οτι κερδιζεις σε βαρος με τα ΜΚ1-1.5 το χανεις σε ακαμψια σε σχεση με τα ΝΒ και ειδικα τα NBFL.. Ισως αξιζει να βρεις 18αρια ΝΒ με 3-4 χιλιαρικα τα οποια εχουν και το καλυτερο μοτερ για τουρμπισμα (αμα σου χρειαστει μετα)..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

January 22, 2013, 07:39:46 AMReply #4

Offline simkoz

Πάρα πολύ ενδιαφέρον το πρόζεκτ σου και εύχομαι καλή επιτυχία και να τα δούμε να στρίβουν τα 3 ΜΧ. Δυστηχώς για ΜΚ 1-1,5-2-2,5 δεν ξέρω και πολλά οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

January 22, 2013, 08:10:27 AMReply #5

Offline Reverant

Σχετικά με ΑΙΜ. Είμαι αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας στα όργανα καταγραφής δεδομένων της AIM για karts και αυτοκίνητα από το 2001. www.aim-sportline.com
Για οτιδήποτε θελήσεις εσύ και όποιος άλλος φίλος από το forum που θα μου δώσει συμβουλές για το project μου θα έχει special τιμές. 8)

Στείλε μου με ΠΜ μια τιμή για ένα GPS05 (για MXL Pista) αν μπορείς...ευχαριστώ!
You can't imagine the power of the Dark Side.

January 22, 2013, 11:12:53 AMReply #6

Offline epicWin

Η δική μου συμβουλή είναι η εξής: ΝΒ/NBFL 1800.
+Rollbar ~600eu (μεσο όρο)
+Bucket/Harness ~250-300 για το καθένα (με καλό κάθισμα/ζώνη)
+Hawk HP+ μπρος πίσω ~200eu
+R888 ~300/σετ
+Μια αξιοπρεπή coilover -δε ξερω τι γνωριμίες μπορεί να έχεις για τιμές λόγω ενασχόλησης
+Μια ευθυγράμμιση για το καθένα -το ίδιο
+Γδύσιμο απο τα περριτά κιλά που ουτως ή άλλως δε χρειάζεσαι (stereo A/C)

Με αυτά, όποιος δεν κάνει 12άρι και κάτω στα Μέγαρα του δείχνεις την έξοδο  O0
Titanium Gray 04 Sporty

January 22, 2013, 11:20:51 AMReply #7

Offline HAYABUSA

υπαρχουν καμποσες μικροδιαφορες απο μοντελο σε μοντελο που κανενα δεν το κανει ιδανικο απο εργοστασιακης μορφης
ειτε του λειπει το κοντυτερο βημα(ή απο σαζμαν ή απο κ/π) , ειτε το μπλοκε, ειτε τα μεγαλυτερα φρενα (270χιλ vs 255χιλ εμπρος) , τα δεσιματα, η ακαμψια και κατα συνεπεια η aftermarket επιλογες

το ιδανικοτερο σεναριο, μιας και θες παραπανω αλογατα, ειναι
nb ή αλλιως mk2 1800cc
μπλοκε διαφορικο
5αρι σαζμαν
τουλαχιστον 4.3 κ/π σετ με ενα μπλοκε torsen
προαιρετικα τα δεσιματα (με κανα 300+ τα εβαλες ΟΛΑ)
και προαιρετικα τα μεγαλυτερα φρενα (αλλα και με ενα τακακι hawk plus ή ebc yellowstuff καθαρισες) (αλλα γουσταρω τα 270χιλ φρενα οπως και εχω)

πιστευω οτι μονο απο τη μερια Γερμανιας ή Ιταλιας μπορεις να βρεις τη λυση που θες, μιας και τα θες γυμνα και χωρις πινακιδες-αδεια (μονο τιμολογιο).
εχω καποια σεναρια στο μυαλο μου, ετοιμης λυσης. θα το κοιταξω και θα επικοινωνησουμε

και παλι μπραβο για αυτη τη κινηση αυτες τις εποχες. ασχολουμαι εντονα με μοτοσυκλετιστικα track days και αγωνες, στα ιδια λημερια και βλεπω τι γινεται.
 :good:

January 22, 2013, 11:33:00 AMReply #8

Offline HAYABUSA

ξεχασα να σου απαντησω σε αυτη την ερωτηση

Να προτιμήσω άλλο μοντέλο?

ΟΧΙ. διοτι παρα το σκισιμο και τις εναλλαγες χρηστων, δεν προκειται να σε προδωσει κανενα, ουτε να βαλεις εξτρα χρηματα απο την τσεπη σου
επισης, ειτε αναλωσιμα ειτε ανταλλακτικα ειτε βελτιωτικα προϊοντα, θα βρεις παντου και παντα με το κιλο!
επισης, η αισθηση της κρεμαγιερας του mx5 ειναι η καλυτερη value for money στην κατηγορια. Μετα παμε σε supercars!!!

θελω να δω mx5 με mxl pista - θελω να δω mx5 με mxl pista - θελω να δω mx5 με mxl pista - θελω να δω mx5 με mxl pista

January 22, 2013, 12:06:17 PMReply #9
Παντως ΜΚ1 1800 δεν εβγαινε.. 1800 εβγαινε το 1.5 (94-97) το οποιο ειχε το μεγαλο καβουκι στο διαφορικο αλλα δεν ηταν μπλοκε σε αντιθεση με το σιλικονατο που ειχαν τα 16αρια (89-93)..

Επισης οτι κερδιζεις σε βαρος με τα ΜΚ1-1.5 το χανεις σε ακαμψια σε σχεση με τα ΝΒ και ειδικα τα NBFL.. Ισως αξιζει να βρεις 18αρια ΝΒ με 3-4 χιλιαρικα τα οποια εχουν και το καλυτερο μοτερ για τουρμπισμα (αμα σου χρειαστει μετα)..

Έχω βρει 4 σασί ΜΚ1 που έχουνε αλλάξει το 1600cc μοτέρ και έχουνε βάλει 1800cc.
Δεν θα εξισορροπήσω την διαφορά της ακαμψίας με ένα καλό σετ ρυθμιζόμενων αναρτήσεων?

Το τούρμπισμα δεν νομίζω να το κάνω. 140hp πιστεύω να είναι αρκετά για αυτό που θέλω να κάνω.

January 22, 2013, 12:13:48 PMReply #10

Offline Liakos

Μια αναρτηση το μονο που θα καταφερει ειναι να αναδειξει τις αδυναμιες του σασι του mk1...

Βεβαια ενα σωστο rollcage θα κανει καλη δουλεια. Το ιδιο κ καποια δεσιματα.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

January 22, 2013, 08:48:28 PMReply #11

Offline HAYABUSA

Αν εχεις βρει αυτα τα μκ1, τσιμπα τα χθες
Το rollcage θα το εβαζες ουτως ή αλλως
Τις αναρτησεις επισης
Οποτε...
Σωληνακια υψηλης μεινανε και ενα καλο σετ τακακια
Ενα σετ δεσιματα σιγουρα θα το μεταμορφωνε το ολο θεμα
Το μπλοκε ειναι δικη σου αποφαση, οπως επισης το κ/π απο 4.1 σε 4.3 , 4.44 , 4.625 , 4.77
Αν τα μκ1 που βρηκες ειναι 89-91, φορανε κ/π 4.3

January 22, 2013, 10:26:52 PMReply #12

Offline Nitroking

Δεν θα εξισορροπήσω την διαφορά της ακαμψίας με ένα καλό σετ ρυθμιζόμενων αναρτήσεων?

Οχι.. Οι αναρτησεις δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με την ακαμψια..

Tips:

January 22, 2013, 11:32:40 PMReply #13

Offline andreas_ts

Οχι.. Οι αναρτησεις δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με την ακαμψια..

έχουν, στο βαθμό που είπε ο Liakos. μια σκληρότερη ανάρτηση, σε ένα σασί με μικρότερη στρεπτική ακαμψία, συγκριτικά με άλλο, θα κάνει εμφανέστερο το πρόβλημα.

January 22, 2013, 11:51:36 PMReply #14

Offline Nitroking

Αλλο το αν θα γινει εμφανεστερο το προβλημα και αλλο το αν επηρεαζουν την ακαμψια!! Μη λεμε οτι θελουμε παιδια..!!! ΔΕΝ επηρεαζουν την ακαμψια οι αναρτησεις, σε καμια περιπτωση!!

Tips: