Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 971600 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

August 12, 2015, 11:46:18 PMReply #1785

Offline mechanic

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #1785 on: August 12, 2015, 11:46:18 PM »
Παιδια κατ'αρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις.
Να με συγχωρειτε λιγο γιατι δεν το εχω με τις εκδοσεις και ονομασιες (ειμαι ακομα στο ψαξιμο).

Επ'ευκαιριας να ξεκαθαρισω οτι με την καμια δεν με απασχολουν οι κοντρες με αυτο το αμαξι, αλλα απο την αλλη θελω δυναμη ή να το πω αλλιως να εχει "γεματο" διαθεσιμο γκαζι και να μην πρεπει να εξαντλω και το τελευταιο γραμμαριο διαθεσιμης ροπης οταν θελω να κινηθω γρηγορα. Η ονομαστικη ιπποδυναμη του κινητηρα δεν ειναι το κριτηριο αγορας αλλα αν δεν ξερεις στοιχεια για το αμαξι και βλεπεις οτι το παλαιοτερο μοντελο (συνηθως και ελαφρυτερο) ειναι 140κατι και το μεταγενεστερο με 120κατι τοτε σε βαζει σε σκεψεις.
Αν βεβαια στην πραξη το ενα εχει πχ μακρια μεταδοση ενω το αλλο κοντυρερη ωστε επι της ουσιας τα αμαξια να κινουνται με τον ηδιο τροπο στο δρομο τοτε ναι δεν εχω προβλημα να κοιταξω και τα μοντελα με το ποιο "αδυναμο" μοτερ.

Σιγουρα η πληροφορια που μου δωσατε για το 6αρι ειναι πολυ σημαντικη.
Καθως το αμαξι αυτο πρωτα ο Θεος θα ειναι το 4ο οποτε θα βγαινει απο το γκαραζ κερωμενο/καθαρο και μονο για βολτες στον (λιγοστο) ελευθερο μου χρονο. Ευκολα συμπεραινει κανεις οτι αυτο που ψαχνω ειναι οδηγικη απολαυση αδιαφορωντας για καταναλωση κτλ...

Τελος και να με συγχωρειτε που σας κουραζω με μακροσκελη ποστ, αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ξερω το ιστορικο του αυτοκινητου ωστε εκ των προτερων να προλαβω πιθανες ζημιες/προβληματα.

August 12, 2015, 11:53:30 PMReply #1786

Offline mechanic

« Reply #1786 on: August 12, 2015, 11:53:30 PM »
NB ψαχνει ο ανθρωπος και αν κρίνουμε απο τα 140κατι που λεει (146) μιλαει για VVT.

Αυτα με το 6αρι που λες είναι τα Sporty.

Μπλοκε έχουν ολα τα 18αρια της ελληνικής αντιπροσωπίας. Αν ειναι εισαγωγης (πχ γερμανικό) υπηρχαν και αυτοκίνητα με ελεύθερο διαφορικο.

Πουλαω εγω το Σπορτι μου, αλλα λειπω τωρα και δεν μπορώ να στο δειξω δυστυχώς.

Μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις μερικες πληροφοριες για το αμαξι σου?
φωτος και τεχνικα στοιχεια οπως και τιμη φυσικα
Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι στο εξωτερικο ελλαδα πρωτα ο Θεος θα ειμαι τελος σεπτεμβριου η αρχες οκτωμβριου.
Οποτε υπαρχει χρονος μεχρι να βρεθει ακρη  :)

August 13, 2015, 12:16:41 AMReply #1787

Offline RustRat

« Reply #1787 on: August 13, 2015, 12:16:41 AM »
Στην παρουσίαση του φαίνονται οι περισσότερες πληροφορίες και μαλλον και η πιο προσφατη  ορφη του αυτοκινητου. Ισως.

http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=7594.0

Σεντ φρομ μαι Σαμσουνκ Γαλαξι Οχτω και κατι ψιλα
https://www.instagram.com/rust_rat

‘97 Red 1.6 - soon to be back from the dead
‘92 Red 1.6 - we cool

August 13, 2015, 12:25:02 AMReply #1788

Offline nmwisima

« Reply #1788 on: August 13, 2015, 12:25:02 AM »
Οχι δεν είναι πολυ ευκολο, γιατί είμαι απο το κινητό.

Οταν με το καλο έρθεις, και αν σε ενδιαφέρει, και αν υπάρχει ακόμα, μιλάμε.

August 13, 2015, 01:36:49 AMReply #1789

Offline Liakos

« Reply #1789 on: August 13, 2015, 01:36:49 AM »
Επ'ευκαιριας να ξεκαθαρισω οτι με την καμια δεν με απασχολουν οι κοντρες με αυτο το αμαξι, αλλα απο την αλλη θελω δυναμη ή να το πω αλλιως να εχει "γεματο" διαθεσιμο γκαζι και να μην πρεπει να εξαντλω και το τελευταιο γραμμαριο διαθεσιμης ροπης οταν θελω να κινηθω γρηγορα.
Δε ξερω ποιο ειναι το μετρο συγκρισης σου, αλλα νομιζω δυσκολα θα το βρεις αυτο σε καποιο εργοστασιακο mx5. Ισως στο 2λιτρο >2006.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

August 13, 2015, 02:11:54 AMReply #1790

Offline mechanic

« Reply #1790 on: August 13, 2015, 02:11:54 AM »
Βασικα δεν εχω οδηγησει ΜΧ5 για να φερω καποιο σαν παραδειγμα.  :????:
Αλλα αν μεχρι τωρα εχω καταλαβει σωστα, το ΜΧ5 με το 6αρι σασμαν (κοντυτερο απο το 5αρι κατι που μετραει πολυ) και με ενα μοτερ που να μπορει να εχει τουλαχιστο 15κιλα ροπης στο φασμα 4000-κοφτη εμενα μου φθανει.
Σιγουρα κανεις δε λεει οχι σε παραπανω δυναμη  :) αλλα σαν βαση αυτη η δυναμη ειναι αρκετη για αυτο που ζηταω απο αυτου του τυπου αμαξι. Οπως και απο οτι ειδα σε φωτος το μοτερ με το καλημερα εχει ενα +10% (επι της πραγματικης αποδιδομενης δυναμης) με ελαχιστο κοστος και χωρις καν να μιλαμε για επεμβασεις στη CPU κτλ απλα καμποση προσωπικη δουλεια, που ετσι και αλλιως μου αρεσει να λερωνω τα χερια μου.

Απο οτι ειδα στο car.gr υπαρχουν επιλογες αλλα το γαμωτο ειναι οτι οταν ειμαι στην ελλαδα δεν εχω την πολυτελια του χρονου να χανω τις μερες μου ψαχνωντας για αμαξι.  Προσπαθω να επικεντρωθω σε 2-3 μοντελα και αυτα να κοιταξω ωστε να διαλεξω με το καλο.

August 13, 2015, 11:17:14 AMReply #1791

Offline steliosmk1

« Reply #1791 on: August 13, 2015, 11:17:14 AM »
Καλησπερα παιδια και καλως σας βρισκω,
θελω τη βοηθεια σας γιατι εχω μπερδευτει λιγακι με τις εκδοσεις των ΜΧ5.

Κοιταω 18αρι με τα 140κατι πριν του 2006 (αν δεν κανω λαθος στις ημερομηνιες) και μετα που εβγαινε με αρκετα λιγοτερη δυναμη.
Μπλοκε διαφορικο εχουν ολα τα 18αρια?
Το 6αρι σασμαν που εχουν καποια VS 5αρι, σε ελευθερη μεταφραση ειναι ενα ηδιο 5αρι με μια επιπλεον overdrive ταχυτητα? ή ειναι ποιο κοντο σε ολες τις σχεσεις εναντι του 5αριου?
Κοινως να ψαχνω εκδοσεις μονο με το 6αρι σασμαν ή να κοιταω και τα 5αρια?

Τελος αν κανεις εχει να προτεινει καποιο μοντελο που ξερει το παρελθον του αυτοκινητου (για μενα ποιο σημαντικο ειναι να ξερω τι αγοραζω παρα ποσα χλμ εχει και αλλες δευτερον σημασιας ερωτησεις) πολυ ευχαριστως να το δω.
Σας ευχαριστω.

Κατι τετοιο που ψαχνεις δινει ο Αχιλλεας και ειναι σε αριστη καταστση μιλα μαζι του

August 13, 2015, 06:00:07 PMReply #1792

Offline mechanic

« Reply #1792 on: August 13, 2015, 06:00:07 PM »

Κοιταω 18αρι με τα 140κατι πριν του 2006 (αν δεν κανω λαθος στις ημερομηνιες) και μετα που εβγαινε με αρκετα λιγοτερη δυναμη.
Το 6αρι σασμαν που εχουν καποια VS 5αρι, σε ελευθερη μεταφραση ειναι ενα ηδιο 5αρι με μια επιπλεον overdrive ταχυτητα? ή ειναι ποιο κοντο σε ολες τις σχεσεις εναντι του 5αριου?

Τελος αν κανεις εχει να προτεινει καποιο μοντελο που ξερει το παρελθον του αυτοκινητου (για μενα ποιο σημαντικο ειναι να ξερω τι αγοραζω παρα ποσα χλμ εχει και αλλες δευτερον σημασιας ερωτησεις) πολυ ευχαριστως να το δω.
Σας ευχαριστω.

Κατι τετοιο που ψαχνεις δινει ο Αχιλλεας και ειναι σε αριστη καταστση μιλα μαζι του

Ο Αχιλλεας ειναι το παιδι με τη γιαπωνεζα υπηρετρια που της εχει ριξει μια επιστρωση σαντυγι?

August 13, 2015, 06:01:52 PMReply #1793

Offline steliosmk1

« Reply #1793 on: August 13, 2015, 06:01:52 PM »

Σας ευχαριστω.

Ο Αχιλλεας ειναι το παιδι με τη γιαπωνεζα υπηρετρια που της εχει ριξει μια επιστρωση σαντυγι?
O nmwisima ,καπως ετσι γραφει

August 13, 2015, 07:53:21 PMReply #1794

Offline Manolis

« Reply #1794 on: August 13, 2015, 07:53:21 PM »

Ναι αυτός,είναι λίγο πιτσιλιάρης.

August 13, 2015, 10:59:32 PMReply #1795

Offline mechanic

« Reply #1795 on: August 13, 2015, 10:59:32 PM »
Na προσεχει γιατι η σαντυγι παχαινει  :)

Περα απο την πλακα κατι αλλο ρε παιδια:
Τι ακριβως σημαινουν τα αρχικα NF/NB/kai δεν ξερω εγω τι αλλο?  :????:

Το RC (σε διαφορα σχολια ειδα οτι μιλατε καλα για αυτη την εκδοση) τι ακριβως περιλαμβανει?

Τελος αν εξαιρεσουμε λιγο το θεμα των κυβικων και της σιγουρα καποιας επιπλεον δυναμης, το 2λτ τι πλεονεκτηματα εχει?
Προς το παρον αρχιζω να το κοιταω και αυτο γιατι απο οτι βλεπω ο συνδιασμος 6αρι/18αρι/μπλοκε κτλ δεν βρισκεται σε πλεοναζον αριθμο.

August 13, 2015, 11:07:09 PMReply #1796

Offline Dasimo

« Reply #1796 on: August 13, 2015, 11:07:09 PM »
Το RC φιλέ μου είναι της επόμενης γενιάς (NC) αμάξι με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή. Μπες στο λήμα MX-5 του wiki που εξηγεί τις 4 γενιές του miata   για να έχεις και εσύ μια καλύτερη εκτίμηση του τι θέλεις

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

August 14, 2015, 10:22:14 AMReply #1797

Offline georgep800

« Reply #1797 on: August 14, 2015, 10:22:14 AM »
Τελος αν εξαιρεσουμε λιγο το θεμα των κυβικων και της σιγουρα καποιας επιπλεον δυναμης, το 2λτ τι πλεονεκτηματα εχει?
Προς το παρον αρχιζω να το κοιταω και αυτο γιατι απο οτι βλεπω ο συνδιασμος 6αρι/18αρι/μπλοκε κτλ δεν βρισκεται σε πλεοναζον αριθμο.

Καλημέρα φίλε μου,
Απο την στιγμή που είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις τόσα χρήματα για ένα sporty(είναι το 18αρι που λες με τα 140κατι πριν του 2006) τότε το να κοιτάξεις για δίλιτρο είναι μονόδρομος. Έχει όλα όσα ζητάς(με περισσότερη ιπποδύναμη) και είναι πιο καινούριο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην συντήρηση/μαζέματα κτλ.

Αν πας να δεις το αμάξι του να ξέρεις ότι θα καταλήξεις να πηγαίνεις τοίχο-τοίχο. Γιατί θα σου προτείνει ότι μπορείτε να τα βρείτε και "αλλιώς"... ::-

August 15, 2015, 11:06:23 PMReply #1798

Offline fylpa17

« Reply #1798 on: August 15, 2015, 11:06:23 PM »
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6778651/

Το έχει δει κανείς; Είναι μέλους; Ποια είναι η γνώμη σας; Ψάχνω ένα καθαρό na ή nb.

August 17, 2015, 08:00:09 PMReply #1799

Offline oceflat

« Reply #1799 on: August 17, 2015, 08:00:09 PM »
Καποια αποψη για αυτα τα 2?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6805480/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6768244/

Καπου εκει ειναι κ το ταβανι μου (εως 4000ε), κ μιας κ θα ειναι το μονο αυτοκινητο, ψαχνω mk2.5 κυριως, σωστα?