Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 972907 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

July 19, 2013, 12:27:16 AMReply #330

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
οπα,  μισο λεφτο Ηλια....τα ΜΧ5 πωλουνται διοτι

1.  δεν συμφερει τους ιδιοκτητες για χρηση γουστου
2.  θελουν να μειωσουν τα εξοδα τους μενοντας με ενα αμαξι οικογενειακο μονο
3.  πανε για κατι πιο χρηστικο.
4.  αλλαγη ζωης (παιδι-γαμος κλπ)....
5.  κανανε το κεφι τους , το δινουν και πανε για κατι πιο ζορικο

Συμφωνώ και στα 4 αλλά κανένα από αυτά τα 4 δεν συνηγορεί στο ότι ο πωλητής θα το ξεφτιλίσει.Όλα όσα αναφέρεις από το 1-4 είναι φυσιολογικές αιτίες αποχωρισμού και όχι βίαιες αιτίες αποχωρισμού,άρα μιλάμε απλά για πώληση και όχι σκότωμα....Επίσης κάποια αφορούν και λοιπούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και όχι απαραίτητα ιδιοκτήτες MX-5.Οπότε τα πραγματικά σκοτωμένα αυτοκίνητα όπως και όλα τα σκοτωμένα πράγματα θα είναι είτε λόγω ανάγκης σοβαρής,είτε θα είναι φόλες.Και στην τελική ανέλυσες όλες τις αιτίες πώλησης,με επικεφαλίδα ''σκοτωμένα MX-5'' λαμβάνωντας υπόψιν την συνέχεια των γραφόμενων σου,που λες ότι αυτοί είναι πολλοί...Κανονικά θα έβαζα εγώ επικεφαλίδα ''τα ΜΧ5 πωλουνται διοτι''.Επίσης δεν μου λες,ποια θα κρατήσουν τιμή σε φυσιολογικά επίπεδα?Ποια?
Και αυτοι ειναι πολλοι,  οπως επισης ειναι παρα πολυ περισσοτεροι,  αυτοι που τα πουλανε λογω πραγματικης οικονομικης αναγκης.  Φανταζομαι η κριση (ανεργια, μειωση εισοδηματος, ανασφαλεια....κλπ) δεν αγγιζει 1-2-3 ατομα αλλα σε καποιον βαθμο ολους. Μην ξεχναμε οτι για πολλους τα ΜΧ5 ηταν 2α 3α αυτοκινητα....μια γλυκεια περιττη πολυτελεια,  με τα σημερινα δεδομενα.

Σου είπα ότι η πραγματική οικονομική ανάγκη όταν προκύψει σε μεγάλο βαθμό θα μας αφορά όλους.Σίγουρα ο κόσμος δεν περνάει καλά αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ακόμα καλύπτει βασικές ανάγκες απλά έχει χαθεί η δυνατότητα αποταμίευσης σε μεγάλο βαθμό.Τότε,όταν πιάσουμε πάτο δεν θα με ενδιαφέρει κανένα NC,RC κανένα μπλοκέ κ.ο.κ αλλά μόμο τα άκρως απαραίτητα(φαγητό-νερό)
Και εγω εδωσα NC,  πριν 1 χρονο, base 1.8 του 08 64000 χλμ στα 7+λιγα σε μετριωτατη κατασταση εμφανισιακα και ελεγα αμαν το σκοτωσα...τωρα λεω δοξα τω θεω.

Πιστεύω ότι το έδωσες καλά,ίσως λίγο χαμηλά.Μην κάνεις σύγκριση το NC σου με το ΝΑ γιατί είναι διαφορετικά έργα.NC σαν το δικό σου υπάρχουν και θα υπάρχουν ένα μάτσο,ΝΑ όμως σαν αυτό είναι ελάχιστα και ναι φίλε μου ένα αμάξι καλοδιατηρημένο,κλασικό και με το πρεστίζ του ΝΑ(για εμένα έχει,και ας είναι παλιό,ας έχει στρεβλώσεις ας,ας,ας,...)θα το πληρώσεις ακριβά.
Αν σκεφτεις οτι η τιμη (5,900 NC 1.8 mid 2005 42000 xlm) ειναι απο εμπορα, ποσο λες να το πηρε απο τον ιδιωτη?...4-4500 εκτιμω. Αρα,  η τιμη μεταξυ ιδιωτων συντομα θα κατσει γυρω στα 5000. Aυτα περι του ¨φθηνου" 1.8 NC της αγγελιας.

Δεν με ενδιαφέρει πόσο το πήρε από ιδιώτη για 1003 λόγους..Μπορεί να είχαν προηγούμενα,μπορεί να του χρώσταγε λεφτά,μπορεί και αυτός να το πήρε μεταχειρισμένο μπορεί να το πήρε σε κομμάτια από τρακαρισμένα.....Εφόσον δεν το έχει δει κανείς το αμάξι και παραμένει εκεί μάλλον δεν συγκινεί τοσο το πλήθος όπως το ΝΑ είτε είναι φόλα....
---------------------------------------------------------
Παμε τωρα στο επιμαχο ΝΑ (βυσινι USA specs απο Λαρισα),  που ειλικρινα το γουσταρω πολυ.

Ποια αυτοκινητο,  εισαγωγης σαν μεταχ., αξιας 22000 ευρω ( η περι τα 9 εκατομμυρια δρχ το 1995), μετα  απο 18 χρονια πωλειται πανω απο 3000 ευρω ?..ας βαλουμε και πριμιουμ μεσα. Μιλαμε για ενα ειδικο αυτοκινητο *2θεσιο καμπριο σπορ* κεφιου,  και οχι χρηστικοτητας,  οπου η βαση των υποψηφιων αγοραστων μειωνεται δραστικα,  και με αυτο το σκεπτικο προτεινα τα 2500.

Δεν ξέρω και δεν έχω όρεξη να κάτσω στο car να δω αλλά το θέμα είναι ότι εσεις το θέλετε και το θελετε πολύ....και όχι κάποιο NC.Οπότε αυτό το επιχείρημα μπορεί να έχει λογική και σίγουρα έχει,αλλά δεν έχει το σημαντικότερο στην δικιά σας περίπτωση.Εφαρμογή.Άρα η τιμή παραμένει εκει ψηλά.
Αυτο το BMW...παραδειγμα ειναι οχι οτι με ενδιαφερει,  (πχ  http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3045602/ )  ειναι ενα πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο & με ESP. Καινουργιο κοστιζε πολυ παραπανω απο το ΜΧ5 ΝΑ ενω εξυπηρετει και μια μικρη οικογενεια, ταξιδευει και εχει μια ανεση παραπανω. Δηλαδη τι επαθε η BMW και πωλειται σε αυτη την τιμη  (2500) ενω το ΝΑ δινεται στα 5,  αντε 4500?

Στο απάντησα έμμεσα και πιο πάνω....Υπάρχουν ένα κάρο οικογενειακά,υψηλός ανταγωνισμός οπότε γίνεται σφαγή στις τιμές.Το ΝΑ  όμως θα το πάρει αυτός που είπες πριν.Αυτός με το 2-3 αυτοκίνητο,ο φίλος σου δηλαδή που δεν έχει ανάγκη από λεφτά και ούτε τον έχει αγγίξει η οικονομική κρίση και ο φίλος μας που το πουλάει ξέρει τι έχει..όχι κανένα οικογενειακό αμάξι της σειράς για να βάζει μέσα τα παιδιά τον θείο την θεία και το καναρίνι,αλλά ένα αμάξι ελευθερου χρόνου που θα το πάρει ο οικονομικά άνετος φίλος σου.Οπότε το βαράει.....

Εαν ο πωλητης του ΝΑ πονταρει 100% στο "κατω" κεφαλι, εχει δικηο θα το δωσει στα 5000. Εαν ο πωλητης πονταρει στο πανω κεφαλι δεν θα το πουλησει ποτε στα 5000. Οποτε δικαιο και εντιμο ειναι να παιξει, ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ vs ΠΑΝΩ ΚΕΦΑΛΙ σημειωσατε  Χ, δηλ.  στο 50% της ζητουμενης τιμης....ποσοι ομως σκεφτονται ΜΟΝΟ με το κατω κεφαλι πλεον?
Εξηγω το σκεπτικο μου,  απο αυτην την οπτικη,  διοτι καποιοι επεσαν να με φανε εδω μεσα επειδη τολμησα να προτεινω 2500 για το ΝΑ.Τα σχολια να παραμεινουν επι της ουσιας.

Σοβαρά τώρα ρε Τάσο..υπήρχε περίπτωση να σου πει ναι.Σου πέρασε από το μυαλό,έστω και ξυστα?Εαν αυτή η διαπραγμάτευση αποτελεί ένα προσωπικό σου στοίχημα για να αποδείξεις πόσο καλός είσαι σε αυτό που κάνεις πάω πάσο,αλλά ποντάρω ότι αυτό το αμάξι δεν θα φύγει στα 2500 γιατι πολύ απλά δεν τα αξίζει αυτά τα λεφτά..Ξέρεις πόσος κόσμος θα τον έχει πάρει τηλέφωνο?Σίγουρα αρκετοί.

Αν  με πεισετε με επιχειρηματα οτι το ΝΑ αυτο,  αξιζει τα 4500 - που πεφτει ο πωλητης,  το παιρνω αυριο (αλλωστε για αυτο ανοιξα την κουβεντα)....Βεβαι αν πεισετε εμενα,  θα πεισθουν και καμμια 10-αρια ακομη εδω μεσα και βλεπω τον πωλητη να μην προλαβαινει τα τηλεφωνα και να το δινει τελικα στα 6000 σε δημοπρασια, με reserve 5,500.

Εγώ θα έδινα μέχρι 4 (και ναι αυτά είναι όντως ζεστα)μετά από ενδελεχή έλεγχο.Μέχρι εξετάσεις αίματος θα έκανα στον ιδιοκτήτη.Και να είσαι σίγουρος ότι αν πας με 4 στο χέρι από την Αθήνα και του πεις την μαγική ατάκα θα πέσει..Δεν νομίζω να πιστευει ότι θα δει 4 χιλιάρικα ξανά...Το θέμα είναι ότι το καλό,''μοναδικό-σπάνιο''πείτε το όπως θέλετε πάντα θα είναι ακριβό και θα ξεχωρίζει από τον σωρό όσο και να σφίξουν οι κώλοι.Γιατί για κάποιους δεν σφίγγουν ποτέ.

Εχω περάσει και εγώ τέτοια φάση(και ακόμα περνάω).Το σταυροδρόμι λέει δεξιά το αγοράζεις και αριστερά το ξεχνάς και πας παρακάτω.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

July 19, 2013, 12:39:30 AMReply #331

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
Προς mods ας κρατήσουμε μόνο το τελευταίο μήνυμα.Τεχνικοι λόγοι(πίτσα στο enter)οδήγησε σε 3 posting.

Με 4 θα το πάρεις Τάσο.Τουλάχιστον έτσι πιστεύω.Δεν θα τα έχει ξαναδεί(live) και εκεί θα φανει αν πραγματικά καίγεται για γρήγορη πώληση και αν έχει δεχθεί κάποια αξιόλογη πρόταση μέχρι τώρα.Δεσμευσε τον και από το τηλέφωνο ''το ότι θα έρθεις από Αθήνα μπας και συγκινηθεί...να δει ότι θα μπεις στον κόπο''
Εξάλλου από εκεί προέρχεται και το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό,όλοι το ξέρουμε.Αν του τα περάσεις αυτά ίσως να λυγίσει.Ταπείνη μου άποψη...
2η λύση είναι να τον πέρνετε κάθε μία μέρα διαφορετικά άτομα να του τσακίσετε την ψυχολογία με κουλά ποσά όπως 2000 χιλιάρικα,ανταλλαγή με παπί C50  με τζαμαρία μπροστα,με επιχειρήματα του τύπου δεν σπάει δεν χαλάει,κουπόνια από το Lidl με προσφορά σε απορρυπαντικά κ.λ.π
Έτσι σκέφτομαι εγώ που δεν έχω καμμία σχέση με management και πώληση.
« Last Edit: July 19, 2013, 12:46:13 AM by iliasfyntanidis »
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

July 19, 2013, 02:32:48 AMReply #332

Offline Konstantinos

Ιδιοκτητης ενος ομολογουμενως υπερδιατηρημενου NA σιγουρα εχει ψαξει το google και εχει κανει register στο mymx5..Το πιο πιθανον  ειναι να παρακολουθει ολη τη συζητηση..
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

July 20, 2013, 09:16:36 AMReply #333

Offline ELTASSOS

Με 4 θα το πάρεις Τάσο.Τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

Καναμε "φραπεδο-συσκεψη" χτες  και εν τελει σε αυτα τα λεφτα που ζηταει ο νυν ιδιοκτητης (4,500 τελικα ) και προτεινετε και εσεις (4000), ο φιλος μου το απορριπτει,  το ΜΧ5 εκ Λαρισης.

Το σκεπτικο ηταν οτι δεν ψαχνει ενα κλασσικο-ομορφο-γουστοζικο αμαξι μονο (που ειναι ολα αυτα), αλλα ενα roadster που να εχει και καποια χρηστικοτητα-ανεση-ασφαλεια στα μικρα  καθε μερα & αραια ταξειδια.

Σε μια πολυ χαμηλη τιμη θα επαιρνε το ρισκο να το παρει,  με το σκεπτικο,  αν τον ταλαιπωρησει,  να κοψει κανα 500-700 ευρω  και να το δωσει αμεσα, αλλα εκτιμηθηκε οτι αυτο το αμαξι το παιρνεις και το κρατας για παντα, θες δεν θες (επειδη ειναι και ομορφο βεβαια και δυσκολα το αποχωριζεσαι), εκτος και αν το χαρισεις σε δικο σου ανθρωπο. Προσφερθηκα να του το αγορασω πισω,  εγω σε 2 χρονια στα 2,500...του λεω "ελα ρε συ, δωσε 4,000 να το παρουμε ΤΩΡΑ, να το γλεντησεις  και σε 2 χρονια εγγυημενα θα παρεις πισω 2,500...1,5  χιλιαρικο σε 2 χρονια θα χασεις, τι το σκεφτεσαι, ειναι πολυ λογικο [/b]"

ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ διοτι φοβαται οτι δεν θα την παλαιψει σαν μονιμη 2-ετη συμβιωση-εδω το ΝΒ ειπανε καποιοι οτι δεεεεν του πολυκανει. Και επειδη τον ξερω και ειναι γκρινιαρης (ολα του φταινε), γουσταρει τις ψιλοανεσεις-μουρη, & δεν ειναι "ρεμαλι-αλητης" σαν μερικους, με την καλη ενοια,  λεω στο τελος θα φαω και 'κραξιμο" και θα τα ακουω εγω συνεχεια....επεκρατησε και η ψυχραιμη σκεψη να μην εχεις οικονομικες σχεσεις με καλους φιλους....και ΤΕΛΟΣ.  

Χασαμε,  μαλλον και την μπλε SLK κατα 90%, διοτι την ειδα στο δρομο για test drive με τον ιδιοκτητη και εναν νεαρο οδηγο, (σαν κω..ς πηγαινε ο οδηγος, δικαιολογημενα,  και καθε τοσο σταματουσαν και ο συνοδηγος-μεσηλικας εξηγουσε πραγματακια-κουμπακια-οροφη, στον νεαρο οδηγο),  ενω την επομενη ημερα χαθηκε και η αγγελια....

Ξανα λοιπον στο κυνηγι-ψαξιμο.

Εγω θα ενημερωνω εδω μεσα και εσεις, αν γουσταρετε, θα σχολιαζετε.

« Last Edit: July 20, 2013, 09:21:12 AM by ELTASSOS »

July 20, 2013, 10:07:19 AMReply #334

Offline Eurissssss

Σορυ ρε φιλε τασο αλλα με 2500Ε μονο πατίνι σε καλή κατάσταση μπορεί να πάρει ο φίλος σου.Κακά τα ψέμματα αλλά οτι δίνεις παιρνεις.

Και μια ρητορική ερωτηση...Γιατί ολα τα s2000 πωλούνται το λιγοτερο εως 8000Ε(δεκαετίας και 2000cc) και εμείς σκοτωνουμε τα μιατακια για 3000Ε?

July 20, 2013, 10:10:20 AMReply #335

Offline Reverant

Τι συγκρίνεις τώρα και εσύ; Τα δικά μας έκαναν το πολύ 30-32 χιλιάρικα και τα S2Κ ήταν 50-55.
You can't imagine the power of the Dark Side.

July 20, 2013, 10:15:02 AMReply #336

Offline Eurissssss

τοσο έκανε ενα s2000 καινουριο?οκ πάσο...

July 20, 2013, 11:05:05 AMReply #337

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
57K To ειχε αγορασει ενας γνωστος με καποια εξτραδακια! Το ειχε πουλησει καλες εποχες βεβαια οποτε δεν ειχε παρει τον κατηφορο!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

July 20, 2013, 01:19:47 PMReply #338

Offline ELTASSOS

Γιατί ολα τα s2000 πωλούνται το λιγοτερο εως 8000Ε(δεκαετίας και 2000cc) και εμείς σκοτωνουμε τα μιατακια για 3000Ε?

10 ετιας και 2-λιτρο ειναι μια χαρα ηδη (γενικα μιλαω, οχι για το Σ2000 ειδικα) ....δεν εχει χαρατσι πολυτελειας, ενω τα τεκμηρια , ασφαλιστρα & κοστος χρησης ειναι περιπου τα ιδια. Στα τελη εχει ενα καπελλο +360 ευρω αλλα πολλοι λενε αυτο το "τρωω". Τα γουστα κοστιζουν.

Επειδη φημολογειται οτι τα τελη-χαρατσια-τεκμηρια   θα υπολογιζονται απο το 2014 συμφωνα με αρχικη λιανικη τιμη και παλαιοτητα, τα 2-λιτρα ισως να ειναι ευκαιρια τωρα,  αρκει η αρχικη τους λιανικη, να μην ειναι στο θεο....δηλαδη ενα νεο 1600-1800-αρι ακριβουτσικο μουρατο πριμιουμ ισως να εχει πολυ μεγαλυτερο κοστος κατοχης απο ενα 2λιτρο 5ετιας+, ...αλλα και αυτα φημες ειναι.

απο την αλλη,  αν συμβει αυτο, τοτε τα παλαιοτερα και μεγαλυτερα θα ακριβυνουν ξανα λογω ζητησης, διοτι θα ειναι συμφεροτερα,  οποτε σε 2-3 χρονια θα τα ματα-ξανα-ξεσκισουν ...και παει λεγοντας.

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Οπως παντα, οσοι εχουν πληροφορηση εκ των εσω θα κερδισουν,  και οι αλλοι το παιζουν στην τυχη...

July 20, 2013, 02:28:02 PMReply #339

Offline iNFiNiTy

Επειδη φημολογειται οτι τα τελη-χαρατσια-τεκμηρια   θα υπολογιζονται απο το 2014 συμφωνα με αρχικη λιανικη τιμη και παλαιοτητα,
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι το παραπάνω είναι αδύνατο να γίνει για ήδη ταξινομημένα οχήματα;

July 21, 2013, 12:35:49 PMReply #340

Offline dimsabas

Γιατί;

July 21, 2013, 12:53:41 PMReply #341

Offline iNFiNiTy

Δηλαδή πιστεύεις ότι το υπουργείο έχει τα τιμολόγια αγοράς (100άδες χιλιάδες) κάθε ταξινομημένου οχήματος στην ελλάδα και μάλιστα προτίθεται να τα περάσει και σε κάποια βάση δεδομένων;

July 21, 2013, 01:56:06 PMReply #342

Offline mx5silver

αν δεν κανω λαθος καπου διαβασα οτι θα ισχυει για αυτοκινητα με αδεια απο 01-01-2010

July 21, 2013, 09:41:44 PMReply #343

Offline achilles

Δηλαδή πιστεύεις ότι το υπουργείο έχει τα τιμολόγια αγοράς (100άδες χιλιάδες) κάθε ταξινομημένου οχήματος στην ελλάδα και μάλιστα προτίθεται να τα περάσει και σε κάποια βάση δεδομένων;
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει, αν θέλουν υπάρχουν δεκάδες τρόποι και μαθηματικοί τύποι αντικειμενικού υπολογιμού-προσδιορισμού της αξίας ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που να πλησιάζει την εμπορική του αξία, αλλά αυτή την στιγμή οι υπεύθυνοι του Υ.ΟΙΚ μόλις έχουν αποφοιτήσει από την προσχολική αγωγή (νηπιαγωγείο) και στις 11/9 θα πάνε στην πρώτη δημοτικού, φαντάσου να τους πετύχει ο dimsabas  :axe: (χλωμό το κόβω να παίρνει πρώτη τάξη) ή εγώ για Φ.Α  :guns: θα πέσει πολύ Σ.Β

July 22, 2013, 01:57:58 AMReply #344

Offline Trelos7

Τιμολόγιο αγοράς φαντάζομαι ότι θα έχει, αν όχι για όλα, έστω για ένα μεγάλο ποσοστό. Για ποιο λόγο να μην έχει ούτως ή άλλως. Από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο χρονοβόρο ξεσκαρτάρισμα στη χαρτούρα (μιας και οτιδήποτε υπαρχει εκεί, θα πρέπει να περαστεί στη βάση δεδομένων) είναι μια δουλειά που δεν πρόκειται να πάρει πάνω απο ένα μήνα με την προυπόθεση βέβαια ότι θα φτιάξεις ένα team με 100-150 άτομα, ήδη γνώστες του αντικειμένου.

Όσο και να τιμολογείται αυτό το project, αν όντως θέλουν μια δικαιότερη φορολόγηση, που θεωρητικά πέρα του ότι αποτελεί "καραμέλα" για κάθε κυβέρνηση, είναι κάτι που όντως απαιτείται απο τους δανειστές-κέντρα εξουσίας (διαλέγετε ό,τι θέλετε), τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια. Κοινωνικά κυρίως, αλλά ίσως και οικονομικά.