οπα, μισο λεφτο Ηλια....τα ΜΧ5 πωλουνται διοτι
1. δεν συμφερει τους ιδιοκτητες για χρηση γουστου
2. θελουν να μειωσουν τα εξοδα τους μενοντας με ενα αμαξι οικογενειακο μονο
3. πανε για κατι πιο χρηστικο.
4. αλλαγη ζωης (παιδι-γαμος κλπ)....
5. κανανε το κεφι τους , το δινουν και πανε για κατι πιο ζορικο
Συμφωνώ και στα 4 αλλά κανένα από αυτά τα 4 δεν συνηγορεί στο ότι ο πωλητής θα το ξεφτιλίσει.Όλα όσα αναφέρεις από το 1-4 είναι φυσιολογικές αιτίες αποχωρισμού και όχι βίαιες αιτίες αποχωρισμού,άρα μιλάμε απλά για πώληση και όχι σκότωμα....Επίσης κάποια αφορούν και λοιπούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και όχι απαραίτητα ιδιοκτήτες MX-5.Οπότε τα πραγματικά σκοτωμένα αυτοκίνητα όπως και όλα τα σκοτωμένα πράγματα θα είναι είτε λόγω ανάγκης σοβαρής,είτε θα είναι φόλες.Και στην τελική ανέλυσες όλες τις αιτίες πώλησης,με επικεφαλίδα ''σκοτωμένα MX-5'' λαμβάνωντας υπόψιν την συνέχεια των γραφόμενων σου,που λες ότι αυτοί είναι πολλοί...Κανονικά θα έβαζα εγώ επικεφαλίδα ''τα ΜΧ5 πωλουνται διοτι''.Επίσης δεν μου λες,ποια θα κρατήσουν τιμή σε φυσιολογικά επίπεδα?Ποια?
Και αυτοι ειναι πολλοι, οπως επισης ειναι παρα πολυ περισσοτεροι, αυτοι που τα πουλανε λογω πραγματικης οικονομικης αναγκης. Φανταζομαι η κριση (ανεργια, μειωση εισοδηματος, ανασφαλεια....κλπ) δεν αγγιζει 1-2-3 ατομα αλλα σε καποιον βαθμο ολους. Μην ξεχναμε οτι για πολλους τα ΜΧ5 ηταν 2α 3α αυτοκινητα....μια γλυκεια περιττη πολυτελεια, με τα σημερινα δεδομενα.
Σου είπα ότι η πραγματική οικονομική ανάγκη όταν προκύψει σε μεγάλο βαθμό θα μας αφορά όλους.Σίγουρα ο κόσμος δεν περνάει καλά αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ακόμα καλύπτει βασικές ανάγκες απλά έχει χαθεί η δυνατότητα αποταμίευσης σε μεγάλο βαθμό.Τότε,όταν πιάσουμε πάτο δεν θα με ενδιαφέρει κανένα NC,RC κανένα μπλοκέ κ.ο.κ αλλά μόμο τα άκρως απαραίτητα(φαγητό-νερό)
Και εγω εδωσα NC, πριν 1 χρονο, base 1.8 του 08 64000 χλμ στα 7+λιγα σε μετριωτατη κατασταση εμφανισιακα και ελεγα αμαν το σκοτωσα...τωρα λεω δοξα τω θεω.
Πιστεύω ότι το έδωσες καλά,ίσως λίγο χαμηλά.Μην κάνεις σύγκριση το NC σου με το ΝΑ γιατί είναι διαφορετικά έργα.NC σαν το δικό σου υπάρχουν και θα υπάρχουν ένα μάτσο,ΝΑ όμως σαν αυτό είναι ελάχιστα και ναι φίλε μου ένα αμάξι καλοδιατηρημένο,κλασικό και με το πρεστίζ του ΝΑ(για εμένα έχει,και ας είναι παλιό,ας έχει στρεβλώσεις ας,ας,ας,...)θα το πληρώσεις ακριβά.
Αν σκεφτεις οτι η τιμη (5,900 NC 1.8 mid 2005 42000 xlm) ειναι απο εμπορα, ποσο λες να το πηρε απο τον ιδιωτη?...4-4500 εκτιμω. Αρα, η τιμη μεταξυ ιδιωτων συντομα θα κατσει γυρω στα 5000. Aυτα περι του ¨φθηνου" 1.8 NC της αγγελιας.
Δεν με ενδιαφέρει πόσο το πήρε από ιδιώτη για 1003 λόγους..Μπορεί να είχαν προηγούμενα,μπορεί να του χρώσταγε λεφτά,μπορεί και αυτός να το πήρε μεταχειρισμένο μπορεί να το πήρε σε κομμάτια από τρακαρισμένα.....Εφόσον δεν το έχει δει κανείς το αμάξι και παραμένει εκεί μάλλον δεν συγκινεί τοσο το πλήθος όπως το ΝΑ είτε είναι φόλα....
---------------------------------------------------------
Παμε τωρα στο επιμαχο ΝΑ (βυσινι USA specs απο Λαρισα), που ειλικρινα το γουσταρω πολυ.
Ποια αυτοκινητο, εισαγωγης σαν μεταχ., αξιας 22000 ευρω ( η περι τα 9 εκατομμυρια δρχ το 1995), μετα απο 18 χρονια πωλειται πανω απο 3000 ευρω ?..ας βαλουμε και πριμιουμ μεσα. Μιλαμε για ενα ειδικο αυτοκινητο *2θεσιο καμπριο σπορ* κεφιου, και οχι χρηστικοτητας, οπου η βαση των υποψηφιων αγοραστων μειωνεται δραστικα, και με αυτο το σκεπτικο προτεινα τα 2500.
Δεν ξέρω και δεν έχω όρεξη να κάτσω στο car να δω αλλά το θέμα είναι ότι εσεις το θέλετε και το θελετε πολύ....και όχι κάποιο NC.Οπότε αυτό το επιχείρημα μπορεί να έχει λογική και σίγουρα έχει,αλλά δεν έχει το σημαντικότερο στην δικιά σας περίπτωση.Εφαρμογή.Άρα η τιμή παραμένει εκει ψηλά.
Αυτο το BMW...παραδειγμα ειναι οχι οτι με ενδιαφερει, (πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3045602/ ) ειναι ενα πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο & με ESP. Καινουργιο κοστιζε πολυ παραπανω απο το ΜΧ5 ΝΑ ενω εξυπηρετει και μια μικρη οικογενεια, ταξιδευει και εχει μια ανεση παραπανω. Δηλαδη τι επαθε η BMW και πωλειται σε αυτη την τιμη (2500) ενω το ΝΑ δινεται στα 5, αντε 4500?
Στο απάντησα έμμεσα και πιο πάνω....Υπάρχουν ένα κάρο οικογενειακά,υψηλός ανταγωνισμός οπότε γίνεται σφαγή στις τιμές.Το ΝΑ όμως θα το πάρει αυτός που είπες πριν.Αυτός με το 2-3 αυτοκίνητο,ο φίλος σου δηλαδή που δεν έχει ανάγκη από λεφτά και ούτε τον έχει αγγίξει η οικονομική κρίση και ο φίλος μας που το πουλάει ξέρει τι έχει..όχι κανένα οικογενειακό αμάξι της σειράς για να βάζει μέσα τα παιδιά τον θείο την θεία και το καναρίνι,αλλά ένα αμάξι ελευθερου χρόνου που θα το πάρει ο οικονομικά άνετος φίλος σου.Οπότε το βαράει.....
Εαν ο πωλητης του ΝΑ πονταρει 100% στο "κατω" κεφαλι, εχει δικηο θα το δωσει στα 5000. Εαν ο πωλητης πονταρει στο πανω κεφαλι δεν θα το πουλησει ποτε στα 5000. Οποτε δικαιο και εντιμο ειναι να παιξει, ΚΑΤΩ ΚΕΦΑΛΙ vs ΠΑΝΩ ΚΕΦΑΛΙ σημειωσατε Χ, δηλ. στο 50% της ζητουμενης τιμης....ποσοι ομως σκεφτονται ΜΟΝΟ με το κατω κεφαλι πλεον?
Εξηγω το σκεπτικο μου, απο αυτην την οπτικη, διοτι καποιοι επεσαν να με φανε εδω μεσα επειδη τολμησα να προτεινω 2500 για το ΝΑ.Τα σχολια να παραμεινουν επι της ουσιας.
Σοβαρά τώρα ρε Τάσο..υπήρχε περίπτωση να σου πει ναι.Σου πέρασε από το μυαλό,έστω και ξυστα?Εαν αυτή η διαπραγμάτευση αποτελεί ένα προσωπικό σου στοίχημα για να αποδείξεις πόσο καλός είσαι σε αυτό που κάνεις πάω πάσο,αλλά ποντάρω ότι αυτό το αμάξι δεν θα φύγει στα 2500 γιατι πολύ απλά δεν τα αξίζει αυτά τα λεφτά..Ξέρεις πόσος κόσμος θα τον έχει πάρει τηλέφωνο?Σίγουρα αρκετοί.
Αν με πεισετε με επιχειρηματα οτι το ΝΑ αυτο, αξιζει τα 4500 - που πεφτει ο πωλητης, το παιρνω αυριο (αλλωστε για αυτο ανοιξα την κουβεντα)....Βεβαι αν πεισετε εμενα, θα πεισθουν και καμμια 10-αρια ακομη εδω μεσα και βλεπω τον πωλητη να μην προλαβαινει τα τηλεφωνα και να το δινει τελικα στα 6000 σε δημοπρασια, με reserve 5,500.
Εγώ θα έδινα μέχρι 4 (και ναι αυτά είναι όντως ζεστα)μετά από ενδελεχή έλεγχο.Μέχρι εξετάσεις αίματος θα έκανα στον ιδιοκτήτη.Και να είσαι σίγουρος ότι αν πας με 4 στο χέρι από την Αθήνα και του πεις την μαγική ατάκα θα πέσει..Δεν νομίζω να πιστευει ότι θα δει 4 χιλιάρικα ξανά...Το θέμα είναι ότι το καλό,''μοναδικό-σπάνιο''πείτε το όπως θέλετε πάντα θα είναι ακριβό και θα ξεχωρίζει από τον σωρό όσο και να σφίξουν οι κώλοι.Γιατί για κάποιους δεν σφίγγουν ποτέ.
Εχω περάσει και εγώ τέτοια φάση(και ακόμα περνάω).Το σταυροδρόμι λέει δεξιά το αγοράζεις και αριστερά το ξεχνάς και πας παρακάτω.