!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (686/1050) > >>

Skyggedans:

Σέβομαι όλες τις απόψεις και προφανώς δε μπορώ να αρνηθώ αυτό που λες, γιατί συμβαίνει. Απλά δε συμφωνώ.

Δεν είμαι άνθρωπος που αγαπάει τις μηχανές, οπότε και δεν παρακολουθώ την αγορά τους.

Για τα s2k το είχα παρατηρήσει και συμφωνούσα με όλους όσους έβριζαν τους πωλητές, οι οποίοι σε έναν χρόνο αύξησαν τραγικά τις τιμές πώλησης τους. Δεν ήξερα τον λόγο όμως. Άλλο ένα σημείο των καιρών μας. Δε μετανιώνω για τη γνώμη που έχω γι' αυτούς.

mx5christopher:

--- Quote from: Τασος on March 28, 2017, 10:45:28 AM ---Καλημερα..ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Θα προτμουσα για φορολογικους κυριους λογους το 1.6 συν οτι η κυρια χρηση του θα ειναι μετακινηση και βολτα.
Αυτο με τις τιμες το εχω παρατηρισει και εγω καθως κοιτουσα αγγελιες απο τον δεκεμβρη ,περιμενωντας να πουλησω πρωτα την μηχανη μου ,ωστε να μπορω να συνεχησω.

Επειδη ακομη ''μαθαινω'' το μοντελο που θα προτεινατε να ελενξω το μοντελο αυτο?Περιοχη Αθηνα

Πρωτο αυτοκινητο που αγοραζω και ακομη αναρωτιεμαι πως εμπιστευεσαι καποιον οτι εχει κανει σωστη συντηριση ,αν δεν τον ξερεις ,η απο την αλλη πως εισαι σιγουρος οτι τα χιλιομετρα ειναι πραγματικα? :gl:

--- End quote ---
Απλά δεν εμπιστεύεσαι. πήρα το δικό μου πριν 2 χρόνια και ήταν απο όσο έδειχνε μηχανικά αστεράκι. τέλειες συμπιέσεις, το μοτέρ φαινόταν καθαρό και χωρίς σημαντικές διαρροές και οι φθορές φυσιολογικές για τα χλμ που έδειχνε. πρίν 10 μέρες το αμάξι έμεινε απο στρόφαλο απο μαλακία παλιού μηχανικού. υπάρχουν πράγματα που φαίνονται και πράγματα που δε φαίνονται σε ενα μεταχειρισμένο. κοιτάς τα εμφανή και ελπίζεις τα "κρυφά" να συμβαδίζουν.
ένας εύκολος (μπακάλικος) τρόπος να υπολογίζεις αν τα χλμ είναι σωστά είναι να τσεκάρεις τις μπροστά ρόδες για play. σηκώνεις το αμάξι στον αέρα και προσπαθείς να στρίψεις τις ρόδες. αν κουνιούνται έντονα χωρίς να στρίβουν το αμάξι έχει άνετα πάνω απο 160.000χλμ

kostas_jp120:

--- Quote from: Skyggedans on March 28, 2017, 12:33:09 PM ---
 Σέβομαι όλες τις απόψεις και προφανώς δε μπορώ να αρνηθώ αυτό που λες, γιατί συμβαίνει. Απλά δε συμφωνώ.

Δεν είμαι άνθρωπος που αγαπάει τις μηχανές, οπότε και δεν παρακολουθώ την αγορά τους.

Για τα s2k το είχα παρατηρήσει και συμφωνούσα με όλους όσους έβριζαν τους πωλητές, οι οποίοι σε έναν χρόνο αύξησαν τραγικά τις τιμές πώλησης τους. Δεν ήξερα τον λόγο όμως. Άλλο ένα σημείο των καιρών μας. Δε μετανιώνω για τη γνώμη που έχω γι' αυτούς.

--- End quote ---

Νότη μην τους βάζεις όλους σε ένα σακί πάντου υπάρχουν "καλοί" και "κακοί". Οι τιμές των μτχ στην Ελλάδα - ειδικά των σπορ μοντέλων - ανεβαίνουν γιατί πολύ απλά δεν μπαίνουν στην αγορά νέα αυτοκίνητα.
Υπάρχουν κάποιοι που ζητάνε 38-40 χιλιάδες για το S2K τους και δικαίωμα τους, προφανώς δε το κάνουν γιατί θέλουν να το πουλήσουν αλλά για κάποιο άλλο λόγο. Επειδή δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα μτχ αυτό παρασύρει εύκολα τις τιμές για τα υπόλοιπα προς τα πάνω.

Μτχ απόθεμα σε MX5 υπάρχει πολύ μεγαλύτερο γι΄αυτό και οι τιμές δεν πρόκειται να ανέβουν πολύ (εκτός από την εποχική άνοδο), ωστόσο και εδώ τα καλά κομμάτια σπανίζουν πλέον.
Τα δύο μοντέλα πάντως βρίσκονται σε διαφορετική κατηγορία (και τιμής) που έτσι κι αλλίως αιτιολογείται και από τα μηχανικά μέρη αλλά και από την ποιότητα κατασκευής για να είμαστε δίκαιοι.

Παρόλα αυτά αν η αγορά λειτουργούσε κανονικά τα mx5 θα ήταν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα τιμών (βλ Αγγλία).

Skyggedans:

Όπως έγραψα Κώστα, διαφωνώ πλήρως με αυτούς που ανέβασαν τις τιμές των S μέσα σε ένα χρόνο +50%, άνευ λόγου. Όχι όλους, προφανώς.
 Ειδικά κιόλας όταν η συντριπτική πλειοψηφία των διαθέσιμων προς πώληση, είναι χτυπημένα ή στραβά και τραγικά επισκευασμένα, το βρίσκω ηλίθιο να ζητάς ένα κάρο λεφτά, επειδή το ανέβασαν όλοι, για λόγους όπως αυτόν που ανέφερε ο Στέλιος και τον αγνοούσα. Αυτούς λοιπόν, καλά κάνουν και τους βρίζουν.

SteliosR:
Κωστα στην Γερμανια το πιο ακριβο μεταχειρισμενο S κανει 28Κ και στην Ελλαδα 38Κ. κ δεν συμπεριλαμβανω κατι 50Κ γιατι ειναι track cars.

Ειμαστε σοβαροι? Προσφορα κ ζητηση καθοριζει τις τιμες Κυριοι κ οχι ο καθε κοκορομυαλος. Οπως το μαυρο 2004 απο το Ν Ηρακλειο που το πουλαει εδω κ 5 χρονια 34Κ. Καποτε του εκανα προσφορα στα 30Κ, στις παχιες εποχες, την οποια απερριψε με μεγαλη δυσαρεσκεια. Και καλα εκανε αφου ειναι δικο του το προιον...αλλα ειναι ακομα εκει κ θα ειναι για πολυ καιρο.

Και δεν βαζω καν στο παιχνιδι την κατασταση που 8/10 ειναι κοψε ραψε.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version