Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δίλημμα: Βελτίωση 2.0 MZR ή αγορά και βελτίωση mk1  (Read 27090 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

November 24, 2012, 04:11:09 PMReply #75

Offline pib

τι boxter m3 & s2k λέτε ρε παιδια ??

ο ανθρωπος θέλει να φτιάξει κάτι δικό του ξεχωριστό να ασχοληθει προσωπικα με αυτό και να γουστάρει !!!!
δεν θέλει ένα έτοιμο μαμα επειδή είναι καλύτερο σε εργοστασιακή μορφή..
θελει μία βάση να ξεκινήσει να κανιβαλισει κι επειδή λυπαται το πιο "κυριλε"  nc σκεφτεται το ΝΑ
όσο για τα λεφτά συμφωνω ότι άλλο το να θες να αναπαλαιώσεις άλλο να το φτιαξεις για καθημερινό και πίστα

November 24, 2012, 06:10:05 PMReply #76

Offline philosopher

Βασικά αυτά που είπαν οι τελυταίοι δυο είχα ακριβώς στο μυαλό μου όταν ξαφνηκά μου ήρθε στο μυαλό το mk1.
Έτσι με μια πρόχειρη ματιά είδα ότι έχουν 2Κ και φαντάστηκα ότι ρίχνοντας πχ 4 το πολύ 5 θα μπορώ να κάνω τη τρέλα μου περισσότερο από ότι με το καθημερινό μου mk3.
Όταν είδα βέβαια νούμερα τύπου 16.000 και το Στέλιο να λέει ότι του κόστισε όσο το NC μου καινούριο μόνος δήλωσα ότι το project πάει άπατο.

Στέλιο δε θα μπορούσα να απαντήσω καλύτερα στο ποστ του Γιάννη.
Επίσης μεταξύ μας δεν αποκλείεται αν αποφασίσω προς τη mk1 μεριά να πάρω ένα και να το έχω να περιμένει το "κανιβαλισμό" του.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 24, 2012, 06:20:35 PMReply #77

Offline philosopher

Επίσης όταν πήρα το NC είχε βγει εκείνο το καιρό το κιτ κομπρέσορα τη CW το οποίο με τη τότε ισοτιμία είχε περίπου 3.500-4.000. Φανταζόμουν λοιπόν ότι σε βάθος χρόνου 2-3 ετών θα μπορώ να το βάλω και να κλείσω.
Τα δεδομένα όμως στο NC άλλαξαν τραγικά και το κόστος της βελτίωσης είτε λέγεται κομπρέσοσρας είτε τούρμπο, αν θες στοιχειώδη αξιοπιστία, ανέβηκε στο θεό.
Οπότε προέκυψαν εναλλακτικές 8)

Miata NC 2.0

November 24, 2012, 06:23:36 PMReply #78

Offline dimsabas

Θες οπωσδήποτε να το τουρμπίσεις; Αυτό μπορεί να γίνει μετέπειτα, στην πορεία. Μπορείς να ξεκινήσεις από το γδύσιμο. Ένα γυμνό Μκ1 (στα 900 κιλά αν περιοριστείς στο γδύσιμο, στα 850 αν προχωρήσεις σε πραγματικό ελάφρωμα, στα 800 αν χώσεις και λίγο το χέρι στην τσέπη), με ένα μπάκετ και ένα τιμόνι όλο κι όλο, με ένα κλουβί για την ασφάλειά σου και το δέσιμο της καρότσας, θα είναι πολύ γρήγορο και πολύ απολαυστικό στην οδήγηση, ακόμα και με τα 130-140 άλογα του ατμοσφαιρικού 1.8 που υπάρχει στη γειτονιά μου (ναι, εκείνο το λευκό). Με το τούρμπισμα θα ανέβει πέντε επίπεδα σε απόλαυση, απλά δεν είναι απαραίτητο για να ξεκινήσεις. Άλλωστε, σημασία δεν έχει να φτιάξεις κατευθείαν το τέλειο Μκ1. Σημασία έχει να τα κάνεις όλα σιγά-σιγά, ώστε να ασχολείσαι με το πρότζεκτ και να μην κορεστείς.

November 24, 2012, 06:30:47 PMReply #79

Offline philosopher

Δημήτρη το γδύσιμο, το ρολ μπαρ, το μπάκετ και το τιμόνι είναι τα πρώτα που θα γίνουν στο αμάξι όπως και να' χει (μη σου πω και με αυτή τη σειρά  :P).
Από και και πέρα νομίζω ότι η ιδέα που είχα στο μυαλό μου δε κλείνει με ατμοσφαιρικό κινητήρα 130-140 ίππων οπότε αν στεγνώσω από χρήμα μάλλον θα γίνει σε δεύτερη φάση.
Ούτως η άλλως βέβαια η λογική μου λέει ότι πρώτα στήνεις ένα αυτοκίνητο και μετά του αυξάνεις την ιπποδύναμη οπότε χρονικά θα έρθει όπως και να' χει δεύτερο.

Miata NC 2.0

November 24, 2012, 10:11:39 PMReply #80

Offline Στέλιος - fess

Οπότε τσίμπα ένα na τώρα που είναι χώμα, κατέθεσε πινακίδες για να μην έχεις πάγια έξοδα και όταν έχεις - φτιάχνεις.
Άσε που αν παγώσει το project, το πουλας και τι είχαμε - τι χάσαμε!
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

November 25, 2012, 09:15:48 AMReply #81

Offline simkoz

Νίκο, όλα καλά. Σε πίστα τελευταία φορά πότε πήγες; γιατί εγώ απ τα αρχικά ποστ στο τόποικ κστάλαβα ότι δεν το θες τόσο για πίστα όσο για να το κυκλοφορείς και να κάνεις το κέφι σου στον δρόμο περισσότερο. Αν λέμε μόνο για πίστα, είχε γίνει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για το αμάξι του Δάσκαλου όταν ήθελε να το κάνει μηχανάκι. Ριξτης μια ματιά νομίζω είχαν αναφερθεί ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το κόστος και τη ιδέα ενός track day only αμαξιού.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 25, 2012, 01:29:42 PMReply #82

Offline axilleaas

Διάβασα 2 φορές όλο το τόπικ αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το θέμα καθώς το δίλημμα είναι μεταξύ ενός μοτέρ και μία γενιάς mx5 και δεν υπάρχει καθαρός χαρακτήρας στο project.

Αν σε ενδιαφέρει η πίστα και το project είναι οδηγοκεντρικό πάρε ένα σετ μτχ σλικ, ένα σετ xp10 και ένα κάθισμα και γύρνα. Τα άλογα είναι το τελευταίο που χρειάζεται το αυτοκίνητο. (συνήθως τα χρειάζεται ο οδηγός)
Το mk1 υποφέρει από σασί (εκτός από την ακαμψία υπολόγιζε και μετατρόχια μεταξόνια) και από λάστιχα (15'' μιζέρια). Δεν έχει και abs...
drift: the best way to turn SLOW

November 25, 2012, 01:50:16 PMReply #83

Offline dimsabas

Το να αγοράσει ένα τουμπαρισμένο ΝΑ ή ένα με καμμένο κινητήρα, με άχρηστη κουκούλα και σκισμένα καθίσματα για 300 ευρώ και μετά να το κάνει αμιγώς πιστάδικο, είναι μια πολύ ωραία ιδέα. Θα γλιτώσει πολλά χρήματα γιατί θα είναι ένα αυτοκίνητο ακατάλληλο για κυκλοφορία στο δρόμο, που δε θα τον ζορίζει για να το κάνει πιστάδικο.
Η ιδέα της τοποθέτησης κινητήρα από Hayabusa στο κέντρο έχει ασύλληπτα πλεονεκτήματα, έχει όμως και κάποιους σκοπέλους, όπως το υψηλό κόστος αν γίνει σε συνεργείο (και δεν είναι από τις δουλειές που μπορείς να κάνεις παρέα με έναν κολλητό σου, εκτός κι αν είναι πραγματική μαστοράτζα) ή τη νομιμότητα. Αν το έχεις μόνο για πίστα και δεν έχεις πινακίδες, μπλέκεις με το θέμα του τρέιλερ και της μεταφοράς. Είναι λίγο μπάχαλο η κατάσταση.

Αχιλλέαα, ένα κλουβάτο Μκ1 δε θα έχει το παραμικρό πρόβλημα στην πίστα. Αλλίμονο, τόσα χρόνια γυρνάνε τις πίστες τα ρημάδια. Το ABS είναι πρόβλημα στην πίστα, είτε αφορά τις προβληματικές μονάδες των ΝΒ (που καταλήγαμε να βγάζουμε την ασφάλεια του ABS όποτε μπαίναμε στην πίστα) είτε την ανόθευτη αίσθηση, που θέλει κάποιος που έχει ένα αμάξι μόνο για διασκέδαση.

Φιλόσοφε, μήπως να κρατούσες τα 6-7 χιλιάρικα στην άκρη; Οι καιροί είναι δύσκολοι, πόσο σίγουρος είσαι ότι θα μπορείς μελλοντικά να μην τα χρειάζεσαι και να συντηρείς ένα δίλιτρο αυτοκίνητο για καθημερινό και ένα πιστάδικο; Μην καταλήξεις σαν εμένα, που έχω το πιστάδικο να πιάνει αράχνες.

November 25, 2012, 03:25:27 PMReply #84

Offline axilleaas

Αχιλλέαα, ένα κλουβάτο Μκ1 δε θα έχει το παραμικρό πρόβλημα στην πίστα. Αλίμονο, τόσα χρόνια γυρνάνε τις πίστες τα ρημάδια.

Ναι δεν έχει πρόβλημα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το mk3 υπάρχει.

Το ABS είναι πρόβλημα στην πίστα, είτε αφορά τις προβληματικές μονάδες των ΝΒ (που καταλήγαμε να βγάζουμε την ασφάλεια του ABS όποτε μπαίναμε στην πίστα) είτε την ανόθευτη αίσθηση, που θέλει κάποιος που έχει ένα αμάξι μόνο για διασκέδαση.

Και "εμείς" την βγάζαμε (σε άλλο αυτοκίνητο) για "ανόθευτη αίσθηση" μέχρι που καταλάβαμε ότι κάναμε λάθος. Το ΝΒ δεν ξέρω τι προβλήματα έχει, το mk3 πάντως δεν έχει κανένα. Οι μονάδες ABS σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με παλαιότερες. Το ότι είναι βοήθημα για καλύτερους χρόνους το συζητάμε. Την ασφάλεια και τα flatspot που γλιτώνεις δεν τα συζητάμε...

Από αυτά που έχω δει όσο πιο πολύ το εξειδικεύεις τόσο πιο λίγο το οδηγάς. Συμφωνώ ότι μισή ευχαρίστηση είναι να το φτιάχνεις. Στην περίπτωση του "αμιγώς πιστάδικο" που αναφέρεις είναι μάλλον πολύ περισσότερο από την μισή. 2 πίστες στην Ελλάδα και σχεδόν κανένας θεσμός...
drift: the best way to turn SLOW

November 26, 2012, 12:23:13 AMReply #85

Offline Jason

Ας πω και εγώ την π@π@ρι@ μου:
Οποιαδήποτε γενιά ΜΧ5 μπορείς να την ευχαριστηθείς με ενα σετ σεμι και τακάκια.
Με αυτά μόνο το NC 2.0 γράφει 12αρια με το καλημέρα στα Μέγαρα
Το ΝΒ 1.8 παει κάπου στα 13αρια
Και ενα 1.6 ΝΑ οριακά στο 15-16

Το ΝΑ υποφέρει, γέρνει, ανεβάζει θερμοκρασίες και αντιλαμβάνεσαι οτι το σασί είναι φτιαγμένο απο cheddar  :llol:
Αντίθετα τα ΝΒ και ΝC που έχω οδηγήσει δεν μου έδωσαν ποτέ την αίσθηση οτι ζορίζονται και τόσο (το NC καθόλου)

philosopher, δοκίμασε πρώτα να απολαύσεις το NC σου στην πίστα και αν δεις οτι πραγματικά δεν σε καλύπτει,
 πάρε ένα έτοιμο πρότζεκτ για να γλυτώσεις πολλά €€€
Miata NA 1.6
Barely Civilised

4.875FGR - Cusco MZ 1.5
Light flywheel - organic disc
FM springs - Bilstein HD - MSM ARB 23mm
JR CAI - RX7 AFM
FC calipers
ProRace 1.2 ET25 - R888 205/50/15

November 26, 2012, 09:42:33 AMReply #86

Offline SIMOS

Ας πω και εγώ την π@π@ρι@ μου:
Οποιαδήποτε γενιά ΜΧ5 μπορείς να την ευχαριστηθείς με ενα σετ σεμι και τακάκια.
Με αυτά μόνο το NC 2.0 γράφει 12αρια με το καλημέρα στα Μέγαρα
Το ΝΒ 1.8 παει κάπου στα 13αρια
Και ενα 1.6 ΝΑ οριακά στο 15-16

Το ΝΑ υποφέρει, γέρνει, ανεβάζει θερμοκρασίες και αντιλαμβάνεσαι οτι το σασί είναι φτιαγμένο απο cheddar  :llol:
Αντίθετα τα ΝΒ και ΝC που έχω οδηγήσει δεν μου έδωσαν ποτέ την αίσθηση οτι ζορίζονται και τόσο (το NC καθόλου)

philosopher, δοκίμασε πρώτα να απολαύσεις το NC σου στην πίστα και αν δεις οτι πραγματικά δεν σε καλύπτει,
 πάρε ένα έτοιμο πρότζεκτ για να γλυτώσεις πολλά €€€

Δεν ξέρω αν έχει νόημα τέτοιου είδους σύγκριση αφού δεν είναι μεταξύ ομοίων πραγμάτων. Τα αυτοκίνητα έχουν μεταξύ τους περί τα 30 άλογα διαφορά και το 2.0 με το ΝΑ 1.6, κοντά στα 60 και 7 κιλά ροπής (1.6 vs 2.0 μοτέρ, τι να συγκρίνουμε ?).  Αν το συνδυάσεις και με τα απείρως καλύτερα μαμά φρένα του ΝC, νομίζω ότι ανακαλύπτεις τα χαμένα δευτερόλεπτα.  Επιπλέον το ΝΑ 1.6 δεν διαθέτει τα έξτρα δεσίματα του NC 2.0.  Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ΝΑ ΝΒ και NBFL με αντίστοιχα δεσίματα, που δεν νομίζω ότι υστερούν του αντίστοιχου NC.  To κάθε σασί σαν σασί από μόνο του δεν νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη διαφορά.  Η αίσθηση της στιβαρότητας που σου δίνει το NC πιο πολύ νομίζω ότι είναι θέμα μάρκετινγκ και ενισχύεται από την απείρως καλλίτερη ηχομόνωση που διαθέτει.   
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

November 26, 2012, 10:47:18 AMReply #87

Offline nmwisima

O Nίκος έχει ξαναγράψει μετά το πρώτο ποστ;

Σας έχει αφήσει να διαφωνείτε για το τι θα κάνει τα λεφτά του και δεν μπαίνει να πει αν και τι θέλει.

Αφήστε τον στη μιζέρια του λέμε :girlie:

November 26, 2012, 01:45:51 PMReply #88

Offline simkoz

έχει ξαναγράψει, δίνει τροφή στην κουβέντα το πουλάκι μου, αλλά ακόμα και αν δεν έγραφε δεν μας νοιάζει, μπορούμε και μόνοι μας.
Είναι ενδιαφέρων, αν και φιλοσοφικό, το ερώτημα. Σε αυτό συμφωνώ με τον J.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 26, 2012, 04:47:29 PMReply #89

Offline Basilmx5

Το να παρεις ενα μαμα μκ1 και να το φτασεις στο επιπεδο του μκ3 σου χωρις να βελτιωσεις κινητηρα, θελει αρκετα λεφτα (ακαμψια, μπλοκε αν δεν εχει, κοντο, 6αταχυτο που εχει το 2λιτρο κλπ) (οποτε ηδη εισαι στα μισα της διαδρομης του project)

Γενικοτερα ολα τα αμαξια χανουν την αξια και καταληγουν σε αγοραστικες αξιες που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικη τιμη ειδικα στη χωρα μας... δηλαδη πχ ενα "προσεγμενο" καλοσυντηρημενο μκ2 πωλειται σε πολυ λιγοτερα χρηματα απο ενα μκ3 το οποιο αντιθετα μπορει να ειναι ετσι σκισμενο που η πραγματικη του αξια να ειναι πολυ μικροτερη, ακομα ακομα και απτου nb. Θελω να πω εχεις ενα αμαξι που ηδη το ξερεις και το προσεχεις.

Τα μισα της διαδρομης του 1ου + η κατασταση του αμαξιου σου, με φερνει πιο κοντα στην αποψη οτι.... στη θεση σου θα εφτιαχνα το μκ3 με τετοιο τροπο που και στη πιστα θα το χαιρομουν, μπλοκε, τουρμπο ή κοπρεσσορας ή ακομα και αλλος κινητηρας μαμα, αλλα και θα μπορουσα να το χαρω με "κοστουμι"... γιατι μη ξεχναμε ουκ ολιγες φωτο απο μιατα αλλα και απο αλλα σπορ αμαξια τα οποια εχουν τα ρολλμπαρ τους και αλλες βελτιωσεις αισθητικες ή μηχανικες τα οποια τα βλεπουμε και μας τρεχουν τα σαλια γιατι συνδυαζουν και τα 2...

Τωρα αν εχεις στο μυαλο σου να εχεις ενα μιατα καθαρα και μονο για πιστα να το γδυσεις να το τουρμπισεις να το βιαζεις και οσο αντεξει... ενα πειραμα δηλαδη να δεις ποσο θα κρατησουν τα λεφτα που θα βαλεις τοτε καλυτερα, ναι, παρε ενα μκ1 και λυπησου το 2λιτρο.

Αυτα... :)