Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δίλημμα: Βελτίωση 2.0 MZR ή αγορά και βελτίωση mk1  (Read 27080 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

November 24, 2012, 03:41:31 AMReply #60

Offline eagle

μηπως γιατι στο NA μπορεις να παιξεις με πιο πολυ ασφαλεια και ισως σε "νοιαζει" λιγοτερο?  :-\

November 24, 2012, 04:11:09 AMReply #61

Offline lordin

μηπως γιατι στο NA μπορεις να παιξεις με πιο πολυ ασφαλεια και ισως σε "νοιαζει" λιγοτερο?  :-\

Θα παίζεις με 2-3 χιλιάρικα που μπορείς να τα είχες δώσει στο nc.. 8)
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

November 24, 2012, 04:16:55 AMReply #62

Offline eagle

Θα παίζεις με 2-3 χιλιάρικα που μπορείς να τα είχες δώσει στο nc.. 8)

με μπερδεψε λιγο η απαντηση σου.

εννοεις με λιγα λογια οτι πεταμενα λεφτα θα πανε αν ειναι για το NA?  :zalistika:

November 24, 2012, 06:29:18 AMReply #63

Offline lordin

Ναι αυτή είναι η γνώμη μου...Γιατί δε θα είναι μόνο η μετατροπή... Μετά από 20 χρόνια αρκετά προβλήματα θα εμφανιστούν, οπότε για βάλε και εκεί άλλα χρήματα!  :nono:
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

November 24, 2012, 08:00:46 AMReply #64

Offline mx5silver

Και γιατί το DYI Δε μπορεί να γίνει στο nc αλλά μόνο στο na??
και φυσικα μπορεις :good:  αλλα καταλαβα οτι  ο philosopher θελει το na για αυτον ακριβως τον λογο. για να μπορει να παιξει χωρις φοβο......

ενα αλλο που σκεφτομουν ειναι η μεταπωληση στις μερες μας ομως.
ενα na που θα εχει κοστισει 7000, περιπου στα 3500-4000 μπορει να πουληθει
ενα nc 2λιτρο που κοστισε 31000 περιπου+ 7000 την βελτιωση ποσο θα πουληθει? και σε ποσο ειδικο κοινο απευθεινεται?

November 24, 2012, 10:44:42 AMReply #65

Offline Aristotelis

Εμένα πάντως περνάει απ' το μυαλό μου ότι όσο περνάνε τα χρόνια και λιγοστεύουν τα na, τόσο και θα ανεβαίνει ξανά η τιμή τους.....σε αυτα που είναι καλοδιατηρημένα τουλάχιστον  ;)

November 24, 2012, 11:29:44 AMReply #66

Offline philosopher

Και γιατί το DYI Δε μπορεί να γίνει στο nc αλλά μόνο στο na??
και φυσικα μπορεις :good:  αλλα καταλαβα οτι  ο philosopher θελει το na για αυτον ακριβως τον λογο. για να μπορει να παιξει χωρις φοβο......

ενα αλλο που σκεφτομουν ειναι η μεταπωληση στις μερες μας ομως.
ενα na που θα εχει κοστισει 7000, περιπου στα 3500-4000 μπορει να πουληθει
ενα nc 2λιτρο που κοστισε 31000 περιπου+ 7000 την βελτιωση ποσο θα πουληθει? και σε ποσο ειδικο κοινο απευθεινεται?

Tα είπες όλα  ;)
Επίσης επειδή είχα από BMW Ε21,Ε30 και Ε36 απλά σας λέω ότι όσο παιρνούν τα χρόνια τόσο λιγότερο χέρι μπορείς να βάλεις.
Στη προκειμένη περίπτωση δεν αισθάνομαι και πολύ καλά στην ιδέα να ξεβρακώσω εντελώς το NC και να του κάνω ότι θα έκανε με τρομερή ευκολία στο ΝΑ.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 24, 2012, 12:08:36 PMReply #67

Offline Στέλιος - fess

Εμένα πάντως περνάει απ' το μυαλό μου ότι όσο περνάνε τα χρόνια και λιγοστεύουν τα na, τόσο και θα ανεβαίνει ξανά η τιμή τους.....σε αυτα που είναι καλοδιατηρημένα τουλάχιστον  ;)

Αυτό ακριβώς λέει η λογική.
Και ο σκαραβαίος είχε παραγωγή κάτι εκκατομύρια και σήμερα αυτά που κυκλοφορούν σωστά είναι λίγα και ακριβά.
Αυτός ήταν και από τους βασικούς λόγους που πήρα na. Θεωρώ πως είναι future classic. Κάτι που για το nc θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε ξανά μετά από 15-20 χρόνια.
Εκτός αυτού, έχει βασικές ευκολίες (υδρ. τιμόνι, ηλεκτρικό πακέτο) και είναι εύκολο στη συμβίωση ακόμα και κάθε μέρα.
Πέρα του ότι με "φτιάχνει" η θέα του στο γκαράζ μου :giveheart: και η οδική του συμπεριφορά, που ακροβατεί κάπου μεταξύ των παλιών αυτοκινήτων και των σύγχρονων αποστειρωμένων "ντενεκέδων" (sorry, αλλά έτσι βλέπω πλέον τα φρέσκα σουλούπια, όσο καλά και να είναι... που είναι, γιατί κι εγώ δεν μπορώ σε καθημερινή βάση να αποχωριστώ τον user frιendlυ χαρακτήρα του note μας).

Αν στο ερώτημα του Νίκου μπει και αυτή η παράμετρος, η ζυγαριά μπορεί ν' αρχίσει να γέρνει προς na.
Πάντως αν δεν είναι κάποιος αποφασισμένος να χώσει χρήμα, χρόνο (απίστευτο χρόνο για την ακρίβεια) για να ζήσει με αυτοκίνητο 20ετίας, εγώ από την προσωπική μου πείρα θα πω απλά:
ΜΑΚΡΙΑ!

Τα ποσά πάντως που αναφέρετε, είναι τουλάχιστον γελοία. (αν μιλάμε για σωστό σε όλα τα επίπεδα αυτοκίνητο και όχι τάρταλο)
Για να συνέλθει το μέσο na των αγγελιών του car, αυτά που υπολογίζετε είναι ακριβώς τα μισά.
Αν σας δείξω τη λίστα των αλλαγών τα 2 αυτά χρόνια, θα πάρετε 2λιτρο nc και θα σας μείνουν και ρέστα...

Ψαλίδια, άκρα, κρεμαγιέρες, μουαγιέ, μίζες, δυναμό και ένα δισεκκατομύριο αλλά μικρά, ούτε που αναφέρθηκαν... 
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

November 24, 2012, 12:13:05 PMReply #68

Offline Στέλιος - fess

Α και πολύ τρέξιμο + βενζίνη.
Πήγαινε να παραλάβεις ανάρτηση, να βρεις ένα καθρέπτη, να δεις μια μηχανή, να βρείς ένα πλαστικό, μια βίδα, ένα λάστιχο, κλείστρα, ένα φτερό, προφ/ρα, μια βάση, 2 κλιπ.
Μιλάμε πως έχω χαλάσει πάνω από 1000άρικο σε βενζίνες και άπειρο χρόνο...
White na 1991

November 24, 2012, 12:44:41 PMReply #69

Offline vagmann

Το restoring ενος παλαιου αυτοκινητου,ειναι ομορφη εμπειρια γι αυτον που ξερει εχει τον χωρο και τα εργαλεια να το κανει μονος του,αν τρεχεις στον καθε μαστορα απο δω και απο κει,μονο ταλαιπωρια και ουρα με χρημα θα σου δωσει...
Οπως λεει και ο Στελιος που εχει τον πρωτο λογο ως εμπειρος,...ΜΑΚΡΙΑ!

Εγω που θα γουσταρα τρελα αυτη τη στιγμη,αν τα οικονομικα μου το επετρεπαν,θα ηταν να εχω ενα ιστορικο οχημα...

November 24, 2012, 01:53:32 PMReply #70

Offline mx5silver

ναι, αλλα αλλο πραγμα ειναι το restore σαν του στελιου που τα παντα ειναι γυαλισμενα μεχρι και την τελευταια βιδα, καινουργια δερματα και φανοποιεια απο αλλο πλανητη(ετυχε και το ειχα δει λυμενο στο φανοποιειο εν ωρα εργασιας  :giveheart:), και αλλο πραγμα ενα βελτιωμενο πιο πολυ μηχανικα αυτοκινητο με μεταχειρισμενο bucket και προορισμο την διασκεδαση, την καθημερινη οδηγηση και καμια πιστα οπου δεν παιζει ρολο να εχεις και μια-δυο γρατζουνιες.
και σαφως το δευτερο θα κοστισει σημαντικα λιγοτερα....... :good:

November 24, 2012, 02:12:56 PMReply #71

Offline SIMOS

Πέρα του ότι με "φτιάχνει" η θέα του στο γκαράζ μου :giveheart:  
Αυτό τα λέει όλα ...

Πέραν αυτού νομίζω το ερώτημα είναι η κατασκευή ενός Track day car και όχι το restoration (όπως λέει και ο προλαλήσας) όπου σαφώς και χρειάζεται άπειρο τρέξιμο.  Κατά τη γνώμη μου αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολα με ένα ΜΚ1.  Επίσης ξεχνάμε ότι όταν σχεδιάστηκε το ΜΚ1 στόχος ήταν εξ' αρχής η οδηγική απόλαυση, εξ ου και το Jinba ittai μοτο. Στο ΜΚ3 όπως και σε κάθε σύγχρονο μαζικής παραγωγής αυτοκίνητο, η άνεση έχει μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στο concept κατασκευής του, σε σχέση με παλαιότερα.  Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να γίνει track day car.  Απλά πιστέυω ότι γίνεται δυσκολότερα αφού ξεκινάς και από άλλη βάση.
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

November 24, 2012, 02:50:45 PMReply #72

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Aυτο το τοπικ πραγματικα ειναι "φιλισοφικη" συζητηση!

-Μιλαμε για χρηματα που δεν υπαρχουν
-Συγκρινουμε αμαξια που δεν εχουν καμια σχεση
-Που απεχουν 20 χρονια μεταξυ τους
-Εχουμε μπερδεψει τα στοκ με τα καραφτιαγμενα
-Ο καθενας λεει οτι μ@λ@κι@ του κατεβει!!!

...Οποτε ας πω και εγω την δικη μου. Εδω η Boxster πουλιουνται για 10Κ δεν πας να παρεις μια ? Παρε ρε παιδι μου εστω μια BMW που τις γουσταρεις κιολας!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 24, 2012, 04:00:24 PMReply #73

Offline Στέλιος - fess

1. Ναι, χρήματα δεν υπάρχουν. Άρα κλείστε το φόρουμ δεν έχει νόημα να μιλάμε για ζάντες, αναρτήσεις, roll bar και βόλτες που έχουν κόστος.

2. Έχουνε σχέση τα 2 αυτοκίνητα και μάλιστα μεγάλη. Μπορείς εσύ να μην έχεις σχέση με τον παππού σου;;;  :????:

3. οκ. έχουνε 20 χρόνια διαφορά. Εσύ πόσο πιο εξελιγμένο μοντέλο είσαι με τον προαναφερθέντα παππού; Μπορεί ο παππούς σου να μην οδηγούσε κάμπριο, αλλά όλο και κάποια άλλη χάρη θα είχε. Δεν μπορεί, απόδειξη αυτού δε, είναι οτι υπάρχεις...

4. Εδώ έχεις κάποιο δίκιο, αλλά για να ασχολούμαστε τόσες ώρες από τη ζωή μας με αυτά τα παλιάμαξα, έ όλο και κάτι σκαλίζουμε. Όλοι μας.

5. Στη μ@λ@κί@ που γράφει ο καθένας βέβαια, σαφώς περιλαμβάνεται και η δικιά σου.

Αν μπορούσαμε να συντηρήσουμε boxter τέτοιες εποχές όμως, μάλλον δεν θα είχαμε miata.
White na 1991

November 24, 2012, 04:08:31 PMReply #74

Offline perlas

καταληξαμε σε μκ1 vs μκ3... ρε Ηλια και Lordin, εδω βλεπετε σταρλετακια kp60 να γυριζουν σε πιστες ασταματητα με μοτερ 30ετιας και πραγματικα να εχουν πεσει παρα πολυ λιγα λεφτα εως καθολου επανω! τα σινεμπλοκ πολυουρεθανης σας πειραξαν που δεν θα εχει το μκ1???? στο μκ1 θα μπορεσει ο ανθρωπος να βγαλει ολο του το αχτι σε πιστα δρομο χωματοδρομο και δεν ξερω και εγω που αλλου  :girlie: θα εχει 1-2-3-5-10 εξοδους?? στα @@ του πολυ απλα!! δηλαδη εσεις του προτεινετε να βελτιωσει το καθημερινο του αυτοκινητο και να το τρεχει σε πιστες κλπ κλπ??? σε μια εξοδο που θα εχει αν το χτυπησει θα κοπαναει το κεφαλι του 10 μερες! τα βλεπω και εγω που εχω ριξει τοσα λεφτα και ειναι το καθημερινο μου.. εδω η γρατζουνια με πειραζει! που να εχω και μια εξοδο στις αφιδνες πχ..

μονο και μονο γιαυτο το λογο, Mk1,μια αναρτηση,ενα μπακετ,γδυσιμο τα περιτα,φυγε για πιστα,περνα καλα,και αμα το κοπανισεις και πουθενα,το nc σου θα περιμενει στο γκαραζ αγρατζουνιστο! το θεμα ειναι να φτιαχτει ενα αυτοκινητο με πολυ λιγα λεφτα το οποιο να σε κανει να περνας καλα,να βρισκεις ανταλακτικα ευκολα και φθηνα,και να μην φοβασαι για το ''τι θα παθει αν το πιεσω περισσοτερο''. ΜΚ1 ΔΑΓΚΩΤΟ! δεν θα φτιαξει το απολυτο track day car το παλικαρι..κατι να ξεδινει θελει!