!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
topetwrx:
--- Quote from: panos2171 on December 03, 2019, 10:11:52 PM ---
Έχω φύγει από αυτή τη λογική χρόνια τώρα. Το ότι κάποτε τα γιαπωνέζικα δε σπάγανε και ότι ακόμα κυκλοφορούν ''Καρίνες'' δε συνάδει με την εποχή. Έχει βγάλει ελαττωματικά μοτέρ με χοντρή ζημιά η ΤΟΥΟΤΑ και μάλιστα ενώ είδε το πρόβλημα δεν έκανε ανακλήσεις και δεν τα έφτιαξε με χρήση εγγύησης γιατί όλα εμφάνισαν το θέμα κατανάλωσης λαδιού εκτός αυτής.
Φίλος που έχει αλλάξει περίπου 40 αυτοκίνητα (έχει την οικονομική δυνατότητα να τα αλλάζει συχνά συν ότι παίρνει και leasing) έχει να το λέει ότι μόνο ΤΟΥΟΤΑ τον άφησε στο δρόμο. :llol:
--- End quote ---
Η στατιστική είναι αμείλικτη και ακόμη και τώρα τα αυτοκίνητα των σχιστομάτηδων (Ιαπώνων-Κορεατών) στατιστικά είναι τα πιο αξιόπιστα! Ενίοτε εξαιρέσεις υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα, όπως αστοχίες και απροβλημάτιστη λειτουργία. Το ότι κάποιος έμεινε με Ιαπωνικό ή κάποιος με πχ ALFA 33 δεν είχε ΚΑΜΙΑ βλάβη-διαροοή δεν μου λέει τίποτε. Με λίγα λόγια ακόμη δεν με έχουν πείσει τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στο θέμα αξιοπιστίας και είναι η μόνη αιτία που με δυσκολεύει να σκεφτώ την αγορά ενός κατά άλλα αξιόλογου από τα πολλά που υπάρχουν ευρωπαϊκού αυτοκινήτου. ;)
SteliosR:
[/quote]
Η στατιστική είναι αμείλικτη και ακόμη και τώρα τα αυτοκίνητα των σχιστομάτηδων (Ιαπώνων-Κορεατών) στατιστικά είναι τα πιο αξιόπιστα! Ενίοτε εξαιρέσεις υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα, όπως αστοχίες και απροβλημάτιστη λειτουργία. Το ότι κάποιος έμεινε με Ιαπωνικό ή κάποιος με πχ ALFA 33 δεν είχε ΚΑΜΙΑ βλάβη-διαροοή δεν μου λέει τίποτε. Με λίγα λόγια ακόμη δεν με έχουν πείσει τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στο θέμα αξιοπιστίας και είναι η μόνη αιτία που με δυσκολεύει να σκεφτώ την αγορά ενός κατά άλλα αξιόλογου από τα πολλά που υπάρχουν ευρωπαϊκού αυτοκινήτου. ;)
[/quote]
Το θέμα είναι Απόστολε πως οι στατιστικές δεν είναι διαθέσιμες για όλους. Οι περισσότεροι απο εμάς κρίνουμε απο προσωπική εμπειρία, η απο τον φίλο, του φίλου, ω φίλε!!!
gleft:
--- Quote from: panos2171 on December 03, 2019, 10:11:52 PM ---Καλά δε γίνεται να έχεις απαιτήσεις fun to drive από ένα crossover. Αν είναι άνετο στο ταξίδι, έχει χώρους και δίνει μια αίσθηση ποιότητας νομίζω ότι πετυχαίνει το σκοπό του.
--- End quote ---
καλα απαιτησεις δεν ειχα, αλλα περιμενα να ειναι πιο χαρουμενο απ το απλο μπροστοκινητο. θα προτιμουσα το απλο παντως, και για να μην ειμαι πειραματοζωο του skyactivX. το καλο ειναι οτι το ΜΧ5 με βολευει μια χαρα και δε χρειαζομαι αλλο αμαξι προς το παρον. επαθα πλακα επειδη κυκλοφορουσα με το ΜΧ5 συνεχεια και για ενα επαγγελματικο ταξιδι ετυχε να παρω ενα τελευταιο οκταβια, το οποιο μου φανηκε τεραστιο!
jSkyline:
Πολύ πιο ενδιαφέρον πάντως απο το CX μου φαίνεται το καινούργιο ΜΧ και δεν εννοω το 5 ;)
arvani:
Oδήγησα σήμερα το Mazda 3 Skyactive X στην Autoone και έπαθα πλάκα.
Ήθελα το CX30 γιατί υπό προϋποθέσεις θα με ενδιέφερε η αγορά του, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο για test drive.
Η φοβερή αυτή αίσθηση ήρθε όχι τόσο από τον κινητήρα αλλά από την απτή ποιότητα του αυτοκινήτου οπουδήποτε κι αν ακουμπήσεις.
Απίστευτα υλικά παντού στο εσωτερικό και μια αίσθηση premium που δεν νομίζω να την έχω ξαναδει ακόμα και σε γερμανικά αυτών των χρημάτων. Είναι απίστευτο το άλμα που έχει κάνει η Mazda στην ποιότητα των νέων αυτοκινήτων.
Κατά τα άλλα το πάτημα του φαινόταν εξαιρετικά στιβαρό με πολύ ωραία άισθηση κύλισης.
Ο κινητήρας είναι πάνω κάτω αυτό που είχα διαβάσει και online, δηλαδή αρκετά νωχελικός χαμηλά - μπορεί και να μην θυμίζει 2λτ κινητήρα πόσο μάλλον για τα 22κιλά ροπής που αναφέρει στις 3Κ - αλλά σε υψηλές στροφές (+5.5Κ) φαίνεται να αποδίδει αυτά που υπόσχεται ο κατασκευαστής.
Δεν ξέρω αν με πειράζει (φαντάζομαι πως θα ήμουν ΟΚ), αλλά δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση του Mx5 μου (αν και η σύγκριση είναι άστοχη καθότι είναι 300 κιλά ελαφρύτερο).
Κατά τα άλλα θεωρώ ότι η τιμή του για αυτά που προσφέρει είναι πολύ καλή. Βασική έκδοση στα 29Κ και έχει τα πάντα μέσα (μέχρι και head up display).
Θέλω να δω πως θα εξελιχθούν τα τέλη ταξινόμησης και ο φόρος πολυτελείας για να καταλήξω, αλλά με έχει πριζώσει απίστευτα...
Επίσης ένα ακόμα που ρώτησα είναι αν παίζει να καταργηθούν τα τέλη ταξινόμησης για τα Hybrid μοντέλα (το CX30 είναι mild Hybrid) και μου είπε ότι θα γίνει μόνο για τα αμιγώς ηλεκτρικά. Δεν ξέρω αν θα ισχύει ή αν απλά ήθελε να μου σπρώξει 2 ετοιμοπαράδοτα που είχε...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version