!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]

<< < (476/487) > >>

panos2171:
Η αναφορά της mercedes έγινε για την ποιότητα των πλαστικών. Αλήθεια εκεί σου φάνηκε ισάξιο το focus; Αν και τουλάχιστον στην a class απ' ότι ακούω η ποιότητα είναι πεσμένη.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

topetwrx:

--- Quote from: panos2171 on December 02, 2019, 02:14:24 PM ---Η αναφορά της mercedes έγινε για την ποιότητα των πλαστικών. Αλήθεια εκεί σου φάνηκε ισάξιο το focus; Αν και τουλάχιστον στην a class απ' ότι ακούω η ποιότητα είναι πεσμένη.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- End quote ---
Θα συμφωνήσω, ότι η απτή ποιότητα της mercedes, ακόμη και στα μικρά της ξεχωρίζει. Κατά τα άλλα τα FORD τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση από αυτά που διαβάζω, κυρίως για την συμπεριφορά τους στον δρόμο, όπου ξεχωρίζουν και αν και Γιαπωνέζος θα το σκεφτόμουνα σοβαρά. Γιαπωνέζος μόνο λόγω αξιοπιστίας, αν και τα FORD από ότι ακούω βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά πάλι δυσκολεύομαι να αλλάξω στρατόπαιδο.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο κουμπάρος μου (ΤΟΥΟΤΑκιας μεγάλος) έκανε δώρο στον τελειόφοιτο βαφτισιμιό μου (επίσης ΤΟΥΟΤΑκιας μεγάλος) FIESTA ST 2013 μοντέλο με τα 182 άλογα. Λίγο που κάναμε βόλτα, 4 άτομα και μας κολλούσε στο κάθισμα! Η ανάρτηση φαινόταν εξαιρετική, ακόμη και με τα 4 άτομα! Μπάκετ recaro και όλα καλά!! Αντικατέστησε το TOYOTA COROLLA του 98' που είχε με 650000 (!!!) ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ χιλιόμετρα και χωρίς να καίει σταγόνα λάδι!! Δύσκολο να το πιστέψει κανείς!

jSkyline:
Τίποτα το ιδιαίτερο το εσωτερικό του A-Class, είναι σίγουρα καλής ποιότητας αλλά εν συγκρίση με το Vignale Focus, είναι κατώτερη η σχετικά καλή έκδοση urban που είχα εγώ.

Μου άρεσαν πάρα πολύ τα όργανα του Merc και τα καθίσματα οπτικά. Όμως αποδείχτηκαν ανεπαρκή σε πολύωρη οδήγηση στα λίγα ταξίδια που έκανα με αυτό. Βάζω και μια φωτό για να δείτε πως ηταν μέσα.
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)

Αρνητικό και για τα 2 είναι ο τρόπος που είναι τοποθετημένη η οθόνη! Με εκνευρίζει που είναι λες και έχουν φυτέψει ένα tablet εκεί πανω!

gleft:
χαιρετισμοι απ την αυστρια! το rf ειδε τα πρωτα του χιονια τη δευτερα, αλλα δυστυχως δεν εχω φωτο. με την επομενη ευκαιρια θα ανεβασω το χιονισμενο rf! πηγα για ενα τεστ ντραιβ το καινουριο cx30 με τον skyactivX, σε τετρακινητη εκδοση. δε μπορω να πω πως εντυπωσιαστηκα, ουτε απ την τετρακινηση ουτε απ το μοτερ. ωραιο για ταξιδι και βολτα αλλα οχι τοσο fun to drive - ισως εδω με εχει κακομαθει το μιατα. απο χωρους, οι πισω καθονται πιο ανετα απ οτι στο 3 αλλα και παλι ειναι καπως μικρο. μου αρεσε το hud και η ποιοτητα του μπροστα μερους, αλλα το σαλονι για τους πισω μου φαινεται οτι δε σχεδιαστηκε με τον ιδιο ενθουσιασμο οπως για τους μπροστα. δεν ειναι οτι ψαχνω για αλλο αυτοκινητο αλλα ημουν πολυ περιεργος να δοκιμασω τον καινουριο κινητηρα, ο οποιος μαλλον σε ενα υβριδικο συνολο θα αποτελεσει το mainstream μοτερ της mazda για την επομενη γενια.

panos2171:

--- Quote from: jSkyline on December 03, 2019, 03:59:44 PM ---

Αρνητικό και για τα 2 είναι ο τρόπος που είναι τοποθετημένη η οθόνη! Με εκνευρίζει που είναι λες και έχουν φυτέψει ένα tablet εκεί πανω!

--- End quote ---

Ούτε εμένα μου αρέσει γενικά, όπως και στο ND πχ. Ωστόσο τουλάχιστον από το focus που έχω την εμπειρία από αυτό τον τρόπο τοποθέτησης οθόνης είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για τον οδηγό. Δεν παίρνεις τα μάτια από το δρόμο και στοχεύεις πολύ εύκολα αυτό που θες να πατήσεις. Εν αντιθέσει με το C3 πχ που αν θέλεις για κάποιο λόγο να αλλάξεις τη θερμοκρασία του AC ή να το ανοίξεις (γιατί ναι από την οθόνη το χειρίζεσαι  :moutza: ) και μετά να αλλάξεις σταθμό στο ράδιο ή θα πρέπει να σταματήσεις ή απλά να είσαι τυχερός και να περάσεις ξυστά τη μπαριέρα από το να πέσεις πάνω της. Για άλλη μια φορά οι Γάλλοι κατάφεραν να αποδείξουν πόσο ανώμαλοι είναι....

--- Quote from: topetwrx on December 03, 2019, 07:25:30 AM ---Γιαπωνέζος μόνο λόγω αξιοπιστίας, αν και τα FORD από ότι ακούω βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά πάλι δυσκολεύομαι να αλλάξω στρατόπαιδο.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο κουμπάρος μου (ΤΟΥΟΤΑκιας μεγάλος) έκανε δώρο στον τελειόφοιτο βαφτισιμιό μου (επίσης ΤΟΥΟΤΑκιας μεγάλος) FIESTA ST 2013 μοντέλο με τα 182 άλογα. Λίγο που κάναμε βόλτα, 4 άτομα και μας κολλούσε στο κάθισμα! Η ανάρτηση φαινόταν εξαιρετική, ακόμη και με τα 4 άτομα! Μπάκετ recaro και όλα καλά!! Αντικατέστησε το TOYOTA COROLLA του 98' που είχε με 650000 (!!!) ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ χιλιόμετρα και χωρίς να καίει σταγόνα λάδι!! Δύσκολο να το πιστέψει κανείς!

--- End quote ---

Έχω φύγει από αυτή τη λογική χρόνια τώρα. Το ότι κάποτε τα γιαπωνέζικα δε σπάγανε και ότι ακόμα κυκλοφορούν ''Καρίνες'' δε συνάδει με την εποχή. Έχει βγάλει ελαττωματικά μοτέρ με χοντρή ζημιά η ΤΟΥΟΤΑ και μάλιστα ενώ είδε το πρόβλημα δεν έκανε ανακλήσεις και δεν τα έφτιαξε με χρήση εγγύησης γιατί όλα εμφάνισαν το θέμα κατανάλωσης λαδιού εκτός αυτής.
Φίλος που έχει αλλάξει περίπου 40 αυτοκίνητα (έχει την οικονομική δυνατότητα να τα αλλάζει συχνά συν ότι παίρνει και leasing) έχει να το λέει ότι μόνο ΤΟΥΟΤΑ τον άφησε στο δρόμο.  :llol:

--- Quote from: gleft on December 03, 2019, 04:07:43 PM --- πηγα για ενα τεστ ντραιβ το καινουριο cx30 με τον skyactivX, σε τετρακινητη εκδοση. δε μπορω να πω πως εντυπωσιαστηκα, ουτε απ την τετρακινηση ουτε απ το μοτερ. ωραιο για ταξιδι και βολτα αλλα οχι τοσο fun to drive
--- End quote ---

Καλά δε γίνεται να έχεις απαιτήσεις fun to drive από ένα crossover. Αν είναι άνετο στο ταξίδι, έχει χώρους και δίνει μια αίσθηση ποιότητας νομίζω ότι πετυχαίνει το σκοπό του.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version