!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]

<< < (450/487) > >>

Skyggedans:

Να τον ακούς και να τον διαβάζεις τον @iliasfyntanidis
 Κάτι ξέρει περισσότερο για τα όνειρα και το κυνήγι τους.

SteliosR:
το δικο του δεν ειναι ονειρο, αλλα ονειρωξη...!!!!!!!!

iliasfyntanidis:
Έλα παιδιά @Skyggedans @SteliosR κερνάω μπύρες. Είμαι γκαράζ.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

*Θα βάλετε και ένα χεράκι.

Liakos:
Τελος εποχης για το Yaris 1.4D-4D MY2014 το οποιο με υπηρετησε πιστα για 32 μηνες και 9Χ.000χλμ.

Εξαιρετικο αυτοκινητο πολης συνολικα, το οποιο θα κανει και σχετικα ανετα για την κατηγορια μακρινα ταξιδια. Ηδη μου λειπει το εξαιρετικο μοτερ με τους 90 ιππους και τα 21 κιλα ροπης, το οποιο κολακευοταν ιδιαιτερως απο το 6αρι κιβωτιο και το σχετικα χαμηλο βαρος, αλλα ειχε εκνευριστικο lag κατω απο τις 2.000σαλ. Αρκετα ανετο και χρηστικο για κινηση εντος πολης, πολυ οικονομικο ανεξαρτητως τροπου οδηγησης και συνθηκων ( 5.5λτ/100χλμ βαρυ μποτιλιαρισμα, 4.7λτ/100χλμ εκτος πολης). Ωραιο ηχοσυστημα για βασικη εκδοση και καλο κλιματιστικο. Πολυ καλα φρενα σε αισθηση και αντοχη, αθλιο κιβωτιο σε αισθηση αλλα αψογο σε λειτουργια. Διασκεδαστικο επισης και σε στριψιμο λογω διαστασεων, βαρους και ροπης. Δεν εκανε κιχ οσο καιρο το ειχα. Τα μονα που δεν ανταποκρινονται στην τιμη κτησης του ειναι η ποιοτητα των πλαστικων στο εσωτερικο, το εσωτερικο design και η ποιοτητα κυλησης. Πολυ καλο overall και αρκετα καλυτερο απο το βενζινοκινητο Yaris 1.3 ΜΥ2011 το οποιο αντικατεστησε και το οποιο ειχε ισως το χειροτερο ηλεκτρογκαζο που εχω οδηγησει ποτε.

Αντικαταστατης του ενα Skoda Rapid Spaceback 1.4D MY2016.

Πρωτη μου επαφη με αυτοκινητο του group vag και πλεον καταλαβαινω γιατι αρκετος κοσμος κοιταει προς τα εκει. Ανετο, ευκολο, στιβαρο, ποιοτικο ειναι τα πρωτα 4 επιθετα που περνανε απο το μυαλο μου. Για να ειμαι ειλικρινης βεβαια εκανα μιση ωρα για να φυγω απο το parking της εταιριας μεχρι να μαθω καποιες βασικες λειτουργιες για να μπορεσω να κινηθω. Ειναι ολα τοσο διαφορετικα σε σχεση με τα ιαπωνικα (φωτα, υαλοκαθαριστηρες, οπισθεν κλπ) που αν δεν εχεις εξοικειωση χρειαζεσαι χρονο. Πολυ ευρυχωρο αυτοκινητο αλλα ζορικο για μετακινησεις εντος πολης, ειδικα στο παρκαρισμα και σε κινηση σε στενα. Αρχικα με ξενισε το (θεομακρο) 5αρι κιβωτιο που εδινε την αισθηση οτι το αυτοκινητο δεν τραβαει. Την ελλειψη 6ης σε ανοιχτο δρομο την ξεπερασα ευκολα καθως μιλαμε για πολυ απλωμενη κλιμακωση και πολυ μακρυ βημα μεταδοσης. Το μοτερ εχει πολυ τραχια λειτουργια (3 κυλινδρο diesel  :o) στο ρελαντι και στις πολυ χαμηλες στροφες, αλλα παραδοξως γινεται αρκετα βελουδινο στις μεσαιες. Ανεπαισθητο lag συγκριτικα με το Yaris και 23 χορταστικα κιλα ροπης διαθεσιμα απο πολυ χαμηλα. Εντος πολης καιει λιγο παραπανω απο το Yaris, αλλα με το start/stop ενεργοποιημενο βρισκεται στα ιδια επιπεδα. Σε ανοιχτο δρομο εχω την αισθηση οτι θα ειναι οικονομικοτερο. Σε ποιοτητα κυλησης, στιβαροτητα, κατασκευη εσωτερικου και ανεση ειναι ετη φωτος μπροστα. Λογικο βεβαια αφου μιλαμε για 1 κατηγορια πανω. Εντονα εμπροσθοβαρες με οτι συνεπαγεται αυτο στη γρηγορη οδηγηση, με καλα φρενα και βαρυ τιμονι που δινει μια αισθηση στιβαροτητας/σταθεροτητας. Κλιματισμος και ηχοσυστημα υστερουν σε σχεση με το Yaris παρα την κατηγορια. Απαραδεκτο κιβωτιο σε λειτουργια. 3η και 5η συχνα πυκνα δε μπαινουν στο ανεβασμα...
Συνολικα πολυ τιμιο αυτοκινητο για οικογενειαρχη που δε θελει να πληρωσει υπεραξια σε VW ή Audi.

Liakos:

--- Quote from: jSkyline on April 04, 2017, 11:14:32 AM ---Στο ταξίδι άνετο αφού απλά ρυθμίζεις ταχύτητα και πάει μόνο του. Μόλις το μάθεις ούτε καν φρένο δεν πατάς απλά πατάς το κουμπί και κόβει και μετά απλά πατάς το κουμπί και επιταχύνει.Όμως εκτός πόλης δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ οικονομικό κυρίως επειδή μπορείς να πας πιο γρήγορα 10-15 χλμ από τον ανταγωνισμό και αυτό φαίνεται στην κατανάλωση με σχεδόν 6,5 λίτρα/100χλμ (εντάξει τα διόδια σε πονάνε περισσότερο από το καύσιμο!)

--- End quote ---

Το λογισμικο του αυτοκινητου δεν εχει εικονα του δρομου μπροστα και δε μπορει να δρασει προληπτικα σε ανηφορες/κατηφορες οπως θα εκανε ενας (εξυπνος) οδηγος. Απλα δινει οσο καυσιμο χρειαζεται για να διατηρηθει η προγραμματισμενη ταχυτητα. Αυτο οπως ειναι λογικο κοστιζει και ισως εκει να οφειλεται η αυξημενη καταναλωση.  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version