!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
kostasmito:
Auris, Qashqai: αδιάφορα & χιλιοφορεμένα.
CHR: ωραίο, αρκεί να μην έχεις παιδιά και να μην έχεις σκοπό να κάνεις.
Vitara: ωραίο σαν σκέψη, αλλά πολυφορεμένο και με μέτρια έως κακή προσλαμβάνουσα ποιότητα (μέσα-έξω).
S-cross - τωρινό: εμετικό σχεδιαστικά, κατάλληλο μόνο για την κινέζικη αγορά.
S-cross - προηγούμενο: άσχημο πλην τίμιο.
HRV: πάρα πολύ ωραίο, αλλά πανάκριβο. 28000€ για ένα ψηλωμένο jazz με μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ?
Civic: ωραίο εξωτερικά & καλοί κινητήρες, αλλά εγώ που είχα το προηγούμενο απογοητεύτηκα με την ποιότητα-σχεδιασμό του σαλονιού του καινούργιου.
C-MAX: με κλειστά μάτια, ειδικά αν ο σχεδιασμός σου περιλαμβάνει 2 τέκνα.
Cactus: ωραίο...αλλά για 2-3 χρόνια.
Captur: καλοί χώροι σε σχέση με clio αλλά η ποιότητα ειδικά στα πίσω καθίσματα είναι τραγική.
308: ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για μένα τα τελευταία χρόνια και ίσως το μοναδικό που θα αγόραζα καινούργιο. Απίστευτα ποιοτικό & γεροδεμένο μέσα-έξω.
3008: το παλιό είναι ωραίο για οικογένεια, αλλά δύσκολα θα βρεις κάποιο σε κατάσταση καινούργιου. Για το καινούργιο δεν έχω άποψη, σίγουρα πάντως αν το έπαιρνα θα έπαιρνα και 2-3 μπουκάλια plasti dip για να καλύψω τα χρώμια.
Yeti: group VAG, επίφοβοι κινητήρες από την στιγμή που θες να το κρατήσεις χρόνια, αλλά το μοναδικό τετρακίνητο ψηλωμένο MPV.
Εγώ θα έπαιρνα αυτό
https://www.car.gr/6087041-honda-civic-civic-1-8-sport-5d-at
και θα κρατούσα τα ρέστα για καβατζα. Χώροι & ποιότητα μιας κατηγορίας πάνω από το Jazz, το μοναδικό στην κατηγορία του που παίρνει καθισματάκι κατ.1 ανάποδο και τεράστιο πορτ μπαγκαζ. Bonus η δεδομένη αξιοπιστία & το sport πάτημα. Μείον οι ξερές αντιδράσεις του πίσω άξονα.
Skyggedans:
Σ' ευχαριστώ Κώστα.
Το Civic όντως είναι τίμια λύση. Οι χώροι λίγο με προβληματίζουν, απ' την άποψη πως δε διαφέρει σημαντικά στην καμπίνα σε σχέση με το Jazz. Κατά τα άλλα, είναι άψογο.
Για το HRV θα διαφωνήσω στο θέμα των χώρων. Πραγματικά χθες, έπαθα σοκ. Οι άνθρωποι στη Honda έχουν καταφέρει τέτοια εκμετάλλευση χώρων (bonus το ντεπόζιτο ακριβώς κάτω απ' τα εμπρός καθίσματα, όπως απ' το 1ο Jazz), που πραγματικά σου δίνει την αίσθηση πως δε θα το γεμίσεις ποτέ. Και με 2πλό χώρο στο πορτ-παγκάζ. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Το Vitara το καινούριο εννοώ και θέλω να πάω να το δω. Αυτό το σφηνοειδές σχήμα του ίσως υποδηλώνει καλούς χώρους.
Και για το C-Max, είναι όντως πολύ καλή επιλογή και οικονομική, απλά το αυτόματο του είναι ερωτηματικό.
kostasmito:
Δεν του φαίνεται αλλά το σαλόνι του Civic (του προηγούμενου όχι του τωρινού) είναι αισθητά μεγαλύτερο σε σχέση με το Jazz. Jazz ήθελα να αγοράσω το 2011, αλλά δεν χωρούσε το κάθισμα της κόρης και αγόρασα Civic. Επίσης το πορτ μπαγκαζ του παίρνει 2 τεράστιες βαλίτσες παραπάνω σε σχέση με το Jazz. Είναι το μοναδικό sport MPV (έχεις magic seats, 6+ποτηροθήκες & ντουλαπάκι ψυγείο - κανονικό όχι σαν του jazz).
kantetom:
Είχα πάει και είχα κάνει τεστ drive το vitara.
Σαν αμάξι στην οδήγηση σου θυμίζει hatchback το οποίο μου άρεσε (όπως και το mk1 Qashqai). Τώρα εξαρτάται και σε τι είσαι συνηθισμένος αλλά μου φάνηκε λίγο θορυβώδες στην εθνική και οι χώροι σχετικά μικροί για αυτό που το ήθελα. Αν θεωρείς το kuga τεράστιο, τότε πιστεύω οι χώροι του θα σε καλύψουν.
Βολικό εσωτερικό, λιτό με όλα τα χειριστήρια να είναι στην θέση που περιμένεις να τα βρεις.
Τα πλαστικά μέσα ήταν σχετικά σκληρά αν σε ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα και είσαι από αυτούς που θεωρούν τα μαλακά πλαστικά το ανώτατο στάδιο ποιότητας και χλιδής. :P
Τότε κοίταζα μόνο το 2wd 1.6 βενζίνης επειδή σαν και εσένα είχα σκοπό να το κρατήσω καιρό, και δεν ήθελα να πάρω κάτι που να έχει 4wd, turbo, direct injection, DMF και (στα diesel) DPF. Τα αμάξια που δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω είναι πλέον ελάχιστα και αν θες να το κρατήσεις καιρό...try to keep it simple. Το vitara σε 1,6 είναι ένα από αυτά και τουλάχιστον στην τιμή που πωλείται στην Δανία πολύ τίμιο. Απλά αν πας για test drive βγάλτο αττική οδό να δεις αν σε βολεύει.
Καλή τύχη στην αναζήτηση σου.
P.S. Τελικά δεν το πήρα και πήρα αμάξι με όλα τα παραπάνω και ένα καρο ηλεκτρικά μπιχλιμπίδια. :gl:
Skyggedans:
Σ' ευχαριστώ πολύ.
Για το Vitara έχω διαβάσει καλές κριτικές και γι' αυτό θέλω να πάω να το δω. Δεν ξέρω τι ισχύει με την περιοδικότητα συντήρησης της Suzuki και αν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά παρόλο που δε μ' αρέσει οπτικά, δεν παύει να είναι ένα πρωταγωνιστικό μοντέλο στην κατηγορία αυτή εδώ και χρόνια.
Ο κινητήρας δε με απασχολεί, το κιβώτιο όμως ναι. Αλλά έχεις δίκιο σ' αυτό που λες για τη διάρκεια στο χρόνο, γι' αυτό και κοιτάζω και βενζίνης. Άλλο ένα που μου άρεσε στο HRV ήταν πως το CVT το συνδυάζουν με τον 1.5 VTEC και όχι με τον turbodiesel τους, αν και εν έτει 2017 ατμοσφαιρικός βενζίνης είναι κάπως αναχρονιστικός.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version