Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Το miata μας τελείωσε  (Read 52046 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

January 03, 2012, 04:43:41 PMReply #15

Offline Basilmx5

Re: Το miata μας τελείωσε
« Reply #15 on: January 03, 2012, 04:43:41 PM »
Ο καθενας εχει διαφορετικα οικονομικα διαφορετικες προτεραιοτητες οποτε και ο καθενας κανει τα κουμαντα του... Θα πραγματικα σε ενα σημειο με τον "Τρελο" οτι ειναι κοροιδια να τους πληρωνεις.. και ειναι πολυ καλυτερο να κανεις λιγο υπομονη βλεποντας και να μην το σκοτωσεις παρα να το πουλησεις.. Παντως αν καποια στιγμη το χρονο το θελησεις τοσο πολυ που δεν αντεχεις φορτωσε το σε ενα τρειλερ και πηγαινε σε μια πιστα.

Αλλα οι "ανθρωποι" το εχουν ακατοικητο, τωρα που εχουν 300.000 καταθεσεις πινακιδων, κατι που δεν υπολογιζαν και δεν τους βγαινουν τα νουμερα δεν τους χαλαει... αλλα τοσα μειον για τις ασφαλιστικες και αλλα τοσα απο βενζινες... :moutza:

January 03, 2012, 04:52:25 PMReply #16

Offline Trelos7

« Reply #16 on: January 03, 2012, 04:52:25 PM »
Εμένα μέσα μου σαν να γύρισε ένας διακόπτης και είπα ότι όχι, τα λεφτά είναι πολλά για την απόλαυση που παίρνω.

Μπορώ να σας πω ότι δεν στεναχωριέμαι καν που δεν θα το έχω για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον. Θα στεναχωριόμουν αν αναγκαζόμουν να το πουλήσω, γιατί το αμάξι είναι άβαφο, ολοκαίνουριο. Κατα κάποιο τρόπο μπορείς να πεις ότι λόγοι συνείδησης με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

January 03, 2012, 04:52:40 PMReply #17

Offline xenos

« Reply #17 on: January 03, 2012, 04:52:40 PM »
Βασίλη έχουν αποδείξει ότι δεν σκέφτονται σωστά αλλά συνεχίζουν.
Αυξήθηκε στο Θεό η βενζίνη, μειώθηκε η κατανάλωση => λιγότερα κέρδη συνολικά.
Ξέσκισαν τα πάντα σε φπα, μισθούς => λιγότερα κέρδη συνολικά.
Αυξήθηκαν τέλη, ασφάλειες => πολλές καταθέσεις πινακίδων => λιγότερα κέρδη συνολικά.

Εδώ ξεχώρισαν τη μπουγάτσα με τυρί από εκείνη με κρέμα στο φπα! Τι να πούμε μετά!  :zalistika:

Γενικά σκέφτονται ηλίθια και δεν λένε να βάλουν μυαλό! Απ ότι φαίνεται όμως θα συνεχίσουμε έτσι. Άλλο πχ ένα σιρόκκο 1.4 160 άλογα είναι πιο γρήγορο και πιο ακριβό από ένα nc 1.8, αλλά πληρώνει λιγότερο. Κανένας τρόπος δεν είναι δίκαιος νομίζω.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

January 03, 2012, 05:02:10 PMReply #18

Offline george1.8

« Reply #18 on: January 03, 2012, 05:02:10 PM »
ΝC του 2007,  1.8lt τέλη 300€
ΝCfl του 2010, 1.8lt τέλη 330€... :llol:

Άντε βγάλε άκρη... ένα μπ@υρδέλ@ γίναμε!!!!!!!!

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

January 03, 2012, 05:53:00 PMReply #19

Offline charchon

« Reply #19 on: January 03, 2012, 05:53:00 PM »
Προσεχε, για να καταθεσεις πινακιδες σημαινει οτι το αμαξι θα ειναι Ανασφαλιστο απο κλοπη...επομενως προσεχε το σαν τα ματια σου....χρειαζεται και να δηλωσεις γκαραζ, ή εστω ενα οικοπεδο οπου θα το φυλας.

Καλα θα κανεις να το καταθεσεις,  ειναι μεγαλη κοροιδια τα τελη. Εγω για μερικα χρονια ημουν φανατικος clio ρενουδακιας, ειχα το δίλιτρο και δεν σκοπευα να το πουλησω.....αγαπη μεγαλη....με αναγκασαν να το αποχωριστω.....αγορασα Smart 1000 turbo....Φοβερο αμαξι, γρηγορα ομως βαρεθηκα.....το πουλησα και πηρα mx5....οχι S2000 για να αποφυγω τα διλιτρα παλι....εκανα υποχωρηση αλλα τελικα ανακαλυψα εναν νεο ερωτα...

για να μην σε κουρασω με παπαριες....μην ξενερωνεις , κανε αυτο που νιωθεις και δεν θα μετανιωσεις!!
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

January 03, 2012, 05:56:03 PMReply #20

Offline Trelos7

« Reply #20 on: January 03, 2012, 05:56:03 PM »
Ξέρει κανείς αν μπορείς να ασφαλίσεις αμάξι χωρίς πινακίδες μόνο για κλοπή; Όπως πχ φαντάζομαι κάνουν οι μάντρες στα εισαγώμενα.

January 03, 2012, 06:31:19 PMReply #21

Offline Neko

« Reply #21 on: January 03, 2012, 06:31:19 PM »
Δυστηχως για τους ιδιους λογους (οικονομικους) εδωσα και εγω το δικο μου. Μπορει να μην ηταν διλιτρο αλλα ειχα ενα αμαξι που εβγαινε καθε Σαββατο και ειχα ακομη ενα Astra 1.4 μια harley 1000cc και ενα σκουτερ. Βαλτε ολα μαζι τα σηματα που ηθελα συν τις ασφαλειες και βγαλτε συνολο :???:
Οσο ηταν καλες οι εποχες καλα ηταν αμα τα ειχα τωρα θα ηταν δυσκολα.
Τωρα με ενα 1.4 (που θα γινει μαλλον 1.8) και μια μηχανη 1000cc (η harley θα γινει ιστορικη) ειναι καπως καλυτερα!!
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

January 03, 2012, 06:46:19 PMReply #22

Offline Nitroking

« Reply #22 on: January 03, 2012, 06:46:19 PM »
Εμένα μέσα μου σαν να γύρισε ένας διακόπτης και είπα ότι όχι, τα λεφτά είναι πολλά για την απόλαυση που παίρνω.

Kαι καλα εκανες, δεν ειναι κατακριτεο φυσικα αυτο, ειναι θεμα προτεραιτοτητων, οπως ειναι και τα παντα στη ζωη! Επισης ξεχασα να πω οτι συμφωνω που δεν το πουλησες (η δεν προσπαθησες γιατι και να προσπαθουσες ειναι ακομα πιο ψυχοφθορο).. Κρατα το και βλεπουμε! ΠΟυ ξερεις στην τελικη μπορει μετα απο 2-3 χρονια να πας να δουλεψεις εξωτερικο και να του βγαλεις εκει πινακιδες οπως εκανε ο Σιμος!
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

January 03, 2012, 06:51:39 PMReply #23

Offline charchon

« Reply #23 on: January 03, 2012, 06:51:39 PM »
Ξέρει κανείς αν μπορείς να ασφαλίσεις αμάξι χωρίς πινακίδες μόνο για κλοπή; Όπως πχ φαντάζομαι κάνουν οι μάντρες στα εισαγώμενα.

ΑΠο οσο γνωριζω δεν ειναι εφικτο αυτο....ανευ πινακιδων δεν ασφαλιζεται, αλλα καλυτερα να μας πει ενας πιο ειδικος.

January 03, 2012, 07:19:17 PMReply #24

Offline kacey

« Reply #24 on: January 03, 2012, 07:19:17 PM »
Ισως να μπορεις να το ασφαλισεις βασει πλαισιου, οπως εχω ασφαλισει εγω αυτοκινητο, το οποιο ομως κινειται κανονικα. Δηλαδη στο συμβολαιο πανω γραφει ΠΛ42687 αντι για πινακιδα.

January 03, 2012, 07:28:56 PMReply #25

Offline General_lee

« Reply #25 on: January 03, 2012, 07:28:56 PM »
Χωρις να θελω να πω τιποτα για τον ανθρωπο που ανοιξε το τοπικ και εκανε τις επιλογες του, πιστευω οτι η κατασταση με τα ακριβα αυτοκινητα στην Ελλαδα (πωλησεις τσαμπα, καταθεση πινακιδων κλπ) οδηγηθηκε εδω και απο τις δυο πλευρες οχι μονο απο τα χαρατσια και τις κλοπες απο πλευρας κυβερνησης/ευρωπης/οπως θελετε πειτε το, αλλά και απο τη νοοτροπια των Ελληνων στο θεμα των αυτοκινητων. (και γενικως φυσικα)
Η νοοτροπια αυτη λεει οτι παιρνουμε το πιο ακριβο και καλο αμαξι που αντεχουμε οικονομικα και για την συντηρηση/χρηση/αναλωσιμα/παγια εξοδα κλπ εχει ο θεος, αρκει να το εχουμε στο γκαραζ μας. Δεν γινεται καποιος αν δεν εχει χασει τη δουλεια του η δεν εχει πραγματικα πληγει αμεσα απο την κρηση αυτη τη στιγμη να εχει αγορασει αυτοκινητο 50-70-100 χιλιαδων ευρω πριν 2-3-5 χρονια να του πεφτουν βαριες μετα οι βενζινες και τα τελη. Ειναι παραλογο. Καποιο λαθος εκανε στην αγορα αμα του κανουν διαφορα το ενα χιλιαρικο το χρονο οταν οδηγει αμαξι 50χιλιαδων πχ.

Απο την αλλη καταλαβαινω απολυτα καποιον που πηρε ενα παμφθηνο παλιο διλιτρο αυτοκινητο με λιγα χρηματα πριν καποια χρονια ή το ειχε απο πολυ παλια και ξαφνικα καλειται να πληρωσει τρελλα ποσα που δεν εχει και αναγκαζεται να το πεταξει.

January 03, 2012, 07:32:00 PMReply #26

Offline charchon

« Reply #26 on: January 03, 2012, 07:32:00 PM »
 Δεν συμφωνω ριζικά στην πρωτη και δευτερη παραγραφο σου....

January 03, 2012, 07:55:05 PMReply #27

Offline General_lee

« Reply #27 on: January 03, 2012, 07:55:05 PM »
Αρα διαφωνεις ριζικα :P?

Ε δες λιγο τι αμαξια κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα ολα αυτα τα χρονια προ κρισης και σκεψου κατα ποσο αντιστοιχουσαν στο εισοδημα (για να μην πω στο τι παρηγαγε και γελασουμε) του Ελληνα και τη δυνατοτητα του να το συντηρησει/χρησιμοποιησει οπως πρεπει. Ολοι (τροπος του λεγειν) παιρνανε δανειο για αμαξι τουμπανο.

Τελος παντων. Δεν εχει νοημα η συζητηση, θα παει αλλου και δεν ειναι για εδω. Ετσι κι αλλιως δεν το ανεφερα για να κατηγορησω τον ανθρωπο που ξεκινησε το τοπικ. 

January 03, 2012, 08:04:53 PMReply #28

Offline philosopher

« Reply #28 on: January 03, 2012, 08:04:53 PM »
Εγώ πάντως διαφωνώ κάθετα  :P
Εξηγούμαι: Η αλήθεια είναι ότι του Έλληνα του λείπει το καλό αυτοκίνητο γιατί κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων φορολογούσαν τα αφορολόγητα στο καημένο το αμάξι και έβγαζαν και πάρα πολλά χρήματα από εκτελωνισμούς εισαγωγές κτλπ.
Επίσης ας μη ξεχνάμε ότι στην Ελλαδίτσα μας κυκλοφορούσε και κυκλοφορεί άπειρο μαύρο χρήμα που καμία κυβέρνηση δε τολμά να βρει και να φορολογήσει, έτσι εξηγείται το πλήθος των υπερπολυτελών αυτοκινήτων που βλέπεις στο δρόμο.
Τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο δλδ ένα καημένο 1400αράκι που το παίρνεις μτχ 5-6 χιλιάρικα σου κοστίζει ένα σκασμό λεφτά σε τεκμήρια τέλη κτλπ.  

ΥΓ: το αστείο είναι ότι τα υπερπολυτελή επειδή σπανίως είναι σε φυσικά πρόσωπα εννοείται και δεν έχουν τεκμήρια  :llol:

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

January 03, 2012, 08:08:12 PMReply #29

Offline Kostas2B

« Reply #29 on: January 03, 2012, 08:08:12 PM »
Τα πληρωσα και εγω σημερα τα 300,τα οποια μου φαινονται πολλα ακομα και αυτα,οταν σκεφτομαι οτι πριν 4 χρονια ηταν σχεδον 200 για το Mazda 6 1800cc του πατερα μου...
Εμενα μου κοστιζει 1000 ευρω μονο για να καθεται,ενα μηνιατικο δηλαδη.Τα θεωρω παρα πολλα,γι'αυτο και προσπαθω να το δωσω,σχεδον σκοτωμενο στα 11500 ευρω.Το λυπαμαι οντως,ειδικα οταν το οδηγω το γουσταρω παρα πολυ και λεω στον εαυτο μου "Τι να δωσεις ρε μ@λ@κ@?Το αμαξι ειναι γ@ματο!".Ολοι μου λενε να μην το δωσω,κυριως φιλοι που το βλεπουν και τους αρεσει.
Αλλα εχω παρει αυτη την αποφαση γιατι θελω να προφυλαχτω απο οτι προκειται να γινει,κανεις δεν αισιοδοξει για το μελλον μας αποτι φαινεται...Τα πραγματα ολο και δυσκολευουν!

Μου περασε και εμενα απο το μυαλο να παραδωσω πινακιδες,αφου ετσι κι αλλιως εχω τη δυνατοτητα να οδηγω και αλλα αυτοκινητα απο την οικογενεια ή της κοπελας μου που δεν το χρησιμοποιει πολυ.Αλλα λεω δε γ@μιεται,ασε να τα σκασω και φετος και βλεπουμε.

Εχω την εξης απορια:εδωσαν 10ημερη παραταση για τα τελη,μετα σου λενε πρεπει να τα πληρωσεις διπλα.Ο Θανασης παρεδωσε πινακιδες.Αν σε 2-3 μηνες του τη δωσει και θελει να τις ξαναπαρει πισω,ποσο θα πληρωσει?

total black NC