!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Διάφορες φωτογραφίες [#5]

<< < (275/303) > >>

Newstyle:
Φυσικα Ξαδερφε εχεις μπερδευτει και για αλλη μια φορα δεν καταλαβαινω γιατι εισαι εμπαθης χωρις λογο.

Μην βαζεις το δικο μου αμαξι σαν παραδειγμα δεν ειπα ποτε εγω οτι ειχα ζητουμενο να στριψω. Εχω αμαξι για χρονους στην ευθεια και με αυτο το σκοπο το βελτιωνω.

Φυσικα δεν καταλαβες κιολας οτι οι καμπυλες που ειπα για το ιntegralle ηταν ειρωνικο . Εκτος και αν νομιζεις οτι δεν ξερω πως ειναι το ιntegralle.

Αν σου αρεσει καντο ετσι εγω μαζι σου , δεν θα σε κακοχαρακτηρισω ποτε ουτε θα σε κατακρινω απλα θα πω οτι δεν μου αρεσει.

mx5silver:
μπρρρρρρρ....... κρυο και χειμωνας!

Reverant:
Το αμάξι είναι καρακιτς. Όπως και όλες οι μετατροπές και οι προσπάθειες να κάνουν ένα αυτοκίνητο του 90-05 να μοιάζει με αυτοκίνητο του 60. THE END.

--- Quote from: nmwisima on January 30, 2012, 03:11:07 AM ---Ειναι φαντάζομαι κοινά αποδεκτό ότι όλα τα μιάτα θα ήταν καλύτερα αν ήταν τουρμπάτα με 180-200 άλογα και απόδειξη αυτού το Mazdaspeed.

--- End quote ---

Όχι βέβαια και σε καμία περίπτωση. Το Mazdaspeed εκτός από τις αισθητικές πινελιές, είναι μια ωραιότατη αποτυχία. Ήταν ένα quick and dirty project εντυπωσιασμού και απάντησης στην αμερικάνικη αγορά που θέλει ροπή. Η αλήθεια είναι ότι το κρατήσαν στα 170 άλογα γιατί:

1) Είναι ένα καραμαμά 1800 μοτέρ του 99-00.
2) Δουλεύει με τον εγκέφαλο του 99-00, τροποποιημένο για EBC.
3) Δουλεύει με τα μπεκ του 01-05 με παροχή 265cc (Πηγαίνετε εδώ: http://www.rceng.com/technical.aspx και βάλτε κάτω κάτω ότι θέλετε 170 άλογα, 4 μπεκ, 0.6 BSFC - το χαμηλώτερο δυνατό για turbo - 85% μέγιστο duty cycle και 60psi πίεση βενζίνης. Αποτέλεσμα, χρειάζεστε 268cc μπεκ, τυχαίο δεν νομίζω)
3) Δουλευει με την πλεξούδα του 01-05, τροποποιημένη για 2ο αισθητήρα αέρα στο σώμα της πεταλούδας και ηλεκτροβαλβίδα turbo που κουμπώνει στη φύσα που κανονικά κουμπώνει το VVT και τον CMP μπροστά αντί για πίσω.

Επίσης το Mazdaspeed κάνει ένα ωραιότατο κράτημα την ώρα που πατάς τέρμα το γκάζι για να φύγεις, γνωστό και ως "Mazdaspeed bog". Το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι μου παραγγέλνουν Megasquirt μόνο και μόνο για να γλυτώσουν από αυτό το πράγμα, αποδεικνύει πόσο προχειροδουλειά ήταν το όλο project.

Nitroking:
Μπορει να ισχυουν ολα αυτα που λες αλλα ειναι ασχετα με αυτο που ειπε ο Α.

Δηλαδη δε μιλησε για τα τεχνικα αλλα για το επιπεδο δυναμης/ροπης που χρειαζεται ενα μιατα.. Θεωρησε επιτυχια τα 180 αλογα τουρμπο, οχι τα τεχνολογικα επιτευγματα της mazda.. :P

nmwisima:

--- Quote from: Nitroking on January 30, 2012, 10:46:59 AM ---Μπορει να ισχυουν ολα αυτα που λες αλλα ειναι ασχετα με αυτο που ειπε ο Α.

Δηλαδη δε μιλησε για τα τεχνικα αλλα για το επιπεδο δυναμης/ροπης που χρειαζεται ενα μιατα.. Θεωρησε επιτυχια τα 180 αλογα τουρμπο, οχι τα τεχνολογικα επιτευγματα της mazda.. :P

--- End quote ---

Αυτό. Σχεδόν. Όχι επιτυχία. Ιδανικό νούμερο 180-200 για συνδυασμό επιδόσεων-ομοιομορφίας-οδικής συμπεριφοράς. Γνώμη μου.

Ρεβ αγόρι μου, χτύπα το κεφάλι σου στα αυτιά του μπάκετ σου να συνέλθεις. :finger:

Α.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version