!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5
Τεχνικα χαρακτηριστικα NCFL
termi:
--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 10:48:57 AM ---
Στοιχεία ελατηρίων:
NC 2005- 2009
Front
Length: 360 mm
Material diameter: 10.0 mm
Outside Diameter: 115 mm x 4 turns, 100 x 1, 83 x 1
Distance between turns (DPT): 65 X 3, 60 X 1, 55 X 1, 40 X1
Rear
Length: 400 mm
MD: 11.0 mm
OD: 115 x 5, 105 x 1, 90 x 1
DPT: 65 x 1, 75 x 2, 55 x 1, 50 x 1, 40 x 1
NC FL 2009 +
Front
Length: 345 mm
MD: 10.0 mm
OD: 115 x 4 turns, DBT: 70mm, 100mm x 2 turns, DBT 65/55mm, 85 x 1
Rear
Length : 365 mm
OD: 115mm x 5 turns, 105mm x 1 turn, 100mm x 1 turn
Και οι αλλαγές στο εμπρός άκρο....
Και με το μάτι φαίνεται ότι είναι ποιο χαμηλό!
Το μόνο που θα κάνεις αν το χαμηλώσεις με aftermarket ελατήρια είναι να καταστρέψεις το τέλειο στήσιμο που πέτυχε η mazda.
Εκτός αν το χαμήλωμα το θεωρείται "όμορφο"...
--- End quote ---
Ωραίος κ το ψαχνα.... :good: :good: :good: :good:
Αρα 15mm μπροστά κ 35mm πίσω....!
--- Quote from: Liakos on June 01, 2010, 03:13:03 PM ---
Σχετικα με την αποδοση των ελατηριων κ κατα ποσο αξιζει σχετικα με τη μεταβολη της συμπεριφορας του miata θα διαφωνησω...Το εργοστασιακο setup οσο καλο κ αν ειναι δεν μπορει να ικανοποιησει ολο το συνολο του αγοραστικου κοινου ταυτοχρονα.Ισως με το facelift η mazda να καταφερε να διευρυνει το ευρος του κοινου που ικανοποιει κ αυτο ειναι αξιολογο, αλλα σιγουρα θα μεινει κ μια μεριδα κοινου η οποια παντα θα ζητα κατι διαφορετικο.
Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι ::- γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα... :( ).
Τελος δε νομιζω να ειναι τυχαιο που τα ελατηρια της eibach ειναι στον προαιρετικο εργοστασιακο εξοπλισμο...
--- End quote ---
Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν είναι το χαμήλωμα απαραίτητα καλό πάντα..... υπάρχουν ελατήρια κ ελατήρια...χαμηλά αλλά π.χ μαλακά ....
Το μόνο θετικό που βρίσκω στο χαμήλωμα είναι οι τιμές ευθυγράμμισης που ανεβαίνουν πολύ!!!
Αλλά 1000φορές να γίνεται με ανάρτηση γτ το ελατήριο περιορίζει την ανάρτηση στη λειτουργία της αφού το καλάμι είναι πάντα π.χ 3 πόντους μέσα κ τερματίζει 3πόντους νωρίτερα....
Βέβαια υπάρχουν κ εξαιρέσεις που έχουμε μελετημένα κ σωστά ελατήρια όπως αυτά που φοράς bro αλλά αν βάλεις κάτω την πλειοψηφία βάζουν ένα ελατήριο ότι να ναι να χαμηλώσουν κ απορούν γιατί το αμάξι είναι άθλιο μετά!
xenos:
--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 10:48:57 AM ---όταν το αυτοκίνητο σου φοράει μια "πάρα πολύ ωραία μανίσια ζάντα" γιατί να την αλλάξεις και να βάλεις μια "πάρα πολύ ωραία aftermarket ζάντα"?
--- End quote ---
Θα σου απαντήσω με μια ιστορία. Μία φορά είχαμε πάει σε μια έκθεση με έναν φίλο με σμαρτ μαύρο. Ξέρεις πόση ώρα κάναμε να το βρούμε μετά στο πάρκινγκ ανάμεσα σε πολλά παρόμοια? Αρκετή, πίστεψέ με... Δεν ξεχώριζε σε τπτ από τα άλλα. ;)
xenos:
--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 10:48:57 AM ---Στοιχεία ελατηρίων:
NC 2005- 2009
Front
Length: 360 mm
Material diameter: 10.0 mm
Outside Diameter: 115 mm x 4 turns, 100 x 1, 83 x 1
Distance between turns (DPT): 65 X 3, 60 X 1, 55 X 1, 40 X1
Rear
Length: 400 mm
OD: 115 x 5, 105 x 1, 90 x 1
DPT: 65 x 1, 75 x 2, 55 x 1, 50 x 1, 40 x 1
NC FL 2009 +
Front
Length: 345 mm
MD: 10.0 mm
OD: 115 x 4 turns, DBT: 70mm, 100mm x 2 turns, DBT 65/55mm, 85 x 1
Rear
Length : 365 mm
OD: 115mm x 5 turns, 105mm x 1 turn, 100mm x 1 turn
--- End quote ---
Αναφέρεται κάπου ότι πρόκειται για το ίδιο υλικό? :-\
giorgakis:
--- Quote from: xenos on June 01, 2010, 03:54:54 PM ---
--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 10:48:57 AM ---όταν το αυτοκίνητο σου φοράει μια "πάρα πολύ ωραία μανίσια ζάντα" γιατί να την αλλάξεις και να βάλεις μια "πάρα πολύ ωραία aftermarket ζάντα"?
--- End quote ---
Θα σου απαντήσω με μια ιστορία. Μία φορά είχαμε πάει σε μια έκθεση με έναν φίλο με σμαρτ μαύρο. Ξέρεις πόση ώρα κάναμε να το βρούμε μετά στο πάρκινγκ ανάμεσα σε πολλά παρόμοια? Αρκετή, πίστεψέ με... Δεν ξεχώριζε σε τπτ από τα άλλα. ;)
--- End quote ---
Αν είχατε NCFL 20th Anniversary Λευκό δεν θα γινόταν αυτό... :tease:
--- Quote ---Σχετικα με την αποδοση των ελατηριων κ κατα ποσο αξιζει σχετικα με τη μεταβολη της συμπεριφορας του miata θα διαφωνησω...Το εργοστασιακο setup οσο καλο κ αν ειναι δεν μπορει να ικανοποιησει ολο το συνολο του αγοραστικου κοινου ταυτοχρονα.Ισως με το facelift η mazda να καταφερε να διευρυνει το ευρος του κοινου που ικανοποιει κ αυτο ειναι αξιολογο, αλλα σιγουρα θα μεινει κ μια μεριδα κοινου η οποια παντα θα ζητα κατι διαφορετικο.
Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα... ).
Τελος δε νομιζω να ειναι τυχαιο που τα ελατηρια της eibach ειναι στον προαιρετικο εργοστασιακο εξοπλισμο...
--- End quote ---
Αυτή είναι μια τεράστια συζήτηση...το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι περισσότερο ρόλο στον δρόμο παίζει η σκληρότητα του ελατηρίου παρά το ύψος αυτού. Οι περισσότεροι τα βάζουν για την εμφάνιση. Αν θα του πρότεινα κάποια αλλαγή για περισσότερο handling δεν θα του έλεγα να βάλει ελατήρια...
--- Quote ---Αναφέρεται κάπου ότι πρόκειται για το ίδιο υλικό?
--- End quote ---
Όλα απο το ίδιο περίπου υλικό είναι,αλλά και πάλι τί σχέση έχει αυτό?
termi:
--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 04:22:28 PM ---
--- Quote from: xenos on June 01, 2010, 03:54:54 PM ---
--- End quote ---
--- End quote ---
Αν είχατε NCFL 20th Anniversary Λευκό δεν θα γινόταν αυτό... :tease:
--- End quote ---
Xαχαχαχαχααα ΣΑΓΑΠΑΩ :giveheart:
--- Quote from: xenos on June 01, 2010, 03:54:54 PM --- Σχετικα με την αποδοση των ελατηριων κ κατα ποσο αξιζει σχετικα με τη μεταβολη της συμπεριφορας του miata θα διαφωνησω...Το εργοστασιακο setup οσο καλο κ αν ειναι δεν μπορει να ικανοποιησει ολο το συνολο του αγοραστικου κοινου ταυτοχρονα.Ισως με το facelift η mazda να καταφερε να διευρυνει το ευρος του κοινου που ικανοποιει κ αυτο ειναι αξιολογο, αλλα σιγουρα θα μεινει κ μια μεριδα κοινου η οποια παντα θα ζητα κατι διαφορετικο.
Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα... ).
--- End quote ---
--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 04:22:28 PM ---Αυτή είναι μια τεράστια συζήτηση...το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι περισσότερο ρόλο στον δρόμο παίζει η σκληρότητα του ελατηρίου παρά το ύψος αυτού. Οι περισσότεροι τα βάζουν για την εμφάνιση. Αν θα του πρότεινα κάποια αλλαγή για περισσότερο handling δεν θα του έλεγα να βάλει ελατήρια...
--- End quote ---
+1000 :good: :good: :good:
Ξέρω άτομα με bilstein που κόντυναν το καλάμι 2-3πόντους για να χαμηλώσουν με πολύ καλό αποτέλεσμα αφού η ανάρτηση δούλευε 100% αλλά κ το ελατήριο πιέστηκε κατά π.χ 30%
δίνωντας την ανάλογη σκληρότητα με ότι αυτό συνεπάγεται...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version