!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Τεχνικα χαρακτηριστικα NCFL

<< < (41/46) > >>

Liakos:
Η ζαντα ειναι πολυ ωραια, παρα πολυ ωραια για εργοστασιακη επιλογη με μοναδικη εξαιρεση το offset.Σιγουρα παντα θα υπαρχουν ομορφοτερες , το θεμα ειναι κατα ποσο αξιζει ή ειναι διαθετειμενος κανεις να τα σκασει για να τις αποκτησει... :-\

giorgakis:

--- Quote from: Liakos on May 31, 2010, 04:18:10 PM ---
--- Quote from: giorgakis on May 31, 2010, 03:46:57 PM ---Τι χαμήλωμα και ζάντες του λέτε του ανθρώπου?
Είναι χαμηλωμένο περίπου 2 πόντους από το NC και φοράει την ποιο ωραία μανίσια ζάντα που έχω δει ποτέ

--- End quote ---

Εννοειται οτι δεν ισχυει...Αν ριξεις μια ματια στα specs των δυο μοντελων θα καταλαβεις οτι εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια αποσταση απο το εδαφος οπως κ το ιδιο συνολικο υψος. :nod:

--- End quote ---

Στοιχεία ελατηρίων:

NC 2005- 2009

Front
Length: 360 mm
Material diameter: 10.0 mm
Outside Diameter: 115 mm x 4 turns, 100 x 1, 83 x 1
Distance between turns (DPT): 65 X 3, 60 X 1, 55 X 1, 40 X1

Rear
Length: 400 mm
MD: 11.0 mm
OD: 115 x 5, 105 x 1, 90 x 1
DPT: 65 x 1, 75 x 2, 55 x 1, 50 x 1, 40 x 1

NC FL 2009 +

Front
Length: 345 mm
MD: 10.0 mm
OD: 115 x 4 turns, DBT: 70mm, 100mm x 2 turns, DBT 65/55mm, 85 x 1

Rear
Length : 365 mm
MD: 11.0 mm
OD: 115mm x 5 turns, 105mm x 1 turn, 100mm x 1 turn

Και οι αλλαγές στο εμπρός άκρο....

Και με το μάτι φαίνεται ότι είναι ποιο χαμηλό!
Το μόνο που θα κάνεις αν το χαμηλώσεις με aftermarket ελατήρια είναι να καταστρέψεις το τέλειο στήσιμο που πέτυχε η mazda.
Εκτός αν το χαμήλωμα το θεωρείται "όμορφο"...

--- Quote from: Basilmx5 on May 31, 2010, 05:25:42 PM ---
--- Quote from: giorgakis on May 31, 2010, 03:46:57 PM ---Τι χαμήλωμα και ζάντες του λέτε του ανθρώπου?
Είναι χαμηλωμένο περίπου 2 πόντους από το NC και φοράει την ποιο ωραία μανίσια ζάντα που έχω δει ποτέ

--- End quote ---

:llol: :llol: το ειπες κ μονος σου.. την πιο ωραια μαμισια ζαντα... οχι την πιο ωραια ζαντα...

--- End quote ---

όταν το αυτοκίνητο σου φοράει μια "πάρα πολύ ωραία μανίσια ζάντα" γιατί να την αλλάξεις και να βάλεις μια "πάρα πολύ ωραία aftermarket ζάντα"?
το θέμα είναι να έχει και μια ουσία αυτό που κάνουμε στο αμάξι μας, όχι να σπαταλάμε χρήματα χωρίς λόγο

Basilmx5:

--- Quote from: giorgakis on June 01, 2010, 10:48:57 AM ---Και με το μάτι φαίνεται ότι είναι ποιο χαμηλό!
Το μόνο που θα κάνεις αν το χαμηλώσεις με aftermarket ελατήρια είναι να καταστρέψεις το τέλειο στήσιμο που πέτυχε η mazda.
Εκτός αν το χαμήλωμα το θεωρείται "όμορφο"...

--- Quote from: Basilmx5 on May 31, 2010, 05:25:42 PM ---

--- End quote ---
:llol: :llol: το ειπες κ μονος σου.. την πιο ωραια μαμισια ζαντα... οχι την πιο ωραια ζαντα...

--- End quote ---

όταν το αυτοκίνητο σου φοράει μια "πάρα πολύ ωραία μανίσια ζάντα" γιατί να την αλλάξεις και να βάλεις μια "πάρα πολύ ωραία aftermarket ζάντα"?
το θέμα είναι να έχει και μια ουσία αυτό που κάνουμε στο αμάξι μας, όχι να σπαταλάμε χρήματα χωρίς λόγο

--- End quote ---
Προσωπικα το θεωρω ομορφο το χαμηλωμα αρκει ναναι κ χρηστικο το αποτελεσμα ταυτοχρονα...

Σαυτο που λες για την ζαντα γενικοτερα... ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα της ομορφιας για το καθε "χρηστη" ξεχωριστα...
Σε καποιους αρεσει ενα αμαξι ναναι μαμα κ να το κυκλοφορουν οπως βγαινει σε αλλους να κανουν τις δικιες τους πινελιες... μη ξεχνας ομως ενα βασικο πραγμα: κ η μαζντα οταν προχωρα σε εκδοση FL κανει αυτο ακριβως που κανουν ολοι ξεχωριστα, βελτιωνει το ηδη υπαρχον αμαξι της και αισθητικα... οποτε αν το NC1 το εβλεπες με ζαντες του NC2 πριν βγει το τελευταιο παλι θα ειχες τις αντιρρησεις σου... αρα μην εισαι τοσο απολυτος σε τετοια πραγματα...
Ο καθενας κανει τις αισθητικες του επεμβασεις ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο... κ βλεπεις αμαξια στο δρομο κ "κολλας" πανω τους...

spoumi:
Μετέφερα κάποια ποστ εδώ περί χαρακτηριστικών FL και διαφορές με το nc1 για να μην χαθούν στην παρουσίαση του termi.

Liakos:
Giorgakis ενδιαφεροντα τα στοιχεια που παραθετεις. :good: Ωστοσο, χωρις να δηλωνω γνωστης κ απο τις οσες γνωσεις μου εχουν απομεινει στο ερμο το κεφαλι μου, δε νομιζω οτι απο τα σχεδια κ τα στοιχεια αυτα να προκυπτει οτι το υψος εχει αλλαξει... ;) Ας με διορθωσει κανεις αν κανω λαθος. :-[
Οταν απαντησα εκανα κ εγω τον κοπο να συγκρινω τα specs των δυο μοντελων απο τα brochures της mazda, η οποια τα δινει ακριβως ιδια... ;)

Σχετικα με την αποδοση των ελατηριων κ κατα ποσο αξιζει σχετικα με τη μεταβολη της συμπεριφορας του miata θα διαφωνησω...Το εργοστασιακο setup οσο καλο κ αν ειναι δεν μπορει να ικανοποιησει ολο το συνολο του αγοραστικου κοινου ταυτοχρονα.Ισως με το facelift η mazda να καταφερε να διευρυνει το ευρος του κοινου που ικανοποιει κ αυτο ειναι αξιολογο, αλλα σιγουρα θα μεινει κ μια μεριδα κοινου η οποια παντα θα ζητα κατι διαφορετικο.
Τοποθετωντας ελατηρια στο NC μου το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ κατεστρεψα το handling του.Αντιθετως αναβαθμιστηκε θεαματικα τονιζοντας ακομη περισσοτερο τις αρετες του.Και φυσικα ζητουμενο μου ηταν αυτο κ η εμφανιση...ετσι κ αλλιως με το προφιλ των ελαστικων μου το miata μου δε φαινεται χαμηλωμενο(αν κρινει κανεις απο τους θολους, οπως κανουν ολοι ::- γτ απο το εδαφος ειμαι γ@μησε τα... :( ).
Τελος δε νομιζω να ειναι τυχαιο που τα ελατηρια της eibach ειναι στον προαιρετικο εργοστασιακο εξοπλισμο...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version