Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 239734 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

December 06, 2011, 03:40:35 PMReply #945

Offline dimsabas

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #945 on: December 06, 2011, 03:40:35 PM »
Το βάρος είναι μειονέκτημα, για τον απλούστατο λόγο ότι επιβαρύνει τα οδικά χαρακτηριστικά. Είναι απλά Μαθηματικά. Μεγαλύτερο βάρος=χειρότερο γκάζι, χειρότερο στρίψιμο, χειρότερο φρενάρισμα. Κουκιά μετρημένα. Θα μου πεις ότι το GTR έχει μοτέρ τέρας, φρένα τέρατα και τερατώδη ηλεκτρονικά, οπότε καταφέρνει να υπερκεράσει τα εμπόδια (λέγε με βάρος) που το ίδιο έβαλε στον εαυτό του. Ε, για αυτό κοστίζει τα χρήματα που κοστίζει (και τα οποία είναι ψίχουλα μπροστά στο τι μπορεί να κάνει ή στην τεχνολογία που κουβαλάει). Συμφωνώ.
Η ελαφρύτερη έκδοση που λες, πόσα κιλά κάτω είναι;

Δημήτρη, το βρετανικό EVO είχε συγκριτικό του LFA με την 599 GTO. Μάντεψε ποιο έβγαζε καλύτερο... ;)

December 06, 2011, 08:59:16 PMReply #946

Offline Akina_DownHill

« Reply #946 on: December 06, 2011, 08:59:16 PM »
Για να ριξω λιγο λαδι στη φωτια

:finger:

December 06, 2011, 09:55:16 PMReply #947

Offline Στέλιος - fess

« Reply #947 on: December 06, 2011, 09:55:16 PM »
Α, το κακόμοιρο.
Μπορώ να έχω ένα ugly fat girl, παρακαλώ;
Ας μπορούσα να είχα ένα κι ας άρεσε μόνο σ' εμένα...
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

December 07, 2011, 04:26:05 AMReply #948

Offline lok502

« Reply #948 on: December 07, 2011, 04:26:05 AM »
Για να ριξω λιγο λαδι στη φωτια
 :finger:

Ξέρετε όμως πως συνεχίζει η θεωρία με την χοντρή της παρέας..
Από την αντίστοιχη αντροπαρέα πάνε όλοι να την πέσουν στις όμορφες. Αναγκαστικά ένας δύσμοιρος πρέπει να "υποστεί" την χοντρή, γιατί οι φίλες της δεν θέλουν να την παρατήσουν, οπότε κάνει την θυσία...
Συνήθως η κατάληξη είναι ο δύσμοιρος και η χοντρή να κάνουν κάτι και οι υπόλοιποι να μένουν με τον παπαγάλο στο χέρι.. Στα αγγλικά η χοντρή/άσχημη της παρέας αποκαλείται "grenade" (=χειροβομβίδα) όπως ο στρατιώτης που πέφτει πάνω στην χειροβομβίδα για να προστατεύσει τους συμπολεμιστές του.

Πάντως όσο εκπληκτικό είναι το GT-R νομίζω πως θα προτιμούσα ένα πανάλαφρο NSX-R.. (λευκό/λευκές ζάντες παρακαλώ).

« Last Edit: December 07, 2011, 04:28:37 AM by lok502 »

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

December 07, 2011, 11:45:50 AMReply #949

Offline nmwisima

« Reply #949 on: December 07, 2011, 11:45:50 AM »
Προσπαθώ να αποφεύγω το συγκεκριμένο τόπικ διότι λόγω δουλειάς είναι πολύ εύκολο να μου βάλει κάποιος την ταμπέλα του ξερόλα ή του υπερόπτη,
αλλά ορισμένες φορές κάποια πράγματα που γράφονται εδώ, καταντούν αστεία.

Και μόνο που βάζουμε το GTR στο ίδιο πανέρι με τις ferrari λέει πολλά, πόσω δε μάλλον αν αναλογιστούμε την τιμή του.

Το LF-A που για κάποιο λόγο ακούω κόσμο να το εκθιάζει είναι ένα μάλλον "αδιαφορο" οδηγικά supercar.

Και επειδή συζητάμε και για το παρελθόν, η τελευταία Supra, θεωρούνταν και αυτή ένα μπατάλικο αυτοκίνητο οδηγικά για την εποχή του (που αναλογιστείτε τι αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν).

Το ότι τόσα χρόνια μετά έχει άλλο προφίλ, συμβαίνει για συγκεκριμένους λόγους, με κυριότερο την έλλειψη αυτοκινήτων με potential σήμερα!

Πάρτε για παράδειγμα την ΑΕ86, την παλιά, την οποία όπως ξέρετε είχα στην κατοχη μου.

Είναι ένα καλό αυτοκίνητο; Είναι μέτριο αυτοκίνητο θα σας πω εγώ, με τραγική ακαμψία, απαράδεκτο κιβώτιο και μέτριο τιμόνι, στημένο αρκετά υποστροφικά.
Προσοχή, αν συγκρίνουμε την ακαμψία με του Μχ5, το κιβώτιο με του 106 και το τιμόνι με του Yaris, προφανώς θα πουμε ότι είναι "καλύτερα".
Αλλά εδώ μιλάμε αντικειμενικά.

Η ΑΕ86 λοιπόν είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο, το οποίο όμως έχει προοπτικές, ΑΝ το δέσεις, το στήσεις κτλ κτλ.

Μην μπερδεύουμε λοιπόν τις πιθανές δυνατότητες και τελικά τη χρήση που έχει γίνει στα αυτοκίνητα 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους και με ένα συγκεκριμένο προφίλ να έχει χτιστεί γύρω τους, με τις πραγματικές δυνατότητες και την πραγματική τους αξία. ;)

Α.

December 07, 2011, 11:59:07 AMReply #950

Offline gabi_haros

« Reply #950 on: December 07, 2011, 11:59:07 AM »
Προσπαθώ
(...)
Α.

+1 Για όλα όσα είπες...

-1 Για ένα και μόνο πράγμα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι παλαιότερες σπορ κατασκευές μπορεί να υστερούσαν σε επιδόσεις, ενεργητική ασφάλεια, ακαμψία κτλ κτλ ΑΛΛΑ είχαν ένα μεγάλο συν. Ήταν πιο σπορ κατασκευές.
Θα μου πεις τι @@ λες? Αφού τα σύγχρονα είναι πιο γρήγορα και πιο καλά γιατί τα παλιά είναι ΠΙΟ σπορ?
Σπορ, ο ορισμός από τον Μπαμπινιώτη: (το) {ακλ.} ελλην. άθλημα, άθληση, αθλητισμός / η σωματική άσκηση.
Τα παλαιότερα αμάξια λόγω μικρότερου βάρους, μεγαλύτερης ωμότητας και των ελαττωμάτων τους ήταν πιο οδηγοκεντρικά. Απαιτούσαν από τον οδηγό περισσότερα και του προσέφεραν τη χαρά της συμμετοχής σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα καινούρια από την άλλη είναι πιο θερμοκήπια. Μπαίνεις μέσα και χρειάζεται να κάνεις λιγότερα, να αγχωθείς λιγότερο, να καταβάλεις μικρότερη προσπάθεια. Είσαι πιο αποκομμένος από τον δρόμο, περιορίζουν τις αισθήσεις που χρειάζεται κάτι για να χαρακτηριστεί "σπορ".

Άποψη μου, θα χαρώ να ακούσω διαφωνίες.
Y,γ το πολέμησα πολύ για να ΜΗΝ γράψω σεντόνι.
« Last Edit: December 07, 2011, 12:03:40 PM by gabi_haros »

December 07, 2011, 12:43:55 PMReply #951

Offline Basilmx5

« Reply #951 on: December 07, 2011, 12:43:55 PM »
Μαυτη τη λογικη οσο πιο παλια τοσο πιο οδηγοκεντρικα, τοσο πιο σπορ και στο τελος θα φτασουμε καπου εδω...

ή εδω...

δεν ειναι ετσι, ειναι σα να λες οτι τα speedfighters ειναι καλυτερα απτα f16... τεσπα, μπορει να βγαινεις ατσαλακωτος οπως εχει αναφερθει πολλες φορες αλλα οι ικανοτητες του οδηγου παραμενουν ιδιες γιατι τα ορια αυξανονται και για τους 2 (αμαξι-οδηγος). Το οτι εχουν μπει ηλεκτρονικα εχει γινει για ενα λογο και μονο, για να μειωθουν οι θανατοι, τιποτα αλλο, ειναι ωραιο να παιρνεις μια στροφη με 150 και να δαγκωνεις το ΤΑΠ αλλα αυτο δε σημαινει οτι αν μπαινεις με ηλεκτρονικα στην ιδια στροφη με 200+ και ατσαλακωτος οι ικανοτητες εξαφανιζονται.

December 07, 2011, 12:48:41 PMReply #952

Offline gabi_haros

« Reply #952 on: December 07, 2011, 12:48:41 PM »
Μαυτη τη λογικη οσο πιο παλια τοσο πιο οδηγοκεντρικα, τοσο πιο σπορ και στο τελος θα φτασουμε καπου εδω...

Γιατί αμφιβάλεις ότι oi πρώτοι αγώνες ταχύτητας δεν ήταν αληθινό σπορ, για σκληροτράχυλους άντρες? :D :tease: :tease:

December 07, 2011, 12:57:29 PMReply #953

Offline nmwisima

« Reply #953 on: December 07, 2011, 12:57:29 PM »
Δεν διαφωνώ καθόλου.

Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι.

Και το λέω αυτό, από συγκεκριμένη θέση: Δεν μου αρέσουν καθόλου τα καινούρια αυτοκίνητα. Είχα -και κατά πάσα πιθανότητα θα έχω- μόνο used.

Αυτό λοιπόν που γράφεις, ισχύει.

Αλλά το "σπορ" επι της ουσίας, είναι μάλλον υποκειμενικό.

Μου έλεγε ένας υπεύθυνος μάρκετινγκ της Citroen στη Γαλλία, όταν τον ρώτησα γιατί το C2 ειναι τόσο πιο αποστηρωμένο σε σχέση με το Saxo, ότι αυτό που τους νοιάζει, επειδή ακριβώς αυτό νοιάζει την συντρηπτική πλειοψηφία του κόσμου, ειναι το αυτοκίνητο να ειναι αποτελεσματικό.

Χρησιμοποιησε ένα πολύ πειστικό παράδειγμα με το θρυλικό αγωνιστικό Renault Gordini που όταν έφτιαξαν το 12άρι για να αντικαταστήσει το 8, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων. Μέχρι λέει, που το βάλαν στην πίστα και "έριξε" στ αυτιά σε χρόνο στο παλαιότερο μοντέλο και όλοι σώπασαν.
Το ίδιο πράγμα λοιπόν μου λέει, ισχύει και με το C2 VTS, όπυ μου λεει και να το βάλεις, θα ειναι πιο γρήγορο από το Saxo, και κυρίως πιο αποτελεσματικό, δηλαδη πιο γρήγορο με μικρότερη προσπάθεια. (κάτι που λίγους μήνες αργότερα επιβεβαιώσαμε και με το drive στις Σέρρες)

Επανέρχομαι λοιπόν στο υποκειμενικό του πράγματος. Μπορει εσύ κι εγώ να ειμαστε κολλημένοι με τα πιο παλιά "αγνά" αυτοκίνητα, αλλά αφενός ειμαστε η εξαιρεση, αφετέρου, αυτό δεν τα καθιστά καλύτερα αυτοκίνητα.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα, που νομίζω θα αποδειχθεί καίριο για τη θέση που υπερασπίζομαι:
Ποιο ειναι πιο καλό σπορ αυτοκίνητο; Το Μκ1 ή το Μκ2;

Ρωτάω εγώ που έχω Μκ1 εσένα που αγόρασες Μκ2 -και αναλογίσου ότι σε διαφορετικές εποχές μεν, αλλα ξοδέψαμε τα ίδια λεφτά!

Και απαντάω κι όλας: Ακόμα κι αν θεωρήσουμε το Μκ1 στις λεπτομέριες πιο "καθαρόαιμο", τα πλεονεκτήματα του Μκ2 με την καλύτερη ακαμψία, ποιότητα, αερόσακους, a/c, εξελιγμένη λειτουργία ανάρτησης και κινητήρα, είναι συντριπτικά υπέρ του, χωρίς μάλιστα τελικά να περιορίζουν τον σπορ χαρακτήρα του.

Α.

December 07, 2011, 01:03:13 PMReply #954

Offline vagmann

« Reply #954 on: December 07, 2011, 01:03:13 PM »
+1 στις αποψεις Α.και Γαβριηλ

Θεωρω πως:

Σπορ ειναι ενα spitfire του 60 που παλευεις να μπεις σε μια στροφη με 70-80.
Σπορ ειναι ενα NC που θα μπει στη ιδια στροφη με 100-120.
Σπορ ειναι ενα TTS που θα μπει με 160.

Και τα τρια αυτοκινητα θεωρουνται σπορ και οδηγοκεντρικα,εχουν ομως διαφορετικα ορια,διαφορετικα επιπεδα ασφαλειας,απαιτουν διαφορετικες οδηγικες ικανοτητες.

Μην μπερδευουμε τα παραπανω και αλλες στοκ σπορ προσανατολισμου, με αγωνιστικες κατασκευες,ακομη και με παιχνιδια τυπου caterham,αλλο πραγμα...

December 07, 2011, 01:41:09 PMReply #955

Offline vdsracing

« Reply #955 on: December 07, 2011, 01:41:09 PM »
Πρώτον την έννοια "σπόρ αυτοκίνητο" την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας διαφορετικά και είναι δύσκολο να καταλάβει απόλυτα ο ένας τον άλλο σε αυτό τον τομέα.

Για εμένα το πόσο σπόρ ή οχι είναι ενα αυτοκίνητο έχει σχέση ΜΟΝΟ με το τι αισθάνεται κάποιος οδηγώντας το, άσχετα απο το πόσο αποτελεσματικό είναι, το πόσο γρήγορα μπορεί να πάρει μια στροφή ή να επιταχύνει ή πόσο κοστίζει.

Κάποιος άλλος μπορεί να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, να εχει άλλα κριτίρια και στην τελική γι'αυτό υπάρχουν πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα και δεν είναι όλα ίδια.

Προσωπικά σπόρ αυτοκίνητο είναι εκείνο που πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα χαρακτηριστικά ενος κάρτ.Άμεσο τιμόνι με πολύ καλή πληροφόρηση του δρόμου, στιβαρό πλαίσιο, ρυθμίσιμη συμπεριφορά, δύνατό μοτέρ με καλή απόκριση, επαρκή φρένα κτλ.Είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να μεταφέρει στην πράξη μέσω των κινήσεών μου όλα όσα σκέφτεται ο εγκέφαλός μου την ώρα που οδηγώ.Είναι το αυτοκίνητο που θα με αφήσει να φέρω 2 τετακέ αν κάνω λάθος ή αν το θελήσω και δε θα με κόψει με κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα θα με επιβραβεύσει αν κάνω σωστές κινήσεις και περάσω μια στροφή ιδανικά.

Ένα βράδυ στο Διόνυσο βρέθηκε στην παρέα ενα μαμά NB 1.8 και ενα μαμά M3 e92.Καμία σχέση σε τιμή,δύναμη,ασφάλεια,άνεση κτλ όμως στον τομέα της οδηγικής αίσθησης...τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και σίγουρα οχι απόλυτα μετρήσιμα.

Και επειδή λοιπόν η "αίσθηση" δεν είναι κάτι μετρήσιμο και επίσης ο καθένας εχει διαφορετικά κριτίρια, η συζήτηση του ποιό αμάξι είναι πιό σπόρ δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά.

December 07, 2011, 03:58:02 PMReply #956

Offline dimsabas

« Reply #956 on: December 07, 2011, 03:58:02 PM »
Ο Βαγγέλης έχει τη σωστότερη τοποθέτηση. Είναι θέμα αίσθησης, όχι αποτελεσματικότητας ή τιμής. Το έθεσε πάρα πολύ ωραία και με κάλυψε απόλυτα. Το μόνο που μπορώ να πω πως διαφωνώ λίγο είναι η τελευταία σου φράση: "Και επειδή λοιπόν η "αίσθηση" δεν είναι κάτι μετρήσιμο και επίσης ο καθένας εχει διαφορετικά κριτίρια, η συζήτηση του ποιό αμάξι είναι πιό σπόρ δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά." Επειδή ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια, ο καθένας θα επιλέξει κάτι διαφορετικό. Όμως, πολλές φορές, όλοι συμφωνούμε στο ποιο είναι πιο σπορ. Για παράδειγμα, θεωρώ το Μκ1 πολύ πιο σπορ από το Μκ2. Το Μκ2.5 από το Μκ3. Μπορεί τα δεύτερα να είναι πιο καλά αυτοκίνητα, αλλά είναι λιγότερο σπορ. Εκεί επεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας. Ο τάδε θα πει ότι επειδή το Μκ2 είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά από το Μκ1 (και 8 χρόνια νεότερο), θα το προτιμήσει από το Μκ1, παρ' ότι το Μκ1 είναι πιο σπορτίφ. Αυτό δεν αλλάζει, οι επιλογές μας αλλάζουν.

December 07, 2011, 04:56:57 PMReply #957

Offline JDM

« Reply #957 on: December 07, 2011, 04:56:57 PM »
Ωραια αφου γραφω εντυπωσιακα ποστ , ας ξαναγραψω ενα.
Εμαθα στην ζωη μου εστω και αυτην την λιγη που εχω ζησει να λεω τα πραγματα με το ονομα τους,αν δεν σας αρεσει προβλημα σας.
Επειδη δεν βγαζουμε ακρη με τα αυτοκινητα, ας παρομοιασουμε το παλιο καπριτσιοζο αυτοκινητο με την μουν@ρ@ δυστροπη γκομενα που μετα απο πολλη προσπαθεια την εριξες , και το καινουριο αυτοκινητο τα κανω ολα και συμφερω με την Κουλα την γλυκια κοπελιτσα  που εισαι ο πρωτος της και καταληξατε σε γαμο.
Οι οπισθοβολοι δεν θα καταλαβουν και πολλα απο αυτο το ποστ.
Την μια μετα απο πολλα ξενυχτια τσιγαρα ποτα και πολυ νταλκα επειδη σε αγνοουσε καταφερες να την ριξεις και ενοιωσες θεος, την αλλη απλα την γνωρισες και ολα κυλησαν ομαλα .
Την μια φοβασε μην την χασεις και προσπαθεις να την εντυπωσιαζεις με καθε τροπο, την αλλη αφηνεσαι και ζειτε μια ηρεμη ζωη.
Την μια την βαζεις στο κρεββατι και προσπαθεις να δωσεις το 120% των ικανοτητων σου ενω στην αλλη αν δεν γινει τιποτα σημερα ,ε και αυριο μερα ειναι.
Βεβαια
Η μια δεν πλενει ,δεν μαγειρευει, δεν καθαριζει, ενω η αλλη σε εχει στην τριχα και σε προσεχει σαν πασα.
Η μια δεν μπορει να μην βγει με τις φιλες της  να παει για σοπινγκ και καλωπισμο ξοδευοντας ενα καρο λεφτα μια φορα την εβδομαδα, ενω η αλλη συμβιβαζετε με την Τασια την γειτονισσα για καφε στο σπιτι και ψωνια μια τα χριστουγεννα και μια το πασχα.
Η μια φλερταρει και το διασκεδαζει να την φλερταρουν ενω η αλλη δεν εχει ματια για αλλον και ντρεπετε οταν την φλερταρουν.

Αυτο ειναι τα παλια αυτοκινητα σπορ αντρικα για αυτους που ζουνε για να τα οδηγανε και οχι οδηγανε για να ζουν.
Υπαρχουν 2 ειδων συμβιβασμοι
να συμβιβαζεσαι για να ζεις την ακροτητα μια στο τοσο
και να συμβιβαζεσαι για να ζεις μια ζωη την μετριοτητα

Για να προλαβω ολους αυτους που θα πεσουν να με φανε λεγοντας οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις, και και και, αυτα ειναι αυτα που πιστευω εγω.

Και επειδη εκανα το φορουμ σουπερ κατερινα, επανορθωνω.
Παλια με τα ατμοσφαιρικα σπορ  η δυναμη χαμηλα ηταν μηδαμινη, ενω ψηλα γινονταν οργια , για να οδηγηθουν επινοηθηκαν τεχνικες μυτη τακουνι, φρενο με αριστερο κ.α για να μην πεσουν οι στροφες.
Σημερα με τα αποστηρωμενα που εχουν 50 κιλα ροπη απο τις 2000rpm και κορυφωνετε  54 κιλα στις 6500rpm  για να μην μιλησω για σουπερ μινι με βαρος 1200 κιλα, ημαρτον οσο ενα rx7 fd,μοτερ 1.2 και 20 κιλα ροπη απο τις 3000 rpm  και κατι παραπανω απο 2000 αισθητηρες 4000 εγκεφαλακια, τι χρειαζετε παραπανω απο μια γρια τυφλη αναπηρη με συνδρομο νταουν για να οδηγηθει?????

December 07, 2011, 07:25:41 PMReply #958

Offline royal_airness

« Reply #958 on: December 07, 2011, 07:25:41 PM »
Θα μπορουσα να απαντησω με μια μονο φραση και να αποφυγω το σεντονι:

"Δεν ειναι τυχαιο οτι τα καρτ ειναι οτι πιο σπορ υπαρχει σε 4 ροδες"

Αλλα φυσικα και θα επιλεξω το σεντονι ... μην φοβαστε, δεν ειναι μεγαλο το κειμενο, απλα εχω αφησει μεγαλα κενα για να ειναι ευαναγνωστο.

Για μια ακομη φορα ολοι εχετε απολυτο δικιο, απλα αντιμετωπιζετε το ζητημα απο διαφορετικες οπτικες γωνιες. Αναφεροσαστε στην εννοια σπορ και θεωρειτε αυτονοητο οτι και ο συνομιλιτης σας ερμηνευει αυτην την εννοια με τον ιδιο τροπο που το κανετε εσεις. Προφανως λοιπον και δεν θα βγει ακρη, οι μεν μιλατε για αισθηση (που προσωπικα θεωρω και το σωστο) και οι δε για αποτελεσματικοτητα.

Απογοητευτικα λιγο με τον skyline, που απορουσε γιατι δεν μπορει η παραπανισια δυναμη να αντισταθμισει το παραπανισιο βαρος. Απογοητευτηκα με τον Σαμπα που ενω προσπαθησε να του απαντησει, δεν ειδα πουθενα να χρησιμοποιει τις λεξεις "αδρανεια" και "αμεσοτητα". Απογοητευτηκα και με τον Βαγγελη που ενω τα εγραψε ολα τελεια, δεν ειδα πουθενα να γραφει την λεξη "θεση οδηγησης" που την θεωρω απ'τα πιο σημαντικα χαρακτριστικα μιας κατασκευης που θελει να υποστηριζει οτι εχει σπορ καταβολες.

Το χαμηλο βαρος και το χαμηλο κεντρο βαρους με σωστη κατανομη, αν συνδυαστουν με ικανοποιητικη θεση οδηγησης, αμεσοτητα/αισθηση τιμονιου και γεωμετρια αναρτησης, αποτελουν για μενα το ιδανικο. Μπορεις να φτιαξεις αυτοκινητα πιο βαρια, πιο ανετα, πιο κυριλε, πιο ομορφα, πιο all around, που με την προοδο της τεχνολογιας να καταφερουν να κερδισουν ακομα και σε απολυτα νουμερα το ιδανικο αυτοκινητο που παραπανω περιεγραψα (με γνωμονα την σπορ αισθηση και οδηγηση) το μονο ομως που θα καταφερουν, θα ειναι να χαρακτηριστουν πιο αποτελεσματικα και οχι πιο σπορ κατασκευες.

Ο ανθρωπος που θελει το συγχρονο-γρηγορο-αποδοτικο-τα κανω ολα αυτοκινητο, μπορει αν θελει να μιλησει για αποδοτικοτητα, για ανταγωνιστικοτητα, για τεχνολογικη προοδο, αλλα δεν μπορει σε καμια περιπτωση να θεωρηθει λατρης της σπορ οδηγικης αισθησης μεσω της επιλογης του. Το τελειο αυτοκινητο γι'αυτον τον ανθρωπο ειναι το GTR, τα κανει ΟΛΑ και συμφερει, αλλα ο πιουριστας θα βγει απ'το ΜΚ1 με μεγαλυτερο χαμογελο, μεγαλυτερη εμπειρια ως προς τα fundementals της οδηγησης και μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση ως προς τις οδηγικες του ικανοτητες.

Σπορ για μενα, ειναι ενα αυτοκινητο που σε κανει να χαμογελας ενω παραλληλα βελτιωνεσαι. Προφανως και αυτο το αυτοκινητο θα πρεπει να ειναι απολυτο και δυσκολο στην εκμαθηση, αλλιως ποτε δεν θα θεωρουμαστε πραγματικα καλοι. Ολοι ξερουμε να κανουμε 1+1 ή 2χ5 δεν ειμαστε ομως και διδακτορες μαθηματικων. Ετσι και ο πραγματικος λατρης της σπορ οδηγησης, θελει να ξερει οτι μπορει να λυσει οποιαδηποτε εξισωση και οχι απλα να ειναι σε θεση να παει γρηγορα το μεσο-αποτελεσματικο αυτοκινητο του.

Αυτο ξεχωριζει αυτον που θα παρει NSX-R απ'αυτον που θα παρει R34. Aν ανταλλαξουν αυτοκινητα, μονο ο ενας θα μπορει να οδηγησει πραγματικα οριακα το αυτοκινητο του αλλου. Μαντεψτε ποιος ...  αυτο ξεχωριζει τους πιουριστες απ'τους ανθρωπους που θελουν να κανουν βελτιστα την δουλεια τους. :coolio:

Δεν κατακρινω κανεναν απ'τους 2 ασχετα με την κατηγορια στην οποια ανοικω εγω, απλα ηθελα να ξεχωρισω τις οπτικες που υπαρχουν επι του θεματος.

December 07, 2011, 07:49:10 PMReply #959

Offline General_lee

« Reply #959 on: December 07, 2011, 07:49:10 PM »
Νομιζω οτι ειστε λιγο ακραιοι και οι μεν και οι δε. Ο ορισμος του σπορ ειναι δυσκολο να δωθει. Δεν ξερω αν ειναι υποκειμενικο, η αν υπαρχει ορισμος καπου γραμμενος.
Παντως κατ εμε ειναι μαζωχισμος να σου αρεσουν μονο τα απαιτητικα αυτοκινητα του παρελθοντος επειδη ηθελαν @@, ή ικανοτητες παραπανω, ή τεχνικες επιπλεον για να οδηγηθουν. Σε αυτη τη λογικη δεν υπαρχει σαφες οριο. Το να οδηγεις ενα μιατα 110 αλογων στο στεγνο ειναι εντελως gay δλδ. Θα πρεπει να πας ταπα μια 964 turbo υπο βροχη για να πεις οτι αρχιζεις να γουσταρεις απαιτητικη οδηγηση και να χρειαζεται κοντρολ. Απο την αλλη ο αλλος που θα πει οτι με το ΤΤS, τετρακινητο με ΕSP ενεργοποιημενο και με DSG καταλαβαινει σπορ οδηγηση παλι καπου εχει προβλημα και ειναι η πολυ new age φλωρακος, ή εχει ηρεμησει, εχει κανει τον κυκλο του και θελει απλά να πηγαινει γρηγορα χωρις να σκαει. Ολα δεκτα ειναι.

Το θεμα θα ελεγα σε μεγαλο βαθμο ειναι που ειναι προσανατολισμενη η ολη σου λογικη και αναζητηση στον χωρο του αυτοκινητου. Ειναι στο να πηγαινεις οσο πιο γρηγορα γινεται, αμεσα και ευκολα? Ειναι να εχεις την καλυτερη δυνατη αισθηση απο το αυτοκινητο? Η ειναι να βελτιωθεις οσο γινεται εσυ οδηγικα?  Καθε ενα εχει διαφορετικη βαρυτητα για τον καθενα.

Προσωπικα δικη μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να υπαρχει ισορροπια μεταξυ αυτων. Και να μπορεις να πας πραγματικα γρηγορα χωρις να φας κωλοτουμπες με το πρωτο λαθακι, και να εχεις καλη αισθηση απο τα χειριστηρια σου, ΚΑΙ να μαθαινεις και να βελτιωνεσαι.
Τα συγχρονα γρηγορα αυτοκινητα εχουν πολυ εντονα το πρωτο χαρακτηριστικο. Τα αρκετα παλια συνηθως ειναι καλα μονο στο δευτερο και το τριτο, αλλα στην πραξη ειναι αργότερα και με λιγοτερο κρατημα απο τα σημερινα.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Εγω δε θα επαιρνα ας πουμε (μαμα)13αρι rallye εναντι του (μαμα)16V. Ουτε (μαμα)μκ1 εναντι ενος (μαμα)sporty, ουτε (μαμα)Μ3 Ε30 εναντι μιας (μαμα)Μ3 Ε46. Προτιμω τα δευτερα γιατι κερδιζω υπερβολικα πολλη αποδοση για τις παραχωρησεις σε αισθηση που καλουμαι να κανω... Απο την αλλη δε θα επαιρνα ποτε δυνατο vag για να γουσταρω οδηγηση, ουτε θα εφτανα να παρω 207rallye αντι για 106rallye...
Αυτά βαζοντας στην ακρη το οικονομικο. Γενικα τα ακριβα και βαρια αυτοκινητα τα αντιπαθω σαν φιλοσοφια κι ας ειναι και supercars.(που επισης τα αντιπαθω)