Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230675 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

September 07, 2011, 09:17:52 PMReply #510

Offline lathreos

Re: Διάφορες φωτογραφίες [#5]
« Reply #510 on: September 07, 2011, 09:17:52 PM »
Ναι αλλα για το Πουντο δινεις 10000 ενω για μια Φεραρι 200000.
Ενας που θα παει να αποταμιεύσει 200000 για αυτοκίνητο εχει πολες παραξενειες και απαιτήσεις και αν δεν του πεις το νερο νερακι τον εχασες ευκολα απο πελατη. Πείτε μου ενα πλούσιο επιχειρηματια που δεν εχει ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα του.
Η Φεραρι ειναι μια εταιρια που θελει να πουλήσει για να επιβιώσει οπως ολες τις αλλες,απευθύνετε σε πελατες μετρημένους στα δάχτυλα σε σχεση με το υπόλοιπο αγοραστικο κοινο και θα ηταν βλακια της να διώχνει τους πελατες της για ενα τετοιο ασημαντο λογο εν μεσω παγκοσμιας οικονομικης κρισης
Στο κατω κατω την δυναμη την εχει το ρευστο και οχι το αντικείμενο
Mx5 1,6 stock
Piaggio X9 210 malossi :P
Yamaha R1 '05

September 07, 2011, 09:20:38 PMReply #511

Offline Reverant

« Reply #511 on: September 07, 2011, 09:20:38 PM »
Η Φεραρι ειναι μια εταιρια που θελει να πουλήσει για να επιβιώσει οπως ολες τις αλλες,απευθύνετε σε πελατες μετρημένους στα δάχτυλα σε σχεση με το υπόλοιπο αγοραστικο κοινο και θα ηταν βλακια της να διώχνει τους πελατες της για ενα τετοιο ασημαντο λογο εν μεσω παγκοσμιας οικονομικης κρισης

Άσχετο, αλλά μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Pagani αύξησε τις πωλήσεις της 30 ή 40% αν θυμάμαι καλά. Κοινώς οι πλούσιοι, πλουσιότεροι.
You can't imagine the power of the Dark Side.

September 07, 2011, 09:24:04 PMReply #512

Offline Manolis

« Reply #512 on: September 07, 2011, 09:24:04 PM »
Ενας που θα παει να αποταμιεύσει 200000 για αυτοκίνητο εχει πολες παραξενειες και απαιτήσεις και αν δεν του πεις το νερο νερακι τον εχασες ευκολα απο πελατη. Πείτε μου ενα πλούσιο επιχειρηματια που δεν εχει ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα του.

Κώστα νομίζω ότι απάντησα σε όλα αυτά που λες.Την δύναμη την έχει ρευστό για μία επιχείρηση που ψάχνει για πελάτες.
Μία επιχείρηση που έχει παραπάνω αγοραστές,από όσο μπορεί να παράγει(σε βάθος χρόνου) μπορεί να έχει όσες παραξενιές θέλει..

September 07, 2011, 10:25:35 PMReply #513

Offline lathreos

« Reply #513 on: September 07, 2011, 10:25:35 PM »

Μία επιχείρηση που έχει παραπάνω αγοραστές,από όσο μπορεί να παράγει(σε βάθος χρόνου) μπορεί να έχει όσες παραξενιές θέλει..

Γι'αυτο τον λογο υπάρχει και η ανάπτυξη.Αν εχει παραπανω αγοραστες απο αυτο που μπορει να παραγει τοτε μπορει να αυξήσει το προσωπικό της για να ανταπεξέλθει στα νεα δεδομένα.Οπως και εχει κανει. Το ιδιο σε μεγεθος και παραγωγικότητα ηταν πριν 30 χρονια και το ιδιο  τωρα; Κανεις μα κανεις στον κοσμο δεν σνομπαρει το εξτρα χρημα.

Εγω πχ για να παω σε ενα ακριβο εστιατόριο και να παραγγείλω μια σαλατα του καισαρα και μου ελεγαν οτι επειδη με βλεπουν για πρωτη φορα μπορω να παραγγείλω μονο χωριατικη σαλατα θα επερνα μια καυτη σουπα τελικα και θα του την ελουζα στο κεφαλι και δεν θα ξαναπηγαινα
Mx5 1,6 stock
Yamaha R1 '05

September 07, 2011, 10:28:24 PMReply #514

Offline charchon

« Reply #514 on: September 07, 2011, 10:28:24 PM »
Επειδη ο κολλητος μου αγορασε απο Γερμανια πριν απο τρια χρονια ολοκαινουρια F430, και η εκει αντιπροσωπεια δεν του εκανε καμια κουβεντα για το χρωμα , το λεω.
Μονο η F50 επειδη ηταν περιορισμενης παραγωγης ,  ειχε ως προαπαιτουμενο για να την αγορασεις να εισαι ηδη στη λιστα πελατων της μαρκας.
Ιδιαιτερη βαρυτητα εδωσαν σε 50 περιπου πελατες που ειχαν στην κατοχη τους την F40......Και τελικα επειδη υπολογιστικε οτι 350 πελατες εν δυναμη υπηρχαν, εφτιαξαν ενα λιγοτερο, 349 για την αποκλειστικοτητα του μοντελου.
Ομως στο χρώμα , ειδικα στο Ferrari red, δεν υπηρχε ποτε περιορισμος.
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

September 07, 2011, 10:47:42 PMReply #515

Offline opelcorsa12

« Reply #515 on: September 07, 2011, 10:47:42 PM »
.............
Μονο η F50 επειδη ηταν περιορισμενης παραγωγης ,  ειχε ως προαπαιτουμενο για να την αγορασεις να εισαι ηδη στη λιστα πελατων της μαρκας.
...........

Είχα διαβάσει πως για ν' αγοράσεις μια Ferrari της σειράς F (F50,Enzo) έπρεπε όχι μόνο να είσαι πελάτης, αλλά και κάτοχος των προηγούμενων της αντίστοιχης σειράς (288gto, f40 ktl) κι έπειτα υπάρχει και κάποιου είδους έλεγχος από την ferrari..........Επίσης αν θυμάμαι καλά ανακοινώνει 350 τεμάχια προς κατασκευή και τελικά παράγει 349 για λόγους παράδοσης. (Βέβαια ακούγεται πως σε κάποια όπως στην Enzo, ανακοίνωσε 349 ενώ κατασκεύασε κοντα 400 ;))

υ.γ. Προφανώς και η Ferrari μπορεί να έχει όσες παραξενιές θέλει με την δύναμη που έχει πλέον σε αυτήν την κατηγορία...πάλι θα ξεπουλάει και θα έχει 2 χρόνια λίστα αναμονής

Χρήστος

September 07, 2011, 10:49:39 PMReply #516

Offline Manolis

« Reply #516 on: September 07, 2011, 10:49:39 PM »
Γι'αυτο τον λογο υπάρχει και η ανάπτυξη.Αν εχει παραπανω αγοραστες απο αυτο που μπορει να παραγει τοτε μπορει να αυξήσει το προσωπικό της για να ανταπεξέλθει στα νεα δεδομένα.Οπως και εχει κανει. Το ιδιο σε μεγεθος και παραγωγικότητα ηταν πριν 30 χρονια και το ιδιο  τωρα; Κανεις μα κανεις στον κοσμο δεν σνομπαρει το εξτρα χρημα.

Κώστα τα πράγματα είναι πολύ απλά.Δεν συζητάμε για το θέμα του χρώματος αυτό καθεαυτό,αφού όπως αρχικά έγραψα δεν
γνωρίζω κατά πόσο στέκει.Όσο όμως και να έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και σε παραγωγικότητα όπως σωστά γράφεις,η ουσία
παραμένει η ίδια.Πάντοτε οι πελάτες είναι περισσότεροι από τα αυτοκίνητα και αυτό το κάνουν συνειδητά.Η λίστα αναμονής,η
περιορισμένη παραγωγή και οι κάθε είδους "παραξενιές" είναι πολιτική τους και "μέρος" του μύθου τους.Το έξτρα χρήμα
μπορούν να το σνομπάρουν γιατί απλα θα το έχουν εσαεί.

Τεσπά μ αυτά και μ αυτά ξεφύγαμε από τη θεματολογία του τόπικ..

September 07, 2011, 10:55:36 PMReply #517

Offline aimkara

« Reply #517 on: September 07, 2011, 10:55:36 PM »
Επειδη ο κολλητος μου αγορασε απο Γερμανια πριν απο τρια χρονια ολοκαινουρια F430, και η εκει αντιπροσωπεια δεν του εκανε καμια κουβεντα για το χρωμα , το λεω.
Ιδιαιτερη βαρυτητα εδωσαν σε 50 περιπου πελατες που ειχαν στην κατοχη τους την F40......Και τελικα επειδη υπολογιστικε οτι 350 πελατες εν δυναμη υπηρχαν, εφτιαξαν ενα λιγοτερο, 349 για την αποκλειστικοτητα του μοντελου.

Δικό μου λάθος λοιπόν  :-X

Για την F40 το έχω ακούσει κι εγώ, όπως και για τη μεταγενέστερη Enzo (νομίζω)  :????:

Όπως και να' χει τα υπεραυτοκίνητα αποτελούν μια ιδιαιτερη κατηγορία και τέτοιου είδους περιορισμοί υπάρχουν για να διασφαλίσουν το υψηλό status τους. Σίγουρα πάντως, δε μπορείς να παρομοιάσεις μια Ferrari με σαλάτα του καίσαρα  :o

September 07, 2011, 10:59:35 PMReply #518

Offline SchumiMx5

« Reply #518 on: September 07, 2011, 10:59:35 PM »
Επίσης σχεδόν όλες αυτές οι μάρκες έχουν από πίσω κάποιον μεγάλο όμιλο.Είναι πολύ δύσκολο να σταθούν μόνες τους. :btp:

September 07, 2011, 11:06:53 PMReply #519

Offline spoumi

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #519 on: September 07, 2011, 11:06:53 PM »
Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί εδώ on topic. :)
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

September 07, 2011, 11:08:30 PMReply #520

Offline lathreos

« Reply #520 on: September 07, 2011, 11:08:30 PM »

Σίγουρα πάντως, δε μπορείς να παρομοιάσεις μια Ferrari με σαλάτα του καίσαρα  :o

Γιατι οχι;;;
Η σαλατα του καισαρα ειναι η φεραρι των σαλατων.
Εχω αδικο; :P  :P  :P

Κοιτα,ενα παραδειγμα εδωσα για το ποια θα ηταν η αντιδραση ενος ανθρωπου σε μια τετοια συμπεριφορα.
Δυστυχώς δεν εχω τα λεφτα να δοκίμαζα τι συμπεριφορά θα ειχε ο πωλητής της Φεραρι και την αντιδραση μου αν του την ζηταγα σε κοκκινο χρωμα και ίσχυε αυτο που ειπώθηκε εδω μεσα  :P
Τεσπα,ξεφύγαμε επι του θέματος
Mx5 1,6 stock
Yamaha R1 '05

September 08, 2011, 12:55:35 AMReply #521

Offline dimitrisdph

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #521 on: September 08, 2011, 12:55:35 AM »
Αποσο ξερω για να επερνες την Enzo επρεπαι να κατεχεις τουλαχιστων αλλες δυο Ferrari και ανακινονε η εταιρια οτι μπορεις να την αγορασεις αν θέλετε μπορειτε να ανατρέξετε και σε παλιοτερο επεισόδιο του top gear που τη δοκιμαζουν και το λενε! Για αλλους περιορισμους δεν γνωριζω! Αν και για χρονια ηταν η μονη εταιρια που ειχε κερδος και κρατισε ζωντανο του group  fiat!

September 10, 2011, 10:14:13 PMReply #522

Offline kakwkei

Re: Μπλα μπλα κτλπ [#12]
« Reply #522 on: September 10, 2011, 10:14:13 PM »
Η Lotus Elise επουδενι ΔΕΝ ειναι για καθημερινο.... ουτε καν για 2-3 φορες την εβδομαδα..

εε απο καπια αλλα νομιζω πως ειναι δηλαδη συνδιαζεις και παιχνιδι και βολτα αλλιως τι να παρεις??

σταρλετακι κπ60 δεν κανει για βολτα ae86 δεν κανει lexus is300 ? δεν υπαρχουν αλλα οικονομικα που να τα κανεις ολα

Η Elise για μενα ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο για τον συνειδητοποιημενο αγοραστη. Προσφερει ενα πακετο, που αν δεχτεις οτι δεν ειναι αυτοκινητο για καθε μερα για πολλους λογους, ειναι πολυ ανταγωνιστικο.

Αλλα, το αν η Elise ειναι οικονομικη ή οχι, εξαρταται απο το μετρο συγκρισης που εχεις κ φυσικα την οικονομικη σου δυνατοτητα. Ειναι πολυ πιο οικονομικη σε συντηρηση και καταναλωση σε σχεση με αλλα αυτοκινητα αντιστοιχων επιδοσεων, αλλα μην περιμενεις επουδενι να ειναι σε κοντινα επιπεδα με το MX5.

Το δε κοστος ανταλλακτικων, πχ του πισω πανελ, γιατι λογω κατασκευης αν χτυπησεις το πισω μερος πρεπει να αλλαξει ολο το πισω πανελ, ειναι αστρονομικο.

Προσωπικα την θεωρω πολυ value for money οσον αφορα το κοστος αγορας/συντηρησης. Αλλα μην περιμενεις κοστος μικρομεσαιου αυτοκινητου. Thats my 2 cents.
Elise S2? Sold....
and now what??

September 10, 2011, 10:20:54 PMReply #523

Offline kakwkei

« Reply #523 on: September 10, 2011, 10:20:54 PM »
Για την καταναλωση διαφωνω, τουλαχιστον το mr2 που ειχα ηταν πολυ οικονομικο...και για την elise το ιδιο μια και ειναι αρκετα ελαφρυτερη. Αλλα μιλαμε για πολυ ειδικο αυτοκινητο με ανυπαρκτες ανεσεις και φανταζομαι υψηλο κοστος συντηρησης σε σχεση με τα αλλα 2 που συντηρουνται σαν starlet. Εγω θα πηγαινα σε ενα απ αυτα μτχ να γουσταρω γιατι ακομα και την πιο βαρετη διαδρομη εχουν τον τροπο τους να την κανουν ξεχωριστη. Σε ολα τ αλλα λογικο ειναι να προβληματιζεσαι αν δεν εχεις parking ή εστω hardtop

Για μενα παντως αρχη και αποψη ειναι πως ο,τι εχουμε πρεπει να το ευχαριστιομαστε καθημερινα ή τουλαχιστον οσο πιο συχνα μπορουμε...

Συμφωνώ 100% με την τελευταία φράση, το μόνο που φοβάμαι είναι οι κωλόδρομοι κ οι άχρηστοι οδηγοί.. πχ Το κάλοκαίρι ένας άκυρος έβαλε όπισθεν σε φανάρι στην λ.πεντέλης κ ήρθε κ έπεσε πάνω στο yaris.. μου λέει κάλα πότε ήρθες πίσω μου? δεν σε είχα δει.. του λέω όπισθεν γιατί έβαλες??? κ εκεί με αποστόμωσε: ήθελα να πάρω τον φίλο μου που ήταν 10 μέτρα πίσω...  :zalistika:  :zalistika:

Η συντήρηση του ΜΧ δεν είναι κ φθηνή.. ασχέτως που δεν βγάζει προβλήματα (αν το προσέχεις πάντα). Τα ανταλλακτικά του μια χαρά ακριβά είναι.

Για το σπίτι έχω garage, στο κέντρο της αθήνας φοβάμαι περισσότερο. Εδώ σε φίλο του έχουν σπάσει 4 φορές τζάμι, σε κουκούλα θα κολλήσουν?

Διαλεξε ενα απο αυτα τα 3 και με οτι περισσεψει παρε ενα κουβα για καθημερινες μετακινησεις. Οι κατοχοι που εχουν μιλησει προς το παρον αν δεις εχουν κυριως NC ασυγκριτα καλυτερο αμαξι απο ενα NB. Oι τιμες ενος sporty ειναι συγκρισιμες με ενος NC, ασυγκριτη ειναι ομως η ευχαριστηση υπερ του NB και η ανεση υπερ του NC. Eγω NC, ΔΕΝ επαιρνα και για να μην το αναφερεις μαλλον ουτε εσυ, απο το λιγο που σε ξερω κιολας μαλλον καταλαβαινω και το γιατι.

Απο εδώ κ πέρα δεν θα έχω επιλόγη για 2 αμαξάκια.. 1 για όλες τις χρήσεις μόνο..
Καλά τα λές για NC k NB. Δεν ξέρω αν θα με χάλαγε το NC, όντως είναι περισσότερο αυτοκίνητο με πιο λειτουργικό χαρακτήρα. Απλά όταν το είχα οδηγήσει (1.8 ) μου είχε φανεί λίγο αποστειρωμένο σε σχέση με το δικό μου ΝΑ, σαν αίσθηση μονο φυσικά, γιατί κατα τα άλλα πρέπει να είναι μια χαρά αποδοτικότατο στην ουσία. Τα ΝΑ, ΝΒ τα θεωρώ playstation.

Σίγουρα το elise ξεφεύγει λίγο, κ πόσο καθημερινό να το πείς για ελλάδα ειδικά? αλλά είναι κ αυτό ένα όνειρο.. αφου δεν θα πάω για κάτι πιο ειδικό, το σκέφτομαι κι αυτό.
Πάντως στην αγγλία μια χαρά καθημερινό το έχουν, αλλά εκεί οι δρόμοι διαφέρουν λίιιιιιιιιιιγο απο τους ελληνικούς..

Μην παρεις Elise για μοναδικο καθημερινο αυτοκινητο.

Το οτι καποιοι Αγγλοι το χρησιμοποιουν για καθημερινο δεν εχει να κανει μονο με τους δρομους, αλλα με:
α) τον καιρο. Για δοκιμασε να το κινεις καθημερινα με το μοτερ στην πλατη σου να σε ψηνει και με ενα a/c (ΑΝ εχει a/c) που υπαρχει για τυπικους λογους κ μονο
β) τους επαρχιακους δρομους. Οι Αγγλοι που το εχουν για everyday car δεν κατοικουν σε μεγαλες πολεις, αλλα σε επαρχια ωραιους b roads χωρις κινηση. Στο Λονδινο elise δεν βλεπεις. Δεν εχει υδραυλικο τιμονι, τα πλαστικα του μερη ειναι εξαιρετικα ακριβα, και το παρκαρεις μονο σε γκαραζ.

Το ξαναλεω: Η Elise ειναι εξαιρετικο πακετο και value for money για αυτα που προσφερει κ το συνιστω ανεπιφυλακτα. Αλλα το every day use δεν ειναι μεσα σε αυτα.
Elise S2? Sold....
and now what??

September 12, 2011, 12:41:51 AMReply #524

Offline kakwkei

« Reply #524 on: September 12, 2011, 12:41:51 AM »
Δημητρη πλεον δουλευω σταθερα 13-14 ωρες την ημερα, επομενως πρακτικα δεν υπηρχε καθολου ελευθερος χρονος για να ευχαριστηθω το Λιζακι μου. Κ αν σκεφτεις οτι ολες τις εκτος γραφειου δουλειες αναγκαστικα λογω ελλειψης χρονου τις κανω το ΣΚ, κατεληγα το Λιζακι να το βγαζω μια φορα την εβδομαδα απο το γκαραζ κ αν.

Κ ειναι κριμα να εχεις τετοιο αυτοκινητο να καθεται κ να μαραζωνει στο γκαραζ :nono: Επομενως, απο το να το εχω κ να βγαζει αραχνες, το εδωσα.

Οσον αφορα το αν με ικανοποιησε: οπως εγραψα κ παραπανω, εμεινα εξαιρετικα ικανοποιημενος. Εχει μεινει στην καρδια μου! Αλλα ο υποψηφιος αγοραστης πρεπει να ειναι αποφασισμενος και 100% συνειδητοποιημενος!

Δεν μπορω να διαβαζω οτι το Λιζακι ειναι ενα αμαξι που μπορει να συνδυασει δουλεια κ βολτα, ή οτι ειναι extremely cheap-to-run! Το Λιζακι ειναι πολυ σκληρο, πιανεσαι, θελει τεχνικη κ φυσικη κατασταση το μπες κ βγες, δεν εχει ορατοτητα, η καμπινα βραζει, κ τρεμεις παντου μην σε ακουμπησουν κ σου ερθει εγκεφαλικο απο το κοστος επισκευης. Ταυτοχρονα το παρκαρισμα ειναι εξαιρετικα δυσκολη υποθεση, το ιδιο κ η κινηση στους στενους Αθηναικους δρομους.

Επομενως αν πρεπει καθημερινα να κινεισαι με αυτοκινητο, τοτε απο την εμπειρια μου δεν μπορεις να εχεις ενα Λιζακι για μοναδικο.

Απο την αλλη, αρκει μια πολυ γρηγορη βολτα μεχρι το Σουνιο ξεσκεπαστος, με το μοτερ να ουρλιαζει διπλα στο αυτι σου, για να τα ξεχασεις ολα. Το αμαξι εχει εξαιρετικο κρατημα, ειναι πολυ γρηγορο, σου μεταδιδει μεγαλη εμπιστοσυνη απαιτωντας κ αναλογο σεβασμο, κ διεγυρει ΟΛΕΣ σου τις αισθησεις.

Πρεπει ομως να εισαι συνειδητοποιημενος: αν σκεφτεσαι το αν θα της κανεις μικτη λογω οικονομικου, αν πρεπει να την συντηρεις μονος σου γιατι τα ανταλλακτικα της καινε, αν πρεπει να την χρησιμοποιεις καθε μερα γιατι δεν υπαρχει αλλο διαθεσιμο αυτοκινητο, τοτε και θα μετανιωνεις καθε μερα για την επιλογη σου, κ την χαρα του αυτοκινητου θα χασεις..

Thats my 2cents, φιλικα παντα :good:

To τι θα παρω τωρα Δημητρη, αγνωστο! Its a buyers market, επομενως προς το παρον περιμενω, το σκεφτομαι, κ βλεπω τις τιμες να πεφτουν κ αλλο! Σιγουρα παντως θα ειναι παλι roadster.  :good: (κ σορυ για το μεγαλο ποστ, απλα ειπα να μοιραστω την εμπειρια μου)
Elise S2? Sold....
and now what??