Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 229792 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

June 14, 2011, 12:57:25 PMReply #375

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #375 on: June 14, 2011, 12:57:25 PM »

Φήμες θέλουν την Mazda να ετοιμάζει το RX9, το οποίο θα φορά περιστροφικό κινητήρα με ηλεκτρικό turbo…

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε ευχάριστα αντιμέτωποι με τις φήμες γύρω από τον αντικαταστάτη του γνωστού RX8, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να αναβιώνει το στυλ, χαρακτήρα και δύναμη του παλιού θρυλικού RX7.

Πάει περίπου ένας χρόνος που διαβάσαμε μετά λύπης μας τους τίτλους τέλους για το αγαπημένο μας RX8, μιας και οι αυστηρές προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στους Ιάπωνες. Η στεναχώρια μας μεγάλη φυσικά, καθότι ως γνωστόν υποστηρίζουμε και δεν διστάζουμε να το κρύψουμε, το ιαπωνικό στρατόπεδο. Στεναχώρια ωστόσο που πέρασε εντελώς στην άκρη μόλις αντικρύσαμε το εντυπωσιακό Mazda Shinari, διαπιστώνοντας με ευχαρίστηση ότι οι Ιάπωνες το μαγειρεύουν πάλι το «Sushi» τους. Μόνο που αυτή την φορά στα συστατικά τους θα περιλαμβάνεται και «σαλίγκαρος»…

Ο κινητήρας Wankel με τον οποίο εφοδιάζεται το δημοφιλές κουπέ μοντέλο δεν μπορεί να «προσαρμοστεί» με τις αυστηρές νομοθεσίες για τους ρύπους με αποτέλεσμα οι Ιάπωνες να βάζουν στο ντουλάπι το RX8, αφήνοντας μια πικρή γεύση στους απανταχού «περιστροφικούς».

Ωστόσο, μια παράδοση ετών, η οποία συγχρόνως αποτελεί και σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα, δεν είναι δυνατόν να μπει έτσι απλά στα ντουλάπια της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκίνησης. Πόσο μάλλον όταν το αντίπαλο δέος –για το Toyota FT-86 ο λόγος- κλείνει πονηρά το μάτι στο δημοφιλές κουπέ της Mazda…

Οι πρώτες φήμες δεν άργησαν να έρθουν και να μας αναστατώσουν… ευχάριστα.
Πόσο μάλλον όταν γίνεται και λόγος για συνύπαρξη περιστροφικού κινητήρα της Mazda με υπέρ-τροφοδότηση, είναι λογικό η συγκίνηση να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Οι φήμες έχουν προέλευση από τον βρετανικό ειδικό τύπο, στον οποίο μάλιστα γίνεται λόγος για προχωρημένο στάδιο εξέλιξης του κινητήρα Renesis 16Χ, ο οποίος είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Τόκιο το 2007. Ο στόχος της ιαπωνικής φίρμας είναι ο νέος κινητήρας να είναι ελαφρύτερος, αποδοτικότερος, αλλά και πιο οικονομικός σε θέματα κατανάλωσης και να πληροί όχι απλά τις προδιαγραφές του Euro5 αλλά και αυτές του Euro6, που θα έρθει το 2014.

Όσο για το θέμα με την υπέρ-τροφοδότηση;
Το έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν και μάλλον θα το επαναλάβουν με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην περίπτωση του νέου RX-9. Ο νέος κινητήρας, περιστροφικός φυσικά, θα έχει χωρητικότητα 1,6 λίτρων με δύο ρότορες, ενώ το turbo θα είναι… ηλεκτρικό.

Μάλιστα, σωστά διαβάζετε, η ενεργοποίηση της τουρμπίνας θα γίνεται με ηλεκτρικά μοτέρ και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο κίνησης από τα καυσαέρια της εξάτμισης. Η ύπαρξη του turbo αφενός μεν βοηθά τους Ιάπωνες να προσπεράσουν τον σκόπελο των εκπομπών ρύπων, αφετέρου δε χαρίζει στο νέο τους δημιούργημα όση ροπή έλειπε από το υπάρχον RX-8 στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Η είδηση αυτή σίγουρα αποτελεί έναν καλό λόγο για συγκίνηση. Βέβαια, ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η συγκίνηση που θα προκαλεί η ιπποδύναμη του νέου περιστροφικού «όπλου» της Mazda. Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για απόδοση που θα κυμαίνεται γύρω στους 300ίππους, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και ακόμα μεγαλύτερα νούμερα…

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες θα δούμε σύντομα, οπότε…

Stay TUNED!!!

http://www.cretadrive.gr/news/automoto-gossips-epikairothta/rumors-about-new-mazda-rx9/

June 14, 2011, 01:06:50 PMReply #376

Offline mx5mk1

« Reply #376 on: June 14, 2011, 01:06:50 PM »
^ καλό είναι !  και θα κοστίζει και λιγότερο από 150.000 λίρες !

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wZezxbYCCDI&playnext=1&list=PLA6654E9A4D0EC3C1[/youtube]

June 14, 2011, 05:16:48 PMReply #377

Offline king of the road

« Reply #377 on: June 14, 2011, 05:16:48 PM »
όνειρο θερινής νυκτός το rx9
King of the road says you move too slow!

June 14, 2011, 05:32:43 PMReply #378

Offline spoumi

« Reply #378 on: June 14, 2011, 05:32:43 PM »
Στη φωτό πάντως είναι photoshop που έχει ξαναμπει εδώ από dbs...

ορίστε και η original photo... αυτά είναι αμάξια :)

MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

June 14, 2011, 05:39:10 PMReply #379

Offline Ξάδελφος

« Reply #379 on: June 14, 2011, 05:39:10 PM »

Κι ομως υπαρχει.

RX9

Kατασκευαστηκε μεταξυ 1977 και 1981.
Γυρω στο 1980 εγινε ενα facelift.
Στις αγορες που κυκλοφορουσε με εμβολοφορο κινητηρα λεγοταν 929 , 1.8 και 2.0 λιτρων.
στις αγορες που κυκλοφορουσε με wankel κινητηρα λεγοταν RX9.
Στην Ευρώπη κυκλοφορησε σαν RX9 με τον 12Α και ιπποδυναμη 135 ιππων και καποια τελευταια κομματια φορεσαν τον 13Β σε ατμοσφαιρικη εκδοση περιπου με την ιδια ιπποδυναμη.
Στην Αμερικη ειχαν 125 ιππους λογω ρυπων.

Ενα τετοιο στα χερια του πατερα μου αγορασμενο σαν μεταχειρισμενο συμπληρωσε 120000χλμ χωρις να παθει τιποτα ο 12Α και μεχρι να αντικαταστασθει με ενα RX7 FC ,αφου σ ενα ταξιδι στην επαρχεια ο πατερας μου κοιμηθηκε στο τιμονι του rx9 και εκοψε μια  ξυλινη κολωνα της ΔΕΗ...

June 14, 2011, 09:48:30 PMReply #380

Offline dimsabas

« Reply #380 on: June 14, 2011, 09:48:30 PM »
Πέτυχα το παρακάτω κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Τύπος έφτιαξε χωροδικτύωμα (λέει ότι εμπνεύστηκε από το Ariel Atom) με μηχανικά μέρη από πεντάλιτρη Corvette. Πολύ προσεγμένη κατασκευή, αν κι είχε δύο τρανταχτά φάουλ. Το πρώτο είναι ότι έχει χρησιμοποιήσει άπειρους σωλήνες ακόμα και σε σημεία που δε χρειάζεται, αλλά δεν έφτιαξε roll-bar. Τρελό ατόπημα... Το άλλο είναι το βάρος του. Μπορεί να φαίνεται ελαφρύ, όμως αναφέρει ότι ζυγίζει 2.086 λίμπρες, ήτοι 948 κιλά. Σε άλλο βιντεάκι φαίνεται ότι έχει αυτόματη μετάδοση... :llol: :llol:

Ariel Atom Inspired Homebuilt V-8 Project Car

June 14, 2011, 09:55:15 PMReply #381

Offline SchumiMx5

« Reply #381 on: June 14, 2011, 09:55:15 PM »
Εχω την εντύπωση ότι έβγαινε και 3ρότορο....

June 14, 2011, 11:51:54 PMReply #382

Offline Ξάδελφος

« Reply #382 on: June 14, 2011, 11:51:54 PM »

Οχι το RX9,η παραγωγη του σταματησε πολυ πριν εμφανιστει ο 20Β .
  Το  Cosmo ειχε τον 3ροτορο 20Β  1990-95.

Kαι για την ιστορια..
Wankel με 4 ροτορες φορεθηκε στο MAZDA 787Β που κερδισε το 24hrs of LE MANS τo 1991.( ο μονος Ιαπωνας κατασκευαστης).
Αληθεια οι wankel δε λενε οτι  "σπανε" στα 35000χλμ ?. 

June 14, 2011, 11:57:21 PMReply #383

Offline Reverant

« Reply #383 on: June 14, 2011, 11:57:21 PM »
Μαμά εντελώς (εντελώς όμως) δεν θυμάμαι να έχω δει σπασμένο. Βγάζουν άλλα προβλήματα (κυρίως με την πλεξούδα τους, τις φύσες και τις ηλεκτροβαλβίδες) αλλά μαμά είναι σχετικά αξιόπιστα αρκεί να θυμάσαι ότι είναι ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει λάδι από τη φύση του, άρα πρέπει να το κοιτάς με κάθε γέμισμα βενζίνης.
You can't imagine the power of the Dark Side.

June 15, 2011, 01:47:36 AMReply #384

Offline Basilmx5

« Reply #384 on: June 15, 2011, 01:47:36 AM »
Wankel με 4 ροτορες φορεθηκε στο MAZDA 787Β που κερδισε το 24hrs of LE MANS τo 1991.( ο μονος Ιαπωνας κατασκευαστης).
Αληθεια οι wankel δε λενε οτι  "σπανε" στα 35000χλμ ?. 
Ηταν 4, οποτε? κανε τον υπολογισμο... :P

June 15, 2011, 08:50:37 AMReply #385

Offline SchumiMx5

« Reply #385 on: June 15, 2011, 08:50:37 AM »

Ναι σωστά το Cosmo ήταν...Το Rx-9 λεγότανε και Luce.

June 15, 2011, 10:51:51 AMReply #386

Offline Ξάδελφος

« Reply #386 on: June 15, 2011, 10:51:51 AM »

Ναι σωστά το Cosmo ήταν...Το Rx-9 λεγότανε και Luce.
Στην Ιαπωνικη αγορα λεγοταν Luce Legato.

June 15, 2011, 11:05:30 AMReply #387

Offline Ξάδελφος

« Reply #387 on: June 15, 2011, 11:05:30 AM »
Μαμά εντελώς (εντελώς όμως) δεν θυμάμαι να έχω δει σπασμένο. Βγάζουν άλλα προβλήματα (κυρίως με την πλεξούδα τους, τις φύσες και τις ηλεκτροβαλβίδες) αλλά μαμά είναι σχετικά αξιόπιστα αρκεί να θυμάσαι ότι είναι ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει λάδι από τη φύση του, άρα πρέπει να το κοιτάς με κάθε γέμισμα βενζίνης.
To ΜANUAL απ το RX9 το εχω ακομη.
 Γραφει μεσα με μεγαλα γραμματα και εχει και σκιτσο μιας κυριας που ελεγχει τα λαδια ,οτι επειδη ο κινητηρας καταναλωνει λαδι πρεπει σε καθε γεμισμα να ελεγχεται η σταθμη τους και να συμπληρωνεις.
Ωραιο αμαξι ηταν,περαν τον κινητηρα που γαζωνε ,ηταν πολυτελεστατο. Ειχε μεταξυ αλλων,στην κονσολα ενα πανελ που αναβε προειδοποιητικη λυχνια αντιστοιχα για καθε θεμα,μειωμενη σταθμη λαδιου,σταθμη νερου στο ψυγειο,καμμενη λαμπα στοπ,καμμενη λαμπα φωτων και αλλα που δε θυμαμαι.
Θυμαμαι τα καθισματα ειχαν ρυθμιζομενη οσφυικη υποστηριξη, 4 ηλεκτρικα παραθυρα,AC,κεντρικο κλειδωμα,ηλεκτρικους καθρεπτες,στερεοφωνικη εγκατασταση απο το εργοστασιο και αλλα πολλα.
Ειχαμε κανει απιστευτα ταξιδια μ αυτο και με ταχυτητες για την εποχη εξωπραγματικες στο εξωτερικο. Να βλεπεις 220 στο κοντερ εν ετη 1983 δεν ηταν καθημερινο φαινομενο...
Αυτο τα αμαξι το προλαβα και εγω και το οδηγησα λιγο αλλα με εναν 13Β τουρμπο επανω .Το ξαναεφτιαξε ο πατερας μου ,αφου το ειχε αφησει τρακαρισμενο σχεδον μια δεκαετια,το 1994-95. Το εκανε τελειο και εκανε και το λαθος για μενα, να βαλει τον 13Β τουρμπο και οχι να ανακατασκευασει τον 12Α ..Ημουν ομως νεος οδηγος,ηταν υπερβολικα γρηγορο για μενα και δεν το πολυοδηγησα,το φοβομουν κι εγω και ο πατερας μου να μου το δωσει..

June 15, 2011, 11:19:10 AMReply #388

Offline Jubi

« Reply #388 on: June 15, 2011, 11:19:10 AM »
Πέρα από τι λέει το ίντερνετ, πάνε δυο χρόνια που μου είχαν βεβαιώσει ανεπίσημα από την άλφα ρομέο,
τοσο την επαναφορά των κλασικών ονομάτων, όσο και τη δημιουργία ενός πισωκίνητου κουπέ.

Δεν θα είναι σίγουρα φτηνή, αλλά με έτοιμο κινητήρα το κόστος δεν θα είναι τραγικό...

Προς το παρών από την επίσημη Alfa romeo, με την οποία μιλάω συχνά πυκνά μιας και είμαι υπεύθυνος για τη διαφήμιση της ελληνικής αντιπροσωπείας, διαψεύδονται και τα δύο μιλούσα προχτες με την armando testa.
(και η πίσω κίνηση και η ακριβή τιμή της)

Εγώ δεν είπα ότι θα ειναι ακριβή, το αντίθετο είπα. Για την πίσω κίνηση τι να σου πω, έτσι μου είπαν τότε.
Κρίμα πάντως να βγάλουν πάλι καμιά μπροστοκίνητη σουπα σαν τη GT...

Αν και θα έπρεπε να υπερασπίζω την μάρκα που με μισθοδοτεί, ήταν σούπα όντως, πανέμορφη αλλά σούπα.
Πάντως η jul. με το καινούργιο-γλήγολο μοτέρ, ξεπέρασε τις προσδοκίες, και τις δικές μου αλλά και όσων την "στίψαμε" πριν κανένα μήνα όταν την είχα πάρει για test από τη δουλειά.

Το λοιπον...
η αλφα ρομεο καταφερε ισως μετα απο καιρο να φερει στην επιφανεια ενα προσωπο αξιοπιστο,μην ξεχνατε οτι ι MITO ειναι το πιο απροβληματιστο στην κατηγορια του.
Η giullietta προσωπικα δεν μ αρεσει και πολυ,απο κινητηρες ο 1750 ειναι καλος με την λογικη οτι ειναι χαμηλοροπος οποτε ταξιδευει και πολυ καλυτερα!

Οσο αναφορα το γρηγορο μικρο κουπε το εχω διαβασει σε πολλα site ελληνικα και ξενα forum,
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=9&art_id=12700

Φημες λενε για κινητηρα GTA με 240 ιππους και οχι τον "συμβατικο" 200ων!

June 22, 2011, 12:13:37 PMReply #389