Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 239716 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 10, 2011, 11:09:54 PMReply #360

Offline mx5mk1

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #360 on: June 10, 2011, 11:09:54 PM »
^ δεν μπορώ να πιστέψω τι θα μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο

(το δικό μου με mpack αναρτήσεις και αυξημένο μετατρόχιο (και βέβαια καμμία σχέση με τις αντιστρεπτικές, τα ψαλίδια ......κτλ που έχει το πρησμενο) -οκ μπορεί να μην σας αρέσει κλπ κλπ κλπ μπουρούχα για πέταμα van τανκς λέβητας κλπ κλπ - αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως στρίβει έτσι...... τι να σας πω τώρα....δεν το πιστεύω ότι έχω αυτό το αμάξι.......έχει περάσει ένας χρόνος και ψάχνω αφορμή για να το κάνω βόλτα...... απλά το αμάξι μου το οδηγώ και μου τρέχουν τα σάλια.........ξέρω.... άσχετος είμαι ανίδεος κολλημένος κλπ κλπ.....   φανταστείτε τι θα κάνει αυτό.........  εγώ δεν μπορώ........)

« Last Edit: June 10, 2011, 11:14:39 PM by mx5mk1 »

June 10, 2011, 11:24:24 PMReply #361

Offline mx5mk1

« Reply #361 on: June 10, 2011, 11:24:24 PM »

June 10, 2011, 11:27:46 PMReply #362

Offline mx5mk1

« Reply #362 on: June 10, 2011, 11:27:46 PM »

June 10, 2011, 11:43:32 PMReply #363

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #363 on: June 10, 2011, 11:43:32 PM »
Αν και η μια αληθεια ειναι οτι μας τα ζαλισες και δεν ειμαστε BMWφορουμ για να μας νοιαζει τοσο πολυ, η δευτερη αληθεια ειναι οτι αυτο το αμαξι αξιζει πολλα, ετσι και αλλιως το 1 κουπε ειναι υπεροχο αμαξι. Και ενω εχουμε γεμισει με μπουρουχες του τυπου Μ3, Μ5, Μ6 δυστηχως το καλυτερο Μ δεν μπορει να παρει αυτο το Μ1 που του αξιζει γιατι ειναι copyright του ισως καλυτερου BMW που εχει βγει...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 11, 2011, 12:47:53 AMReply #364

Offline simkoz

« Reply #364 on: June 11, 2011, 12:47:53 AM »
Ωχ Ηλία πάλι αμάξι θα αλλάζεις....
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

June 11, 2011, 12:18:26 PMReply #365

Offline SchumiMx5

« Reply #365 on: June 11, 2011, 12:18:26 PM »
Και πόσα άλογα είναι αυτό?

June 11, 2011, 07:50:25 PMReply #366

Offline brainstormer

• 100 km/h
  • **
  • Total likes: 1
  • Mazda mx5 nb 1.6 racing green
    • Exploring- club Outdoor- activities
« Reply #366 on: June 11, 2011, 07:50:25 PM »
Λοιπον, η  επιχειρηση μας ασχολειται με τον ενναλακτικο τουρισμο απο το 1991. Πιο συγκεκριμενα με διοργανωση εκδρομων 4χ4 . Απο τα χερια μας εχουν περασει γενιεσ κ γενιες Suzuki. Μεχρι προτινος ημασταν πολυ ευχαριστημενοι.

Εδω χρειαζομαι βοηθεια, χρειαζομαι τη βοηθεια οποιανου γνωριζει κατι ή μπορει να βοηθησει!!!

Η τελευται παρτιδα Suzuki jimny που αγορασαμε ηταν το 02/2008 (καμπριο)
20 τμχ.
Τωρα ειναι 2011 και τα αυτοκινητα μας ειναι σχδον τρυπια απο την σκουρια!!!
Μετα απο γραπτο παραπονο που εγινε στο ντοπιο αντιπροσωπο και με καθυστερηση 3 μηνων μας απαντησαν αυτα

1. Κανενα απο τα αυτοκινητα τηε εταιριας σας δεν συντηρητε απο μελη του επισημου δικτυου τηε εταιριας μας. Κανενα αυτοκινητο δε διαθετει σφραγισμενο βιβλιο εγγυησης και συντηρησης. οπως γνωριζεται,
το σφραγισμενο και υπογεγραμενο απο τον υπευθηνο του συνεργειου βιβλιο συντηρησης και εγγυησης αποτελει απαραβατο ορο για τη ισχυ της εγγυησης. Βασει του προγραμματος συντηρησης που προβλεπει ο κατασκευαστης, σε ολα τα αυτοκινητα Suzuki για να ισχυει η εγγυηση κατα της διατρησης, θα πρεπει να εκτελειται ετησιος ελεγχος αμαξωματος ετσι ωστε να διασφαλιζεται και/ ή να προλαμβανονται φαινομενα οξειδωσης του αμαξωματος. Κανενα απο τα αυτοκινητα σα δεν εχει προεβει σε ελεγχο αμαξωματος στο επισημο δικτυο Suzuki στα σχεδον 3 χρονια που βρισκονται στη κατοχη σας.

2. Τα σημεια οξειδωσης και διατρησης που υπαρχουν στο αμαξωμα - κρινοντας απο την εκταση τους εχουν δημιουργηθει σε βαθος χρονου και οχι εντελως ξαφνικα, γεγονοσ που μαρτυρα απο πλευρα σας καθυστερημενη ενημερωση του Εξουσιοδοτημενου Επισκευαστη της εταιριας μας ..

3, Αναφορικα με τη προκληση του συμπτωματος θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι οφελετε αποκλειστικα και μονο σε εξωγενεις παραγοντες και σε ελλειπη φροντιδα απο πλευρας ιδιοκτητη και οχι σε καποιον κατασκευαστικο παραγοντα. Ειναι εξξαλλου αδυνατο, ενα αμαξωμα πληρως γαλβανισμενο να υποστει διατρηση χωρις να υπαρχει εξωγενης παραγοντας που θα μειωσει/ εξαφανισει την ειδικη κατεργασια που εχει υποστει κατα τη διαδικασια της παραγωγης του.

Εν κατακλειδι, και συνοψιζοντας τα παραπανω, θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι το συμπτωμα που εχει προκληθει οφειλεται αποκλειστικα
και μονο σε εξωγενης παραγοντες. Επιπλεον τα αυτοκινητα δεν εχουν συντηρηθει οπως προβλεπει ο κατασκευαστης( δεν εχουν πραγματοποιηθει η ετησιοι ελεγχοι αμαξωματος) και συνεπως δεν υπαρχει καλυψη του συμπτωματος στα πλαισια της 6ετους εγγυησης αμαξωματος που προσφερει ο κατασκευαστης.

Αυτα λοιπον..
Σημειωση...
Τα αυτοκινητα δεν πηγαν ποτε στο συνεργειο για συντηρηση αμαξωματος..Μπηκαν ομως αρκετες φορες για διαφορους λογους..(χειροτερη παρτιδα αυτοκινητων δε παιζει) Δεν μπορουσαν τα τσκαλια η μαστορες να δουν τη ζημια και να ενημερωσουν το πελατη??

Σας ειπε ποτε κανεις οταν αγοραζετε το jimnaki σας να προσεχετε τους εξωγενεις παραγοντες???μην το πατε στον ηλιο, στο νερο, αλλα να το εχετε στο σαλονι σας..

Τα δικα σας τα παιρνατε απο ετησιο ελεγχο αμαξωματος??

Εχω ολοκληρο αρχειο με 20 suzuki jimny χαλια!

Παρακαλω οποιος γνωριζει κατι και μπορει να βοηθησει ασ το κανει

Uploaded with ImageShack.us

Ολες ειναι απο διαφορετικα jimny.. Εχω ολο το αρχειο!
Το θεμα ειναι τι κανεις τωρα???

June 11, 2011, 08:59:53 PMReply #367

Offline gr8

« Reply #367 on: June 11, 2011, 08:59:53 PM »
τα πήγαινες παραλία και δεν τα έπλενες μετα? γιατι για να σκουριάσουν έτσι σε 3 χρόνια μου φαίνεται περίεργο..  :????:

June 11, 2011, 10:35:32 PMReply #368

Offline dimsabas

« Reply #368 on: June 11, 2011, 10:35:32 PM »
Ξέρω ότι τα ξεσκέπαστα Jimny κατασκευάζονται στην Ισπανία, ενώ τα κλειστά στην Ιαπωνία. Θα με ρωτήσεις τι σχέση μπορεί να έχει με το πρόβλημά μου; Δεν ξέρω... αυτό που ξέρω είναι ότι πωρωμένος με τα Jimny φίλος, χωμένος στα αντίστοιχα φόρουμ, κάτοχος και αγωνιζόμενος με ένα από αυτά, μου είχε πει ότι οι ψαγμένοι αποφεύγουν τα cabrio όπως ο έξω από 'δω το λιβάνι. Άρα δεν είναι πρώτη περίπτωση. Δεν κάνεις μια βόλτα από τα αντίστοιχα φόρουμς, να δεις τι θα σου πούνε;
Ποιος είναι ο κρατικός φορέας που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις;* Να ζητήσεις έναν μηχανολόγο να βεβαιώσει τις βλάβες. Και μετά μήνυση.

*Τεχνικό Επιμελητήριο;

June 12, 2011, 06:00:02 AMReply #369

Offline mx5mk1

« Reply #369 on: June 12, 2011, 06:00:02 AM »
Ξέρω ότι τα ξεσκέπαστα Jimny κατασκευάζονται στην Ισπανία, ενώ τα κλειστά στην Ιαπωνία. Θα με ρωτήσεις τι σχέση μπορεί να έχει με το πρόβλημά μου; Δεν ξέρω... αυτό που ξέρω είναι ότι πωρωμένος με τα Jimny φίλος, χωμένος στα αντίστοιχα φόρουμ, κάτοχος και αγωνιζόμενος με ένα από αυτά, μου είχε πει ότι οι ψαγμένοι αποφεύγουν τα cabrio όπως ο έξω από 'δω το λιβάνι. Άρα δεν είναι πρώτη περίπτωση. Δεν κάνεις μια βόλτα από τα αντίστοιχα φόρουμς, να δεις τι θα σου πούνε;
Ποιος είναι ο κρατικός φορέας που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις;* Να ζητήσεις έναν μηχανολόγο να βεβαιώσει τις βλάβες. Και μετά μήνυση.

*Τεχνικό Επιμελητήριο;

Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που γράφει ο Σάμπας παραπάνω. Το 2004 σκεφτόμουν να αγοράσω το jimny cabrio  (μια σκέψη που ακυρώθηκε τελείως όταν το οδήγησα σε άσφαλτο και όχι σε συνθήκες off road οπου μπορεί να ήταν πολύ-πολύ καλό), είχα πάει στην αντιπροσωπεία όπου ο πωλητής (!) μετά από χαλαρή κουβέντα μου είπε να μην αγοράσω με τίποτα το cabrio επειδή βγαζουν πολλά προβλήματα και δεν έχουν καμμία σχέση σε ποιότητα κατασκευής με την ιαπωνική κλειστή έκδοση.

Παρόμοια ιστορία με σκουριά σε μικρό χρονικό διάστημα έχω ακούσει από φίλο μου λιμενικό για nissan υπηρεσιακό, το οποίο το πάρκαραν συνήθως στο λιμάνι με την μια πλευρά προς τη θάλασσα και εκείνη η πλευρά μετά από λιγότερο από 2 χρόνια σκούριασε ολόκληρη...
« Last Edit: June 12, 2011, 06:04:09 AM by mx5mk1 »

June 12, 2011, 11:17:22 AMReply #370

Offline xenos

« Reply #370 on: June 12, 2011, 11:17:22 AM »
Ότι και να έχει γίνει, εσύ δεν τα έβλεπες σταδιακά να σκουριάζουν? Ξύπνησες μια μέρα και ήταν έτσι όλα? Μάλλον όχι. Και τι έκανες γι αυτό?
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 12, 2011, 11:36:26 AMReply #371

Offline brainstormer

• 100 km/h
  • **
  • Total likes: 1
  • Mazda mx5 nb 1.6 racing green
    • Exploring- club Outdoor- activities
« Reply #371 on: June 12, 2011, 11:36:26 AM »
Λογω φορτου εργασιας και το γεγονος οτι καθε μερα που ''καθετε'' το μαξι χανουμε 200ε ασχοληθηκαμε μετα το τελος της σαιζον. Δεν καταλαβα, σου δινει το εργοστασιο 6 χρονια εγγυηση, τι παει να πει αυτο? κα τη τελευταια μερα επερεπε να μας καλυψουν απο τη στιγμη που ειναι κατασκευαστικο λαθος! Δεν ειναι δικο μας το λαθος xenos.
Τεραστια διαφορα το Ισπανικο, δεν εχει καν γαλβανισμενα κινητα μερη, απλο σιδερο.. Τα οποια κινητα μερη ειναι καμουφλαρισμενα με μαξιλαρακια τα οποια κρατανε υγρασια και δεν φαινονται απο μεσα..Οταν καταλαβεις τη σκουρια ειναι πλεον αργα!

June 12, 2011, 11:48:05 AMReply #372

Offline dimsabas

« Reply #372 on: June 12, 2011, 11:48:05 AM »
Σίγουρα δεν (μπορεί να) είναι δικό σας το λάθος. Κι αλλίμονο αν όποιος είχε αμάξι σε νησί ή παραθαλλάσια περιοχή, αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα. Όσο για τις μπούρδες της Suzuki περί έλλειψης συντήρησης στο επίσημο δίκτυο, είναι λόγια του αέρα και πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το θέμα είναι ότι μπλέκεται σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για τα αυτονόητα... :grrrrrr: :grrrrrr: :grrrrrr:

June 12, 2011, 11:57:40 AMReply #373

Offline Basilmx5

« Reply #373 on: June 12, 2011, 11:57:40 AM »
Γιατι δεν ανοιγεις μια επικοινωνια περι του θεματος με την "μαμα" Suzuki στην Ιαπωνια... αν υπαρξει διαφορετικη αποψη αποκει κ δεδομενου οτι εισαι πελατης με 20αμαξια τουλαχιστον νομιζω οτι θα αλλαξει γνωμη κ η ελληνικη suzuki...

June 12, 2011, 02:08:35 PMReply #374

emilmx

• Guest
« Reply #374 on: June 12, 2011, 02:08:35 PM »
όταν εγω είχα θέμα με πολλαπλασιαστές και πήγα στη μαμα μαζδα στα χάνια να το βάλουν στων εγκέφαλο να δω τη βλάβη βγάζει μου λένε δεν έχουμε φύσα για το μοντέλο σου να πας στων ταδε ηλεκτρολόγο

εγω τσατίστηκα και έστειλα ενα e-mail στη mazda Ευρώπης και εξέφρασα το παράπονο μου
οτι δηλαδή ενα δεν επιτρέπετε ενα αυτοκίνητο που το 2001 έκανε 12 εκα. δραχμές (αυτο έγινε τέλη του 2008)
η αντιπροσωπία στα χάνια να μην μπορεί να το βάλει στων εγκέφαλο να κάνει διάγνωση

σε 2 ώρες από την ώρα που έστειλα το e-mail με είχαν πάρει απο τα κεντρικά στην αθηνα και μου ζητούσαν συγνώμη
την άλλη μερα είχαν στείλει στα χάνια μηχάνημα και με ξανά πήραν τηλεφωνώ να πάω να δω τη βλάβη

δωρώ και μια αλλαγή λαδιών απο την ελμα για συγνώμη !!!