Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 245212 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

May 09, 2012, 05:45:20 PMReply #540

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #540 on: May 09, 2012, 05:45:20 PM »
Δωσε ινφο ρε η θα κινηθειτε αντερκαβερ και πρεπει να σε παρουμε τηλ. πρωτα ?!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 09, 2012, 07:16:15 PMReply #541

Offline General_lee

« Reply #541 on: May 09, 2012, 07:16:15 PM »
Τηλ Γιαννη (jskyline) γιατι αμα ειμαστε πολλοι μπορει να πλακωσουν τιποτα μπατσοι.
 (α οχι με ποδηλατα ειμαστε ξεχαστηκα)

Εγω ειμαι Μαρουσι. Λογικα θα κατεβω προς τα κατω κατεχακη και θα τον βρω εκει καπου τον Γιαννη (gianic). Αν ειναι τοσο gay και δε θελει να κανει ουτε 100 μετρα μονος του θα παω απο μεσογειων και θα τον βρω κοντα στο σπιτι του.

May 09, 2012, 07:33:52 PMReply #542

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #542 on: May 09, 2012, 07:33:52 PM »
Δημητρη μιλησα με Γιαννη και ειπαμε κατα τις 8.30 σπιτι του! Αμα θες ανεβαινουμε και παρεα, θες να βρεθουμε καπου ΟΑΚΑ σε βολευει ? Η αλλιως παμε κατευθειαν Αγια. Κατεχαη για να παμε προς που ρε Κεντρο ? Κριμα ειναι να ειμαστε Βορεια και να παμε στην κινηση.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 09, 2012, 07:44:28 PMReply #543

Offline General_lee

« Reply #543 on: May 09, 2012, 07:44:28 PM »
Ειμαι πιο ψηλα/βορεια μαρουσι κοντα στην κηφισια και προς μελισσια λιγο.
Αν παω στο Γιαννη θα ερθω μεσα απο μελισσια και θα βγω ψηλα στη μεσογειων και θα την κατεβω. Το οποιο βολευει γιατι ειναι σχετικα κατηφορα. Οποτε με βολευει το ραντεβου στον Γιαννη.

Βεβαια αν θες για τη βολτα ερχομαι και οακα να παμε απο κατεχακη. Αλλα η ανηφορα απο Κατεχακη για το σπιτι του Γιαννη δε θυμαμαι αν ειναι παλεψable. :angel:

May 09, 2012, 07:47:54 PMReply #544

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #544 on: May 09, 2012, 07:47:54 PM »
Κατευθειαν Γιαννη ;) Ξεκιναω τωρα για να παω απο την αλλη μερια Θα παω απο Φιλοθεη Ψυχικο και θα ανεβω Μεσογειων! Τα λεμε κατα τις 8.30 Αγια κατω πλατεια καλυτερα εκει καπου στην εκκλησια! Ας κουνηθει και ο αλλος ο αχρηστος να ερθει εκει ! Εφυγα, οτι θελετε στο κιν.!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 09, 2012, 11:22:13 PMReply #545

Offline gianic

« Reply #545 on: May 09, 2012, 11:22:13 PM »
Και φυσικα ωντας γρηγοροτερος γραφω πρωτος.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 09, 2012, 11:40:03 PMReply #546

Offline General_lee

« Reply #546 on: May 09, 2012, 11:40:03 PM »
Οντας βρωμικοτερος εννοεις. Εγω εκανα και μπανιο και γραφω ως πρωτος καθαρος. Και εφαγες και τη μιση μεσογειων. :moutza: :llol:

May 09, 2012, 11:57:27 PMReply #547

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #547 on: May 09, 2012, 11:57:27 PM »
Eγω πετυχα κινηση γυρω στα 80-90 ποδηλατα!!! Σοβαρα μιλαω!!! Τι γινεται ρε την Παρασκευη δεν ειναι το freeday!? Γιαννη βγαλε τη μπιχλα απο πανω σου ρε οτι λασπονερο υπηρχε επεσε πανω σου!!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 10, 2012, 01:12:43 AMReply #548

Offline option-D

« Reply #548 on: May 10, 2012, 01:12:43 AM »
Επειδή βλέπω καθημερινά πλέον την κούρσα που έχω αναφέρει ξανά, σκέφτομαι να τη φτιάξω για να κόβω κι εγώ καμιά βόλτα πού και πού.. Την ψαχούλευα σήμερα μπας και βρω πώς λέγεται το μοντέλο αλλά τίποτα.. Ψάχνοντας στο νετ βρήκα κάποια η οποία της μοιάζει αρκετά αλλά δεν έχει τα ίδια αυτοκόλλητα (το ένα) και είναι κατασκευασμένη στον Καναδά (το κυριότερο).. Το χρώμα και τα αυτοκόλλητα είναι τα αρχικά της.. Το μοντέλο που βρήκα ονομάζεται UO6.. Τα χαρακτηριστικά που έχει και είναι ίδια με αυτή που έχω είναι: α) δεκατάχυτη με τον επιλογέα όπως στη φωτογραφία, β) σκελετός και πηρούνι, γ) λαιμός πηρουνιού.. Η δικιά μου όμως είναι κατασκευασμένη στη Γαλλία και στον σκελετό γράφει CMO - chromolly και στο πίσω μέρος CAD, το οποίο δεν ξέρω τι είναι..

Σιγά σιγά μάλλον θα αρχίσω να παίρνω πράγματα.. Ένα ψιλοσέρβις θέλει, λόγω ακινησίας κι επειδή η πίσω ζάντα μου είχε στραβώσει όταν την κυκλοφορούσα, είχα βάλει μία με παχιά στεφάνη.. Θέλω να βάλω μία ίδια και μπροστά, για να είναι ομοιόμορφο..
Όταν μπορέσω θα ανεβάσω φωτογραφία μπας και ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

May 11, 2012, 05:45:49 PMReply #549

Offline dimsabas

« Reply #549 on: May 11, 2012, 05:45:49 PM »
Μετά τον Όπτιονα, άλλη μία στο κλαμπ των κουρσάδων! :exaclty: :exaclty:

Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό τώρα καψούρα να αποκτήσω μια κούρσα. Λεφτά για καινούρια δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω. Η φθηνότερη ήταν η Ideal Intempo που κοστίζει 580 ευρώ και δεν αποσπά τις κολακευτικότερες των εντυπώσεων. Λογικό, σε ποια κατηγορία προϊόντων είναι το φθηνότερο δείγμα στο επίπεδο του μέσου όρου;
Έψαχνα λοιπόν σαν τρελός στις αγγελίες. Έμπαινα στο car.gr 3 φορές την ημέρα και τσέκαρα τις αγγελίες ημέρας, ώστε να είμαι πάντα ενήμερος για τις νεότερες αναρτήσεις. Απογοήτευση... όλες οι διαθέσιμες κούρσες (σε φυσιολογικά χρήματα, μέχρι το πεντακοσάρικο ας πούμε) ήταν ακατάλληλες σε μέγεθος. Άπειρες σε medium και large αλλά ούτε μία σε XL.
Μέχρι χτες το μεσημέρι, που έσκασε η ευκαιρία του αιώνα. Focus Thron, γερμανική κούρσα (στην ούγια τουλάχιστον, αφού όλα πλέον κατασκευάζονται στην Ασία), σε XL μέγεθος, 9 μηνών, σε άριστη κατάσταση (έγραφε κι αυτό έδειχναν οι φωτογραφίες), στα μισά χρήματα από την τιμή της καινούριας.
Παίρνω τηλέφωνο, το σηκώνει ένας 17χρονος. "Ναι, την αγόρασα πέρσι τον Αύγουστο, έχει ελάχιστα χλμ, κάπου στα 120, τώρα μαζεύω χρήματα για μοτοσικλέτα, έρχεσαι και το βλέπεις". Σε μία ώρα ήμουν εκεί. Είχα τηλεφωνήσει σε φίλο αγωνιζόμενο, ώστε να έρθει μαζί μου, αλλά ήταν εκτός Αθηνών. Μου είπε 3-4 πραγματάκια, ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένος ο έλεγχός μου και να μαι μπροστά στον λυκειόπαιδα.
Εν ολίγοις, η κούρσα φαινόταν όντως αχρησιμοποίητη. Η βόλτα έδειξε ότι τα πάντα έχαιραν άκρας υγείας, εκτός από το σασμάν που ήθελε μια ελάχιστη ρύθμιση. 5 λεπτά αργότερα τη φόρτωνα στο αμάξι.

Σήμερα την είδε ο ποδηλατάς μου (που τόσο καιρό προσπαθούσε να μου πασάρει μια μεταχειρισμένη κούρσα με 650 ευρώ) κι είπε τα καλύτερα λόγια.
Καταρχάς, συμφώνησε στο ότι είναι καινούρια. Μου είπε ότι το μπροστινό σασμάν θέλει στρώσιμο, γιατί έχει δουλέψει ελάχιστα και το ελατήριό του θα μαλακώσει με τον καιρό. Ακούσατε, ακούσατε, να αγοράζεις μεταχειρισμένο ποδήλατο και να θέλει στρώσιμο. :P
Πάντως είναι ψιλοθηρίο. Και στο μάτι, και στο χέρι. Φαίνεται πολύ δεμένο και η κύλισή του είναι ωραιότατη. Αν έχεις λίγο το μυαλό σου, δεν προβληματίζεσαι από τις κακοτεχνίες των δρόμων. Αρκεί να μην πέσεις σε καμία τάφρο. Ή να καβαλήσεις καμία κοτρωνίτσα.
Από εκεί και πέρα, μαζί με παγούρι (άδειο), φώτα και κοντέρ, πρέπει να ζυγίζει 11-11.1-11.2 κιλά. Κάπου εκεί το ψευτοζυγίσαμε. Οι εταιρίες ανακοινώνουν βάρος για το μικρότερο δυνατό μέγεθος, αλλά το XL μου είναι σίγουρα βαρύτερο κατά 0.5-0.7 κιλά από το βασικό μέγεθος. Καλύτερα μισό ή ένα κιλό παραπάνω και λίγο πιο δεμένο, παρά το ανάποδο. Γιατί τα τριψήφια κιλά μου και ο άγαρμπος τρόπος ποδηλασίας (που τόσο καλά είχε εκολλαφθεί στο ΜΤΒ) δεν αστειεύονται.
Πάντως, η αίσθηση είναι ότι τόσο καιρό με κορόιδευαν με το άλλο (ένα GT Avalache 2.0, με χοντρά λάστιχα). Ότι είχα ένα ποδήλατο για να προπονηθώ και τώρα πήρα το φυσιολογικό. Πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει με το κοντέρ. Μπορεί να νομίζεις ότι κοιμάσαι και το κοντέρ να δείχνει πάνω από 30. Στην απόλυτη ευθεία.
Ή πας αργά μέσα στην πόλη, λίγο το σανιδώνεις και κατευθείαν 25. Αν και η σημερινή βόλτα δεν ήταν καθόλου ενδεικτική (24 χλμ αλλά όλα με πολύ άνεμο, 5-6 μποφόρ και πολλά από αυτά τελείως κόντρα), η αίσθηση είναι ότι κινείσαι περίπου 25% ταχύτερα από το άλλο. Τελείως μπακαλίστικο το νούμερο, ίσως με περισσότερες βόλτες σε διαδρομές που ξέρω καλά τα νούμερα, να μπορώ να πω με περισσότερη ακρίβεια.
Πάντως, πρέπει να το μάθω από την αρχή. Η θέση οδήγησης θέλει συνήθεια, το σασμάν το ίδιο, οι αγκώνες με πέθαναν (πέφτει όλο το βάρος πάνω τους-μάλλον δεν κάθομαι όσο σωστά θα έπρεπε). Σε κάποιες στιγμές, ένιωθα να καίνε οι τετρακέφαλοι, πράγμα που δε μου συμβαίνει ποτέ με το GT, στο οποίο μπορεί να ανεβάσει παλμούς η καρδιά, αλλά ποτέ δεν καίνε οι μύες. Δηλαδή, πρώτα παραδίδει η καρδιά και μετά οι μύες. Μιλάμε για έντονη άσκηση μικρής διάρκειας, όχι μαραθώνιο.
Επίσης, στο τέλος με πόνεσε και λίγο η μέση. Μάλλον θέλει πολλή προσαρμογή, είναι σα να ξεκινώ τώρα την ποδηλασία.

Τα 450 ευρώ που έσκασα θεωρώ ότι αποτελούν τον ορισμό του bargain. Πρόκειται όμως για σεβαστό ποσό στις μέρες που ζούμε. Ευτυχώς, τα χιλιόμετρα που διανύω εβδομαδιαίως είναι μπόλικα, όλα είναι στην άσφαλτο και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι υποχρεωτικές δουλειές κι όχι βόλτες. Ως εκ τούτου, το ποδήλατο μου εξοικονομεί χρήματα. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή με πληρώνει, ενώ αν το είχα μόνο για βόλτες, θα το πλήρωνα εγώ. Αν καταλαβαίνετε το σκεπτικό...
Επίσης, αφού περάσει κάποιο διάστημα να το συνηθίσω, θα δω αν υπάρχει λόγος για να μείνει το GT. Ιδανικά, θα του έβαζα τρακτερωτά λάστιχα και θα το είχα μόνο για το χώμα. Αλλά επειδή είναι αξιοπρεπές για το είδος του και μπορεί να πιάσει κάποια καλά λεφτάκια, ίσως το βγάλω στο κλαρί. Θα δούμε, έχει ο Θεός.

Φωτογραφίες δεν έχω, οπότε αρκεστείτε σε αυτές της αγγελίας:

ΥΓ. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει εμφανισιακά. Δεν είναι από τις κούρσες που κάθεσαι και τις χαζεύεις με τις ώρες, με τα σαλάκια να τρέχουν στο πάτωμα. Ίσως αποδειχθεί πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου, επειδή δε θα τραβάει τόσο πολύ τα κλεφτρόνια.

ΥΓ2. Η τιμή περιελάμβανε πλήρες σετ φώτων, παγούρι τσίλικο και κρανάκι πρώτης τάξεως.  :exaclty:

May 11, 2012, 06:13:47 PMReply #550

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #550 on: May 11, 2012, 06:13:47 PM »
Δημητρη φανεται αψογο !!! Τι σειρα φοραει πανω ???
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 11, 2012, 08:11:46 PMReply #551

Offline dimsabas

« Reply #551 on: May 11, 2012, 08:11:46 PM »
Tiagra. Στην αρχή είχα τρομάξει γιατί το μυαλό μου πήγε στο (Opel) Tigra, αλλά μετά έμαθα ότι είναι καλή σειρά. :P

May 11, 2012, 08:16:53 PMReply #552

Offline gianic

« Reply #552 on: May 11, 2012, 08:16:53 PM »
Μεγεια και καλες βολτες ! Μου ειχε στειλει το λινκ ο generalpslee και η αληθεια ειναι οτι το ζαχαρωνα λιγο!

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 11, 2012, 08:23:11 PMReply #553

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #553 on: May 11, 2012, 08:23:11 PM »
Δεν σου εκανε εσενα ρε κοντε αυτο !!! Ακομα και εγω με L ειμαι !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 11, 2012, 09:43:36 PMReply #554

Offline General_lee

« Reply #554 on: May 11, 2012, 09:43:36 PM »
Δημητρη πολυ ωραιο!
Κι εγω σκεφτομαι αν καποια στιγμη δω οτι ασχολουμαι παραπανω και κανω καθε μερα πολλα χλμ (και τωρα κανω αλλα δεν ξερω αν θα συνεχιστει και οταν θα πεσουν μαζεμενες δουλειες κλπ) να βαλω τιμονι κουρσας στο δικο μου και καλυτερη σειρα περιφερειακων. Αλλα ως τοτε εχουμε δρομο.

Θελω να δω πως θα μπορεσεις να κοψεις κιλα απο το ποδηλατο χωρις να πληρωσεις! Να ενα challenge.. :P