Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235384 times)

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

November 07, 2011, 05:40:07 PMReply #225

Offline xenos

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #225 on: November 07, 2011, 05:40:07 PM »
Στο αδυνατισμα το βασικοτερο ειναι ο ρυθμος ;) Πρεπει να διατηρεις σταθερο ρυθμο και μην το μπερδευεις με την ταχυτητα. Υπαρχει μια παρεμετρος που λεγεται cadence αν παιζεις με cadence 60-100 εισαι τελεια καις θερμιδες και λιπος ιδανικα. Διαβασε λιγο εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Cadence_(cycling)

Η απαντηση του Azmo ηταν αψογη νομιζω, η αναρτηση εξαρταται απο τις αναγκες σου, αν δεν κανεις παντως πολυ ποδηλατο (πρεπει ομως καθε φορα που ξεκινας να κανεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια ωρα) και αν δεν κανεις βουνο ισως και να μην σου χρειαζεται. Η αναρτηση ειναι επισης επιπλεον βαρος. Και μην σκεφτει κανεις οτι και τι εγινε πιο βαρυ ταλαιπωρησε περισσοτερο αρα και γυμναζεσαι περισσοτερο. Η ταλαιπωρια στο ποδηλατο, δεν ειναι γυμναστικη ουτε και αδυνατισμα, το ποδηλατο ειναι αεροβικη ασκηση και οχι ασκηση με βαρακια ;)

Ξ. σε ζαλισα ε ?

Όχι ρε συ, άλλωστε εγώ σε ρώτησα.  ;)

απο εταιρειες μπορεις να δεις:
Ghost (εχω το Cross 1300 '11)
Ideal
Specialized ( η κοπελα μου εχει το Crosstrail Disc '11)
Trek
Giant

Μπορω να σκεφτω τουλαχιστον αλλες 10 αξιολογες μαρκες...

Οπότε για ένα ποδήλατο με μπροστά μόνο ανάρτηση, χωρίς δισκόφρενα, ποιο περίπου είναι το κόστος? Για μτχ ποια η γνώμη σας? (αν έχετε τπτ υπόψιν σας, μου λέτε).  :)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 07, 2011, 06:33:31 PMReply #226

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #226 on: November 07, 2011, 06:33:31 PM »
Υπολογισε χωρις να παιρνεις κατι το ιδιαιτερο καπου γυρω στα 400, υπαρχουν και προσφορες οπως και ποδηλατα παλιας σεζον. Μτχ φυσικα και αξιζει να παρεις κατι, αρκει ομως να πετυχεις κατι στο νουμερο και στις προδιαγραφες που χρειαζεσαι (τα ποδηλατα εχουν νουμερα και παιζουν και μεγαλο ρολο). Ειναι πολλα τα μτχ πλεον γιατι ειναι πολυ αυτοι που ειτε δεν ηξεραν τι αγοραζαν, ειτε αγορασαν ενα ποδηλατο που δεν χρησιμοποιησαν σχεδον ποτε, επειδη εγινε μοδα! Σε 1-2 μηνες θα ειναι ακομα περισσοτεροι αυτοι που θα το εγκαταλειψουν λογο κρυου, αρα ακομα μεγαλυτερη προσφορα. Εγω απο εκει που το χρησιμοποιουσα καθε μερα το εχω ριξει στις 3 φορες την βδομαδα και σε λιγο καιρο θα ειναι μονο το ΣΚ (αν δεν βρεχει, αν δε παω για κανενα καφε κτλ) και μετα απο Μαρτη παλι θα φορτσαρω. Το μτχ αξιζει επισης γιατι αν δεις οτι κολλας το πουλας και χανεις πολυ λιγοτερα.
Στην παρεα μου πρωτος διδαξας ημουν εγω (και μ@λ@κ@ς επισης) πηρα πρωτος το ΜΤΒ και οσο βολταρα μονος μου, μου φαινοταν μια χαρα, χωρις κανενα αποτελεσμα βεβαια, πηγανε και οι αλλοι πηραν ΜΤΒ και τωρα ψαχνουμε για ασφαλτινα, γιατι καταλαβαμε πως με τα ΜΤΒ δεν κανουμε δουλεια και φυσικα λυπομαστε να τα πουλησουμε αφου ολοι εκτος απο εναν που πηρε Fitness και θελει τωρα να το αλλαξει με κουρσα, δωσαμε απο 400 εως 800€.
Βεβαια και η επιλογη της κουρσας στην δικη μου περιπτωση μαλλον λανθασμενη θα ειναι αφου δεν ειμαι και ο τυπος που πιανει κεντρικους δρομους και τις μεγαλες ταχυτητες, αλλα ισως και να αναγκαστω να γινω στην προσπαθεια μου να χασω βαρος και να αξησω αντοχη.
Επισης να σας πω πως στα εξοδα καλο ειναι να υπολογιζεται ενα γαντακι, ενα ποδηλατικο σορτσακι με τζελ και ενα κρανακι, το τελευταιο ειναι απαραιτητο και εγω αν και το εχω δεν το χρησιμοποιω πολυ, βλακεια μου.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 07, 2011, 06:57:20 PMReply #227

Offline dimsabas

« Reply #227 on: November 07, 2011, 06:57:20 PM »
Γιάννη, ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντηση. Γενικώς κατάλαβα πως ο τρόπος που φυσιολογικά λειτουργώ πάνω στο ποδήλατο, είναι κι ο ενδεδειγμένος. Αυτό που οι επιστήμονες λένε cadence, εγώ το περιέγραφα χτες στη σύζυγό μου ως ρυθμό, δηλαδή ένα επίπεδο άθλησης όπου έχει αυξημένους παλμούς, αλλά όχι σε οριακά επίπεδα. Ένα πολύ ελαφρύ λαχάνιασμα, σχεδόν ανεπαίσθητο, το οποίο παρατείνεται για όλη σχεδόν τη διάρκεια της διαδρομής. Όσο για την απόδοση; Αν κάποιος μού κόλλαγε ένα πιστόλι στον κρόταφο, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω τη διαδρομή πάνω από 10% ταχύτερα. Γιατί με το ρυθμό έχεις μια χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο πόσο αποδίδεις και στο να μην πέσεις κάτω από την εξάντληση. Αυτό που έλεγες και συ δηλαδή, αν το κατάλαβα σωστά.
Όσο για τη διάρκεια, καθώς οι διαδρομές μου είναι της τάξεως των 19.7 χλμ επί δύο (μία το πρωί στις 7 και μία το μεσημέρι στις 2, δηλαδή το πήγαινε και μετά η επιστροφή), νομίζω ότι καλύπτω τις προϋποθέσεις που ανέφερες.
Το μόνο που μένει είναι να βρω τρόπο να μετρήσω πόσες πεταλιές κάνω στο λεπτό. Αν και αυτό μάλλον χωράει πολλή συζήτηση. Αν δηλαδή επιλέξω μια μεγαλύτερη σχέση και αρχίσω την ορθοπεταλιά, αυτό γιατί επιβαρύνει το ρυθμό μου; Μετά από λίγο, όταν τελειώσει η δυσκολία (ανηφόρα, κάποιος χρονικός στόχος που θες να προλάβεις) θα ξαναπέσω στον κανονικό ρυθμό.

ΥΓ. Δεν καταλαβαίνω γιατί μία κούρσα είναι πιο κατάλληλη. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως με την ίδια προσπάθεια, θα καλύψεις μεγαλύτερη απόσταση σε μικρότερο χρόνο. Μέχρις εκεί.

November 07, 2011, 07:50:34 PMReply #228

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #228 on: November 07, 2011, 07:50:34 PM »
Οπως πολυ σωστα μολις ανεφερες υπαρχει και ο παραγοντας της αντιστασης, η αντισταση εχει να κανει με την εκγυμναση οσο μεγαλυτερη αντισταση μπορεις να εχεις τοσο περισσοτερο γυμναζεις του μυεις σου. Καλο ειναι επισης να αποφευγεις να χρησιμοποιεις τις μικρες ταχυτητες στο ποδηλατο σου, εγω πλεον στις μεγαλες δεν κατεβαζω ποτε σε πρωτη, σιγα-σιγα εχω ξεχασει και την δευτερα και αν βαλω θα ειναι απο 2-3 και πανω (σχεδον ιδιος βαθμος δυσκολιας με το 3-2 η το 1-7).
Μια κουρσα εχει τα εξης χαρακτηριστικα, καλυτερο συστημα ταχυτητων συνηθως εχουν μονο 2 δισκους μπροστα, καλυτερη σταση σώματος πιο σκυφτη, με αποτελεσμα να μοιραζεται το βαρος να γυμναζονται καλυτερα οι κοιλιακοι και να βελτιωνεται η αεροδυναμικη, μεγαλοι τροχοι που στο δρομο αποτελουν πλεονεκτημα για σταθεροτητα, κρατημα και διατηρηση του ρυθμου και τελος οσο και αν σου φαινεται απιστευτο ειναι το ποδηλατο που σε βαζει στο τρυπακι να κινηθεις σωστα και να αθληθεις περισσοτερο. Βαλε οτι αποριες εχεις και οταν γυρισω απο την βολτα με το ποδηλατο θα σου απαντησω σε οτι ξερω η οτι νομιζω οτι ξερω.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 07, 2011, 08:43:47 PMReply #229

Offline dimsabas

« Reply #229 on: November 07, 2011, 08:43:47 PM »
 :llol: :llol:
Δε θέλω απαντήσεις. 576 ευρώ θέλω, όσα κοστίζει η φθηνότερη κούρσα που υπάρχει (Ideal κάτι, κάπου στα 9 και κάτι κιλά). Μέχρι τότε (αν υπάρξει ποτέ αυτό το πότε), τα 40 χλμ ημερησίως βγαίνουν μια χαρά με το GT.

Άντε καλή βόλτα. :exaclty:

November 07, 2011, 08:57:03 PMReply #230

Offline racing nick

« Reply #230 on: November 07, 2011, 08:57:03 PM »
καλα τα καταφερα παλι , ενα αλμα , 2 σκασμενα λαστιχα , 1 σαμπρελα για αλλαγη και πολυ σπρωξιμο . καλα να παθω αφου παω να βγαλω απο την μυγα ξυγκι και για 100-200 γραμμαρια που εχει μια επιπλεον σαμπρελα δε την παιρνω μαζι  :moutza: :moutza:

4 wheels transport  the body ...2 wheels transport the soul!!!

November 07, 2011, 09:08:01 PMReply #231

Offline charchon

« Reply #231 on: November 07, 2011, 09:08:01 PM »

τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

November 07, 2011, 10:25:00 PMReply #232

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #232 on: November 07, 2011, 10:25:00 PM »
Dirt ε ? Τι χρηση κανεις με αυτο το ποδηλατο ??? Πολυ μου αρεσουν!!! Μαλλον ειναι απο το κολλημα μου μετα το ΒΜΧ, γιατι για μενα δεν θα εχει νοημα χρησης !!! Σκεφτομαι καμια φορα να βγαλω την αναρτηση απο το ΜΤΒ και να την βαλω σε καποιο απο τα 2 ΒΜΧ που φωλιαζουν στο γκαραζ και στην αποθηκη μου στο χωριο...Αλλα μετα σκεφτομαι  :moutza:
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

November 07, 2011, 11:02:39 PMReply #233

Offline charchon

« Reply #233 on: November 07, 2011, 11:02:39 PM »
Και εγω το ιδιο σκεπτικο ειχα, 14 μεχρι 22 εκανα full flatland,bmx,freestyle, opote στα 32 ειπα να γυρισω στα παλια!!! Τελικα το αγορασα τσαμπα αφου δεν μπορεσα να το χαρω , ουτε χρονο για βολτα δεν εχω κ το πουλησα!!

November 07, 2011, 11:05:53 PMReply #234

Offline charchon

« Reply #234 on: November 07, 2011, 11:05:53 PM »
Παντως ειναι δυσκολο ποδηλατο κ για πολυ συγκεκριμενη χρηση... Δεν θα το προτεινα

November 07, 2011, 11:52:57 PMReply #235

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #235 on: November 07, 2011, 11:52:57 PM »
Εκανες παντως μεχρι μεγαλη ηλικια ΒΜΧ, εγω ξεκινησα καπου στα 11 με ενα Dyno Compe στα 15 αγορασα το 2ο μου ΒΜΧ ενα Hoffman Condor, θυμαμαι τον αγωνα που ειχα δωσει για να πουλησω ενα Ideal Freerider στις 80χιλ. δραχμες και εκανα απιστευτη οικονομια μεχρι τελικα να καταφερω να μαζεψω τα 150Κ δραχμων για το πολυποθητο ποδηλατο το οποιο χρησιμοποιησα ακριβως για ενα χρονο μεχρι τα 16 μου που το παρατησα τελειως αφου πλεον το μονο που με ενδιεφερε ηταν η αποκτηση ενος αυτοκινητου. Περασαν σχεδον 10 χρονια μεχρι να ξαναπαρω ποδηλατο, δλδ το Scott που εχω τωρα...
Δεν ξερω βεβαια πως ειναι ο χρονος σου παντως αν ειχες επιλεξει καποιο αλλο ποδηλατο ισως και να μπορουσες να το χαρεις και να το χρησιμοποιησεις περισσοτερο, εγω σκεψου οτι δουλευω καθημερινα 9.30 με 18.00 το λιγοτερο και καποιες φορες μπορει να ξεφυγει και για 20.00 ομως αν δεν ειμαι κουρασμενος το παλευω να βγω βολτα, καθαριζει και το μυαλο μου.
Nα πω και λιγο κατι σε αυτους που ενδιαφερονται για την αποκτηση ποδηλατου. Ριξτε μια ματια εδω http://www.evanscycles.com/ στα περσινα μοντελα, δυστηχως δεν στελνουν Ελλαδα αλλα μπορειται να κανονισετε να τα στειλετε σε μια μεταφορικη και μετα κατευθειαν εδω η με την βοηθεια καποιου φιλου σας που μενει Αγγλια. Μαλλον αυριο 3 φιλοι μου ετοιμαζονται για αγορα νεων ποδηλατων. Οταν τα τεσταρω θα σας πω και λιγα περισσοτερα για τα κουρσακια ;)

Δε θέλω απαντήσεις. 576 ευρώ θέλω, όσα κοστίζει η φθηνότερη κούρσα που υπάρχει (Ideal κάτι, κάπου στα 9 και κάτι κιλά).
Αν ενδιαφερεσαι για καποιο Ideal πες μου ισως μπορω να σου το βρω σε πολυ καλη τιμη...Eγω αν και ηθελα παρα πολυ ενα Specialized βρισκω το Ideal Stage σε τοσο δελεαστικη τιμη που το σκεφτομαι. Περιμενω να κανω μερικα χλμ  με κουρσακι και αν δω οτι το γουσταρω, τοτε θα ψαχτω σοβαρα. Εναλλακτικα υπαρχουν σαν σκεψεις και τα Scott CR1 + Speedster αλλα αυτα μονο αν τυχει να ξεμεινει καποιο μπορω να το τσιμπησω σε πολυ καλη τμη.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

November 08, 2011, 12:06:23 AMReply #236

Offline charchon

« Reply #236 on: November 08, 2011, 12:06:23 AM »
δεν εχεις αδικο, ενα αλλο ποδηλατο, πιο all around, θα με κρατουσε καλυτερα, σε συνδιασμο με παρεα που να γουσταρει τις βολτες. Ομως δυστηχως ο χρονος τις καθημερινες απλα δεν υπαρχει, και τα σουκου αν δεν παω για κανα kite, τοτε κανω bbq   :P :P,  extreme sport....!!!

November 08, 2011, 12:21:57 AMReply #237

Offline dimsabas

« Reply #237 on: November 08, 2011, 12:21:57 AM »
Θα με ενδιέφερε αν μπορούσες να βρεις καλύτερη τιμή για τούτο δω. Θα σου ήμουν ευγνώμων.  :good: :good:

November 08, 2011, 12:38:28 AMReply #238

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #238 on: November 08, 2011, 12:38:28 AM »
Φυσικα και θα ρωτησω.Φανταζομαι για μεγεθος ειναι XL ? Απλα απο τα χαρακτηριστικα του ειδα οτι φοραει την Shimano 2350 με πισω DERAILLEUR απο Sora, πραγμα που σημαινει χαλια αλλαγες μαπα χειριστήρια, κακα φρενα, σε αισθηση τουλαχιστον...Μολις την αλλαξεις θα κερδισεις λιγο σε βαρος εκτος αν βαλεις την κορυφαια Shimano Ultegra, υπαρχει και η παναλαφρη ασυρματη Ultegra, αλλα εκει μιλαμε για τα διπλα λεφτα απο οσο εχει το ποδηλατο! Μην με ρωτησεις πως αλλαζουν οι ταχυτητες οταν τελειωσουν οι μπαταριες, ειχα εντυπωσιαστει τοσο πολυ οταν το ειδα που δεν σκεφτηκα να το ρωτησω!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

November 08, 2011, 10:10:02 AMReply #239

Offline AzmO

« Reply #239 on: November 08, 2011, 10:10:02 AM »
Επισης να σας πω πως στα εξοδα καλο ειναι να υπολογιζεται ενα γαντακι, ενα ποδηλατικο σορτσακι με τζελ και ενα κρανακι, το τελευταιο ειναι απαραιτητο και εγω αν και το εχω δεν το χρησιμοποιω πολυ, βλακεια μου.

το κρανακι ειναι Must, το γαντακι μπορει να ακουγεται-φαινεται γελοιο αλλα εχει τρελη δαιφορα στο grip και δεν κρυωνουν τα χερια σου, ειδικα απο ebay βρισκεις και κατω απο 5 λιρες αγγλιας.
καλο θα ειναι να εχουμε μπρος πισω φωτα αν κινουμαστε βραδυ οπως επισης και ανακλαστικα στους τροχους ωστε να φαινομαστε και στο πλαϊ