Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235397 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

November 07, 2011, 12:08:14 PMReply #210

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #210 on: November 07, 2011, 12:08:14 PM »
Χαχα!!! Ξεν. μου πηρε σχεδον ενα χρονο ποδηλατου για να καταλαβω με ποιο τροπο χανουμε κιλα με το ποδηλατο, και οταν λεω κιλα εννοω λιπος και οχι μυείς! Τα μηχανικα δισκοφρενα σε μεγαλο ποσοστο ειναι επισης αχρηστα και για το πουλ-μουρ, τα v-brakes εχουν το ιδιο και καποιες φορες καλυτερο αποτελεσμα και φυσικα μικροτερο βαρος. Αν παμε τωρα στα υδραυλικά η σε πολυ καλά μηχανικά τοτε αλλαζουν τα δεδομενα και το κοστος!

Το να ανεβαινεις σε ενα βουνο και να ταλαιπωρησε οπως λες, θα σε γυμνασει λιγο, θα σε αδυνατισει ελαχιστα και αυτο αν μπορεις να κρατας ενα σταθερο ρυθμο, θα αυξησει ομως ΠΟΛΥ την αντοχη σου και οπως κάθε ασκηση θα βελτιωσει την υγεια σου. ΠΡΟΣΕΧΕ ομως γιατι ειναι αρκετα πιθανο να χανεις βαρος αλλα αυτο να ειναι μυϊκή μαζα και οχι λιπος! Η ποδηλασια βουνου καταναλωνει πολλες θερμιδες αλλα ειναι αυτη που πρεπει να συνδυαζεται και με την καλυτερη διατροφη ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 07, 2011, 12:15:05 PMReply #211

Offline AzmO

« Reply #211 on: November 07, 2011, 12:15:05 PM »
Xenos
αφου θες ενα normal να ταλαιπωρησε λιγακι και οχι να λιωνεις στο ποδηλατο θα σου προτεινα:
mountain bike χωρις δισκοφρενα
εχει μπροστα αναρτηση για να μην κουραζεις τα χερια αν χαιρεσαι σε καποια χωματινη κατηφορα
φαρδυ λαστιχα να σου εμπνεουν εμπιστοσυνη στο χωμα( ειδικα οταν ειναι μαλακο)

τα δισκοφρενα χρειαζονται μονο αν εισαι extreme τυπος και κανεις ποδηλατο σε βροχη και λασπες. προσθετουν βαρος και τα φτηνα δισκοφρενα ειναι ιδια η χειροτερα με τα συνηθισμενα τακακια.

November 07, 2011, 12:27:00 PMReply #212

Offline xenos

« Reply #212 on: November 07, 2011, 12:27:00 PM »
Χαχα!!! Ξεν. μου πηρε σχεδον ενα χρονο ποδηλατου για να καταλαβω με ποιο τροπο χανουμε κιλα με το ποδηλατο, και οταν λεω κιλα εννοω λιπος και οχι μυείς!

Θα μου πεις ή να χάσω ένα χρόνο και εγώ?  :P

Τα μηχανικα δισκοφρενα σε μεγαλο ποσοστο ειναι επισης αχρηστα και για το πουλ-μουρ, τα v-brakes εχουν το ιδιο και καποιες φορες καλυτερο αποτελεσμα και φυσικα μικροτερο βαρος. Αν παμε τωρα στα υδραυλικά η σε πολυ καλά μηχανικά τοτε αλλαζουν τα δεδομενα και το κοστος!

Οπότε τρώνε άκυρο τα δισκόφρενα. Για αναρτήσεις να φανταστώ άχρηστες για μένα?
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 07, 2011, 12:28:30 PMReply #213

Offline xenos

« Reply #213 on: November 07, 2011, 12:28:30 PM »
Xenos
αφου θες ενα normal να ταλαιπωρησε λιγακι και οχι να λιωνεις στο ποδηλατο θα σου προτεινα:
mountain bike χωρις δισκοφρενα
εχει μπροστα αναρτηση για να μην κουραζεις τα χερια αν χαιρεσαι σε καποια χωματινη κατηφορα
φαρδυ λαστιχα να σου εμπνεουν εμπιστοσυνη στο χωμα( ειδικα οταν ειναι μαλακο)

τα δισκοφρενα χρειαζονται μονο αν εισαι extreme τυπος και κανεις ποδηλατο σε βροχη και λασπες. προσθετουν βαρος και τα φτηνα δισκοφρενα ειναι ιδια η χειροτερα με τα συνηθισμενα τακακια.

understood, thanks.  :)
Για ένα τέτοιου είδους ποδήλατο, το κόστος ποιο είναι? Επίσης για προτείνετε καμιά εταιρία γιατί έχω μείνει έναν αιώνα πίσω.  :-X
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 07, 2011, 12:54:18 PMReply #214

Offline AzmO

« Reply #214 on: November 07, 2011, 12:54:18 PM »
απο εταιρειες μπορεις να δεις:
Ghost (εχω το Cross 1300 '11)
Ideal
Specialized ( η κοπελα μου εχει το Crosstrail Disc '11)
Trek
Giant

November 07, 2011, 01:00:55 PMReply #215

Offline xenos

« Reply #215 on: November 07, 2011, 01:00:55 PM »

November 07, 2011, 01:01:59 PMReply #216

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #216 on: November 07, 2011, 01:01:59 PM »
Θα μου πεις ή να χάσω ένα χρόνο και εγώ?  :P

Οπότε τρώνε άκυρο τα δισκόφρενα. Για αναρτήσεις να φανταστώ άχρηστες για μένα?

Στο αδυνατισμα το βασικοτερο ειναι ο ρυθμος ;) Πρεπει να διατηρεις σταθερο ρυθμο και μην το μπερδευεις με την ταχυτητα. Υπαρχει μια παρεμετρος που λεγεται cadence αν παιζεις με cadence 60-100 εισαι τελεια καις θερμιδες και λιπος ιδανικα. Διαβασε λιγο εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Cadence_(cycling)

Η απαντηση του Azmo ηταν αψογη νομιζω, η αναρτηση εξαρταται απο τις αναγκες σου, αν δεν κανεις παντως πολυ ποδηλατο (πρεπει ομως καθε φορα που ξεκινας να κανεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια ωρα) και αν δεν κανεις βουνο ισως και να μην σου χρειαζεται. Η αναρτηση ειναι επισης επιπλεον βαρος. Και μην σκεφτει κανεις οτι και τι εγινε πιο βαρυ ταλαιπωρησε περισσοτερο αρα και γυμναζεσαι περισσοτερο. Η ταλαιπωρια στο ποδηλατο, δεν ειναι γυμναστικη ουτε και αδυνατισμα, το ποδηλατο ειναι αεροβικη ασκηση και οχι ασκηση με βαρακια ;)

Ξ. σε ζαλισα ε ?

απο εταιρειες μπορεις να δεις:
Ghost (εχω το Cross 1300 '11)
Ideal
Specialized ( η κοπελα μου εχει το Crosstrail Disc '11)
Trek
Giant

Μπορω να σκεφτω τουλαχιστον αλλες 10 αξιολογες μαρκες...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 07, 2011, 01:08:14 PMReply #217

Offline AzmO

« Reply #217 on: November 07, 2011, 01:08:14 PM »
μονο 10? :)
και εμενα αυτες μου ηρθαν στα γρηγορα και αυτες εβλεπα κυριως να προτεινονται στα ελληνικα ποδηλατικα forum και να μπορω να βρω σχετικα ευκολα στα ελληνικα Online shops.

November 07, 2011, 01:41:09 PMReply #218

Offline tr1cky

« Reply #218 on: November 07, 2011, 01:41:09 PM »
Παρτε τα σαραβαλα σας και ελατε Crtical Mass. :P
Σημερα στις 18:00 στο Συνταγμα.

http://criticalmass.gr/

November 07, 2011, 01:57:03 PMReply #219

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #219 on: November 07, 2011, 01:57:03 PM »
Δεν ειμαι λατρης της βολτας με ποδηλατα και αρκετους αγνωστους, επισης δεν ειναι και ιδιαιτερα αθλητικα ολα αυτα τα event μιας και δεν εχουν κανενα σκοπο....Αν θελετε βεβαια να κανονισουμε καποια στιγμη καποια βολτα εγω ειμαι μεσα. Λογικα και σημερα το βραδακι θα κανω τα κλασσικα μου 19 χλμ που περιλαμβανουν τις περιοχες Φιλοθεη, Παλιο Ψυχικο, Νεο Ψυχικο, Παπαγου, Χολαργος, Αγια, Χαλανδρι, ΟΑΚΑ και παλι πισω σπιτι, μονος μου η με καποιον απο τους φιλους μου, αν καποιος θελει να με ακολουθησει ειναι ευπροσδεκτος.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

November 07, 2011, 02:21:11 PMReply #220

Offline epicWin

« Reply #220 on: November 07, 2011, 02:21:11 PM »
Παρτε τα σαραβαλα σας και ελατε Crtical Mass. :P
Σημερα στις 18:00 στο Συνταγμα.

http://criticalmass.gr/

Φίλε μου μπορείτε να πάτε σε 1002 μέρη να κάνετε το γούστο σας. Στο σύνταγμα γιατι? Αρκετά δεν ταλαιπωρείται ο κόσμος με την κίνηση που ήδη υπάρχει? 18.00 είναι ώρα αιχμής στην Αθήνα και ειλικρινά δεν αντέχει ουτε λιγο πίεση παραπάνω.
Το όλο γενικό attitude επίσης που έχω εκλάβει σε ανάλογη συγκέντρωση που έτυχε να πετύχω είναι εναντίων των αυτοκινήτων, μάλιστα οι πανέξυπνοι ποδηλατες φώναζαν στον (μποτιλιαρισμένο επι ώρα) κόσμο "Δε θα φτάσεις σπίτι σου ποτέ, οδηγέ οδηγέ"
Κάντε σε όλο τον κόσμο τη χάρη και διαλέξτε πιο απόμερα σημεία να μαζεύεστε. Υπάρχουν άπειρα, η παραλία ολόκληρη, δίπλα στο τράμ έχει άπειρο χώρο για βολτάρα! χωρίς να κινδυνεύετε ή το βασικότερο, να επιβαρύνετε.

Titanium Gray 04 Sporty

November 07, 2011, 03:03:18 PMReply #221

Offline tr1cky

« Reply #221 on: November 07, 2011, 03:03:18 PM »
Τοσο χαλια ειναι?

Πρωτη φορα λεω να το δοκιμασω υστερα απο παροτρυνση μερικων φιλων.
Σοβαρα ελεγαν τετοιες π@π@ριες στους οδηγους?Ρε τα νουμερα..

November 07, 2011, 04:14:51 PMReply #222

Offline dimsabas

« Reply #222 on: November 07, 2011, 04:14:51 PM »
Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη οργάνωση είναι η ίδια με αυτή που εκδράμει κάθε Παρασκευή βράδυ. Για εκείνους πάντως, η γνώμη μου είναι η χείριστη δυνατή.Εξηγώ:

1) στο αθλητικό κομμάτι δεν προσφέρουν τίποτα. Είναι τόσο μικρές οι ταχύτητες που δεν έχεις κανένα όφελος. Λογικό να πηγαίνουν τόσο αργά, αφού έχουν τόσο μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους (κοπελίτσες, μεσήλικες, ηλικιωμένοι).
2) με το έτσι θέλω, κλείνουν δρόμους, φανάρια, διασταυρώσεις. Χρειάστηκα μισή ώρα με το ρολόι για να διανύσω ένα φανάρι της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Μπαίνουν 4 ποδηλάτες μπροστά στο φανάρι και το κλείνουν. Είχαν σπάσει τα νεύρα όλων των οδηγών, 30 λεπτά ακινητοποιημένοι στο ίδιο σημείο.
3) και τολμούν να γράφουν και στην προκύρηξή τους (http://criticalmass.gr/) ότι "Να μην αρχίζουμε καυγάδες με τους οδηγούς, ακόμα (ειδικότερα) κι αν ψάχνονται για αυτό." Αν είναι δυνατόν... Κατηγορούν τους οδηγούς των αυτοκινήτων ότι κάνουν αυτό ακριβώς για το οποίο αυτοί πηγαίνουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Άτομο μέσα από την οργάνωση έχει εκμυστηρευθεί ότι πολύς κόσμος πάει για σπάσιμο νεύρων στα αυτοκίνητα. Νομίζουν ότι κάνουν ταξικό πόλεμο τα καμάρια μας , αν είμαστε με τα καλά μας πια...
4) έχει πλάκα μέσα σε αυτή την τόσο ανομοιογενή μάζα να βλέπεις τον ποδηλαταρά με την πανάκριβη κουρσάρα, το κουμπωτό παπουτσάκι, φουλ κολάν και γάντια-κράνη. Πώς θα πουλήσει μούρη στις πιτσιρίκες ο μορφονιός;

Μαύρο δαγκωτό σε όσους βλέπουν και επιθυμούν να καθιερώσουν αντιπαράθεση αυτοκινήτων και ποδηλάτων. Θα μπορούσατε να αλλάξετε το όνομα και από Critical Mass να το ονομάσετε "η Χούντα των ποδηλάτων". Θα ήταν πολύ πιο ταιριαστό. ;)

Πράσινο δαγκωτό στον παραπάνω τύπο (τον ποδηλαταρά με την πανάκριβη κουρσάρα, το κουμπωτό παπουτσάκι, φουλ κολάν και γάντια-κράνη) που αφού με πέτυχε πρωινιάτικα λίγο πριν το Ribas, με καλημέρισε ευγενέστατα και μετά με κέρασε ένα περιποιημένο τσαγάκι. :exaclty: :exaclty:

November 07, 2011, 04:25:15 PMReply #223

Offline dimsabas

« Reply #223 on: November 07, 2011, 04:25:15 PM »
Στο αδυνατισμα το βασικοτερο ειναι ο ρυθμος ;) Πρεπει να διατηρεις σταθερο ρυθμο και μην το μπερδευεις με την ταχυτητα. Υπαρχει μια παρεμετρος που λεγεται cadence αν παιζεις με cadence 60-100 εισαι τελεια καις θερμιδες και λιπος ιδανικα. Διαβασε λιγο εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Cadence_(cycling)

Γιάννη, διάβασα το λινκ που παρέθεσες και σε ευχαριστώ πολύ. Λες ότι αν κάποιος παραμένει ανάμεσα στο 60 και στο 100 είναι σε καλό δρόμο. Για πόση ώρα; Δώσε ό,τι παραπομπές έχεις, γιατί το αδυνάτισμα είναι πολύ σημαντικό για κάποιους... :oops:

November 07, 2011, 04:55:15 PMReply #224

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #224 on: November 07, 2011, 04:55:15 PM »
Δημητρη να εχεις κατα νου οτι ο οργανισμος χρειαζεται στην καλυτερη περιπτωση 20 λεπτα για να ξεκινησεις να καις λιπος (οχι μονο για το ποδηλατο αλλα για καθε ασκηση) αν κανεις μια σταση πανω απο 5-10 λεπτα τοτε παλι ο οργανισμος χρειαζεται καποιο χρονο για να ερθει σε μια κατασταση που να καει λιπος, αν το cadence σου ειναι κατω απο 60, ο οργανισμος δεν κανει σωστη αεροβικη ασκηση και βρισκεται σε ηρεμια, αν ειναι πανω απο 100 (επειδη κανενας μας δεν ειναι και αθλητης) το πιθανοτερο ειναι οτι καις μεν λιπος και θερμιδες αλλα ο οργανισμος σου εκρινει και γαλακτικο οξυ οποτε καις και μυεις. Στο αδυνατισμα να ξερεις οτι μετραει μονο αυτο, αν πιασεις μεγαλες ανηφορες και κατηφορες τοτε το cadence σου δεν μπορει με τιποτα να παραμεινει σταθερο. Μετα αλλα ενα "κολπακι" για αδυνατισμα ειναι οι διαλλειματικες αλλα θελει εμπειρια για να κατεφερεις να το κανεις σωστα. Το βασικο παντως στις αεροβικες ασκησεις ειναι να ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣΑΙ και να ανεβαζεις σταθερους παλμους, ενα indoor ποδηλατο (που απεχθανομαι), το επονομαζομενο spinning που λενε και οι γκομενιτσες για αυτο θεωρειται εξαιρετικη αεροβικη ασκηση! Επισης αλλη μια εξαιρετικη ασκηση ειναι και το κολυμπι! Η διαρκεια και η σταθεροτητα της ασκησης παιζει πολυ σημαντικο ρολο οποτε προτιμησε συνθηκες που θα σε βοηθησουν να το επιτυχεις... Απο αυτα που σου εγραψα καταλαβαινεις γιατι ενα κουρσακι ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειο αδυνατισματος σε σχεση με ολα τα υπολοιπα ποδηλατα ???
Οι συνθηκες δρομου δεν καινε τις περισσοτερες θερμιδες, αλλα μαλλον πολυ λιγοτερες σε σχεση με το βουνο, ομως δεν καταπονουν τους μυεις, σου δινουν ευεξια και διαρκεια στην ασκηση με mountain οταν φτανεις τα 100χλμ εχεις κανει εναν εξαντλητικο αθλο, με ενα ποδηλατο δρομου εχεις κανει μια εξαιρετικη ασκηση σε σαφως λιγοτερο χρονο.
Όλα οσα γράφω δεν ειναι πανάκεια, είναι οτι εχω διαβασει σε ελληνικα και ξενα φορουμ εγω η οι φιλοι/συνποδηλατες μου και απο καποιες κουβεντες που εχω κανει με μια φιλη μου διαιτολογο ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)