Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235384 times)

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

November 04, 2011, 03:48:18 PMReply #195

Offline pib

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #195 on: November 04, 2011, 03:48:18 PM »
Δλδ η πιτσιρικαρία σήμερα τριγυρίζει με ποδήλατα των 500+ε?

δεν πιστευω να σκεφτεσαι να βρεις κανενα πιτσιρικι να του το παρεις ε ? αχαχαχαχαχαχα

οτι ισχυει για ολους Ξενο, αλλα κυκλοφορουν με τον 150€,  αλλα με των 1000€ και παει λεγοντας

November 04, 2011, 03:53:41 PMReply #196

Offline xenos

« Reply #196 on: November 04, 2011, 03:53:41 PM »
Δλδ η πιτσιρικαρία σήμερα τριγυρίζει με ποδήλατα των 500+ε?
δεν πιστευω να σκεφτεσαι να βρεις κανενα πιτσιρικι να του το παρεις ε ? αχαχαχαχαχαχα

Έχω ήδη τυπώσει το παραπάνω cube και θα κάνω έρευνα το σκ. Κάποιο θα πετύχω...  :excited:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 04, 2011, 04:26:03 PMReply #197

Offline dimsabas

« Reply #197 on: November 04, 2011, 04:26:03 PM »
Γνωστός μου στη Βάρκιζα είναι ακόμα στην Γ' Λυκείου, αλλά αγόρασε πέρσι downhill με 5 χιλιάρικα. Σκέψου ότι δεν είναι καν κάποιο χρηστικό ποδήλατο που θα κάνεις αποστάσεις, οπότε μπορείς να κάνεις κάποια στοιχειώδη απόσβεση. Είναι μόνο για ζόρικες καταβάσεις, οπότε θες και αμάξι για να σε ανεβάσει στο βουνό. :zalistika:

November 04, 2011, 04:33:48 PMReply #198

Offline xenos

« Reply #198 on: November 04, 2011, 04:33:48 PM »
Δημήτρη πάντα υπάρχουν τα γούστα. Άλλοι τα δίνουν στα μπουζούκια, άλλοι στις Τζούλιες, ο καθένας όπως τη βρίσκει.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 04, 2011, 05:02:42 PMReply #199

Offline simkoz

« Reply #199 on: November 04, 2011, 05:02:42 PM »
πιάσε μια Τζούλια ξεγυρισμένη για μένα...
Απ' το να δώσω 5000 για ποδήλατο, καλύτερα θα είναι, θα έχω να λέω και στα εγγόνια μου
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 04, 2011, 06:59:06 PMReply #200

Offline billllll

« Reply #200 on: November 04, 2011, 06:59:06 PM »
Καλησπέρα! Μιας και βλέπω ψαγμένους να κάνω και εγώ την ερώτησή μου. Ψάχνω για ένα ποδήλατο κυρίως για βόλτες ασφάλτινες, αλλά να μπορεί να περάσει και ένα χωματόδρομο στην ανάγκη. Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα στο Ideal Megisto με 28" ζάντες στα 400 περίπου ευρά http://www.tsirikosbikes.gr/ideal-megisto-35.html.
Δυστυχώς το νούμερό μου έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό και από ότι μου είπαν θα αργήσει να έρθει το νέο μοντέλο του 2012. Έχει να προτείνει κανείς εναλλακτική χωρίς να ξεφύγω σε κόστος; 
Thank you!
NC 1.8 SVP

November 04, 2011, 10:55:39 PMReply #201

Offline Ξάδελφος

« Reply #201 on: November 04, 2011, 10:55:39 PM »
Ξενο οταν θες ν αγορασεις ποδηλατο στειλε μου πμ πριν το κανεις ;)
Για ασφαλτο,βολτισιο με 300Ε βρηκα Ideal πολυ καλο.
Για βολτουλες απλα και που και που ,στην ασφαλτο και στα παρκα και αυτα με τα 150Ε ειναι μια χαρα.
Αν θες ομως να κανεις στα βουνα,σοβαρα και συχνα  ,πρεπει να παρεις κατι σωστο γιατι και θα χαλαει και σταδιακα θα το πληρωσεις χρυσο αλλα και μπορει να σπασει και να παθεις ατυχημα.
Αλλιως ενα παιδι 45-50 κιλα,(αυτα τα καλυπτουν και τα πιο φθηνα ποδηλατα)  και αλλιως ενας ενηλικας 80-90-100 κιλα.Ειναι αλλες οι απαιτησεις.
Στην τελικη αν δε θες να δωσεις χοντρα λεφτα ,παρε ενα καλο ποδηλατο αλλα μεταχειρισμενο.Δεν ειναι λιγοι αυτοι που τ αλλαζουν καθε τρεις και λιγο απλα γιατι αλλαξε μοντελο.

Ξενο οταν θες ν αγορασεις καινουργιο ποδηλατο στειλε μου πμ πριν το κανεις, εχω μια ακρη ωστε και σωστα να σε πληροφορησουν ωστε να ανιχνευσεις και να κατανοησεις τις αναγκες σου αλλα και πιο ποδηλατο ταιριαζει στο σωματοτυπο  αλλα και σε σωστη τιμη να το παρεις ;)

November 04, 2011, 11:30:20 PMReply #202

Offline racing nick

« Reply #202 on: November 04, 2011, 11:30:20 PM »
ερωτας με την πρωτη ματια
2011 Cannondale Jekkyl Carbon 2.
 4 wheels transport  the body ...2 wheels transport the soul!!!

November 05, 2011, 11:46:10 PMReply #203

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #203 on: November 05, 2011, 11:46:10 PM »
Τα ποδηλατα του 500αρικου ειναι αυτα τα ΜΤΒ που τελικα δεν θα σε ικανοποιησουν σε τιποτα πληρως αλλα θα κανουν τα παντα. Σε αυτη την την κατηγορια ανηκει και το Scott που εχω, οχι οτι δεν το εχω χαρει αλλα καθε φορα που ξεπερναω τα 20-25 χλμ βολτας η ταχυτητας, στην πρωτη περιπτωση φτυνω αιμα και στην δευτερη κλανω μεντες. Κανω απο 100-500 χλμ καθε μηνα με το ποδηλατο απο τον 3/2010 μεχρι και σημερα και απο την εως τωρα εμπειρια μου εχω να πω τα εξης για καθε κατηγορια ποδηλατων αφου πλεον εχω οδηγησει αρκετα (μεσα στην παρενθεση θα σας βαλω και τον μοντελο του ποδηλατου ανα κατηγορια)
*ΜΤΒ double susp  τη χρηση δρομου την ξεχνας, μονο βουνο και κυριως καταβαση στην ανηφορα ακομα και με κλειδωμενη αναρτηση ειναι ταλαιπωρια, συνηθως πολυ ακριβα, τα φτηνα της κατηγοριας ειναι για πεταμα (εχω δοκιμασει ταCUBE STEREO SUPER HPC SL, Specialized Pitch Comp, Cannondale Scalpel [το αγορασε μτχ ενας φιλος στο 1/4 της αρχικης του τιμης χθες και το οδηγησα πριν λιγο])
*ΜΤΒ εμπρος αναρτηση, η πιο διαδεδομενη κατηγορια αλλα σιγουρα απο τα πιο αχρηστα ποδηλατα, ειναι σαν ολους αυτους που πανε και αγοραζουν SUV και δεν πατανε ποτε βουνο αλλα πληρωνουν αυξημενα τελη και βενζινη λογο 4κινησης! Ενιοτε ομως εχουν και αυξημενους χωρους και αυτο ειναι το καλο! Ακριβως το ιδιο ισχυει και με αυτα τα ποδηλατα ταλαιπωρια λογο αναρτησης, εξτρα βαρος και περισσοτερες πεταλιες, εξτρα τριβη απο τα λαστιχα συνηθως κακο κρατημα και ανασφαλεια στις μεγαλες ταχυτητες.Εχεις ομως την αναρτηση για καμια λακουβα η για το χωμα που θα πατησεις (?), επισης προσφερουν και μια σχετικη ανεση, ενω λογο στασης του σωματος κανεις και καλη εκγυμναση, αν δεν βαριεσαι ομως να ταλαιπωρησε! (Scott aspect, Ideal Zig-Zag,Boomax, Traxer, Cube AMS, Specialized Hardrock)
*Trekking Bikes εδω ειναι μαλλον η κατηγορια του σε πιασανε μαλακα! Εχει ενα μονο θετικο σε σχεση με την απο πανω κατηγορια μπορεις να κανεις λιγο περισσοτερα χλμ αλλα εχεις πιο ορθια σταση αρα χειροτερη αεροδυναμικη, 28αρη τροχο που αντισταθμιζεται μεν απο τα λεπτοτερα λαστιχα και της κολοταχυτητες του ΜΤΒ, και φυσικα στα αρνητικα συμπεριλαμβανεται και η αναρτηση και το οτι στο χωμα πρεπει να πηγαινεις σαν χεσμενος γιατι ειναι λογικο να μην κραταει, αν θες κατι τετοιο παρε καλυτερα ενα mountain και βαλτου ασφαλτινα λαστιχα, θα εχεις παρομοιο αποτελεσμα, κατι τετοιο εμοιαζε να εχουν κανει στο Specialized Crosstraill Comp και ηταν το μονο της κατηγοριας που αξιζε απο οσο εχω οδηγησει. (Specialized Crosstraill + Cross Comp, Ideal Megisto, Intregrator, Crosmo) KΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Στην Ελλαδα ειναι μαλλον καλοπουλημενα ποδηλατα, γιατι η Ιdeal βγαζει αρκετα μοντελα και εχει τραβηξει αρκετους ασχετους οι οποιοι νομιζουν οτι θα σωθουν απο την αναρτηση και οτι θα πατησουν χωμα!
*Urban, Hybrid, Fitness Ειναι διαφορετικες κατηγοριες αλλα τις ενωνω λογο του οτι βαριεμαι και οτι εχουν κοινα, τον 28αρη τροχο και συστημα ταχυτητων μεταξυ ΜΤΒ και Street καποιες φορες και μονο Street, φυσικα δεν εχουν αναρτηση, αυτη ειναι η κατηγορια του ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, οσο ανεβαινεις χρηματικα τοσο πιο πολυ θα σε ικανοποιησει ενα ποδηλατο, επισης μην σας χαλαει η απουσια της αναρτησης αν εχει χρημα παιρνεις carbon η τιτανιο που μπορουν να αποσβεσουν ενω η specialized εχει βγαλει και μια πατεντα που την oνομαζει ZERZ και εξομαλυνει τα γκουπ-γκαπ! Δεν εχεις κουρσα βεβαια αλλα μπορεις να γραψεις μεγαλες ασφαλτινες αποστασεις, ενω αναλογα τα λαστιχα ισως και να εχεις και την δυνατοτητα να πατησεις και λιγο χωμα (με scott sub 20 το εχουμε κανει). Τα Fitness ειναι μαλλον ενα βημα πριν το κουρσακι οποτε αν πατε εκει ξανασκεφτειτε το γιατι ουσιαστικα λογο γεωμετριας και ορθιας στασης χανεται χλμ και μειωνεται την αποσταση (Scott Urban 20 - Sportster, Bianchi Camaleonte, Specialized Sirrus, Ideal Chicane)
*Road Bikes η ποδηλατα πιστας η Fixies η Αγωνων Εδω πλεον θελει κουβεντα, δεν αναλυεται πρεπει να ξερεις τι θελεις, γιατι το θελεις και πιο τελικα θα σου ταιριαξει καλυτερα. Εγω προσανατολιζομαι προς την αγορα ενος ποδηλατου δρομου με επικρατεστερο το Specialized Roubaix (η το Secteur) αλλα με αυτο πρεπει να συνιθισω να οδηγαω σαν να οδηγαω μηχανακι και δεν ξερω αν το θελω η αν μπορω. Εχω οδηγησει επισης ενα Via Nirone Bianchi, ενα Scott CF1 και ενα TREK εκπληκτικα ολα και πολυ γρηγορα αλλα και παλι δεν ξερω αν μου ταιριαζουν μιας και φοβαμαι τους κεντρικους δρομους και την ταχυτητα!
Oσοι εχουν να παρατηρησουν κατι να διορθωσουν κατι η να συμπληρωσουν ας το κανουν, αλλωστε δεν ειμαι και κανενας ειδημωνας, απλα μου αρεσει το αθλημα και το ψαχνω οσο μπορω.

Σεντονι εγραψα παλι...Sorry!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 06, 2011, 11:34:00 AMReply #204

Offline dimsabas

« Reply #204 on: November 06, 2011, 11:34:00 AM »
Ωραίο το σεντόνι που έγραψες, πλήρες προσωπικών εμπειριών, όχι μόνο "μου είπαν και άκουσα" αλλά επί των τύπων των ήλων. :clap:

Από εκεί και πέρα, έμεινα με την απορία. Γιατί; Επειδή νομίζω ότι τα βγάζεις όλα σκάρτα. Αν κάποιος δε θέλει να πάρει κούρσα και δεν είναι ο σούπερ-πωρωμένος, τι θα επιλέξει τελικά; Τα αξιολογείς όλα με τελείως προσωπικά κριτήρια κι επειδή κάποια κατηγορία ποδηλάτων δε σε καλύπτει (εσένα, τον Γιάννη), τα απορρίπτεις. Ο κόσμος που τα αγοράζει δεν είναι χαζός (ή μ...κας, όπως αναφέρεις). Κάτι έχει βρει που τον τραβάει. Δεν είναι όλοι οι ποδηλάτες σαν τον Γιάννη που θα βγει να κάνει 20 και 25 χλμ την ημέρα. Άλλος θέλει ένα ποδηλατάκι επειδή έγινε της μοδός, άλλος θέλει τη βολή του, η κοπελίτσα θέλει να πηγαίνει με τον γαμβρό σε λίγο χωματάκι αλλά να μην έχει ανηφόρα. Εν τέλει, το κάθε ποδήλατο έχει το κοινό του. Και γω βλέπω στο δρόμο τα σπαστά και μου έρχονται γέλια. Αλλά μάλλον εγώ έχω το πρόβλημα, γιατί αυτοί που τα αγόρασαν, είχαν τους λόγους τους (μετρό, ευκολία,...)

Η κατηγορία των MTB με μπροστινή ανάρτηση είναι αυτή που ταιριάζει σε μένα καλύτερα. Δεν τα θεωρώ καθόλου άχρηστα, γιατί όπως και τα SUV που ανέφερες, μπορείς να μην κάνεις τίποτα τέλεια, αλλά τα κάνεις όλα καλά. Και στις λακούβες θα αδιαφορήσεις και στο χώμα θα πατήσεις. Με ένα ενδιάμεσο λαστιχάκι (δηλαδή ασφάλτινο αλλά με μια κάποια χάραξη) δε θα σταματήσεις πουθενά (σε φυσιολογικές καταστάσεις, δε θα πας να κατέβεις τον Υμηττό μετά από βροχή μέσα στις λάσπες).

Και λέγοντας όλα αυτά, σας αποχαιρετώ γιατί πάω με τη σύζυγο στον Κρεμαστό Λαγό, στο Πανόραμα Βούλας. Για ποδηλατάδα φυσικά... :hello: :hello:

November 06, 2011, 12:11:23 PMReply #205

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #205 on: November 06, 2011, 12:11:23 PM »
Ρε Δημητρη δεν τα βγαζω ολα σκαρτα αλλα εξηγω τα αρνητικα αμα ειναι να λεω σε τι ειναι καλα δεν θα βοηθησω κανενα. Για τα trekking παντως δεν ειναι μονο η αποψη μου οτι ειναι αχρηστα, ακομα και με ανθρωπο μεσα απο την Ideal που εχω μιλησει μου το εχει παραδεχτει, αλλα μου εχει παραδεχτει επισης οτι ολοι αυτα ζητανε και για αυτο τα φτιαχνει ετσι. Για παραδειγμα το Integrator ειναι Fitness ποδηλατο, ελα ομως που κανενας δεν το θελει οπως πραγματικα ειναι με τα ασφαλτινα λαστιχα και χωρις αναρτηση...Ολοι προτιμουν να δωσουν το κατι παραπανω και να τα βαλουν αυτα και ας μην πατησουν ποτε βουνο και φυσικα να χανουν και απο την κινηση στο δρομο. Η κατηγορια που λες οτι σου αρεσει ειναι το 50/50 δρομος/βουνο. Χρησιμοποιεις ομως το ποδηλατο σου σε τετοιο ποσοστο ??? Προσεξε τι θα απαντησεις γιατι και εγω ποδηλατο αυτης της κατηγοριας εχω (με ασφαλτινα, αν και χοντρα λαστιχα πλεον). Εγω εκανα βλακεια το παραδεχομαι ειδα ενα ποδηλατο καλη μαρκα, με ωραια χρωματα και με εκπτωση 150€ απο την αρχικη του και το πηρα και το καλυτερο ανταλλακτικο που εχει πανω του, η εμπρος αναρτηση δλδ μου ειναι αχρηστη, καλυτερα να ειναι ενα καρμπον πηρουνι, η καλυτερο συστημα ταχυτητων, η ελαφρυτερες ζαντες, αλλα τοτε δεν ηξερα. Ο λογος που εγραψα ολα τα παραπανω αρνητικα ειναι γιατι αν καποιος μου τα ειχα πει και τοτε, θα ειχα κανει αλλη επιλογη. Λες και το παλιο μου mountain GT που ειχα δεν με πηγαινε στο χωμα? Ακομα και το ΒΜΧ Hoffman που ειχα μια χαρα το πηγαινα στα "νταμαρια" στο Π.Ψυχικο και παιζει να παταγε και καλυτερα απο το ψηλο ΜΤΒ που εχω τωρα με τα ασφαλτινα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 06, 2011, 10:51:55 PMReply #206

Offline dimsabas

« Reply #206 on: November 06, 2011, 10:51:55 PM »
Η κατηγορια που λες οτι σου αρεσει ειναι το 50/50 δρομος/βουνο. Χρησιμοποιεις ομως το ποδηλατο σου σε τετοιο ποσοστο ??? Προσεξε τι θα απαντησεις γιατι και εγω ποδηλατο αυτης της κατηγοριας εχω (με ασφαλτινα, αν και χοντρα λαστιχα πλεον).

Ποιος δε θα ήθελε να έχει ένα Caterham/KTM X-Bow για την πίστα, μια 911 GT3 RS για ορεινό κυνηγητό, μια S-Class για ταξιδάκια, μία Cayenne για να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο και στα φροντιστήρια και μια Aston Martin Cabrio για χαλαρές βολτίτσες μέχρι το Σούνιο; Επειδή όμως είτε δεν έχει τα χρήματα, είτε επειδή δε θέλει να τα ξοδεύει με τέτοιο ανώριμο τρόπο, βολεύει όλες τους τις απαιτήσεις στα 1.6/1.8/2.0 λίτρα ενός Miata. :P

Ιδανικά, θα ήθελα μια κούρσα για τις αποστάσεις, ένα ζόρικο ΜΤΒ με δύο αναρτήσεις (κι αυτές μάλιστα βαρβάτες) για χώμα και ένα ΜΤΒ με μπροστινή ανάρτηση για τα διαδικαστικά (ψώνια, να πεταχτείς κάπου, κλπ...). Επειδή όμως πρέπει να γίνουν όλα με ένα, αυτό ειναι ένα ΜΤΒ με μπροστινή ανάρτηση. Το οποίο ναι, είναι φοβερή επιλογή και δεν το αλλάζω με τίποτα. Τα κάνει όλα σε ικανοποιητικό επίπεδο. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να τα συνδυάσω όλα αυτά σε άλλη κατηγορία ποδηλάτου.
Σήμερα για παράδειγμα, κοπανιόταν για κοντά μία ώρα σε φυτεμένη πέτρα. Αύριο, θα κληθεί να διανύσει 40 χλμ σε άσφαλτο. Ποιο άλλο ποδήλατο θα μπορούσε να τα κάνει αυτά; Αγοράσθηκε 210 ευρώ μεταχειρισμένο και καλύπτει και το ψυχολογικό τομέα της αντοχής. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαι τριψήφιος στα κιλά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ξεγνοιασιά (που δεν έχεις αν διανύεις μεγάλες αποστάσεις με μια κούρσα).

Έχοντας όμως δοκιμάσει για καμιά δεκαριά χλμ μια κούρσα (όχι ιδιαίτερα ακριβή, των 700 ευρώ), θα ήθελα να είχα και μια τέτοια. Εννοείται όμως ότι προτεραιοτητα είναι το ΜΤΒ. ;)

November 07, 2011, 09:45:11 AMReply #207

Offline vagmann

« Reply #207 on: November 07, 2011, 09:45:11 AM »
Εμενα γιατι ενα trekking,με αναρτηση εμπρος και κλειδωμα,φαινεται να ειναι η καλυτερη λυση allaround?

Εχω ηδη ενα MTB (hillmaster εποχης με αλλαγμενα σχεδον ολα),με μεικτα λαστιχα,και στη ασφαλτο ειναι πολυ κουραστικο.

Οι συνηθεις βολτες μου περιλαμβανουν καμια 30ρια χλμ ασφαλτο με 2-3χλμ χωμα+πετρες...

November 07, 2011, 11:18:14 AMReply #208

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #208 on: November 07, 2011, 11:18:14 AM »
Εμενα γιατι ενα trekking,με αναρτηση εμπρος και κλειδωμα,φαινεται να ειναι η καλυτερη λυση allaround?
Βαγγελη τα trekking δυσκολευονται πολυ στο χωμα, ο λεπτος 28αρης τροχος δεν μπορει να πατησει καλα και λογο του οτι ειναι και μεγαλος σε αναγκαζει να σπαταλησεις περισσοτερη ενεργεια (ειναι σαν να βαζεις στο ΜΧ5 σου απο 15αρες, 17αρες μονο που στην περιπτωση του ποδηλατου δεν χανει δυναμη το μοτερ αλλα εσυ!). Αν πιστευεις οτι χρειαζεσαι την αναρτηση τοτε πας σε ΜΤΒ, ο 26αρης ναι μεν δεν εχει σταθεροτητα και τα φαρδυτερα λαστιχα δημιουργουν λιγο μεγαλυτερη τριβη αλλα σιγουρα εχουν και την δυνατοτητα να σε μετακινησουν αξιοπρεπως στο χωμα. Αν παλι μπορεις να κανεις αυτα τα χωματινα χλμ με Trekking τοτε σιγουρα μπορεις να τα κανεις και με fitness, δεν σε σωζει η αναρτηση και η διαφορα στο χτυπημα για τα χερια σου θα ειναι ανεπαισθητη, μην ξεχνας οτι η εμπρος αναρτηση ξεκουραζει τα χερια ΚΑΙ ΜΟΝΟ και φυσικα μονο στο Downhill, γιατι στο ανηφορικο κομματι σε κουραζει,ετσι και αλλιως το βαρος που δεχεται ειναι πολυ μικρο ;)

Κατι ακομα που δεν εχει αναφερει κανεις. Στο ποδηλατο η πιεση των ελαστικων παιζει πολυ σημαντικο ρολο, επισης στην επιλογη του καλο ειναι να επιλεγουμε αυτα που μπορουν σηκωσουν την μεγαλυτερη πιεση και τελος δεν ειναι τυχαιο που τα καλα ποδηλαταδικα χρησιμοποιουν τρομπα χειρος ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

November 07, 2011, 11:52:54 AMReply #209

Offline xenos

« Reply #209 on: November 07, 2011, 11:52:54 AM »
Πωπω, υπερανάλυση. Με μπερδέψατε χειρότερα...  :???:

Ξενο οταν θες ν αγορασεις ποδηλατο στειλε μου πμ πριν το κανεις ;)
Για ασφαλτο,βολτισιο με 300Ε βρηκα Ideal πολυ καλο.
Για βολτουλες απλα και που και που ,στην ασφαλτο και στα παρκα και αυτα με τα 150Ε ειναι μια χαρα.
Αν θες ομως να κανεις στα βουνα,σοβαρα και συχνα  ,πρεπει να παρεις κατι σωστο γιατι και θα χαλαει και σταδιακα θα το πληρωσεις χρυσο αλλα και μπορει να σπασει και να παθεις ατυχημα.
Αλλιως ενα παιδι 45-50 κιλα,(αυτα τα καλυπτουν και τα πιο φθηνα ποδηλατα)  και αλλιως ενας ενηλικας 80-90-100 κιλα.Ειναι αλλες οι απαιτησεις.
Στην τελικη αν δε θες να δωσεις χοντρα λεφτα ,παρε ενα καλο ποδηλατο αλλα μεταχειρισμενο.Δεν ειναι λιγοι αυτοι που τ αλλαζουν καθε τρεις και λιγο απλα γιατι αλλαξε μοντελο.

Ξενο οταν θες ν αγορασεις καινουργιο ποδηλατο στειλε μου πμ πριν το κανεις, εχω μια ακρη ωστε και σωστα να σε πληροφορησουν ωστε να ανιχνευσεις και να κατανοησεις τις αναγκες σου αλλα και πιο ποδηλατο ταιριαζει στο σωματοτυπο  αλλα και σε σωστη τιμη να το παρεις ;)

Εγώ θέλω ένα ποδηλατάκι νορμάλ, να πηγαίνω δίπλα στο βουνό να ταλαιπωρούμαι λίγο και αυτό για τη γυμναστική και μπας κ χάσω κάνα κιλό. Πραγματικά δεν είχα ποτέ ποδήλατο με δισκόφρενα/αναρτήσεις/κλπ και δεν γνωρίζω πόσο καλύτερο γίνεται ένα ποδήλατο που τα έχει. Δεν το θέλω να κατεβαίνω την Πάρνηθα πάντως, ούτε να κάνω 50χλμ σε μια μέρα (μάλλον θα πεθάνω). Επίσης θα έλεγα ότι ψυχολογικά ανήκω στην μεσαία επιλογή, δλδ (έχω διαβάσει τα αποτελέσματα μιας σχετικής έρευνας) ποτέ δεν θέλω τη χειρότερη επιλογή, αλλά ούτε την καλύτερη. Ένα value for money ποδήλατο δλδ. Δεν με πειράζει να είναι και μτχ, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση (εμείς μικροί τα ξεσκίζαμε θυμάμαι).